Avatar @Kyna

Kinga

@Kyna
4 obserwujących. 8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 2 dni temu.
{} Napisz wiadomość
4 obserwujących.
8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 2 dni temu.

Recenzje książek

22 recenzje

Serce, a rozum

30.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. Sercem i rozumem to powieść licząca dokładnie 376 stron. Autor- czyli Wojciech Sobina przedstawia w niej swoją drogą zawodową. Każdy z nas albo chociaż większość zastanawiała się nie raz co można zrobić, by osiągnąć sukces i by być szanowanym. Wojciech Sobina opisuje w swojej książce, jak dokonał niemożliwego dla wielu ludzi- czyli, ja... {} Recenzja książki Sercem i rozumem

W środku piekła

8.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pacjent" to książka napisana przez Jaspera DeWitt. Nie jest długa, cała opowieść ma raptem 232 stron ale za to jak zaskakujących stron. Druk należy do większych, co sprzyja szybkiemu czytaniu. Już od początku można poczuć klimat mrocznej historii, która pogłębia się tylko, z każdym kolejnym przeczytanym słowie. Dobre książki poznać można po tym, ż... {} Recenzja książki Pacjent

Kobiety, kobiety

3.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aristo to książka Michała Tyszkowskiego pełna humoru, lekka i wciągająca. Muszę przyznać,że dawno nie zdarzyło mi się przeczytać książki w ciągu jednego dnia. Mój napięty harmonogram nie pozwalał mi czytać więcej niż pół godziny dziennie i to z przerwami. Jednak w tym przypadku nie mogłam nie skończyć książki od razu. Myślę, że duże litery, le... {} Recenzja książki Aristo

Jak byś zdrowym?

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Umysł, ciało i duchowość to książka Pawła Malinowskiego,który jest psychoterapeutą oraz studentem medycyny. Można więc rzec, że na ciele i umyśle człowieka zna się doskonale. Jak jednak jest z duchowością i dlaczego połączył te trzy elementy w jedną książkę? Książka składa się z dwóch części podzielonej na rozdziały. Część pierwsza skupia się ... {} Recenzja książki Umysł, ciało, duchowość.

Czy można być szczęśliwą?

2.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawialiście się państwo czasem, co by się stało, gdybyście postanowili, że bez względu na wszystko będziecie szczęśliwi? Nie? No cóż ja też nie, dopóki nie sięgnęłam po książkę pt. "A właśnie, że będę szczęśliwa!" Książka jest swoistym poradnikiem, ale napisanym w sposób przyjemny i przyjazny. Czytając, nie czułam, że czytam poradnik. Ks... {} Recenzja książki A właśnie, że będę szczęśliwa!

Czym właściwie jest miłość?

13.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. "Listy do Emilki" jest krótką, bo zaledwie liczącą 100 stron powieścią. Krótka recenzja podana z tyłu w doskonały sposób opisuje o co chodzi w książce. Cała powieść złożona jest z listów pisanych do pani Emilki, Małgosi lub Ani. Chociaż zasadniczym odbiorcą ma być zawsze Emilka. Cała historia zaczyna się od zakochania. Ale nie byle... {} Recenzja książki Listy do Emilki

Puk puk tajemnice z przeszłości nadchodzą

29.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio miałam przyjemność zapoznać się z lekturą pt. Pierwszy grzech kruka. Jest to kryminał osadzony w dzisiejszych realiach. Kojarzą państwo zapewne takie książki, przy których siedzi się godzinami, można rzecz pochłania się je i zapomina o pozostałych obowiązkach, bo koniecznie trzeba wiedzieć, co się wydarzyło dalej. Zdecydowanie mogę pow... {} Recenzja książki Pierwszy grzech kruka

Homo sapiens

26.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na pewno każdy z państwa zna powieść pt. "Władca much" autorstwa Williama Goldinga. Nawet jeśli nie czytaliście jej państwo, to biorąc pod uwagę obecne standardy edukacji, temat z pewnością nie jest Wam obcy. Poruszony tam temat ludzkości i ewentualnych zachowań w razie kryzysu pojawia się również w książce "Homo Sapiens ludzie są lepsi niż myślis... {} Recenzja książki Homo Sapiens. Ludzie są lepsi, niż myślisz

Utalia

3.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uskrzydlona" to pierwszy tom serii Noralie. Akcja na dobrą sprawę zaczyna się już na pierwszych stronach książki i już od samego początku da się wyczuć kilka niespójności. Język dobrze by było poprawić i przeredagować zdania,ponieważ czytając je ma się czasem wrażenie, że zdanie poprzednie nie łączy się z następnym. W dodatku wydarzenia są nagłe, ... {} Recenzja książki Uskrzydlona

Jak zmienić swoje życie

4.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poradniki dotyczące tego, jak żyć są coraz bardziej popularne wśród nas. Powstaje ich coraz więcej i więcej. Książka pod tytułem " Źródło. Jak zmienić swoje życie" jest jednym z nich. Ale jednak trzeba przyznać, że wyróżnia się wśród nich. Książka została napisana przez panią doktor, psychiatrę. Można stąd wywnioskować, że o ile wielu ludziom ci... {} Recenzja książki Źródło

Ktoś kogo znamy

29.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl Jeśli zaczytujecie się podobnie, jak ja w kryminałach, to na pewno znacie ten rodzaj książki, w której do ostatniej strony nie wiecie, co się wydarzy, bohaterowie są nieprzewidywalni, a historia do końca jest nie wyjaśniona. No cóż pod tym względem książka trochę zawiodła. Historia przedst... {} Recenzja książki Ktoś, kogo znamy

Wyklęta

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. Wyklęta nie zawiodła mnie. Co prawda szału też nie odczułam, ale na pewno moje uczucia, które wiążą się z tą książką są zdecydowanie pozytywne. Główna bohaterka jest jedną z nielicznych, które nie użalają się nad sobą, praktycznie wcale nie narzeka, a jedynie skupia się na rozwiązaniu problemu. Prywatna szkoła, budynek rekreacji obok. ... {} Recenzja książki Wyklęta

Harry Potter i Kamień filozoficzny

26.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Harry Potter i kamień filozoficzny to pierwsza część siedmiotowej opowieści o przygodach młodego czarodzieja. Niestety Harry nie jest typowym dzieckiem o szczęśliwym dzieciństwie. Już na wstępie dowiadujemy się, że Harry jest sierotą. Mieszka u rodzonej siostry swojej zmarłej matki, jej męża i syna Dudleya w... Komórce pod schodami. Dursleyowie- P... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter i Zakon Feniksa

26.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zakon Feniksa to już piąta część przygód Harry'ego Pottera. Tym razem Harry Potter jest na piątym roku i ma piętnaście lat. Sami wiecie kto odrodził się podczas Trójmagicznego Turnieju. Ale niestety nikt Harremu nie wierzy. Co gorsza pod koniec wakacji atakują jego i Dudleya dementorzy. Harry stosuje jedyny znany sobie sposób na pokonanie dementor... {} Recenzja książki Harry Potter i Zakon Feniksa

Herosi i magowie

25.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to kolejna powieść, którą Rick Riordan złożył na nasze ręce. Tym razem możemy zwiedzić trzy światy w jednej książce. Poznamy przygody Perciego Jacksona, który tym razem jest chłopakiem Annabeth. Czy podoła tej misji i znajdzie odpowiednie miejsce na kolację? Oprócz tego bogowie o nim nie zapomnieli. Znowu będzie musiał udać się na misje. Czeg... {} Recenzja książki Berło Serapisa i inne opowiadania

Drzazga

21.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Drzazga to kolejna powieść Ewy Nowak z serii miętowej. Dotyczy problemu między Martą, a Jagną i ich matką. Dziewczyny niezbyt się lubią. Wynika to z tego, że ich matk faworyzuje jedną z nich- Martę. Jagnę z kolei uważa, za "diabła wcielonego". Na pierwszy rzut oka nie ma co się dziwić. Marta to bardzo dobra uczennicą, która zdobywa same piątki, je... {} Recenzja książki Drzazga

Felix Net Nika

13.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Felix, Net i Nika oraz Świat zero to kolejna z wielu już obecnie książek Rafała Kosika. Pan Rafał przekonał mnie do swoich książek, jak jeszcze byłam w szkole podstawowej czyli prawie 10 lat temu. Dziś jako już dorosła czytelniczka z przyjemnością powracam w tym trudnym okresie do swojej ulubionej serii. Kolejny raz stykamy się z trójką gimnazjali... {} Recenzja książki Felix, Net i Nika oraz Świat Zero

Prawdziwe liceum

9.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czwórka przyjaciół: Ryba,Lusia,Master i Burak, klasa druga liceum i nauczyciele z dziwnymi zasadami. To taki skrócony opis książki. Któż z nas nie zna problemów licealnych z doświadczenia albo z różnych książek. Tutaj mamy do czynienia z miłą ekipą czwórki osób o odmiennych zainteresowaniach. Jednocześnie przyjaźnią się i wspierają. Poznajemy Rybę... {} Recenzja książki LO Story

Co by było gdyby

9.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z książką tą zapoznałam się będąc jeszcze w liceum. Była to jedna z lektur tzw. obowiązkowo-dodatkowych. I prawdę powiedziawszy bardzo mocno wpłynęła na moją psychikę i sposób postrzegania przeszłości. Autor książki w mocny sposób ukazuje świat,ten dawny,mroczny świat,w którym żyć przyszło ludziom dwudziestowiecznym. Cała historia kręci się wokół ... {} Recenzja książki Rok 1984

Król lew

5.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Król lew, z pozoru jedna z wielu bajek. Kiedy jednak raz się ją przeczyta lub obejrzy,już na zawsze zmieni się swój światopogląd. Piękna bajka opowiadająca o przygodach małego Simby, który jest synem króla Mufasy. Simba jest,jak typowe dziecko,lubi się bawić,czasem popisywać, ma swoją ukochaną przyjaciółkę Nalę, z którą przeżywa każdy dzień, na za... {} Recenzja książki Król Lew

Love Rosie

4.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka ta bardzo wpłynęła na mnie i moją psychikę. Może dlatego,że czytałam ją mając piętnaście lat i akurat byłam niesamowicie zakochana w swoim najlepszym przyjacielu. Wielokrotnie płakałam na tej książce i z przyjemnością do niej wracam. Ale o czym właściwie jest? Mianowicie Rosie I Alex są przyjaciółmi. Wyjątkowymi przyjaciółmi od dzieciństwa... {} Recenzja książki Na końcu tęczy

I nie było już nikogo

4.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejny kryminał z serii Agathy Christie. Tym razem poznajemy dziesięcioro bohaterów,którzy dostali zaproszenie na bezludną wyspę. Każdy z nich znalazł się tam z innego powodu. Bohaterowie raczej cieszą się z wyjazdu. Pierwszy dzień przebiega bezproblemowo. Uczestnicy poznają się i dowiadują kilku faktów o sobie. Do momentu pierwszej śmierci wszys... {} Recenzja książki I nie było już nikogo

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe