Recenzje książki "Instytut"

Dodaj swoją recenzję

Instytut

31.05.2021

Instytut, to pierwsza od jakiegoś czasu książka Stephena Kinga, po jaką sięgnąłem. Nie ukrywam więc, że było we mnie odrobinę niepokoju o to, czy mistrz grozy jest nadal w formie. Porównanie na tylnej okładce do powieści To i Podpalaczki, uruchomiło czerwoną lampkę. Czy nie będzie to kalka poprzednich książek Kinga? Czy nie zafunduje nam on odgrze... Recenzja książki Instytut

Instytut

2.10.2020

Hi World! 🌍 Ostatnio udało nam się przeczytać "Instytut", czyli kolejną książkę autorstwa Stephena Kinga, który jest jednym z naszych ulubionych pisarzy. ✒️ Bardzo się nam ona podobała, jak każda powieść spod jego pióra. Jednak ta wydaje nam się troszeczkę odmienna od jego pozostałych dzieł - lżejsza w porównaniu z innymi. Przez książkę po prost... Recenzja książki Instytut

INSTYTUT [Skazani na czytanie]

25.07.2020

Myślę, że każdy fan ambitnej literatury chociaż raz w życiu przeczytał książkę Stephena Kinga, a w tym gronie znaleźlibyśmy nie jednego jego fana. W tym roku założyłam sobie, że będzie to rok z królem grozy, ale czy mi to wyjdzie. Najpierw na celownik trafił Outsider, a teraz Instytut, który jest tematem dzisiejszej recenzji. Z książkami Kinga... Recenzja książki Instytut

Król powraca z Instytutem

30.03.2020

"Dramatyczny pojedynek dobra ze złem w miejscu, w którym ci dobrzy nie zawsze wygrywają." Tym razem Stephen King powrócił z typowym dla siebie stylem, co mnie bardzo cieszy. Muszę przyznać, że musiałam pogodzić się ze skrajnościami, jakie spotykam w jego twórczości - są książki, które podobają mi się niesamowicie i uważam, że to jest prawdziwy... Recenzja książki Instytut

Czy dobro jednostki można poświęcić dla dobra ogółu?

10.12.2019

Najnowsza powieść Kinga to jednym słowem pożeracz czasu. To książka, od której ciężko się oderwać, a fraza "jeszcze jedna strona" towarzyszy czytelnikowi bez przerwy. --- W lesie z dala od cywilizacji mieści się tajemniczy Instytut, do którego trafiają dzieci o nadprzyrodzonych zdolnościach. Znajdują się tu dzieci TP- o zdolnościach telepatycznyc... Recenzja książki Instytut

Instytut "Stephen King"

17.11.2019

Stephen King "Instytut". Luce - dwunastoletni chłopiec o niezwykłej inteligencji i słabej mocy związanej z telekinezą, zostaje porwany, a jego rodzice zamordowani. Chłopiec trafia do miejsca zwanego instytutem. Tu poznaje przyjaciół takich jak Kalisha, Nick, Helen, George i w końcu niezwykły osmiolatek - Avery. Dzieci są poddawane torturom, ciągl... Recenzja książki Instytut

@emmeneea@emmeneea × 1

"Widziałeś już kropki?"

6.11.2019

"Widziałeś już kropki?" I stary dobry King pokazał nam wszystkim (niedowiarkom) "faketa". Stary. Dobry. GENIALNY. KING. Nie wiem, co napisać o tej powieści. Wszystkie zachwyty będą wyświechtane... Może napiszę tylko, że ta powieść klasuje się w pierwszej dziesiątce, a nawet chyba piątce najlepszych powieści Mistrza. Ci, którzy pokochali dawni... Recenzja książki Instytut

× 1

King jest wielki!

24.10.2019

Kiedy dostałam do ręki „Instytut”, przeraziłam się „kingowską” ilością stron (tym razem 672). Jednak kiedy zaczęłam czytać to… przepadłam. Czytałam tę książkę w każdej wolnej chwili! Pierwsza część, „Nocny strażnik”, może wydawać się oderwana od kontekstu. Czytając opis z tyłu książki otrzymujemy informację, że głównym bohaterem będzie Luke Ellis,... Recenzja książki Instytut

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl