Avatar @topoczytane

@topoczytane

1 obserwujących.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 11 miesięcy temu.
{} topoczytane
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 11 miesięcy temu.

Recenzje książek

10 recenzji

Kobiecy głos morza

27.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Pod taflą" Louise O'Neill to opowieść o syrence Gai, która marzy o świecie, w którym jej głos będzie brany pod uwagę, a brak ojcowskich nakazów będzie widoczny. Gdy buntuje się po raz pierwszy, wypływa na powierzchnię, która wydaje się jej na początku dziwna. Jednak poznaje chłopaka, któremu pragnie oddać swoje serce i sprawić by się w niej zakoc... {} Recenzja książki Pod taflą

Historia kradnąca serce

18.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przenosimy się do Nikan, które ledwie wstaje z kolan po Wojnach Makowych, które ogarnęły kraj w poprzednich wiekach. Poznajemy tam jedną z sierot wojennych. Jest to młoda dziewczyna Rin. Jej życie od początku było okropne i pozbawione głębszego sensu. Dorastała w unoszącym się w powietrzu opium. Jednak dziewczyna chce wydostać się z tego rynsztoku... {} Recenzja książki Wojna Makowa

Apokaliptyczna wizja świata i ludzkiej natury

14.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Metro 2033" pierwsza część trylogii Dmitra Glukhovskiego. Przenosimy się do roku 2033, kiedy to w wyniku konfliktu atomowego świat uległ totalnej zagładzie. Ocaleli tylko nieliczni, którzy na czas schronili się w moskiewskim metrze. Ludzie, którzy tam mieszkają muszą radzić sobie z codziennymi trudnościami i myślą, że życie już nigdy nie będzie t... {} Recenzja książki Metro 2033

Piękno ukryte w mrocznym czasie

12.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dziecko z Auschwitz" Lily Graham, książka z nadzieją w tle. Tematyka obozowa nie jest mi obca, bardzo lubię czytać książki o tej tematyce. Nie jest to łatwa lektura i tym razem, również nie jest to łatwe do czytania, jeśli jest się wrażliwą osobą. Jednak ta książka jest na swój sposób wyjątkowa i ukazuje nam, że nawet podczas całego piekła można ... {} Recenzja książki Dziecko z Auschwitz

Magia Świąt w nowym wydaniu

12.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to książka, która zachwyciła mnie w każdym calu mimo, że jest to love story, za którym zbytnio nie przepadam! Koło tej powieści nie da się przejść obojętnie. Sierra to nastolatka, która co roku, wraz z rozpoczęciem przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia wyjeżdża, ze swoją rodziną do Kalifornii, aby tam sprzedawać drzewka choinkowe. Jednak ten... {} Recenzja książki Światło

(Nie) celebryckie życie

11.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

FEJM. Poradnik początkującego celebryty to książka napisana przez jednego z założycieli Vogule Poland - Patryka Chilewicza. Książkę ochłonęłam ją w jeden dzień! Jest to poradnik, jak uzyskać FEJM. Z tego poradnika dowiesz się jak zostać DRAMA QUEEN, tak by korona z głowy nie spadła. Poznasz 7 tricków na zdobycie rozgłosu! Nauczysz się decydować gd... {} Recenzja książki FEJM. Poradnik początkującego celebryty

Nie tylko historyczny romans

11.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Diabelski Hrabia" Melisy Bel - jest to debiutancka powieść autorki, która zabiera nas w iście hrabiowskie czasy. Hrabia Winston od małego dziecka, kochał się w dziewczynie - Jocelyn, która zawszę była poza jego zasięgiem. Kochał ją ponad życie, jednak nigdy jej tego nie wyjawił. Kiedy dziewczyna wyszła za mąż, w swojej rozpaczy hrabia, zaciągnął ... {} Recenzja książki Diabelski Hrabia

Kołysanka z piekła

3.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Kołysanka z Auschwitz" jest to powieść oparta na faktach. Tym razem przenosimy się w czas II Wojny Światowej, kiedy to Hitler zaczął tworzyć obozy koncentracyjne. Do Auschwitz wraz z rodziną trafia Helene Hannemann, rodowita Niemka. Miała wybór. Móc zostać w Niemczech. Jednak rzuca się w objęcia piekieł. Będąc prawdziwą kochającą matką brnie w ob... {} Recenzja książki Kołysanka z Auschwitz

Magia bez magi?

3.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Te wiedźmy nie płoną" jest książką, która wywołała u mnie dosyć skrajne emocje. "Te wiedźmy nie płoną" Isabel Sterling to opowieść o młodej wiedźmie Hannah, która mieszka w Salem. Miejscu gdzie kiedyś przeprowadzano procesy czarownic. Musi ukrywać swoją moc i pochodzenie, przed mieszkańcami miasta, którzy nie wiedzą o istnieniu magii. Jednak podc... {} Recenzja książki Te wiedźmy nie płoną

Nasze Wszystkie Światła - nietypowe love story

3.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Elliott i Catherine zaprzyjaźnili się, gdy byli jeszcze dziećmi. Pewnego dnia chłopak musiał opuścić miasto. I to akurat wtedy, kiedy mała Catherine potrzebowała go najbardziej. Gdy ponownie się spotykają, są już innymi ludźmi. On jest szkolną gwiazdą futbolu, ona pomaga matce w prowadzeniu pensjonatu. Kiedy w mieście dochodzi do tragedii, chłopak... {} Recenzja książki Nasze wszystkie światła

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe