Avatar @MyBooks1220

MyBooks Nasze recenzje

@MyBooks1220
Kanapowicz od ponad 9 lat.
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od ponad 9 lat.

Recenzje książek

106 recenzji

Nasza recenzja książki "Kocham Nowy Jork"

22.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Książka kojarzy mi się z baśnią dla dorosłych czytelników, w której księżniczka jest zamknięta w wieży, strzeżona przez smoka, a na ratunek ma jej przyjść jedynie książę na białym rumaku (ogry się nie liczą!). Tak właśnie wygląda historia Catherine, która została w pewnym mome... Recenzja książki Kocham Nowy Jork

Nasza recenzja książki "Single"

11.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Książka „Single” to obyczajowa powieść o grupie trzydziestolatków, którzy znają się z college’u a teraz spotykają po latach. Brzmi wręcz banalnie i od razu wiadomo, że jest to wakacyjna lektura na jeden wolny wieczór. Nie będzie tam nic szczególnego, a lekki język sprawi że ks... Recenzja książki Single

Nasza recenzja książki "Zapomnij patrząc na słońce"

9.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Hanka żyje w biednej śląskiej rodzinie, mieszka razem z rodzicami na katowickim osiedlu "Tysiąclecie". Jej ojciec jest księgowym w kopalni, a matka nie pracuje. Hankę Borowską od dziecka męczą koszmary. Zawsze w nich pojawia się kruk. Zmusza ją do oglądania katastrof i ludzkie... Recenzja książki Zapomnij patrząc na słońce

Nasza recenzja książki "Zapałka na zakręcie"

8.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje „Zapałka na zakręcie” to powieść obyczajowa z 1966r., jednak nadal aktualna w sercach tych, którzy sięgnęli po debiut Krystyny Siesickiej. Kim są te osoby? Teraz już zapewne osobami ‘tamtego pokolenia’. Ale czy na pewno? Przecież aż tak dużo się w ludzkich zachowaniach nie zmi... Recenzja książki Zapałka na zakręcie

Nasza recenzja książki "Mądrości Shire"

8.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje „Mądrości Shire” to encyklopedia wiedzy o hobbitach i ich zwyczajach. Dowiemy się tu czegoś o ich zwyczajach, posiłkach, miłościach – o wszystkim i o niczym. Są to oczywiście ważne dla hobbistów sprawy, dlatego autor poruszył je w tej książce. Jednak ta książka to nie tylk... Recenzja książki Mądrości Shire

Nasza recenzja książki "Toskania i Umbria. Przewodnik subiektywny"

7.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Trwają wakacje, pogoda nam dopisuje. Czy ktoś z Was wybiera się w tym roku do Włoch? A może jeszcze w okolice Toskanii i Umbrii? Jeżeli tak, to jest to niemalże obowiązkowa pozycja dla Was! „Najmniej zamożny człowiek powinien tyle sobie zaoszczędzić, aby choć raz w życiu odbyć... Recenzja książki Toskania i Umbria. Przewodnik subiektywny.

Nasza recenzja książki "Igrzyska śmierci"

7.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Na gruzach Ameryki Północnej powstało cudowne państwo zwane Panem, posiadające stolicę otoczoną trzynastoma dystryktami. Kiedyś dystrykty sprzeciwiły się stolicy. Dwanaście ostatecznie się podporządkowało, a trzynasty na zawsze został zniszczony. Aby mieszkańcy całego Panem pa... Recenzja książki Igrzyska Śmierci

Nasza recenzja książki "Riko i my"

7.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Jako wielbicielka kotów i stworzeń wszelakich często sięgam po książki z nimi związane. Nie zależnie czy są to poradniki, książki specjalistyczne, czy poczytajki. Tak stało się także z książką „Riko i my”, która była już z opisu ciekawa. No bo historia opisana z punktu widzeni... Recenzja książki Riko i my. O kotach, ludziach, przyjaźni i zaufaniu

Nasza nowa recenzja książki "Dotyk Julii"

7.07.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Każdy z nas chce czuć się kochany i bezpieczny. Chce by go przytulono, dotknięto… Jednak co by było gdybyśmy nie mogli się tak poczuć? Gdyby nikt nie mógł nas dotknąć? Z pewnością dużo gorzej, bo człowiek jest zwierzęciem stadnym i potrzebuje dotyku, zrozumienia. Jednak Julia ... Recenzja książki Dotyk Julii

Nasza recenzja książki "Mysza i Niedźwiedź mają dziecko"

24.06.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Książka zachęciła mnie już samym tytułem. No bo jak mogą być razem gryzoń z niedźwiedziem? Przecież to jest wbrew naturze i wszystkiemu! Nawet różnica rozmiarów jest bardzo duża... Ale jak widać mogą być razem i Pan Tomek Matkowski to udowadnia! Bohaterami książki jest mał... Recenzja książki Mysza i Niedźwiedź mają dziecko

Nasza recenzja książki "Krwawy fiolet"

12.06.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Po śmierci ojca, lekarze stwierdzają u szesnastoletniej Hanny depresję maniakalną. Postanawia uciec do matki, mieszkającej w małym miasteczku. Spodziewa się znaleźć tam bezpieczny dom, przecież co złego może się stać w tak niewielkiej miejscowości? Jednak Hanna niedługo po prz... Recenzja książki Krwawy fiolet

Nasza recenzja książki "Czas Alicji"

9.06.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Czternastoletnia Alice jest zwykłą nastolatką. Trochę nieśmiała, ma jedną przyjaciółkę, z którą zawsze się trzyma. Jej rodzice się rozwiedli, a ojciec ponownie się ożenił. Młodszy brat ją denerwuje i ciągle się kłócą. Najpopularniejsza dziewczyna w szkole jej nienawidzi. Po bu... Recenzja książki Czas Alicji

Nasza recenzja książki "Złoty most"

9.06.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Każdy z nas chciałby moc się przenieść w czasie. Cofnąć źle podjęte decyzje, czy uratować komuś życie. Jednak Anna i Sebastian są podróżnikami w czasie, jednak nie wygląda to tak różowo jak myślimy. Czyha na nich wiele zagrożeń, a oni sami nie mogą robić tego co chcą, lecz mus... Recenzja książki Złoty Most

Nasza recenzja książki "Fałszywy książę"

7.06.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Chyba każda dziewczynka miała taki okres, w którym chciała zostać księżniczka. Nosić diadem i piękną suknię. No bo co może być w tym złego? Wtedy widziało się w tym tylko plusy, jakie niesie status królewny w tym oczywiście pięknych książąt. Chłopcy... Oni wolą być strażakami,... Recenzja książki Fałszywy książę

Nasza recenzja książki "Informacjonistka"

5.06.2013

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami MyBooks - Nasze recenzje Okładka. Podoba mi się. Zaraz wyjaśnię czemu. Dziwi mnie, że ostrość jest ustawiona na koło, a nie dziewczynę. To w jakiś sposób zwróciło moją uwagę. Sama nie wiem czemu uczepiłam się tego wszystkiego tak szczegółowo. Ale ta okładka przekazuje to, co powinna. Bez zbędnych elementów. ... Recenzja książki Informacjonistka

Nasza recenzja książki "Czy jesteś wystarczająco bystry, żeby pracować w Google?"

2.06.2013

Recenzja pochodzi z bloga MyBooks - Nasze recenzje Czy zastanawialiście się kiedyś, co trzeba zrobić, żeby dostać pracę w największych korporacjach świata? Jeżeli tak, to ta książka odpowie Wam na to pytanie dokładnie. Dużo rozmów o pracę, dużo trudnych, podchwytliwych i wymagających dużej inteligencji oraz kreatywnego myślenia łamigłówek. "Czy ... Recenzja książki Czy jesteś wystarczająco bystry, żeby pracować w Google?

Nasza recenzja książki "Tam, gdzie śpiewają drzewa"

28.05.2013

Recenzja pochodzi z bloga MyBooks - Nasze recenzje Podczas święta przesilenia zimowego trubadur Oki opowiada zgromadzonym legendę. Mówi w niej o źródle wiecznej młodości, znajdującym się w sercu Wielkiego Lasu tam, gdzie śpiewają drzewa. Uroczystość przerywa jednak pojawienie się rycerza z gór, Wilka. Przybywa on, żeby ostrzec króla Nortii przed z... Recenzja książki Tam gdzie śpiewają drzewa

Nasza recenzja książki "Nakręcana dziewczyna"

27.05.2013

Recenzja pochodzi z bloga MyBooks - Nasze recenzje Niedługa przyszłość przedstawiona przez autora jest bardzo realistyczna. Ludzie nie szanowali natury, nie liczyli się z jej potęgą - teraz mają jeden wielki problem. Żyją w ciągłym niebezpieczeństwie, zachowując się jak straszone przez wielkiego kota myszy, które dodatkowo zalewa wielki ocean - ła... Recenzja książki Nakręcana dziewczyna

Nasza recenzja książki "Scarlett - Pocałunek Demona"

25.05.2013

Recenzja pochodzi z bloga MyBooks - Nasze recenzje Autorka bardzo uprościła sobie zadanie, co według mnie było złym posunięciem. Przez większą część książki nie ma w ogóle głównego bohatera - Mikael'a. Mimo, że nie jest on moim ulubionym bohaterem to przypadł mi do gustu już w pierwszej części. Tęskniłam za nim w pewien sposób, nie mogąc doczekać ... Recenzja książki Scarlett - Pocałunek Demona

Nasza recenzja książki "[email protected] do mnie"

23.05.2013

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje Książka w całości składa się z maili wysyłanych przez bohaterów. Nie ma w niej ani zdania nie będącego mail'em. Przyznam, że na początku pomysł aby zrobić to z jedynie maili wydał się ciekawy, oryginalny co później czytelnika zaczyna nudzić. Praktycznie zero jakiejkolwiek akcji, tylko prze... Recenzja książki [email protected] do mnie

Nasza recenzja książki "Uwierz Lucy"

21.05.2013

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje Zacznę od samego opisu, który ma za zadanie zachęcić czytelnika do sięgnięcia po książkę. Ta pozycja ma owszem, bardzo ciekawy opis - jednak mam wrażenie, że zbyt wiele zdradza. Moim zdaniem opis napisany przeze mnie by wystarczył. Czy śmierć musi oznaczać koniec wszystkiego? Co w przypad... Recenzja książki Uwierz Lucy

Nasza recenzja książki "Larista"

20.05.2013

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje Czy dałoby się przejść obok tej okładki obojętnie? Ja nie potrafiłam. Spodobały mi się zielone, hipnotyzujące oczy. Przeczytałam opis, który na szczęście nie zdradza tego co stanie się w powieści (bardzo tego nie lubię, potem nie ma sensu czytać książki bo się wszystko wie - nie ma zaskocz... Recenzja książki Larista

Nasza recenzja książki "Ale kino!"

18.05.2013

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje Czy zastanawialiście się kiedyś nad tym, co by było, gdyby postaci z najbardziej znanych filmów były dziećmi? Jak widać Maciek Frączyk myślał nad tym i jak zwykle ujął wszystko ze swoim poczuciem humoru. Został wsparty ilustracjami Roberta Sienickiego, które pasują do charakteru książki i... Recenzja książki Ale kino, czyli co by było, gdyby postacie filmowe były dziećmi

Nasza recenzja książki "Szczęście w pigułce"

17.05.2013

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje Zdawałoby się, że w naszych czasach religia jest spychana na drugi plan. Jednak czy zastanawialiście się, że wszyscy dbają o zdrowie? Niektórzy aż przesadnie się nim przejmują, chyba każdy zna kogoś takiego, kto ciągle jest u lekarza, czy uważa, że musi pobiegać, pójść na jogę, robić ileśt... Recenzja książki Szczęście w pigułce

Nasza recenzja książek "Maximum Ride" 3 i 4

14.05.2013

Recenzja pochodzi z naszego bloga MyBooks - Nasze recenzje Cóż, zacznę od tego że na blogu pojawiła się także recenzja części pierwszej i drugiej serii "Maximum Ride", zapraszam do jej przeczytania. Ta recenzja może się okazać trochę krótsza, ale to dlatego że nie chciałam wam pisać podobnych rzeczy w tych dwóch recenzjach. Mam nadzieję, że rozum... Recenzja książki Maximum Ride t.3

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl