Avatar @Aga25

Agnieszka

@Aga25
2 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 7 lat.
{} Napisz wiadomość
2 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 7 lat.

Recenzje książek

41 recenzji
Książka Malownicze. Wymarzony czas

Kiedy nadejdzie wymarzony czas

Magdalena Kordel

Kiedy nadejdzie wymarzony czas

9.07.2014

Ponownie wracamy do Malowniczego i jego mieszkańców, gdzie losy każdego z nich nie są jeszcze do końca poukładane..Każdego z nich czekają przeżycia, dobre i złe, ale najważniejsze by w tych trudnych momentach byli obecni przyjaciele. Strach potrafi paraliżować, motywować do działania, ale przede wszystkim zmieniać. Marta niegdyś przebojowa dziew... {} Recenzja książki Malownicze. Wymarzony czas

Książka Błękit szafiru

Szafirek

Kerstin Gier

Szafirek

16.05.2014

Znowu wracamy do Londynu gdzie Gwen próbuje oswoić się z faktem posiadania genu, dzięki któremu przenosi się w czasie. Jej relacje z Gideonem niby się zmieniły jednak nastolatka nie potrafi rozgryźć zachowania chłopaka. W dodatku nie ułatwiają jej ciągłe tajemnice oraz przytyki na brak wiedzy. Przez matkę, która zataiła prawdę o jej dziedzictwie Gw... {} Recenzja książki Błękit szafiru

Książka Zieleń szmaragdu

koniec podróży w czasie

Kerstin Gier

koniec podróży w czasie

7.05.2014

Niestety to już było ostatnie moje spotkanie z bohaterami podróży w czasie. Jako,że bardzo polubiłam tę trylogię przedłużałam samą chwilę zabrania się za czytanie, a później jej zakończenie. Czy ta ostatnia część była taka jak oczekiwałam? Po części tak, ale mam pewien niedosyt... Autorka rozpoczyna trzeci tom od momentu gdy Gwendolyn rozpacza z p... {} Recenzja książki Zieleń szmaragdu

Książka Odmieniec

wyjątkowy chłopiec

Philippa Gregory

wyjątkowy chłopiec

2.04.2014

Tajna organizacja badająca znaki nadchodzącego końca świata, nosząca nazwę Zakonu Ciemności, w tym miejscu są wybierani inkwizytorzy i wysyłani w miejsca gdzie dzieją się niepokojące zjawiska. Luca Vero zwany również odmieńcem ze względu na swój wygląd oraz wyjątkowe zdolności matematyczne otrzymuje polecenie poprowadzić dochodzenie w zakonie, gdzi... {} Recenzja książki Odmieniec

Książka Gra o miłość

Ostatnia z serii

Eve Edwards

Ostatnia z serii

2.04.2014

Trzecia i zarazem ostatnia część Kronik Rodu Lacey, tym razem opowiadająca o nieślubnym synu hrabiego Dorset. Kit od najmłodszych lat, dokładnie po śmierci matki wychowywał się wśród aktorów, jego opiekun dbał o chłopca wprowadzając w tajniki trupy teatralnej. Turner już jako młodziutki chłopiec bardzo dobrze odnajdywał się na scenie, niestety ten ... {} Recenzja książki Gra o miłość

Książka Nie zabija się czarnego kota

klątwa kotka

Bonia Wit

klątwa kotka

2.04.2014

Otrzymując spadek po babce Piotr nie spodziewa się,że przysporzy on mu więcej kłopotów co radości, a wszystko zacznie się od czarnego kota. Dokładnie od jego śmierci. Mężczyzna nie zrobił tego celowo, stwierdził,że nie zdąży ocalić mu życia i po prostu go potrącił. Tym oto sposobem naraził się na klątwę kotka, czarnego w dodatku. Już pierwszej nocy... {} Recenzja książki Nie zabija się czarnego kota

Książka Gorączka

Coś z mitologii ...

Dee Shulmann

Coś z mitologii ...

27.02.2014

Ewa jest w pewnym sensie inna od swoich rówieśników, jako nastolatka nadzwyczaj rozwinięta intelektualnie nie potrafi znaleźć sobie miejsca w zwykłej szkole, robi wszystko by zostać wydaloną. Rodzicie interesują się nią tylko wtedy gdy coś narozrabia. Gdy po raz drugi Ewę wydalają ze szkoły dziewczyna nie wie co będzie się działo z jej życiem, przy... {} Recenzja książki Gorączka

Książka Gorączka 2

Coś z mitologii poraz drugii

Dee Shulman

Coś z mitologii poraz drugii

27.02.2014

W drugiej części Gorączki nasi bohaterowie postanawiają wspólnie rozwiązać zagadkę śmiercionośnego wirusa, rozpoczynają badania na próbkach krwi uczniów oraz nauczycieli. Między czasie rozwija się uczucie Ewy i Setha, więc czas spędzony wraz z nimi w internacie skupia się na rozchwianym stanie zdrowia dziewczyny, próbach zespołowych. Ewa częściej z... {} Recenzja książki Gorączka 2

Książka Czerwień Rubinu. Trylogia czasu

Czerwień Rubinu

Kerstin Gier

Czerwień Rubinu

27.02.2014

Kolejna seria z cyklu podróże w czasie, nic nowego dla śledzących właśnie tę tematykę. Od jakiegoś czasu jestem i ja w tym gronie. Jedne tytuły są lepsze drugie gorsze. Jak pamiętamy był wielki wypust wampirów, wilkołaków, zombie i tym podobnych. Teraz autorzy zabierają nas w podróże do przeszłości, czasem i przyszłości. W przypadku Czerwieni Rubin... {} Recenzja książki Czerwień Rubinu. Trylogia czasu

Książka Królowa Śniegu

Królowa śniegu

Hans Christian Andersen

Królowa śniegu

6.12.2013

Pewien zły czarownik uchodzący za wcielenie samego diabła stworzył lustro, nie takie zwyczajne, wszystko co się w nim odbiło było brzydkie. Zwierciadło szpeciło najpiękniejsze krajobrazy oraz ludzi . Uczniowie czarciej szkoły, którą ów czarodziej założył mieli niesłychaną radość z tego wynalazku. Biegali wszędzie i naśmiewali się ze wszystkiego co ... {} Recenzja książki Królowa Śniegu

Książka Pokerzyści i frajerzy

Pokerzyści i frajerzy

Franciszek Przeklasa

Pokerzyści i frajerzy

21.11.2013

Hazard należy do bardzo niebezpiecznych a zarazem pociągających uzależnień. Z jednej strony gracze zdają sobie sprawę,że stąpają bo bardzo cienkim lodzie z drugiej zaś świadomość dorobienia się w ciągu jednego wieczoru masy pieniędzy jest nieodparta. Autor w swojej książce ukazał ten świat od podszewki, początek oraz koniec... Janusz jest majętnym... {} Recenzja książki Pokerzyści i frajerzy

Książka Mój Adam

Mój Adam

Ewa Nowak

Mój Adam

21.11.2013

Mój Adam składa się ze zbioru opowiadań dotyczących jednego tematu, związków partnerskich z perspektywy różnego wieku, nastolatków i tych dojrzałych. Bohaterowie opowiadają o tym jak rozwijały się ich uczucia, czy otrzymali od drugiej osoby to czego po niej oczekiwały. Wiele postaci wywarło na mnie na prawdę spore wrażenie, na przykład jedna z kob... {} Recenzja książki Mój Adam

Książka Strych Tesli

Strych Tesli

Neal Shusterman ...

Strych Tesli

21.11.2013

Nick po tragedii jaka spotkała jego rodzinę wyprowadza się w raz ze swym ojcem i młodszym bratem do Colorado Springs by zamieszkać w starym domu ciotki. Dla każdego z nich jest to bardzo trudny okres w życiu, muszą sobie radzić sami. Na dodatek Nick zostaje zraniony w głowę przez stary toster. Jak się okaże takich starych gratów na strychu nie będz... {} Recenzja książki Strych Tesli

Książka W szpilkach od Manolo

W szpilkach od Manolo

Agnieszka Lingas-Łoniewska

W szpilkach od Manolo

9.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O Pani Agnieszce Lingas-Łoniewskiej usłyszałam jakiś czas temu, niestety nie miałam jeszcze okazji zapoznać z dotychczas wydanymi książkami, zaczęłam od końca, czyli najnowszej wydanej pozycji. Ucieszył mnie fakt,że autorka pochodzi z mojego Dolnego Śląska, a dokładniej z Wrocławia. Tam też umiejscowiona została akcja powieści W szpilkach od Man... {} Recenzja książki W szpilkach od Manolo

Książka Dar wilka

Dar Wilka

Anne Rice

Dar Wilka

9.06.2013

Rauben jest młodym reporterem, pisze artykuły, jego nowym zadaniem jest opisanie niesamowitej posiadłości znajdującej się w pobliżu rozległej puszczy. Właścicielką tej jakże okazałej i interesującej budowli jest Marchent Nideck, elegancka kobieta. Mężczyzna poddaje się urokowi miejsca, klimacie domu oraz intrygującej kobiecie. W prawdzie żyje w z... {} Recenzja książki Dar wilka

Książka Anna Ventura. Przeznaczenie

Anna Ventura. Przeznaczenie

Agnieszka Kiełbus

Anna Ventura. Przeznaczenie

9.06.2013

Przyznam szczerze,że nie spodziewałam się po tej książce,aż tak pozytywnych wrażeń. Fakt,że ostatnimi czasy rynek wydawniczy opanowała fantastyka jest każdemu znany. Jedne publikacje są interesują, drugie już nie tak bardzo. Agnieszka Kiełbus stworzyła na prawdę dobrą książkę, z racji jej młodego wieku, tym większe uznanie z mojej strony. Anna... {} Recenzja książki Anna Ventura. Przeznaczenie

Książka Ola i Królestwo Niespełnionych Marzeń

Ola i Królestwo niespełnionych marzeń

Agnieszka Łobik-Przejsz

Ola i Królestwo niespełnionych marzeń

22.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Lubicie marzyć? Ja uwielbiam. Tak...ale najpiękniejsza chwila to ta, w której marzenie staje się rzeczywistością... A co by się stało, gdyby pewnego dnia marzenia po prostu przestały się spełniać? Umiecie wyobrazić sobie coś gorszego?" Fragment pochodzi z okładki książeczki. Jest to bajka dla troszkę starszych dzieci, które już potrafią zrozumie... {} Recenzja książki Ola i Królestwo Niespełnionych Marzeń

Książka Nestel

Nestel "Bajka dla dzieci"

Pascal Fords

Nestel "Bajka dla dzieci"

11.05.2013

Zanim napiszę na temat przeczytanej "Bajki" dla dzieci, chciałabym wyjaśnić czym powinna charakteryzować się książeczka wydana dla najmłodszych czytelników. Otóż literatura piękna może spełniać doniosłą rolę w poznawaniu świata i człowieka, w kształtowaniu postaw swych czytelników, a szczególnie dzieci i młodzieży. Nie można jednak zapominać, że b... {} Recenzja książki Nestel

Książka Miłosne konstelacje

Przede wszystkim miłość

Katarzyna Błeszyńska

Przede wszystkim miłość

10.05.2013

zy można sobie zaplanować życie? Punkt po punkcie. Dobre zorganizowanie bywa kluczem do sukcesu, ale czy zawsze odnosi zamierzony skutek? Z pewnością tak, jednak nie zawsze w każdej dziedzinie życia. Uczuciami nie można kierować, nawet jeżeli robi się wszystko by wyprzeć ze świadomości trudne, niekiedy bolesne wspomnienia. To właśnie z nimi będz... {} Recenzja książki Miłosne konstelacje

Książka Nowa Era. Exodus

Nieudana podróż w kosmos

Stanisław Antczak

Nieudana podróż w kosmos

6.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zacznę od tego,że nigdy nie lubiłam książek oraz filmów o tematyce kosmosu, statków czy istot poza ziemskich. Pytanie dlaczego sięgnęłam po tą pozycję? Mianowicie chciałam sprawdzić czy moje uprzedzenie jest związane z niewiedzą w owym temacie. Miałam nadzieje,że może wystarczy chcieć... Pan Stanisław Antczak debiutował powieścią o tytule Nowa Era... {} Recenzja książki Nowa Era. Exodus

Książka Pocałunek Gwen Frost

Akademia mitu część druga

Jennifer Estep

Akademia mitu część druga

6.05.2013

Niemalże przebierałam nogami w oczekiwaniu na chwilę, kiedy w końcu będę mogła zasiąść do czytania i po raz drugi przeniosę do słynnej szkoły wojowników. Muszę,ale to muszę napisać o okładce, jest cudowna, ze względu na nią musiałam nabyć książkę. W końcu okładka jest na poziomi treści,którą zawiera. Młodzież podniecona żyje wyjazdem w góry, gdzie... {} Recenzja książki Pocałunek Gwen Frost

Książka Piwonia, niemowa, głosy

Piwonia, Niemowa, głosy

Krzysztof Gedroyć

Piwonia, Niemowa, głosy

6.05.2013

Zainteresowała mnie okładka, a dokładnie co się na niej znajduje. Zawsze ciekawiły mnie czasy PRL-u jaki panował wtedy ustrój polityczny, ale nie tylko. W tamtych czasach najbliższa rodzina była wrogiem jeżeli była przeciwna ideom komunistycznym. Dlatego też po zapoznaniu z opisem książki, wiedziałam,że muszę ją przeczytać. Moje pokolenie, urodz... {} Recenzja książki Piwonia, niemowa, głosy

Książka Teoria zemsty

Teoria Zemsty

Grzegorz Szczerba

Teoria Zemsty

6.05.2013

Po przeczytaniu książki "Teoria Zemsty" Pana Grzegorza Szczerby jestem usatysfakcjonowana kunsztem przekazu zawiłych problemów, zawartych na jej stronach. Autor bardzo umiejętnie opisał pracę agentów ABW oraz biznesmenów by w drugiej części książki połączyć oba wątki w całość. Przedstawienie głównych bohaterów Andrzeja i Wladimira, ich spojrze... {} Recenzja książki Teoria zemsty

Książka Milaczek

Milaczek

Magdalena Witkiewicz

Milaczek

6.05.2013

Jeżeli ktoś nie przeczytał Milaczka powinien jak najprędzej nadrobić straty. Koniecznie trzeba się zapoznać ze wspaniałymi postaciami. Każda z nich jest wyrazista, przedstawiona w taki sposób,aby można było ze startu polubić, albo wstawić w rubrykę "zły bohater". Mila jest świetną dziewczyną, z kompleksem wagi, który od lat spędza jej sen z powi... {} Recenzja książki Milaczek

Książka Podróż poślubna

Kolejne zlecenie Brzytwy

Jadwiga Courths-Mahler

Kolejne zlecenie Brzytwy

6.05.2013

Kolejny raz Brzytwa będzie miała do rozwiązania nietypową zagadkę. Oprowadzi czytelników po mniej znanych ulicach Krakowa, uchyli część tajemnicy dotyczącej swojej osoby. Paloma wie,że zaczyna dziać się coś złego, mąż po niemiłym incydencie,który zapewne zdarza się nie jednej młodej parze podczas "otwierania kopert", zmienia się nie do poznania. ... {} Recenzja książki Podróż poślubna

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}