Avatar @topoczytane

@topoczytane

1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 2 lat.
topoczytane
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 2 lat.

Recenzje książek

10 recenzji

Kobiecy głos morza

27.05.2020

"Pod taflą" Louise O'Neill to opowieść o syrence Gai, która marzy o świecie, w którym jej głos będzie brany pod uwagę, a brak ojcowskich nakazów będzie widoczny. Gdy buntuje się po raz pierwszy, wypływa na powierzchnię, która wydaje się jej na początku dziwna. Jednak poznaje chłopaka, któremu pragnie oddać swoje serce i sprawić by się w niej zakoc... Recenzja książki Pod taflą

Historia kradnąca serce

18.05.2020

Przenosimy się do Nikan, które ledwie wstaje z kolan po Wojnach Makowych, które ogarnęły kraj w poprzednich wiekach. Poznajemy tam jedną z sierot wojennych. Jest to młoda dziewczyna Rin. Jej życie od początku było okropne i pozbawione głębszego sensu. Dorastała w unoszącym się w powietrzu opium. Jednak dziewczyna chce wydostać się z tego rynsztoku... Recenzja książki Wojna Makowa

Apokaliptyczna wizja świata i ludzkiej natury

14.05.2020

"Metro 2033" pierwsza część trylogii Dmitra Glukhovskiego. Przenosimy się do roku 2033, kiedy to w wyniku konfliktu atomowego świat uległ totalnej zagładzie. Ocaleli tylko nieliczni, którzy na czas schronili się w moskiewskim metrze. Ludzie, którzy tam mieszkają muszą radzić sobie z codziennymi trudnościami i myślą, że życie już nigdy nie będzie t... Recenzja książki Metro 2033

Piękno ukryte w mrocznym czasie

12.05.2020

"Dziecko z Auschwitz" Lily Graham, książka z nadzieją w tle. Tematyka obozowa nie jest mi obca, bardzo lubię czytać książki o tej tematyce. Nie jest to łatwa lektura i tym razem, również nie jest to łatwe do czytania, jeśli jest się wrażliwą osobą. Jednak ta książka jest na swój sposób wyjątkowa i ukazuje nam, że nawet podczas całego piekła można ... Recenzja książki Dziecko z Auschwitz

Magia Świąt w nowym wydaniu

12.05.2020

Jest to książka, która zachwyciła mnie w każdym calu mimo, że jest to love story, za którym zbytnio nie przepadam! Koło tej powieści nie da się przejść obojętnie. Sierra to nastolatka, która co roku, wraz z rozpoczęciem przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia wyjeżdża, ze swoją rodziną do Kalifornii, aby tam sprzedawać drzewka choinkowe. Jednak ten... Recenzja książki Światło

(Nie) celebryckie życie

11.05.2020

FEJM. Poradnik początkującego celebryty to książka napisana przez jednego z założycieli Vogule Poland - Patryka Chilewicza. Książkę ochłonęłam ją w jeden dzień! Jest to poradnik, jak uzyskać FEJM. Z tego poradnika dowiesz się jak zostać DRAMA QUEEN, tak by korona z głowy nie spadła. Poznasz 7 tricków na zdobycie rozgłosu! Nauczysz się decydować gd... Recenzja książki FEJM. Poradnik początkującego celebryty

Nie tylko historyczny romans

11.05.2020

"Diabelski Hrabia" Melisy Bel - jest to debiutancka powieść autorki, która zabiera nas w iście hrabiowskie czasy. Hrabia Winston od małego dziecka, kochał się w dziewczynie - Jocelyn, która zawszę była poza jego zasięgiem. Kochał ją ponad życie, jednak nigdy jej tego nie wyjawił. Kiedy dziewczyna wyszła za mąż, w swojej rozpaczy hrabia, zaciągnął ... Recenzja książki Diabelski Hrabia

Kołysanka z piekła

3.05.2020

"Kołysanka z Auschwitz" jest to powieść oparta na faktach. Tym razem przenosimy się w czas II Wojny Światowej, kiedy to Hitler zaczął tworzyć obozy koncentracyjne. Do Auschwitz wraz z rodziną trafia Helene Hannemann, rodowita Niemka. Miała wybór. Móc zostać w Niemczech. Jednak rzuca się w objęcia piekieł. Będąc prawdziwą kochającą matką brnie w ob... Recenzja książki Kołysanka z Auschwitz

Magia bez magi?

3.05.2020

"Te wiedźmy nie płoną" jest książką, która wywołała u mnie dosyć skrajne emocje. "Te wiedźmy nie płoną" Isabel Sterling to opowieść o młodej wiedźmie Hannah, która mieszka w Salem. Miejscu gdzie kiedyś przeprowadzano procesy czarownic. Musi ukrywać swoją moc i pochodzenie, przed mieszkańcami miasta, którzy nie wiedzą o istnieniu magii. Jednak podc... Recenzja książki Te wiedźmy nie płoną

Nasze Wszystkie Światła - nietypowe love story

3.05.2020

Elliott i Catherine zaprzyjaźnili się, gdy byli jeszcze dziećmi. Pewnego dnia chłopak musiał opuścić miasto. I to akurat wtedy, kiedy mała Catherine potrzebowała go najbardziej. Gdy ponownie się spotykają, są już innymi ludźmi. On jest szkolną gwiazdą futbolu, ona pomaga matce w prowadzeniu pensjonatu. Kiedy w mieście dochodzi do tragedii, chłopak... Recenzja książki Nasze wszystkie światła

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl