Avatar @karus96

Karolina

@karus96
4 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 13 lat.
Napisz wiadomość
Obserwuj
4 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 13 lat.

Recenzje książek

15 recenzji

Elphame's choice...

31.05.2011

Uwielbiam serię 'Dom Nocy' oraz wszelaką twórczość autorek tego cyklu - P.C. i Kristin Cast. Gdy tylko weszłam do księgarni i ujrzałam 'Przepowiednię', a na niej napis 'P.C. Cast' od razu ją wzięłam i poszłam do kasy. Takiej powieści przegapić nie mogłam. 'Przepowiednia' jest pierwszym tomem cyklu o mitycznym Partholonie napisanego wyłącznie przez ... Recenzja książki Przepowiednia

Heartland

31.05.2011

Serią Lauren Brooke zainteresowałam się już dobre cztery, pięć lat temu. Miałam wtedy nie więcej niż jedenaście lat i przechadzając się po Matrasie [tak, już wtedy kochałam wszelkie księgarnie], dojrzałam na półce książkę, na okładce której był koń. A jako że wtedy byłam 'na etapie' pasjonacji końmi, musiałam ją kupić. Kupiłam, przeczytałam. Od pie... Recenzja książki Czarna godzina

Do twarzy jej z ciemnością?

31.05.2011

Moją słabością jest to, że zanim przeczytam jakąś książkę, zwracam uwagę na okładkę. Nie lubię książek brzydko, niestarannie wydanych, z nieciekawymi okładkami. Co prawda wiem, ze książki po okładce oceniać nie należy, jednak jest to moja słabość - moje poczucie estetyki wymaga nieziemskiej okładki. Gdy po raz pierwszy zobaczyłam powieść Kelly Keat... Recenzja książki Z ciemnością jej do twarzy

Pierwsze spotkanie z Picoult...

31.05.2011

O Jodi Picoult oraz jej twórczości słyszałam naprawdę wiele. Obiło mi się o uszy, że jest specjalistką w pisaniu książek na tematy kontrowersyjne, ale przedstawiające prawdziwe życie. Czytałam wiele pochlebiających recenzji jej powieści. Aż pewnego dnia postanowiłam skusić się na 'Karuzelę Uczuć'. Jej fabuła wydała mi się najciekawsza z pośród wszy... Recenzja książki Karuzela uczuć

Czterdzieści lat to nie tak dużo...

31.05.2011

Czasami lubię oderwać się od moich ukochanych wampirów, by przeczytać coś lekkiego, o normalnym życiu normalnych ludzi. Tym razem mój wybór padł na powieść Barbary Smal 'Czterdziestka to nie grzech'. Moja rodzicielka bardzo się ucieszyła z takiej powieści w naszym domu, bo mimo iż nie lubi czytać, tytuł wydał jej się ciekawy i wciąż ponaglała mnie,... Recenzja książki Czterdziestka to nie grzech

Łóżeczko...

31.05.2011

Książka Janusza Leona Wiśniewskiego 'Łóżko' trafiła do mnie zupełnie przypadkiem. Otóż moja rodzicielka postanowiła doskonalić swą znajomość lektur kobiecych i pożyczyła od siostry ową książkę. A ja, jak to ja, korzystając z okazji, gdy nowa książka na horyzoncie - postanowiłam ją przeczytać. 'Łóżko' to zbiór opowiadań. Wszystkie opowiadania łączy... Recenzja książki Łóżko

Nareszcie coś oryginalnego!

29.05.2011

W obecnym momencie na rynku wydawniczym pełno jest książek o tematyce Paranormal Romance. Dzisiejsza młodzież fascynuje się opowieściami o wszelakiego typu stworach - wilkołakach, wampirach, zmiennokształtnych, nefilimach, aniołach... W pewnym momencie człowiek odczuwa lekki przesyt tego rodzaju powieściami. Jednak ja, zachęcona wieloma pozytywnymi... Recenzja książki Wschodzący księżyc

Igrzyska Śmierci

22.05.2011

Tak długo 'Igrzyska śmierci' spędzały mi sen z powiek, że w końcu postanowiłam je kupić, przeczytać i mieć święty spokój. A wszystko to przez ogrom pozytywnych recenzji na temat dzieła Suzanne Collins, które jest pierwszą częścią trylogii o magicznym państwie Panem. Polecana przez tyle sławnych i wpływowych osób - Stephenie Meyer, mego Mistrza Step... Recenzja książki Igrzyska Śmierci

Melancholia Sukuba

2.04.2011

Do tej pory nie miałam w ogóle pojęcia, o tym, ze istnieje coś takiego jak Sukub. Owszem, fascynują mnie wszystkie dziwne i przerażające stworzenia - lecz do tej pory żyłam tylko w świecie wampirów i wilkołaków, sukuby to dla mnie całkowita nowość. Dlatego właśnie, postanowiłam im się bliżej przyjrzeć i przeczytać 'Melancholię Sukuba', coraz bardzi... Recenzja książki Melancholia sukuba.

Nostalgia Anioła

2.04.2011

Nie mogłam się doczekać aż zacznę czytać tę 'bajkową opowieść o gojeniu duszy, miłości, dorastaniu i śmierci' - jak pisze wydawca na okładce książki. Słyszałam o tej powieści wiele pochlebnych opinii, ale także wiele krytyki. Książka ta od początku bardzo mnie intrygowała, sama fabuła wydała mi się szalenie interesująca - nastoletnia dziewczynka zo... Recenzja książki Nostalgia anioła

Gorączka kości

21.11.2010

Ostatnimi czasy zauważyłam, że na rynku wydawniczym pojawia się coraz więcej kryminałów. Zaabsorbowana tym zjawiskiem postanowiłam się przekonać do tego gatunku, ponieważ od zamierzchłych już czasów nie fascynuje mnie literatura tego gatunku. Akurat natrafiła mi się świetna okazja do przeczytania książki napisanej przez autorkę o tajemniczo brzmiąc... Recenzja książki Gorączka kości

Pod kopułą

30.10.2010

Z Kingiem miałam do czynienia już niejeden raz, w końcu jest to mój ulubiony pisarz. Gdy pierwszy raz zobaczyłam w księgarni 'Pod Kopułą' i przeczytałam opis, pomyślałam, ze to coś nudnego. Ale w trakcie wakacji babcia zrobiła niespodziankę i niczego wcześniej nie mówiąc kupiła mi właśnie tę pozycję. Podziękowałam, ale na początku byłam bardzo scep... Recenzja książki Pod Kopułą

Misja Ambasadora

13.09.2010

Po tym, jak 'Trylogia Czarnego Maga' stała się jedną z moich ulubionych trylogii, bardzo żałowałam, że po 'Wielkim Mistrzu' nie będzie już kontynuacji przygód Sonei i jej przyjaciół. Dlatego właśnie zapowiedź na empik.com, która pojawiła się gdzieś na początku tego roku sprawiła, że oczy wyszły mi na wierzch. W ogóle nie spodziewałam się, że Trudi ... Recenzja książki Misja Ambasadora

Drugie życie Bree Tanner

6.09.2010

Jeszcze nie tak dawno byłam wielce zafascynowana powieściami Stephenie Meyer. Jakiś czas temu moje upodobania lekko się zmieniły. Jednak, gdy dowiedziałam się, że Meyer napisała nową książkę, już zacierałam rączki. W dniu premiery wybrałam się do Matrasa i zakupiłam ową książkę. Powieść oparta jest na motywie Zaćmienia. Tym razem widzimy jednak koń... Recenzja książki Drugie życie Bree Tanner

Zdradzona

30.08.2010

Z niecierpliwością oczekiwałam premiery drugiej części serii 'Dom Nocy'. Pierwsza część bardzo mi się podobała, więc musiałam sięgnąć i po kontynuację. Wcale nie żałuję, a wręcz przeciwnie. Zoey Redbird jest postacią niezwykle ciekawą. Nie jest typową bohaterką książek, która jest piękna, mądra i wszystko potrafi. Zoey jest miła i uczciwa, aczkolwi... Recenzja książki Zdradzona

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl