Avatar @burgundowezycie

@burgundowezycie

@burgundowezycie
16 obserwujących. 11 obserwowanych.
Kanapowicz od 10 miesięcy. Ostatnio tutaj około 3 godziny temu.
burgundowezycie
Napisz wiadomość
Obserwuj
16 obserwujących.
11 obserwowanych.
Kanapowicz od 10 miesięcy. Ostatnio tutaj około 3 godziny temu.

Recenzje książek

141 recenzji, w tym 3 recenzje wyróżnione przez redakcję

„Będziemy zawsze tęsknić (...) za dzikimi łubinami. Prawdziwy Domberg czuje się dobrze tylko ...

20.07.2024

„Będziemy zawsze tęsknić za tymi ciemnymi lasami, rzekami i jeziorami, rozległymi łanami zboża, potężnymi bukami i za dzikimi łubinami. Prawdziwy Domberg czuje się dobrze tylko tu i nigdzie indziej na świecie.” „Dziki łubin” Charlotte Link to druga część sagi rodzinnej Dombergów, której akcja rozgrywa się na tle dramatycznych wydarzeń lat 1938... Recenzja książki Dziki łubin

Kto jest prawdziwą ofiarą, a kto oprawcą? 🔥

18.07.2024

„Wyznania” autorstwa Kanae Minato to intrygujący thriller psychologiczny, który zaczyna się od mocnego akcentu - nauczycielka Yūko Moriguchi, w dniu swojego ostatniego wykładu, ujawnia uczniom, że wśród nich jest morderca jej czteroletniej córeczki Manami. Moriguchi, pełna bólu i determinacji, nie zamierza jednak pozostawić sprawy w rękach wymiaru... Recenzja książki Wyznania

Detoks, złamane serce i malownicze Portobello, co może pójść nie tak? Wszystko!

17.07.2024

„Detoks Love Story” to kolejny wspaniały romans z uniwersum Love Story, w którym choć pojawiają się bohaterowie z serii „To nie jest do diabła, love story”, to opowiada nam zupełnie nową historię. Dzięki czemu możecie już dziś sięgnąć po tę historię 🙌🏻. Jest to opowieść o Jodzie, młodej kobiecie, która potrzebuje przerwy od swojego dotychczaso... Recenzja książki Detox. Love Story

Miłość i przeznaczenie kontra życiowe przeciwności

17.07.2024

„Profesor Astor” autorstwa Cathariny Maury to romans o dwojgu ludzi, których życie splata się podczas przypadkowego spotkania. Leia, młoda kobieta o hinduskich korzeniach, doświadcza niezapomnianej nocy z Thorem, mężczyzną swoich marzeń. Jednak kiedy próbuje się z nim skontaktować, okazuje się, że numer telefonu, który od niego otrzymała, nie nale... Recenzja książki Profesor Astor

Wspaniały finał dylogii ❤️‍🩹🔥

16.07.2024

❗️W recenzji mogą się pojawić spoilery, gdyż jest to kontynuacja dylogii „Letters of Enchantment”. Jeśli macie w planach jej przeczytanie, koniecznie zacznijcie od tomu I - „Divine Rivals”. „Ruthless Vows” autorstwa Rebecki Ross kontynuuje historię Iris Winnow i Romana Kittsa, bohaterów znanych z „Divine Rivals”. Minęły dwa tygodnie od momentu... Recenzja książki Ruthless Vows

Ludzkie słabości, ambicje i mroczna strona świata sztuki

15.07.2024

„Kopia doskonała” autorstwa Małgorzaty Rogali to wciągający kryminał z misternie utkaną intrygą, który z pewnością przypadnie do tym którzy, jak ja, lubią wątek sztuki i zagadki detektywistyczne. „Nigdy nie wiemy, co może spowodować przewrót w naszym życiu.” Dominika Wójtowicz, główna bohaterka, to utalentowana malarka, która otrzymuje pro... Recenzja książki Kopia doskonała

Niezwykła opowieść ze świata osób niedosłyszących

15.07.2024

„Meduzy nie mają uszu” autorstwa Adèle Rosenfeld to niezwykła powieść, która zaprasza nas do świata osób niedosłyszących i Głuchych, oferując głębokie zrozumienie ich codziennych wyzwań. Opowiada nam historię o Louise, 25-letniej kobiecie, która zmaga się z postępującą utratą słuchu. Co jest dla niej szczególnie trudne i stawia ją pomiędzy dwoma ś... Recenzja książki Meduzy nie mają uszu

Nadmorski klimat, pierwsza miłość i garść życiowej mądrości

11.07.2024

„Float” autorstwa Kate Marchant to niezwykle ciepła i letnia opowieść, której fabuła skupia się na głównej bohaterce, Waverly Lyons. Waverly od zawsze zmagała się z trudną sytuacją rodzinną, będąc uwikłaną w konflikt między rozwiedzionymi rodzicami. Tego lata, brak porozumienia między rodzicami dotyczący planów wakacyjnych, zmusza ją do opuszczeni... Recenzja książki Float

Wyjątkowa podróż do Japonii i w głąb siebie 🥹❤️‍🩹

11.07.2024

„Cztery pory roku w Japonii” autorstwa Nicka Bradley to opowieść o odnajdywaniu siebie i bliskich na tle malowniczej Japonii, gdzie tradycje i nowoczesność harmonijnie współistnieją. Bradley, z miłością do japońskiej kultury, zabiera nas w podróż do świata, gdzie każda pora roku przynosi nowe doświadczenia i refleksje. W tej podróż towarzyszą nam ... Recenzja książki Cztery pory roku w Japonii

Thriller z refleksją nad tym, co jest prawdą i manipulacją

10.07.2024

„Nic tu nie jest prawdą” autorstwa Lisy Jewell to złożony thriller, który opowiada historię Alix Summers, popularnej podcasterki, która podczas swoich urodzin spotyka tajemniczą Josie Fair. Przypadkowe spotkanie dwóch kobiet, które obchodzą swoje czterdzieste piąte urodziny w tym samym pubie, staje się punktem wyjścia do mrocznej i zagmatwanej opo... Recenzja książki Nic tu nie jest prawdą

Duszny kryminał o młodych ludziach odrzuconych przez społeczeństwo

9.07.2024

„Uśpieni i martwi” to intrygujący kryminał Ann Cleeves, autorki znanej z „Serii Szetlandzkiej”. Książka wciąga nas w mroczny świat tajemnic i ludzkich dramatów rozgrywających się nad jeziorem Cranwell. Historia rozpoczyna się, gdy detektyw Peter Porteous zostaje wezwany do zbadania ciała znalezionego w jeziorze. Zwłoki, przywiązane do kotwicy,... Recenzja książki Uśpieni i martwi

O sile rodzicielskiej miłości, moralnych dylematach i konsekwencjach podejmowanych decyzji 🔥

8.07.2024

„To tylko kolejna zaginiona” autorstwa Gillian McAllister to thriller, który zaskakuje złożoną fabułą i napięciem budowanym od pierwszy stron. Historia koncentruje się na zaginięciu dwudziestodwuletniej Olivii, która ostatni raz była widziana na nagraniach z monitoringu wchodząc do ślepej uliczki, z której nigdy nie wyszła. Rozpoczyna to śledztwo,... Recenzja książki To tylko kolejna zaginiona

Sentymentalna podróż panny Marple

5.07.2024

„Hotel Bertram” autorstwa Agathy Christie to kolejna wspaniała historia z udziałem niezawodnej panny Marple. W tej historii autorka zabiera nas do eleganckiego, staroświeckiego hotelu w Londynie, który skrywa wiele tajemnic i niewyjaśnionych zagadek. Miejsce to, mimo swojego tradycyjnego uroku i dystyngowanych gości, staje się sceną serii zagadkow... Recenzja książki Hotel Bertram

Blaski i cienie Hollywood

4.07.2024

"Infinity Falling. Zapomnij moje błędy" autorstwa Sarah Sprinz to powieść osadzona w blasku hollywoodzkich reflektorów, która wciąga nas już od pierwszych stron. Opowieść skupia się na skomplikowanej relacji między Aven a Hayesem, dwojgiem młodych ludzi, którzy starają się odnaleźć siebie i swoje uczucia w świecie pełnym blasku fleszy i presji sła... Recenzja książki Infinity Falling. Zapomnij moje błędy

Uroczy romans o poszukiwaniu siebie i swojego miejsca na świecie 🩷

3.07.2024

Lucy Score powraca z nową, pełną uroku i ciepła powieścią "Nowy projekt Maggie". To opowieść o Maggie Nichols, która przybywa do małego miasteczka Kinship w Idaho, aby podjąć się renowacji wiktoriańskiej kamienicy. Maggie jest sensacją YouTube’a i specjalistką od odnawiania domów, która dzięki swoim umiejętnościom i etyce pracy zyskała ogromną pop... Recenzja książki Nowy projekt Maggie

Mrok, intrygi i potężny artefakt

2.07.2024

"Tron upadłych" autorstwa Kerri Maniscalco to moje pierwsze spotkanie z twórczością Autorki. Czy będzie ono udane? Autorka zabiera nas w niej w mroczny, pełen intryg świat, w którym spotykają się dwie silne osobowości: Książę Zazdrości i utalentowana malarka Camilla Antonius. Książę Zazdrości, jeden z Siedmiu Książąt Piekieł, znany jest z wiel... Recenzja książki Tron Upadłych

Idealna dla każdego, kto chce rozpocząć przygodę z kiszeniem 🫙🥒🍎

29.06.2024

"Domowe kiszonki" autorstwa Ewy Sypnik-Pogorzelskiej i Magdaleny Jarzynka-Jendrzejewskiej to niezwykle inspirująca i praktyczna książka, która doskonale wpisuje się w modę na zdrowe odżywianie. Książka zachęca nas do samodzielnego przygotowywania kiszonek oraz podkreśla ich liczne zalety zdrowotne oraz prostotę ich wykonania. Książka oferuje a... Recenzja książki Domowe kiszonki

Fantastyczne komedia romantyczna

29.06.2024

„Siedem lat wstecz” autorstwa Ashley Poston to wciągająca i nastrojowa opowieść, która w umiejętny sposób łączy elementy romansu, realizmu magicznego oraz refleksji nad stratą i miłością. Clementine, główna bohaterka, po stracie ukochanej cioci zmaga się z żałobą i próbuje odbudować swoje życie, kierując się pragmatycznym planem - ochrony serc... Recenzja książki Siedem lat wstecz

Przeciwieństwa się przyciągają

27.06.2024

„Nie zdawałem sobie spra­wy, jak bar­dzo przy­ga­szo­ny jest mój świat, do­pó­ki Isa­bel­la nie wtar­gnę­ła do niego, pełna życia, barw i ener­gii, ni­czym róża, która roz­kwi­tła na środ­ku ja­ło­wej pu­sty­ni. Każda spę­dzo­na z nią chwi­la był warta całej ciszy i ca­łe­go spo­ko­ju świa­ta. My­śla­łem, że z cha­osem jest mi nie po dro­dze, ale ... Recenzja książki Władca dumy

Przenikliwa i spostrzegawcza Elżbieta II na tropie

26.06.2024

„Zbrodnia w pałacu Buckingham” autorstwa S. J. Bennett to świetna kontynuacja serii kryminalnej z Królową Elżbietą II w roli detektywa, oferująca komfortowy kryminał z nutą brytyjskiego wdzięku i elegancji. W drugiej części serii „Jej Królewska Mość prowadzi śledztwo” autorka ponownie stawia monarchinię przed trudnym wyzwaniem, które zagraża nie t... Recenzja książki Zbrodnia w pałacu Buckingham

Wyjątkowa książka o niezwykłym miejscu 🧺🫧❤️‍🩹

25.06.2024

„Pralnia serc Marigold” autorstwa Jungeun Yun to niezwykła powieść, która przenosi nas do magicznego, aczkolwiek realistycznego świata, w którym centralnym punktem fabuły jest tytułowa pralnia, prowadzona przez enigmatyczną Ji-eun. Nie jest to jednak, zwykłe miejsce, gdzie czyści się ubrania. To miejsce, gdzie ludzie mogą wyprać swoje serca z bole... Recenzja książki Pralnia serc Marigold

Mroczna opowieść powodująca ciarki na skórze 🔥

25.06.2024

„Cienie dawnych grzechów” autorstwa Mieczysława Gorzki i Michała Śmielaka to mroczny kryminał, który przenosi nas w samo serce upalnego Wrocławia, gdzie zło czai się w cieniach i opuszczonych zakamarkach. Gorzka i Śmielak, dwaj uznani twórcy polskiej literatury kryminalnej, po raz pierwszy łączą swoje siły, by zaserwować nam wciągającą opowieść pe... Recenzja książki Cienie dawnych grzechów

Pełnokrwisty i wciągający thriller 🔥

24.06.2024

Muszę się Wam do czegoś przyznać... Przez siedem lat wzbraniałam się przed twórczością Katarzyny Puzyńskiej. Nie dlatego, że słyszałam negatywne opinie. Nie, wręcz przeciwnie. Ale dlatego, że przerażała mnie ilość tomów serii o Lipowie, która z roku na rok miała ich coraz więcej. Gdy więc wyszła zapowiedź nowej serii - moje wymówki się skończyły. ... Recenzja książki Eksponat

O miłości, muzyce i niegasnących wspomnieniach 🩷🎶

22.06.2024

"More than Words" autorstwa Mii Sheridan to poruszająca powieść o miłości, muzyce i niegasnących wspomnieniach, które nie pozwalają o sobie zapomnieć. Główni bohaterowie, Jessie i Callen, spotykają się po latach przypadkiem we Francji. Callen Hayes, niegdyś utalentowany kompozytor i geniusz muzyczny, obecnie zmaga się z poważnym kryzysem twórc... Recenzja książki More Than Words. Dźwięki miłości

Pełen mroku, napięcia i psychologicznej głębi 🔥

21.06.2024

„Zdawała sobie sprawę, że to w kłamstwach kryje się cała prawda o niej.” "Noc kłamstw" autorstwa Izabeli Janiszewskiej to wciągający thriller, który przenosi nas w skomplikowany świat tajemnic i kłamstw rodziny na pozór idealnej. Głównymi bohaterami są Anna i Mikołaj Tochmanowie, którzy wydają się prowadzić idealne życie. Anna jest uznaną pisa... Recenzja książki Noc kłamstw

© 2007 - 2024 nakanapie.pl