Avatar @Kyna

Kinga

@Kyna
4 obserwujących. 8 obserwowanych.
Kanapowicz od 8 miesięcy. Ostatnio tutaj około 5 godzin temu.
{} Napisz wiadomość
4 obserwujących.
8 obserwowanych.
Kanapowicz od 8 miesięcy. Ostatnio tutaj około 5 godzin temu.

Recenzje książek

15 recenzji
Książka Homo Sapiens. Ludzie są lepsi, niż myślisz

Homo sapiens

Rutger Bregman ...

Homo sapiens

26.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na pewno każdy z państwa zna powieść pt. "Władca much" autorstwa Williama Goldinga. Nawet jeśli nie czytaliście jej państwo, to biorąc pod uwagę obecne standardy edukacji, temat z pewnością nie jest Wam obcy. Poruszony tam temat ludzkości i ewentualnych zachowań w razie kryzysu pojawia się również w książce "Homo Sapiens ludzie są lepsi niż myślis... {} Recenzja książki Homo Sapiens. Ludzie są lepsi, niż myślisz

Książka Uskrzydlona

Utalia

Celina Anna

Utalia

3.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uskrzydlona" to pierwszy tom serii Noralie. Akcja na dobrą sprawę zaczyna się już na pierwszych stronach książki i już od samego początku da się wyczuć kilka niespójności. Język dobrze by było poprawić i przeredagować zdania,ponieważ czytając je ma się czasem wrażenie, że zdanie poprzednie nie łączy się z następnym. W dodatku wydarzenia są nagłe, ... {} Recenzja książki Uskrzydlona

Książka Źródło

Jak zmienić swoje życie

Tara Swart

Jak zmienić swoje życie

4.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poradniki dotyczące tego, jak żyć są coraz bardziej popularne wśród nas. Powstaje ich coraz więcej i więcej. Książka pod tytułem " Źródło. Jak zmienić swoje życie" jest jednym z nich. Ale jednak trzeba przyznać, że wyróżnia się wśród nich. Książka została napisana przez panią doktor, psychiatrę. Można stąd wywnioskować, że o ile wielu ludziom ci... {} Recenzja książki Źródło

Książka Ktoś, kogo znamy

Ktoś kogo znamy

Shari Lapeña ...

Ktoś kogo znamy

29.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl Jeśli zaczytujecie się podobnie, jak ja w kryminałach, to na pewno znacie ten rodzaj książki, w której do ostatniej strony nie wiecie, co się wydarzy, bohaterowie są nieprzewidywalni, a historia do końca jest nie wyjaśniona. No cóż pod tym względem książka trochę zawiodła. Historia przedst... {} Recenzja książki Ktoś, kogo znamy

Książka Wyklęta

Wyklęta

Julia Golding "Joss Stirling, Eve Edwards"

Wyklęta

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. Wyklęta nie zawiodła mnie. Co prawda szału też nie odczułam, ale na pewno moje uczucia, które wiążą się z tą książką są zdecydowanie pozytywne. Główna bohaterka jest jedną z nielicznych, które nie użalają się nad sobą, praktycznie wcale nie narzeka, a jedynie skupia się na rozwiązaniu problemu. Prywatna szkoła, budynek rekreacji obok. ... {} Recenzja książki Wyklęta

Książka Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter i Kamień filozoficzny

Joanne K. Rowling

Harry Potter i Kamień filozoficzny

26.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Harry Potter i kamień filozoficzny to pierwsza część siedmiotowej opowieści o przygodach młodego czarodzieja. Niestety Harry nie jest typowym dzieckiem o szczęśliwym dzieciństwie. Już na wstępie dowiadujemy się, że Harry jest sierotą. Mieszka u rodzonej siostry swojej zmarłej matki, jej męża i syna Dudleya w... Komórce pod schodami. Dursleyowie- P... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Książka Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter i Zakon Feniksa

Joanne K. Rowling ...

Harry Potter i Zakon Feniksa

26.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zakon Feniksa to już piąta część przygód Harry'ego Pottera. Tym razem Harry Potter jest na piątym roku i ma piętnaście lat. Sami wiecie kto odrodził się podczas Trójmagicznego Turnieju. Ale niestety nikt Harremu nie wierzy. Co gorsza pod koniec wakacji atakują jego i Dudleya dementorzy. Harry stosuje jedyny znany sobie sposób na pokonanie dementor... {} Recenzja książki Harry Potter i Zakon Feniksa

Książka Berło Serapisa i inne opowiadania

Herosi i magowie

Rick Riordan

Herosi i magowie

25.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to kolejna powieść, którą Rick Riordan złożył na nasze ręce. Tym razem możemy zwiedzić trzy światy w jednej książce. Poznamy przygody Perciego Jacksona, który tym razem jest chłopakiem Annabeth. Czy podoła tej misji i znajdzie odpowiednie miejsce na kolację? Oprócz tego bogowie o nim nie zapomnieli. Znowu będzie musiał udać się na misje. Czeg... {} Recenzja książki Berło Serapisa i inne opowiadania

Książka Drzazga

Drzazga

Ewa Nowak

Drzazga

21.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Drzazga to kolejna powieść Ewy Nowak z serii miętowej. Dotyczy problemu między Martą, a Jagną i ich matką. Dziewczyny niezbyt się lubią. Wynika to z tego, że ich matk faworyzuje jedną z nich- Martę. Jagnę z kolei uważa, za "diabła wcielonego". Na pierwszy rzut oka nie ma co się dziwić. Marta to bardzo dobra uczennicą, która zdobywa same piątki, je... {} Recenzja książki Drzazga

Książka Felix, Net i Nika oraz Świat Zero

Felix Net Nika

Rafał Kosik

Felix Net Nika

13.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Felix, Net i Nika oraz Świat zero to kolejna z wielu już obecnie książek Rafała Kosika. Pan Rafał przekonał mnie do swoich książek, jak jeszcze byłam w szkole podstawowej czyli prawie 10 lat temu. Dziś jako już dorosła czytelniczka z przyjemnością powracam w tym trudnym okresie do swojej ulubionej serii. Kolejny raz stykamy się z trójką gimnazjali... {} Recenzja książki Felix, Net i Nika oraz Świat Zero

Książka LO Story

Prawdziwe liceum

Magda Skubisz

Prawdziwe liceum

9.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czwórka przyjaciół: Ryba,Lusia,Master i Burak, klasa druga liceum i nauczyciele z dziwnymi zasadami. To taki skrócony opis książki. Któż z nas nie zna problemów licealnych z doświadczenia albo z różnych książek. Tutaj mamy do czynienia z miłą ekipą czwórki osób o odmiennych zainteresowaniach. Jednocześnie przyjaźnią się i wspierają. Poznajemy Rybę... {} Recenzja książki LO Story

Książka Rok 1984

Co by było gdyby

George Orwell

Co by było gdyby

9.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z książką tą zapoznałam się będąc jeszcze w liceum. Była to jedna z lektur tzw. obowiązkowo-dodatkowych. I prawdę powiedziawszy bardzo mocno wpłynęła na moją psychikę i sposób postrzegania przeszłości. Autor książki w mocny sposób ukazuje świat,ten dawny,mroczny świat,w którym żyć przyszło ludziom dwudziestowiecznym. Cała historia kręci się wokół ... {} Recenzja książki Rok 1984

Książka Król Lew

Król lew

Król lew

5.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Król lew, z pozoru jedna z wielu bajek. Kiedy jednak raz się ją przeczyta lub obejrzy,już na zawsze zmieni się swój światopogląd. Piękna bajka opowiadająca o przygodach małego Simby, który jest synem króla Mufasy. Simba jest,jak typowe dziecko,lubi się bawić,czasem popisywać, ma swoją ukochaną przyjaciółkę Nalę, z którą przeżywa każdy dzień, na za... {} Recenzja książki Król Lew

Książka Na końcu tęczy

Love Rosie

Cecelia Ahern

Love Rosie

4.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka ta bardzo wpłynęła na mnie i moją psychikę. Może dlatego,że czytałam ją mając piętnaście lat i akurat byłam niesamowicie zakochana w swoim najlepszym przyjacielu. Wielokrotnie płakałam na tej książce i z przyjemnością do niej wracam. Ale o czym właściwie jest? Mianowicie Rosie I Alex są przyjaciółmi. Wyjątkowymi przyjaciółmi od dzieciństwa... {} Recenzja książki Na końcu tęczy

Książka I nie było już nikogo

I nie było już nikogo

Agatha Christie ...

I nie było już nikogo

4.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejny kryminał z serii Agathy Christie. Tym razem poznajemy dziesięcioro bohaterów,którzy dostali zaproszenie na bezludną wyspę. Każdy z nich znalazł się tam z innego powodu. Bohaterowie raczej cieszą się z wyjazdu. Pierwszy dzień przebiega bezproblemowo. Uczestnicy poznają się i dowiadują kilku faktów o sobie. Do momentu pierwszej śmierci wszys... {} Recenzja książki I nie było już nikogo

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe