Recenzje książki "Wichrowe wzgórza"

Dodaj swoją recenzję

Wichrowe Wzgórza

28.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Posiadłość " Wichrowe Wzgórza" leżąca wśród angielskich wrzosowisk Yorkshire, znad których wieje przejmujący grozą wiatr, opowiada historię miłosną rozegraną na przełomie XVIII i XIX wieku. Opowieść przepełniona mrokiem, niespełnioną miłością pokazuje, do czego zdolny jest człowiek, którego życiem kieruje chęć zemsty. Powieść napisana została z p... {} Recenzja książki Wichrowe Wzgórza (ekskluzywna edycja limitowana)

Miłość czy nienawiść?

30.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzieci z niecierpliwością oczekiwały powrotu ojca; obiecał im bowiem wybrane przez nich wcześniej zabawki, co było ich małą tradycją i osłodą czasu spędzonego bez niego. Tym razem jednak pan Earnshaw, właściciel majątku Wuthering Heights miał dla swoich pociech zupełnie inny podarek... małego, cygańskiego chłopca, którego spotkał pośród uliczek Li... {} Recenzja książki Wichrowe wzgórza

@fankath135@fankath135 {}× 2

Stara wersja LEPIEJ tłumaczona

23.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O klasyce często pisze się jedynie w kontekście tytułów książek, jakie się do niej zalicza. O klasyce pisało się i pisze stale, co według mnie wynika z faktu, że zagadnienie „klasyki” stanowi zbyt szerokie pojęcie. Dokonuje się na tym polu różnego rodzaju rankingów (dotyczących tytułów oraz ich autorów) i częstokroć dokonuje się czegoś, co wedle m... {} Recenzja książki Wichrowe wzgórza

O miłości, duchach i sile zemsty

23.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie przeczytać Wichrowych wzgórz to jak przeżyć życie i nie znać smaku słodyczy. Dla mnie to absolutny i niekwestionowany faworyt wśród klasyków, to książka do której wracam wielokrotnie i za każdym razem odkrywam w niej coś nowego. Nie była to jednak miłość od pierwszego wejrzenia, początki były trudne, bo gdy pierwszy raz czytałam ją na studiac... {} Recenzja książki Wichrowe wzgórza

@ilona_m2@ilona_m2 {}× 2

Jeśli on zniknie, ja razem z nim

17.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przewodnią myślą mego życia jest on. Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po porostu nic wspólnego. Nie powiem, że "Wichrowe Wzgórza" należą do moich ulubionych klasycznych historii. Para, której krok tylk... {} Recenzja książki Wichrowe Wzgórza (ekskluzywna edycja limitowana)

@mysilicielka@mysilicielka {}× 1

Mroczne oblicza ludzkiego charaketu

17.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia, którą poznajemy w tej książce toczy się na początku XIX wieku na tytułowych Wichrowych Wzgórzach. Właściciel znajdującej się tam posiadłośc,i pan Earnshaw, pewnego dnia wybrał się do Liverpoolu i spotkał tam cygańskiego chłopca, sierotę i zabrał go ze sobą do domu. To wydarzenie na zawsze odmieniło los pozostałych bohaterów. Młodzieniec ... {} Recenzja książki Wichrowe wzgórza

Klasyk romansu

24.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po ,,Wichrowe wzgórza" miałam ogromne obawy. Bałam się, ponieważ samo pojęcia ''klasyka romansu" okropnie mnie odstraszało. Nie sięgam normalnie po takie książki. Nie wiem, dlaczego kojarzą mi się z czymś przymusowym, nieprzyjemnym, czymś, co z góry zakładam, że mi się nie spodoba. Kiedy zaczęłam czytać, obawy nadal były, lecz z każdą str... {} Recenzja książki Wichrowe wzgórza

@werka751@werka751 {}× 3

Nienawidzić kochając.

27.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wichrowe wzgórza to jedna z tych książek które się kocha choć stosuje wszystkie zabiegi, których się nie znosi czytając. Największym minusem tej książki, przynajmniej dla mnie jest to, że narratorem jest osoba poboczna. Nie dość, że nie możemy wczuć się w emocje głównych bohaterów to poznajemy tylko urywki wspomnień które pan Lockwood wyciągnął od... {} Recenzja książki Wichrowe Wzgórza

@Littlevitch@Littlevitch {}× 5
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl