Avatar @Z_fascynacja_o_ksiazkach

Z fascynacją o książkach

@Z_fascynacja_o_ksiazkach
4 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 5 lat. Ostatnio tutaj około 7 godzin temu.
zfascynacjaoksiazkach
Napisz wiadomość
Obserwuj
4 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 5 lat. Ostatnio tutaj około 7 godzin temu.

Recenzje książek

120 recenzji, w tym 3 recenzje wyróżnione przez redakcję

Zdecydowanie, pozycja warta uwagi!

16.06.2024

Niech Was nie zmyli ta urocza, niepozorna okładka, która mogłaby zwiastować romantyczną i banalną opowiastkę. Maria Karnas zgotowała swoim bohaterom silne życiowe turbulencje, z jakich otrząsnąć się nie będzie łatwo nawet czytelnikowi. „Reality Fame. Walka o sławę” to pełna intryg, niedomówień, wątpliwości oraz skomplikowanych relacji międzyludzki... Recenzja książki Reality Fame. Walka o sławę

Przeszywająca postapokaliptyczna wizja!

15.04.2024

Życie pod ziemią, w ciemności, rozmaite odmiany mutacji u dzieci, bezprawie i karygodne traktowanie kobiet oraz dziewcząt, chroniczny lęk i strach o kolejny dzień, a przede wszystkim walka o przetrwanie za wszelką cenę, a to tylko zarys nakreślonej przez Autora wizji postapokaliptycznej rzeczywistości, świata wymarłej nadziei. Pierre Bordage włada... Recenzja książki Uniwersum Metro 2033. Paryż: Lewy Brzeg

Polacam!

3.04.2024

Czy spotykając kiedyś kogoś nowego odniosłaś/ odniosłeś wrażenie, jakbyś go doskonale znała/znał? Być może spotkaliście się w poprzednich wcieleniach, być może jesteście swoim własnym odbiciem… Ta wyjątkowa osoba nie tylko jest w stanie natychmiast wypełnić pustkę, ale i może uświadomić Ci twoje największe zalety oraz wady. Bezsprzecznie, to wyjąt... Recenzja książki Bliźniaczy płomień

Mistrzostwo!

24.03.2024

Szok, niedowierzanie, gniew, obrzydzenie, lecz także strach, to główne emocje, jakie towarzyszyły mi podczas lektury tej wyjątkowej książki o najpopularniejszym seryjnym mordercy, polującym na młode kobiety. Bezsprzecznie, to pozycja, która pozostawi po sobie ślad już na zawsze, na samo wspomnienie do oczu będą napływać łzy, gdyż zanurzenie się w ... Recenzja książki Ted Bundy. Umysł mordercy

Cudowna!

19.10.2023

Agnieszka Czyżycka nakreśliła wyjątkową historię, jaka gra na najczulszych strunach wrażliwości, trafia do najciemniejszych zakamarków serca i funduje niepojęte tortury emocjonalne, które z każdą kolejną stroną przybierają na mocy i miażdżą jeszcze mocniej. Bezsprzecznie, "Spójrz na mnie" jest odurzającą historią, jaka zarazem zniewala, trzyma w n... Recenzja książki Spójrz na mnie

Rewelacja!

5.10.2023

Hannah McKinnon nakreśliła wyjątkowo niepokojącą, absorbującą, nietuzinkową historię, od której naprawdę ciężko się oderwać. Fabuła została poprowadzona w iście mistrzowski sposób, pisarka umiejętnie wydzieliła napięcie i dzięki licznym zwrotom akcji, zapewniła czytelnikom moc silnych wrażeń. Historia ocieka mrokiem, niepokojem, który momentalnie ... Recenzja książki Nie wracaj do domu, Michelle

Polecam!

7.07.2023

Uwielbiam sięgać po niebanalne, chwytające za serce powieści, dopieszczone dobrze skonstruowanymi postaciami oraz rewelacyjnym, sugestywny piórem, dzięki któremu poznawana historia na pewien czas przyjmuje formę niemal namacalnego doświadczenia, angażującego wszystkie zmysły. Marianna Kujawa nakreśliła niesłychanie przyjemną, pozytywnie nastrajają... Recenzja książki Facet taki jak ja

Polecam!

9.06.2023

Magdalena Miecznicka nakreśliła wyjątkową, dotykającą duszy powieść, która podstępnie zakrada się do najmroczniejszych zakamarków serca, silnie potrząsa i nakazuje przyjrzeć się własnym wyborom. Czy decyzje, które podejmujemy, rzeczywiście są nasze? Czy porwani przez przerażający pęd życia, umiemy jeszcze słuchać głosu serca? A może wpadliśmy w pu... Recenzja książki Szczęście

Doskonały thriller!

9.06.2023

Bezsprzecznie, Maciej Kaźmierczak po raz kolejny nakreślił wyjątkowo brutalną, dosadną i gwałtowną opowieść, przesiąkniętą mocnymi, sugestywnymi, wręcz porażającymi opisami, która dedykowana jest wyłącznie ludziom o silnych nerwach. Tak, to zdecydowanie jedna z tych szokujących, otumaniających lektur, które fundują szybsze bicie serca i wprawiają ... Recenzja książki Pomsta

Pozycja obowiązkowa!

9.06.2023

Są takie pozycje, które wywołują wachlarz obezwładniających emocji i zostawiają po sobie ślad już na zawsze. "Chłopki. Opowieść o naszych babkach" zdecydowanie do nich należy, to lektura, jaka potrząsa czytelnikiem na tyle silnie, by mógł wyrwać się z letargu, docenić, jak wiele posiada, jak ogromne ma szczęście. Paraliżująca bieda, głód, zaniedba... Recenzja książki Chłopki. Opowieść o naszych babkach

Rewelacja!

9.06.2023

Są takie książki, które porywają już od pierwszej strony, fascynują klimatem, intrygują niemal do tego stopnia, że czytelnik odczuwa czystą euforię. Powieść Tamsyn Muir zdecydowanie do nich należy i jestem pewna, że podbije ona wiele czytelniczych serc. Pisarka naszkicowała doskonałe połączenie powieści fantastycznej z klimatycznym science fiction... Recenzja książki Gideon z Dziewiątego

Pozycja obowiązkowa dla każdego rodzica!

1.06.2023

Na blog Pana Tabletki trafiłam, gdy okazało się, że synek urodzi się z chorą nerką. Potem doszło AZS i pierwsze ZUMy, a także cukrzyca Wiktorii, więc leki i rozmaite wyroby medyczne stały się naszą codziennością, a ja pragnęłam za wszelką cenę zapewnić dzieciom najlepszą opiekę, dbając zarazem o wartościowe składy stosowanych substancji. Często ok... Recenzja książki Gorączka. Przewodnik dla rodziców

Polecam!

25.04.2023

Dwa skrajnie odmienne światy, mroczne demony przeszłości, jak i teraźniejszości, brak stabilności oraz prawdziwego oparcia w życiu obojga bohaterów, a wreszcie niefortunny wypadek, który połączył dwa zagubione serca. Czy Marta i Sebastian przejrzą na oczy, odważą się odciąć od przeszłości i zawalczą o prawdziwe uczucie? Bezsprzecznie, dopracowa... Recenzja książki Mielizna przeszłości

Lekcja dla każdego z nas!

22.03.2023

Bohater książki, jak wskazuje sam tytuł, to chłopiec ze spektrum autyzmu, który otwiera przed nami swój wyjątkowy, jakże uporządkowany, lecz przecież skomplikowany świat. Pozornie, rzeczywistość Tymka niewiele się różni od codzienności jego kolegów z przedszkola, ogromna rozbieżność jednak pojawia się, gdy zajrzymy głębiej, do sposobu postrzegania... Recenzja książki Autystyczny świat Tymka

Rewelacja!

17.03.2022

Pilot amerykańskich linii lotniczych Coastal Airways Bill Hoffman rusza w rejs z Los Angeles do Nowego Jorku ze 144 pasażerami na pokładzie. Wkrótce po starcie dostaje wiadomość, że jego żona Carrie i dwójka dzieci zostali uprowadzeni. Bill musi dokonać wyboru – albo rozbije samolot w Waszyngtonie, albo jego rodzina zginie. Terrorysta zmusza go... Recenzja książki Ultimatum

polecam!

17.03.2022

To moje kolejne spotkanie z twórczością autora i jak zwykle, jestem w pełni usatysfakcjonowana. Pióro Janusza Leona Wiśniewskiego ponownie mnie uwiodło, zahipnotyzowało, zabrało w głęboką, refleksyjną podróż, która pozostawi po sobie ślad w sercu już na zawsze! Pisarz funduje bowiem swoim czytelnikom trzy odurzające, niespieszne opowiadania, będąc... Recenzja książki Gate

Wybitna!

17.03.2022

Człowiek to istota świadoma i wolna, jaka każdego dnia dokonuje tysiące wyborów, począwszy od tych błahych, po te najważniejsze, silnie wpływające na los własny bądź innych. Ponadczasową zagadką jest, dlaczego byt rozróżniający dobro od zła, troskę od krzywdy, wciąż wybiera zadawanie bólu, cierpienia, wciąż sięga po przemoc. Zło jest wielopostacio... Recenzja książki Obcy

Znakomita!

25.02.2022

Poprzednia książka pisarki absolutnie zaczarowała moje serce, dlatego z wielkim zapałem sięgnęłam po najnowszą powieść Barbary Wysoczańskiej. Tym razem ponownie mamy do czynienia z wachlarzem skrajnych, odurzających emocji, które z każdą kolejną stroną zaciskają swoje macki na niemal zahipnotyzowanym czytelniku. Im dalej zabrniemy, tym bohaterki b... Recenzja książki Siła kobiet

Dotykająca duszy!

15.02.2022

Uwielbiam sięgać po nostalgiczne, przejmujące, dotykające duszy opowieści, które dopieszczone zostały przeszywającymi historiami z okresu wojny. Gwarantują one zawsze obezwładniającą lekturę, trafiającą do najgłębszych zakamarków odurzonego serca. Tak było i w tym wypadku, gdzie okres powojenny przeplata się z wstrząsającą przeszłością, dopełniają... Recenzja książki Życie od nowa

Wspaniała uczta literacka!

8.02.2022

Dwa skrajnie odmienne światy, dwa jakże różne charaktery i pokrewieństwo dusz, o jakim marzy niemal każda kobieta, a w tle rodzinne dramaty, mroczne sekrety, niebezpieczna polityka i często pomijane problemy kulturowo-społeczne. Lesley Lokko naszkicowała wyjątkowo przejmującą, jakże przemawiającą opowieść, która funduje czytelnikom niezapomnianą, ... Recenzja książki Pokrewne dusze

Znakomita!

31.01.2022

Klimatyczna, dotykająca duszy, hipnotyzująca! Właśnie taka jest najnowsza powieść Zofii Mąkosy, która funduje czytelnikom niezapomnianą, niebywale refleksyjną, przesyconą odurzającymi emocjami podróż w czasie, po której niełatwo się otrząsnąć. To nie tylko dopełniona tłem historycznym, angażująca lektura o zwykłych ludziach czy ich trudach dnia co... Recenzja książki Kamień w wodę

Znakomita!

28.01.2022

Uwielbiam mroczne, ale zarazem przemawiające, choć jakże dramatyczne historie, które silnie mącą w głowie, do szpiku przepełniają podejrzliwością, aż wreszcie przybierają formę obezwładniającej hipnozy, jaka w kulminacyjnym momencie dosłownie pozbawia tchu. Bezsprzecznie, Adele Parks nakreśliła zawiłą, misternie uknutą opowieść, podczas której kol... Recenzja książki Kłamstwa, wszędzie kłamstwa

Nieprawdopodobna...

19.01.2022

Magdalena Majcher już wielokrotnie udowodniła, iż treści wychodzące spod jej pióra są nadzwyczaj życiowe, angażujące wszystkie zmysły, a co najważniejsze, przejmujące niemal do szpiku kości. Bezsprzecznie, jest to zasługą wyjątkowo błyskotliwego pióra pisarki, ale również dobieranej starannie tematyki, obok której żaden czytelnik nie będzie w stan... Recenzja książki Małe zbrodnie

Polecam!

18.01.2022

Ostatnio coraz częściej sięgam po przejmujące opowieści osadzone w czasach brutalnej wojny, które wywołują zarazem lęk, ból, jak i ogromy podziw oraz szacunek dla wszystkich zwyczajnych ludzi, wykazujących się niesamowitą odwagą i poświęceniem. Książka Kristy Cambron to swoisty hołd dla walecznych, nieulękłych, zaradnych kobiet, które dla dobra kr... Recenzja książki Dziewczyna z Paryża

Cudowna

29.12.2021

"Słowiańskie Boginie Ziół" to nietuzinkowy, bajecznie zilustrowany, dopieszczony rodzimą mitologią zielnik, który zabiera czytelnika w niebywale sentymentalną i zmysłową podróż. Kreacje trzech Bogiń nakreślone zostały nadzwyczaj starannie, dzięki czemu zyskujemy możliwość zgłębienia wierzeń słowiańskich, które zarazem fascynują, jak i odurzają. Dz... Recenzja książki Słowiańskie boginie ziół

© 2007 - 2024 nakanapie.pl