Avatar @Zaczytana_buntowniczka

@Zaczytana_buntowniczka

3 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.
zaczytana_buntowniczka
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.

Recenzje książek

17 recenzji

Majstersztyk kryminalny

30.03.2024

W 1999 nad rzeką zostaje odnalezione ciało młodej dziewczyny. Wszystko wskazuje na morderstwo. Sprawę prowadzi Jakub Sułecki, ale brak jakichkolwiek śladów nie pozwala rozwikłać śledztwa. Zostaje zamknięte. Po latach ojciec zamordowanej prosi lokalnego detektywa o pomoc. O ostatnią szansę na odnalezienie zwyrodnialca, który zabił jego córkę. Aleks... Recenzja książki Trzcinowisko

Miłość od pierwszych słów

25.03.2024

Léa jest świetną baletnicą. Jej marzeniem jest wyjechanie wraz z przyjaciółką do Ameryki, aby podbić scenę baletową. W szkole świetnie sobie radzi, bo od zawsze pamiętać tylko dyscyplinę i zasady, których nie można łamać. Nie zaznała rodzicielskiej miłości, jednak wierzy w swoje marzenia. Do przodu pcha ją nowozatrudniony nauczyciel tańca. Widzi w... Recenzja książki Zniszcz mnie jeszcze raz

Komfortowa, przepełniona wartościami książka o hakerce

2.03.2024

Aria dowiaduje się, że jej związek to jedno wielkie kłamstwo. Nie dość, że jej mężczyzna ją zdradził to jeszcze okazało się, że był z nią tylko dla materialnych korzyści. Ze złamanym sercem postanawia wyprowadzić się i zacząć nową pracę, która zaproponował przyjaciel jej brata, a do tego z możliwością zamieszkania u niego. Grayson pomimo nieciekaw... Recenzja książki Until you. Aż pojawiłeś się ty

Boskie wydanie

24.02.2024

Po wieloletniej ustabilizowanej sytuacji między Vraven, a Vertuzią wybucha kolejny konflikt. Rządzący królowie nie potrafią już dłużej utrzymać pokoju. Spiski i układy doprowadzają do rozlewu krwi. Oślepieni nienawiścią mieszkańcy idą na brutalną wojnę, a na niebie zbiera się coraz więcej kruków. Do Galavii również nadeszły niespokojne czasy. Koro... Recenzja książki Wojny Bogów. Miecz Raaris

Najbardziej komfortowa książka!

20.02.2024

Ola pomimo, że jeszcze się uczy, sama się utrzymuje. Po wielkiej kłótni z rodzicami wyprowadza się, przygotowuje do matury i pracuje na dwa etaty, a do tego udziela się dobroczynnie. Kiedy na swojej drodze spotyka Igora Olechowskiego nie może powstrzymać się od sarkazmu i nie zdaje się je sprawy a jakie kłopoty właśnie się wpakowała. On, znany akt... Recenzja książki Jesteś moją Trójką

Czytając zapomniałam oddychać

17.02.2024

Marta wraca do rodzinnego domu po tym jak Mistrz więził ją przez 6 lat. Dziewczynka po tym co doświadczyła na nowo uczy się żyć na wolności. Pamięta tylko wysoki mur, posłuszeństwo i ból. Za wszelką cenę chce ochronić swoją młodszą siostrę przed złem. Czy jej się uda? W górskiej miejscowości ginie bez śladu dyrektor prestiżowego liceum. Pierwsze p... Recenzja książki Czarcie lustro

Najlepszy debiut kryminalny

16.02.2024

Na gliniankach znaleziono spalony samochód ze zwłokami w środku. Na nogi postawiono całą komendę, ponieważ okazało się, że ciało należy do naczelnika wydziału kryminalnego. Każdy policjant poczuł się do odpowiedzialności, aby wymierzyć sprawiedliwość i złapać zabójcę. Najbardziej zależy na tym Markowi Barczyńskiemu, który obiecał, że za wszelką ce... Recenzja książki Dla ciebie nawet

Historia o odwadze, która łamie serce

3.02.2024

Marianna Jurasz jako młoda, pełna marzeń, pasjonatka szachów i matematyki wkracza do struktur Armii Krajowej. Jest zdeterminowana, aby walczyć o Polskę. Rwie się do walki i służenia dla Sprawy. Zwłaszcza, że jej ukochany zniknął bez śladu. Rzucona na głęboką wodę jest jedną z lepszych wywiadowczyń. Każdego dnia walczy z nienawiścią. Jednak kiedy j... Recenzja książki Kochanka nazistów

Rewelacyjna, łamiąca serce, niezapomniana

31.01.2024

Anka dopiero co wchodzi w dorosłość. Przed nią matura i wymarzone studia. Jako najlepsza uczennica nie boi się. Wie, że poradzi sobie świetnie, a w przyszłości chce zostać architektem. Jedna zła decyzja, jedno uczucie, przekreśli jej plany na przyszłość. Czuje się brudna i okaleczona, a do tego "to" rośnie w niej coraz szybciej. Ania miota się, ni... Recenzja książki Proszę, pokochaj mnie Mamo!

Królowa śmierci ma czy nie ma serca?

28.01.2024

Królowa śmierci, przywódca mafii w Chicago znika bez śladu. Chodzą pogłoski, że zginęła. W mieście zaczyna rządzić inny szef mafii, a Lucy Davis budzi się w przytulnym domki na Alasce z przystojnym, a zarazem budzącym w niej strach mężczyzną. Kobieta nie potrafi nic sobie przypomnieć. Ani jak się tu znalazła, ani jak się nazywa. Koszmary dopadają ... Recenzja książki Queen of Muerte

Luksus bez szczęścia

27.01.2024

Magda jako wybitna projektantka wnętrz dostała szansę, aby rozwijać swoje umiejętności w krajach arabskich. Pomimo wątpliwości i tęsknotą za domem postanawia wyjechać i realizować swoje marzenia. To czego tam doświadczyła zmieniło jej podejście do życia. Poznała wiele fantastycznych osób, ale również zobaczyła jak tragiczne może być życie kobiet w... Recenzja książki Luksus arabskich pałaców

Nowa seria, która zwala z nóg

27.01.2024

"-Aby być dobrym, nie trzeba Boga. Rozróżnienie dokonuje się tu- zastukała się w pierś" Sara Adam prowadzi sprawę Jubileuszowego Mordercy. Zbliża się dzień kiedy corocznie składa swoją ofiarę. Policja za wszelką cenę chce schwytać mordercę przed kolejnym morderstwem. Komisarz Sara dostaje również sprawę samobójstwa nastolatki. Nieszczęśliwa miłoś... Recenzja książki Czas śmierci

Emocjonalny rollercoaster

27.01.2024

Berenika prowadzi dobrze prosperujący dom mody. We Włoszech zawiera nowe znajomości oraz nowe kontrakty. Szczególnie otacza opieką jedną ze swoich modelek. Widzi w niej samą siebie sprzed lat. Nieoczekiwane do Bereniki powraca przeszłość, o której bardzo chce zapomnieć. Niestety z każdym dniem pogrąża się w niebycie coraz bardziej. Czy będzie w st... Recenzja książki Serce za serce

Moje miasto, a w nim....

19.01.2024

Wigilia to dzień cudów i radości. Tak mogłoby się wydawać. Jednak dla komisarza Kmity i Eliasza to jeden z najdłuższych i najmroczniejszych dni. Zaczyna się niewinnie od jednego trupa, ale z każdą godziną jest ich coraz więcej. Wydawać by się mogło, że ofiar nic nie łączy...jednak Komisarz Kmita nie odpuszcza. Coś nie daje mu spokoju. Analizując k... Recenzja książki Dwunasty

Pożądanie to najgorsza obsesja

18.01.2024

Sara Wilczek po 3 latach od rozwikłania zagadki znowu czuje ,że przeszłość wraca do niej z pełną siłą. Otrzymuje anonimowy list, który swoją treścią skłania ją, aby wyjechać do ośrodka wypoczynkowego nad jeziorem. Za wszelką cenę nie chce, aby prawa ujrzała światło dzienne. Okazuje, się że nadawca listu może być mężczyzną z dawnych lat, z którym n... Recenzja książki Barłóg

Miażdżąca fabuła

14.01.2024

Batman szukał, fotografował, zapisywał. Przy kobietach były wartości. Często tysiące, miliony. Można było pomyśleć, że popadł w obsesję, biegając w stroju super bohatera i próbując wymierzyć sprawiedliwość. Popadał w trans szukając informacji. Odbijało się to na jego życiu osobistym. Jego najbliżsi czuli się zagrożeni. Wszystko po to, aby złapać o... Recenzja książki RAK. Psy szczekają, karawana jedzie dalej

Obezwładniający strach na ulicach Warszawy

7.01.2024

W środku zimy Warszawę paraliżuje strach. Ludzie boją się wyjść z domu, czują zagrożenie na każdym kroku. Spacer, droga do pracy, zakupy mogą okazać się ostatnimi chwilami. W mieście Łucznik sieje spustoszenie. Strzela celnie, zawsze zabijając. Warszawa tonie w martwych ciałach. Łucznik pozostaje nieuchwytny, a policja i rząd toczą walkę nie tylko... Recenzja książki Łucznik

© 2007 - 2024 nakanapie.pl