Avatar @myreadingimagination

My Reading Imagination

@myreadingimagination
2 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 3 lat. Ostatnio tutaj 5 miesięcy temu.
myreadingimagination
Napisz wiadomość
Obserwuj
2 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 3 lat. Ostatnio tutaj 5 miesięcy temu.

Recenzje książek

93 recenzje

Życie w social mediach i w rzeczywistości...

1.09.2023

Tym razem przychodzę do Was z recenzją debiutu Sylwii Bies "Kobieta w kapeluszu". Książka miała swoją premierę już kilka lat temu i już teraz mogę Wam zdradzić, że żałuję, że nie sięgnęłam po nią wcześniej. Postacią tytułową jest osoba, której nick na Instagramie to właśnie "kobietawkapeluszu". Utrudnia ona w pewien sposób życie Iwonie, która jes... Recenzja książki Kobieta w kapeluszu

przeszłość i teraźniejszość

17.07.2023

Dzisiaj mam dla Was recenzję powieści historycznej autorstwa Barbary Wysoczańskiej "Aktoreczka", która jest bardzo smutną i bolesną historią, która przenosi czytelnika do Nowego Jorku w 1950 roku. To właśnie tam Konrad Rogowski ucieka ze swoją niewidomą córką i szwagierką z Polski. Wszystko by osiągnąć konkretny cel. Bohater chce uzyskać pomoc w p... Recenzja książki Aktoreczka

Bad boy i Ona

17.07.2023

Dzisiaj mam dla Was recenzję książki Angeli Santini "Marina", którą miałam okazję przeczytać dzięki uprzejmości wydawnictwa Prószyński i S-ka. To pierwszy tom cyklu Szmuglerzy, który porwał mnie już od pierwszych stron. Czytelnik pozna tutaj przystojnego bad boya, chłopaka z ulicy Troya Trackera, który jest przemytnikiem narkotyków na miarę słynn... Recenzja książki Marina

dobra pozycja :)

4.05.2023

Tym razem przychodzę do Was z recenzją mojego Patronatu "Jasnowidz i czarownica" autorstwa Marka Arturro. Już teraz mogę Wam zdradzić, że przygotuję booktour oraz rozdane z tą świetną pozycją, a za egzemplarze dziękuję Wydawnictwu AlterNatywne. Czytelnik znajdzie w niej dużo opisów otoczenia bohaterów. Dzięki temu zostaje wprowadzony w klimat pow... Recenzja książki Jasnowidz i czarownica

Czasem warto zastanowić się nad pewnymi sprawami

4.05.2023

Dzisiaj mam dla Was recenzję książki Małgorzaty Anny Jędrzejewskiej "Gawędy mojego anioła stróża", którą otrzymałam od wydawnictwa NowoCzesne. Autorka przenosi czytelnika do świata opartego na realności i fantastyce jednocześnie. Brzmi ciekawie, czyż nie? Powieść rozgrywa się w trakcie trwania pandemii Koronawirusa. W tym czasie ludzie musieli od... Recenzja książki Gawędy mojego Anioła Stróża

kto się czubi

4.05.2023

Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją króciutkiej noweli, którą miałam okazję przeczytać dzięki akcji #niegrzecznenowele zorganizowanej przez Monikę Liga i Agnieszkę Kowalską - Bojar. To "Jak pies z kotem" autorstwa Agnieszki. Poznajemy tutaj dwójkę głównych bohaterów, Maję i Przemka. Dziewczyna zostaje przyjęta do pracy jako pomoc domowa w domu p... Recenzja książki Jak pies z kotem

Czasem warto dać drugą szansę

4.05.2023

Dzisiaj przychodzę z recenzją książki, którą miałam okazję przeczytać w ramach #booktour, który został zorganizowany na Instagramie. Powieść Kylie Scott "Druga szansa" jest lekkim romansem, który czyta się przyjemnie. Sam tytuł może dużo powiedzieć czytelnikowi o fabule. Autorka przedstawiła tutaj bardzo wzruszającą historię, pokazującą jak silna ... Recenzja książki Druga szansa

podążaj za marzeniami

28.02.2023

Tym razem przychodzę do Was z recenzją mojego kolejnego patronatu, który zaproponowało mi Wydawnictwo AlterNatywne. Mam na myśli "Pióro z obrazu Malczewskiego" Mariusza Jancarczyka. Dziękuję bardzo za zaufanie. Książka ma bardzo ładną okładkę oraz wartościową fabułę. Już sam tytuł nawiązuje do twórczości malarza Jacka Malczewskiego, a przede wszy... Recenzja książki Pióro z obrazu Malczewskiego

Pętla czasu

28.02.2023

Tym razem mam dla Was recenzję debiutu Aleksandry Lewenhaupt "Pętla czasu, który miałam okazję przeczytać dzięki wydawnictwu WasPos. Już teraz zdradzę Wam, że historia bohaterów pochłonęła mnie do końca już od samego początku. Czytelnik na wstępie poznaje dwójkę bohaterów, Olę i Jacka, którzy poznają się na studiach i są parą. Postanawiają się po... Recenzja książki Pętla czasu

Przez żołądek do serca...

28.02.2023

Tym razem mam dla Was recenzję świetnego romansu świątecznego napisanego przez D.B. Foryś i Katarzynę Rzepecką. To "Pikantne święta", które otrzymałam od wydawnictwa Muza, za co bardzo dziękuję. Pozycja wciągnęła mnie już od pierwszych stron. Jest to z pewnością świąteczny hit, który powinien przeczytać każdy miłośnik książek w tym klimacie. Poz... Recenzja książki Pikantne święta

Każdy zasługuje na drugą szansę

28.02.2023

Dzisiaj mam dla Was recenzję książki Adriany Rak "Wybaczam Ci". Jest to pierwsza powieść w klimacie zimowo - świątecznym, którą przeczytałam w tym roku. Mimo wszystko porusza ona bardzo ważne tematy, więc jak się później okaże nie jest ona do końca taka radosna, słodka, cukierkowa. Bohaterowie odczuwają tutaj głównie ból, smutek, przerażenie, niem... Recenzja książki Wybaczam ci

Świąteczny czas

6.12.2022

Tym razem przychodzę do Was z pozycją w klimacie świątecznym. Mam na myśli książkę Tomasza Betchera "Szczęście z piernika". Książka wciągnęła mnie swoim magicznym klimatem już od pierwszych stron i nie umiałam się od niej oderwać. Opowiada ona o Rafale, wdowcu, mężczyźnie, który właśnie zakończył odsiadywanie wyroku w więzieniu za popełnione w p... Recenzja książki Szczęście z piernika

Gdzie znajdziemy polskie dzieła...

3.12.2022

Tym razem mam dla Was recenzję książki Magdaleny Ogórek "Lista Wächtera. Generał SS, który ograbił Kraków", którą otrzymałam od Wydawnictwa Fronda. Bardzo dziękuję za egzemplarz! Już teraz zdradzę, że jest to pozycja warta szczególnej uwagi. Opowiada ona o grabieży Krakowa w czasie II Wojny Światowej. W tym czasie ukradziono nam nie tylko "Damę z... Recenzja książki Lista Wachtera. Generał SS, który ograbił Kraków

Sci-fi w najlepszym wydaniu

29.11.2022

Tym razem przychodzę do Was z recenzją mojego kolejnego patronatu. Mam na myśli drugi tom powieści W. & W. Gryegory "Dwuświat. Księga II Pokun". Bardzo się cieszę, że mogłam zaopiekować się tą niezwykłą powieścią. Książka już od pierwszych stron potrafi wciągnąć czytelnika bez reszty. Wszystko dzięki bogatej wyobraźni i świetnemu stylowi pisarskie... Recenzja książki Dwuświat. Księga II - Pokun

Od nienawiści do...

29.11.2022

Dzisiaj mam dla Was recenzję książki "Gentleman" Mańki Smolarczyk, której pierwowzór miałam okazję przeczytać jeszcze przed wydaniem. Główną bohaterką jest młoda kobieta Mary - Ann, dziennikarka pracująca w znanej korporacji. Jak na powieść tego typu przystało, szefem bohaterki jest przystojny, młody bogaty, a zarazem oschły, chłodny, dobrze zbudo... Recenzja książki Gentleman

Życie bywa trudne...

29.11.2022

Tym razem mam dla Was recenzję książki, którą miałam okazję przeczytać dzięki współpracy z wydawnictwem Filia. Mam na myśli "Żyletkę zawsze noszę przy sobie" autorstwa Małgorzaty Gołoty. Autorka porusza tutaj problem depresji wśród dzieci i młodzieży. Według niej, nasze społeczeństwo uważa, że tego problemu nie ma. Przeprowadza ona rozmowy z eksp... Recenzja książki Żyletkę zawsze noszę przy sobie

Życie...

29.11.2022

Intro książki zaczyna się słowami "To nie jest historia gościa, który wyszedł z dobrej rodziny. Bo jeżeli jakąkolwiek miałem to z niej uciekłem. Uciekłem przed swoim losem i spierdoliłem każdą ostatnią szansę, którą dostałem i gdy patrzę w lustro czuję wstyd i dumę." jest to kolejna pozycja wszystkim znanego Żurnalisty - bardzo tajemniczego mężcz... Recenzja książki sny_z_bournemouth

Bardzo dobra fantastyka :)

25.10.2022

Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją książki "Dwuświat. Księga I. Przedwojnie". Już na samym początku przyznam, że powieść wywarła na mnie bardzo duże, pozytywne wrażenie. Fantastyka na najwyższym poziomie, a jak się okazuje jest to debiut autora, w co nie mogłam uwierzyć. Zawarty tutaj obrazowy język pozwala czytelnikowi wyobrazić sobie świat i ... Recenzja książki Dwuświat. Księga I - Przedwojnie

Większość ludzi to psychopaci....

25.10.2022

Tym razem przychodzę z pozycją, którą otrzymałam od autorki Alex Sand. To bardzo dobry kryminał o tytule "Pan Strach", a za egzemplarz serdecznie dziękuję. Głowna bohaterka Amelia Matsson jest młodą i bardzo piękną kobietą, znającą swoją wartość. Lubi spotykać się i romansować z mężczyznami o ciekawej osobowości. Pracuje jako copywriterka. Sąsiade... Recenzja książki Pan Strach

Warto pamiętać o najważniejszym

22.10.2022

Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją mojego patronatu książki dla dzieci autorstwa Agnieszki Żukowskiej "Kraina Niewidzialnego Dobra". Egzemplarze powieści otrzymałam od Wydawnictwa NowoCzesne, za co bardzo dziękuję i już teraz Wam zdradzę, że mam zamiar zorganizować rozdanie oraz booktour z tą genialną pozycją dla dzieci. Książka zawiera dwa opow... Recenzja książki Kraina Niewidzialnego Dobra

Brakujący....

22.10.2022

Tym razem przychodzę do Was z recenzją książki Anny Ziobro "Brakujący obrazek", którą miałam okazję przeczytać dzięki #BOOKTOUR zorganizowanemu na Instagramie. Powiem Wam, że nie żałuję, że wzięłam w nim udział. Jest to jedna z lepszych książek jakie ostatnio czytałam oraz pierwsza twórczość autorki, z którą miałam styczność. Na początku powieści ... Recenzja książki Brakujący obrazek

Psotnik jakich mało

28.09.2022

Tym razem przychodzę do Was z recenzją książki dla dzieci Adama Cichego "Ancymonek to swój ziomek. Cymek i studnia tajemnic", którą otrzymałam od Wydawnictwa AlterNatywne , za co serdecznie dziękuję. Pozycja jest dość krótka, ale zawiera dwie historyjki, których tytuły zawarte są na okładce. Autor napisał ją wierszem, co jest jej zaletą. ponieważ ... Recenzja książki Ancymonek to swój ziomek! ORAZ Cymek i studnia tajemnic

ważny jest kontakt z naturą

26.09.2022

Tym razem mam dla was recenzję książki "Jak korzystać z magicznej energii Ziemii" autorstwa Sarah Bartlett, którą otrzymałam od Wydawnictwa Muza. Autorka jest bardzo dobrą astrolożką i napisała już kilkanaście międzynarodowych bestsellerów z zakresu ezoteryki. Książka pomaga nam nawiązać kontakt z naturą, zachować życiową równowagę i zauważyć pię... Recenzja książki Jak korzystać z magicznej energii ziemi

Czasem trzeba się wysilić

26.09.2022

Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją erotyku "Fotostory", którego autorką jest Monika Liga. Pozycję miałam okazję przeczytać wcześniej jako e-booka. Tym razem czytałam jego wersję uzupełnioną dzięki BOOKTOUR'owi zorganizowanemu na Instagramie. Główny bohater - Piotr jest prywatnym detektywem, przyjmującym zlecenia od znanych i bogatych ludzi. Pow... Recenzja książki Fotostory

Bajki w wersji współczesnej

30.08.2022

Tym razem przychodzę do Was z recenzją świetnej antologii, którą miałam okazję przeczytać dzięki booktour zorganizowanemu na Instagramie przez @diversitylibrary. Mam na mysli książkę "Opowiem Ci bajkę...", w której znajdziemy opowiadania, napisane przez jedenastu autorów: Paulinę Ampulską, Paulinę Nowaczyk, Agnieszkę Siepielską, Karolinę Jurgę, An... Recenzja książki Opowiem Ci bajkę...

© 2007 - 2024 nakanapie.pl