Avatar @monika_kaczmarczyk3

Monika

@monika_kaczmarczyk3
1 obserwujących. 4 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
czytajz.nami
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
4 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

10 recenzji

Recenzja

9.07.2021

Książka o ludziach, którzy są odważni, mają mocne charaktery i się nie poddają. Pierwsza z nich to Violetta Villas. Opisują ją jej bliscy. Nie miała ona nigdy stałych partnerów, nie szukała ich, a jej matka bardzo to przeżywała. Następnie opowieść dziewczynki gwałconej przez księdza. Brutalne teksty, poniżanie, bicie. Zmniejszenie kary za gwałt. B... Recenzja książki Z nienawiści do kobiet

Recenzja

9.07.2021

Jedna z lektur w szkole podstawowej i zdecydowanie najlepsza, którą się zapamiętuje i którą WARTO zapamiętać. Pierwsze co można zauważyć po przeczytaniu to bardzo dynamiczna akcja, a mało stron. Następnie drugi z rysunków w książce (uwielbiam te rysunki❤ świetnie oddają klimat). Rysunek ten dorośli zawsze mylą z czymś innym. Tutaj widzimy od razu,... Recenzja książki Mały książę

Recenzja

9.07.2021

Książka opowiada o miłości. To temat przewodni. Książka młodzieżowa, więc opowiada właśnie o tych osobach. Artur i Janek poznają się w autobusie. Jest to motyw miłości "od nieznajomych". Książka świetnie oddaje życie polskiej młodzieży, szkoły i realiów w naszym kraju. Bohaterowie są zdecydowanie przeciwieństwami. Na szczęście są książki z wątkiem... Recenzja książki Hurt/Comfort

Recenzja

9.07.2021

Książka zrobiła na mnie wrażenie. Jest w niej opisane delikatnie patologiczne życie. Życie w mieście, w dzielnicy Warszawy. Główni bohaterowie jak dla mnie są niedojrzali. Psychicznie, emocjonalnie. Są oni małżeństwem. Dorota i Bartek. Książka przypomina mi książkę przeze mnie przeczytaną bardzo niedawno, widzę ją jako opozycję do tej, a mianowici... Recenzja książki Pozwólcie pieskom przyjść do mnie

Recenzja

7.07.2021

Wow... Jestem naprawdę pod wrażeniem. Przeczytałam książkę w mniej niż 24 godziny. Od samego początku opowieść wydaje się ciekawa. Sny to jeden z moich ulubionych tematów w książkach, jak i w życiu. Tutaj przypomina mi się i kojarzy seria "Silver", którą czytałam parę lat temu. Temat przewodni to sny. Od razu w oczy rzuca się styl pisania w tej ks... Recenzja książki Rudy kot bez rodowodu i zielony korytarz

Recenzja

6.07.2021

Tym razem recenzja "Opowieści Podręcznej". Zacznę od tego, że książka jest delikatnie nudna. Bohaterka mówi cały czas o tym samym. Rozumiem, że ma to być opowieść o jej życiu i przemyśleniach, ale wiele razy powtarza się ten sam schemat myślowy, te same sformułowania. Świat przedstawiony w książce strasznie mnie cały czas denerwował. Nie mogłam zd... Recenzja książki Opowieść podręcznej

Recenzja

6.07.2021

Widząc tę książkę na półce w bibliotece myślałam, że będzie to lekka, spokojna opowieść dla dzieci. Myliłam się. Nawet czytając opis z tyłu książki myślałam, że tak będzie. Jednak książka jest raczej dla starszych Czytelników. Przynajmniej w wieku samej bohaterki- siedemnastoletniej córki pirata. Jest ona odważną, pewną siebie dziewczyną, która za... Recenzja książki Córka Króla Piratów

Recenzja

5.07.2021

Książka naprawdę świetnie opisuje życie na polskiej wsi. Sama mieszkam na niej i mogę zgodzić się z tym, jak podchodzą do życia bohaterki książki. Pozycja jest w stylu reportażu. Możemy przeczytać wypowiedzi, opinie i odpowiedzi na pytania autorek książki, które podróżowały po mazowszu, aby znaleźć kobiety mieszkające tam. Jeśli mieszkasz w mieści... Recenzja książki A co wyście myślały? Spotkania z kobietami z mazowieckich wsi

Recenzja Psychozy

5.07.2021

Wow! Książka jest naprawdę świetnie napisana. Jeszcze nigdy nie widziałam tak ciekawej fabuły. W książce cały czas się coś działo i jestem pod wrażeniem tego, jak świetnie została opisana ta historia. Jest to coś w stylu psychologicznego kryminału. Tak to nazywam. Choroba bohatera jest bardzo ciekawa. Szkoda, że nie mamy tutaj pierwszoosobowej nar... Recenzja książki Psychoza

Recenzja

5.07.2021

Według mnie książka jest świetna. Jest piękną pozycją i wydaje się naprawdę pouczająca i podnosząca na duchu. Książka pokazuje, że nie warto oddawać się bez pamięci pracy, karierze i pieniądzom. Takie życie nie jest spełnieniem marzeń. Jeśli się w tym zatracimy nie będziemy mieć już czasu na bliskich, hobby. Niestety zdarzają się błędy, które pope... Recenzja książki O chłopcu, który pływał z piraniami

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl