Avatar @mrsbookbook

@mrsbookbook

11 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 12 dni temu.
{} mrsbookbook
{} Napisz wiadomość
11 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 12 dni temu.

Recenzje książek

220 recenzji, w tym 8 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Złudne nadzieje

7.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Złudne nadzieje” Autor: Adriana Rak Cykl: Złudne nadzieje (tom 1) Wydawnictwo: WasPos Data premiery: 09 lutego 2021 Liczba stron: 308 stron Cena: 37,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩ To była rewelacyjna książka, lekka, przyjemna, taka idealna na wieczór, bądź dwa. Główna bohaterka Natalia tkwi w chorym związku. Jej narzeczony wykorzystuje ... {} Recenzja książki Złudne nadzieje

Ten, którego pragnę

7.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Ten, którego pragnę” Autor: Kennedy Fox Cykl: Bishop Brothers (tom 1) Wydawnictwo: Muza Data premiery: 28 kwietnia 2021 Liczba stron: 414 stron Cena: 39,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩✩ To była bardzo lekka i przyjemna w czytaniu historia. Dokładnie taka, jaką lubię. Główna bohaterka, Emily po nieudanym związku postanawia wyjechać z m... {} Recenzja książki Ten, którego pragnę

Dziedzic podziemia. Oblicze diabła

7.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Dziedzic podziemia. Oblicze diabła” Autor: Monika Nerc Cykl: Dziedzic podziemia (tom 3) Wydawnictwo: Niezwykłe Data premiery: 14 kwietnia 2021 Liczba stron: 302 strony Cena: 39,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩✩ To już trzeci tom Dziedzica Podziemia i zarazem ostatni. W tym tomie Grigoriy musi lecieć na Sycylię by spotkać się ze starszyzną i... {} Recenzja książki Dziedzic podziemia. Oblicze diabła

Upadek legendy

31.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główna bohaterka, Scarlett, należy do elity. Jej życie wydawać by się mogło, że jest usłane różami tylko dla tego, że ma pieniądze. Jednak jej bardziej zależy na relacjach z ojcem, których nigdy nie miała, niż na kasie. Pewnego dnia podczas biegania zostaje porwana. Gdy tylko sobie uświadamia, co się stało jest przerażona, jednak na widok sweg... {} Recenzja książki Upadek legendy

Nikt nie musi wiedzieć

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hubert Meyer powraca! Profiler chce wykorzystać swój urlop, jednak nie jest mu to dane. Najpierw zaczynają się dziwne telefony od jakiejś Bożeny, która prosi o pomoc w rozwiązaniu sprawy zabójstwa jej syna. A następnie zjawiają się dawni znajomi Huberta, którzy również mają sprawę. Jeden z policjantów jakiś czas temu zastrzelił przestępcę i tr... {} Recenzja książki Nikt nie musi wiedzieć

Black or White

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Black or White. Wybór” Autor: Jolanta Sad Cykl: Black (tom 2) Wydawnictwo: WasPos Data premiery: 10 lutego 2021 Liczba stron: 264 strony Cena: 37,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩✩✩✩ Anna wysiada na ostatniej stacji kolejowej z przeświadczeniem, że cholerne deja vu istnieje. Oszołomiona myśli, że kupno biletu „byle gdzie”, a tym samym ... {} Recenzja książki Black or White.Wybór

Pocałunek diabła

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Dziedzic podziemia. Pocałunek diabła” Autor: Monika Nerc Cykl: Dziedzic podziemia (tom 2) Wydawnictwo: Niezwykłe Data premiery: 20 stycznia 2021 Liczba stron: 312 stron Cena: 39,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩✩ Catriona stara się pozbierać po tym jak Grigoriy ją oszukał. Nie może się pogodzić z tym, że nie powiedział jej, że ma żonę. ... {} Recenzja książki Dziedzic podziemia. Pocałunek diabła

Naomi to kontynuacja opowiadania

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Naomi” Autor: Kinga Litkowiec Wydawnictwo: Akurat Data premiery: 14 kwietnia 2021 Liczba stron: 319 stron Cena: 39,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩✩ Naomi Lorenz miała zginąć z rąk Mateo Terrona, ale płatny zabójca darował jej życie. Problemy zaczęły się wtedy, kiedy szef klanu dowiedział się o zdradzie swojego człowieka. Pogłębiły s... {} Recenzja książki Naomi

Pokochałam ten duet

17.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Najpiękniejsza pamiątka” Autor: Vi Keeland; Penelope Ward Wydawnictwo: Editio Red Data premiery: 20 kwietnia 2021 Liczba stron: 328 stron Cena: 44,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩✩ To już druga książka napisana przez te dwie autorki, którą przeczytałam i szczerze wam powiem, że pokochałam ich twórczość. Hazel po odwołaniu ślubu przez na... {} Recenzja książki Najpiękniejsza pamiątka

Drugi tom o braciach Arrowoods

7.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Drugi tom o braciach Arrowoods. W pierwszej części poznaliśmy Conorra i Ellie, w tym tomie również się przewijają jednak pierwsze skrzypce gra tu Sydney i Declan. Ich historia jest nieco skomplikowana. Wiele lat temu główny bohater porzucił Syd, gdyż uważał, że tylko w ten sposób może ją ochronić. "- Żeby coś pokonać, trzeba stawić temu czo... {} Recenzja książki Zawalcz o mnie

Blade- Anna Wolf

7.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Blade” Autor: Anna Wolf Cykl: Storm Riders MC (tom 1) Wydawnictwo: Niezwykłe Data premiery: 24 marca 2021 Liczba stron: 219 stron Cena: 38,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐✩✩✩ Rewelacyjna seria motocyklowa autorki bestsellerowych „Gangsterów”. Życie Blade’a kręciło się wokół klubu, braci i chętnych panienek. Zdecydowanie nie miał c... {} Recenzja książki Blade

Wróć do mnie

6.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Connor kończy właśnie służyć w marynarce i wychodząc z samolotu brat informuje go o śmierci ojca. To właśnie po pogrzebie wszyscy czterej bracia postanawiają zajechać na farmę Arrowoodsów. Tam przekonują się, że ojciec wszystko zaniedbał, tak samo jak swoich synów. Główny bohater swoje dzieciństwo po śmierci matki wspomina, jako koszmar. Jedyn... {} Recenzja książki Wróć do mnie

Tylko rok - Penelope Ward

25.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Caleb to przystojny młody mężczyzna, który przyjeżdża na wymianę studencką. Okazuje się, że z pewnych przyczyn musi zamieszkać w domu rodziny Carollów a tam spotyka młodszą od siebie dziewczynę, z którą po pewnym czasie się zaprzyjaźnia. Teagan nigdy nie była duszą towarzystwa. Zawsze chowała się w cieniu, ukrywała swoją kobiecość, nie zależa... {} Recenzja książki Tylko rok

On- Diana Brzezińska

25.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już od samego początku książki nie ma miejsca na nudę. Zostaje zamordowana we własnym domu (nawet we własnym łóżku) kobieta, żona i matka dwójki dzieci. Ciało znajduje mąż. Marcel to szanowany lekarz i właśnie wrócił z delegacji. I jak to w takich sytuacjach bywa to właśnie on jest głównym podejrzanym zwłaszcza, że skrywa nie jedną tajemnicę. ... {} Recenzja książki On

W zamknięciu

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ellie to młoda dziewczyna, zakochana w swym chłopaku, przy którym może poczuć się jak wszystkie dziewczyny w jej wieku. Jednak główna bohaterka cierpi na zaburzenia osobowości i gdy tylko zapada w sen, budzi się w niej Siggy. Matka Ellie, Christine znalazła na to sposób. Każdej nocy zamyka swoją córkę w pokoju na klucz i robi wszystko, by tylko mł... {} Recenzja książki W zamknięciu

Nie podobała mi się ta ksiażka.

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chyba każdy z nas kiedyś słyszał o czarnej Wołdze, która jeździła ulicami i porywała dzieci. I mam wrażenie, że na tym się autor wzorował. Czarna furgonetka, która dwadzieścia lat temu przemierzała ulice miasta Racibórz i porywała dzieci, powróciła. Jest cała czarna łącznie z mocno przyciemnionymi szybami, nie ma opcji by zobaczyć kto jest w auci... {} Recenzja książki Dwadzieścia lat ciszy

Sprośne listy

8.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Głowni bohaterowie, Luka i Griffin jako dzieci zaczęli pisać do siebie listy. Ich przyjaźń trwała i trwała przez długie lata. Jednak los sprawił, że ich kontakt się urwał. Po kilku latach gdy Luka wybrała się do mieszkania swego zmarłego ojca znalazła w nim list właśnie od Griffina. Główny bohater pod wpływem alkoholu postanowił wygarnąć wszystko ... {} Recenzja książki Sprośne listy

Opowieści o nadziei

8.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z twórczością tej autorki zapoznałam się przy czytaniu „Tatuażysty z Auschwitz”. Kolejnej książki czyli „Podróż Cilki” jeszcze nie miałam okazji czytać, ale jak tylko zobaczyłam nową książkę Heather Morris to wiedziałam, że koniecznie muszę ją przeczytać. Jednak spodziewałam się czegoś innego. Myślałam, że będzie dużo wspomnień z Auschwitz a t... {} Recenzja książki Opowieści o nadziei

Pretty Reckless

6.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Daria to najpopularniejsza nastolatka w szkole. Pochodzi z zamożnej rodziny i nigdy niczego jej nie brakowało. No, może poza jednym: uwagi mamy. Z kolei, po drugiej stronie torów kolejowych, mieszka Penn. Chłopak jest graczem futbolu i kapitanem swojej drużyny ze szkoły. Jego życie nie jest takie proste jak głównej bohaterki. Matka nastolatka ... {} Recenzja książki Pretty Reckless. All Saint High. Tom 1

Za bardzo oczywiste te rady

6.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Jak przyciągać dobre rzeczy” Autor: Marian Rojas Estape Wydawnictwo: Muza Data wydania: 30 września 2020 Liczba stron: 304 strony Cena: 39,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐✩✩✩✩✩✩ Jak przyciągać dobre rzeczy to budująca książka, która pokazuje, jak poprzez zrozumienie siebie i umiejętne wykorzystanie emocji, możemy zmienić swoje życie na lepsze.... {} Recenzja książki Jak przyciągać dobre rzeczy

Wróg mojego brata

24.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Abby to główna bohaterka tej historii, która właśnie wraca do rodzinnego domu z pobytu w żeńskiej szkole. Za namową babci, wysłali ją tam rodzice. W czasie podróży jest świadkiem wypadku motocyklisty i to ona, jako jedna z nielicznych osób,reaguje i stara się mu pomóc. Kiedy dociera do domu, poznaje dziewczynę brata, której od samego początku... {} Recenzja książki Wróg mojego brata

Powrót

9.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Powrót” Autor: Kathryn Croft Wydawnictwo: Burda Książki Data wydania: 30 września 2020 Ilość stron: 367 stron Cena: 44,90 zł Ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐✩✩✩✩✩ Farrah, główna bohaterka, po dwóch latach wraca do Londynu i chce odzyskać swoją córkę. Na jej drodze stoi jej były mąż, który ma na uwadze dobro małej Kayli. Jednak pomocną dłoń w stronę ... {} Recenzja książki Powrót

Wierność

9.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główni bohaterowie, Margherita i Carlo to małżeństwo. On pracuje na uniwersytecie, a ona sprzedaje mieszkania. I to właśnie dzięki niej trafiają na przepiękny apartament, który spodobał się jej tak bardzo, że postanowiła pokazać go mężowi. Mimo wielu plusów, jest kilka minusów, a mianowicie brak windy, a tym samym 96 schodów do pokonania, a ostatn... {} Recenzja książki Wierność

Druga młodość, cóż z tego, że druga.

2.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę stwierdzić, że książkę czyta się bardzo szybko. Jest pięknie wydana, zawiera dużo zdjęć, język jest łatwy i prosty do zrozumienia, bez „trudnych” sformułowań. Znajduje się tu także dużo anegdot i cytatów. Naprawdę bardzo przyjemnie mi się ją czytało. Odniosłam wrażenie, że ta pozycja jest tak prawdziwa, że bardziej się chyba nie da. Tema... {} Recenzja książki Druga młodość, cóż z tego, że druga

Drugi tom "Romansu Mafijnego"

2.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: „Claimed” Autor: Alicja Skirgajłło Cykl: Romans mafijny (tom 2) Wydawnictwo: Editio Red Data wydania: 13 stycznia 2021 Ilość stron: 355 stron Cena: 39,90 zł Ocena: ⭐✩✩✩✩✩✩✩✩✩ Druga część o Declanie i Holly, jednak tu na pierwszy plan wysuwa się Joshua. Chłopak, mimo przestróg brata, można powiedzieć, że tradycyjnie pakuje się w kło... {} Recenzja książki Claimed

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe