Z pól i lasów na stół i do spiżarni

Andrzej Fiedoruk
Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.

Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia.
Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy.
Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości.
Data wydania: 2010
ISBN: 978-83-7495-799-1, 9788374957991
Wydawnictwo: Muza
Stron: 142

Autor

Andrzej Fiedoruk Andrzej Fiedoruk
Urodzony w 1957 roku w Polsce (Białystok)
Andrzej Fiedoruk urodził się i wychował w Białymstoku. Jest autorem wielu książek o tematyce zarówno kulinarnej, jak i regionalnej, wspaniale łącząc ze sobą głęboką wiedzę o regionie z nowatorskim ujęciem tematu. Jego ostatnie pozycje, które ukazały...

Pozostałe książki:

Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów Okowita przepalanka i nalewki Dobra kuchnia Domowy wyrób wędlin Domowy wypiek chleba Nalewki i wódki Sekrety jedzenia Alkoholowe dzieje świata Białostockie smaki Chleb Domowy wypiek Dobra kuchnia Domowy wyrób Wódki nalewki miody krupniki i likiery Domowy wyrób Domowy wyrób alkoholu. Historia samogonu Herbata bez tajemnic Historia kuchni polowej Historia podlaskich smaków Kawa bez tajemnic Kresowy tygiel kulinarny Krwawe tropy Księga chleba Kuchnia kresowa Kuchnia lwowska Kuchnia podlaska Kuchnia polska Miody pitne Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne Przetwory domowe Sztuka wędzenia W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach Współczesna kuchnia podlaska Z pól i lasów na stół i do spiżarni Ziemniak na różne sposoby Święta Bożego Narodzenia. Praktyczny przewodnik
Wszystkie książki Andrzej Fiedoruk

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Z pól i lasów na stół i do spiżarni nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Z pól i lasów na stół i do spiżarni. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl