Avatar @oliwiameller3000

olivia_czyta

@oliwiameller3000
Kanapowicz od 3 miesięcy. Ostatnio tutaj 2 dni temu.
{} olivia_czyta
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od 3 miesięcy. Ostatnio tutaj 2 dni temu.

Recenzje książek

20 recenzji
Książka Nieznajomy

Nieznajomy Harlan Coben Recenzja

Harlan Coben

Nieznajomy Harlan Coben Recenzja

31.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

6,5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐+ "Nieznajomy" to moje drugie spotkanie z Cobenem i zarazem książka, której na początku w ogóle nie zamierzałam czytać. Ale przeczytałam. W takim razie co ja o niej sądzę? Nieznajomy może pojawić się wszędzie. W barze czy na parkingu. Nie wiadomo kim jest i czym się kieruje, ale sekrety, które zdradza zmieniają wszystko. Adam Price wi... {} Recenzja książki Nieznajomy

Książka Perfekcyjne kłamstwo

Perfekcyjne kłamstwo Recenzja

Minka Kent

Perfekcyjne kłamstwo Recenzja

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

6,5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐+ Idealne małżeństwo, kobieta nagle znika, brak wrogów, brak świadków. Co tak naprawdę się stało? Na początku jak zaczęłam to czytać, to zastanawiałam się co to jest i co ja właściwie czytam. Styl pisania był w jakiś sposób tak dziwny, niezbyt mi przypasował, potem się przyzwyczaiłam, choć nadal denerwowało mnie powtarzanie nagminnie ... {} Recenzja książki Perfekcyjne kłamstwo

Książka Księżniczka z lodu

Księżniczka z lodu Recenzja

Camilla Läckberg ...

Księżniczka z lodu Recenzja

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "Księżniczka z lodu" to pierwszy tom kryminalno- obyczajowej sagi Camilli Läckberg. Czy podobała mi się ta pierwsza część? Zostaje znaleziona martwa dziewczyna wygląda to na samobójstwo, jednak jej matka nie może w to uwierzyć i prosi przyjaciółkę córki z dzieciństwa o pomoc. Erika Falck razem z Patrikiem Hedströmem, kolegą z lat mło... {} Recenzja książki Księżniczka z lodu

Książka Rywalka

Rywalka Recenzja

Sandie Jones

Rywalka Recenzja

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "Rywalka" to pierwsza książka Sandie Jones po którą sięgnęłam. Zapowiadała się na naprawdę ciekawy thriller psychologiczny, bardzo z życia wzięty. I co ja o nim uważam? Emily, Adam i jego matka. Pammie nie znosi swojej przyszłej synowej, jest wobec niej nieuprzejma. Psuje ich plany a w końcu pod pretekstem choroby wprowadza się do ni... {} Recenzja książki Rywalka

Książka Łańcuch

Łańcuch Recenzja

Adrian McKinty

Łańcuch Recenzja

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

8,5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐+ "Łańcuch" Adriana McKinty'ego to pierwsza książka tego autora po jaką sięgnęłam i która została przetłumaczona na język polski. Co z tego spotkania wyszło? Rachel O'Neill dostaje telefon z informacją, że jej córka została porwana, a żeby ją odzyskać musi porwać inne dziecko, zapłacić okup, a rodzice jej ofiary muszą porwać kolejne... {} Recenzja książki Łańcuch

Książka Cokolwiek wybierzesz

Cokolwiek wybierzesz Recenzja

Jakub Szamałek

Cokolwiek wybierzesz Recenzja

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cokolwiek wybierzesz" to powieść Jakuba Szamałka rozpoczynająca serię "Ukryta sieć", jak również moje pierwsze spotkanie z twórczością autora. Czy było warto? W wypadku ginie Ryszard Buczek, aktor prowadzący popularny program dla dzieci. Jednak są podstawy, aby sądzić, że nie był to wypadek, a morderstwo. Julita Wójcicka, dziennikarka portalu plot... {} Recenzja książki Cokolwiek wybierzesz

Książka Iluzjonista

Iluzjonista RECENZJA

Remigiusz Mróz

Iluzjonista RECENZJA

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

6,5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐+ "Iluzjonista" to druga część serii z Gerardem Edlingiem autorstwa Remigiusza Mroza. Czy "Iluzjonista" zachwycił mnie tak bardzo jak poprzednia część? W 1988 r. Gerard Edling prowadził śledztwo dotyczące tajemniczego mordercy, który na ciałach swoich ofiar wypalał znak zapytania. To jedyny element łączący jego ofiary. Morderca został... {} Recenzja książki Iluzjonista

Książka Behawiorysta

Behawiorysta RECENZJA

Remigiusz Mróz

Behawiorysta RECENZJA

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

9,5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐+ "Behawiorysta" to powieść Pana Remigiusza Mroza, kolejna po którą sięgnęłam. Spodziewałam się thrillera z wartką akcją. A jak to było? Zamachowiec zajmuje przedszkole, grożąc, że zabije wychowawców i dzieci. Nie wiadomo, dlaczego wybrał akurat te przedszkole, a policji nie pomaga fakt, że cała zdarzenie transmitowane jest w inter... {} Recenzja książki Behawiorysta

Książka Zostań w domu

Zostań w domu RECENZJA

Agnieszka Pietrzyk

Zostań w domu RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

6,5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐+ "Zostań w domu" to podobno "rasowy thriller" autorstwa Agnieszki Pietrzyk. Czy mi on przypadł do gustu? Blok z wielkiej płyty, jedenaście kondygnacji, sześćdziesiąt cztery mieszkania, prawie dwustu lokatorów. W wigilijny wieczór dowiadują się oni, że są zakładnikami, a próba wyjścia z budynku grozi śmiercią. Zwyczajni ludzie stoją o... {} Recenzja książki Zostań w domu

Książka Ekspozycja

Ekspozycja RECENZJA

Remigiusz Mróz

Ekspozycja RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "Ekspozycja" to pierwsza część kryminalnej pentalogii z komisarzem Forstem autorstwa Remigiusza Mroza jak również moje pierwsze spotkanie z twórczością autora. Czy sięgnę po kolejne części? Na Giewoncie zostają odnalezione zwłoki nagiego mężczyzny powieszone na krzyżu. Sprawą zajmuję się komisarz Wiktor Forst, który nie cieszy się do... {} Recenzja książki Ekspozycja

Książka Dziewczyna kłamcy

Dziewczyna kłamcy RECENZJA

Catherine Ryan Howard

Dziewczyna kłamcy RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

7,5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐+ "Dziewczyna kłamcy" to tytuł okrzyknięty na okładce "mistrzowskim thrillerem psychologicznym". Czy tak jest naprawdę? Alison Smith przeprowadza się do dużego miasta na studia i niedługo potem zakochuje się w Willu, atrakcyjnym studencie. Jej szczęście jednak kończy się w momencie, kiedy jej najlepsza przyjaciółka zostaje zamordowan... {} Recenzja książki Dziewczyna kłamcy

Książka Najszczęśliwsza

Najszczęśliwsza RECENZJA

Max Czornyj

Najszczęśliwsza RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

3/10 ⭐⭐⭐ "Najszczęśliwsza" Maxa Czornyja to moje pierwsze spotkanie z twórczością tego autora. Jednak czy udane? Cztery lata temu Dawid Kaster stracił żonę i nienarodzone dziecko. Ilona została zamordowana. Jednak Kaster układa sobie życie od nowa. Znajduje sobie nową partnerkę- Magdę. Jednak przeszłość postanawia dać o sobie znać. Kaster zaczyna ... {} Recenzja książki Najszczęśliwsza

Książka W głębi lasu

W głębi lasu RECENZJA

Harlan Coben ...

W głębi lasu RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "W głębi lasu" to pierwsza książka Harlana Cobena po którą sięgnęłam. Czy warto sięgnąć po książki tego popularnego pisarza thrillerów? Sądzili, że znaleźli odosobnione miejsce, nieopodal młodzieżowego obozu. Jednak bardzo się mylili. Stali się świadkami morderstwa popełnionego na czworgu nastolatków. Odnaleziono tylko dwa ciała. G... {} Recenzja książki W głębi lasu

Książka Obserwuję Cię

Obserwuję cię RECENZJA

Teresa Driscoll

Obserwuję cię RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐ "Obserwuję cię" autorstwa Teresy Driscoll to thriller psychologiczny, który na okładce okrzyknięty jest bestselerem. Czy warto po niego sięgnąć? Ella Longfield spotyka w pociągu dwóch młodych mężczyzn rozmawiających z nastoletnimi dziewczynami. Nie zwraca na to szczególnej uwagi dopóki dowiaduje się, że ci mężczyźni właśnie wrócili z wi... {} Recenzja książki Obserwuję Cię

Książka Kto mieszka za ścianą?

Kto mieszka za ścianą RECENZJA

Cara Hunter ...

Kto mieszka za ścianą RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "Kto mieszka za ścianą" to drugi tom cyklu z inspektorem Adamem Fawley'em. Pierwszy tom według mnie był genialny. Czy warto sięgnąć po kolejną część? Ledwo żywa kobieta z dzieckiem zostają znalezione w piwnicy. Nie wiadomo jak się tam znaleźli, nikt nic nie wiedział, a kobieta nic nie mówi. Starszy mężczyzna, który jest właścicielem ... {} Recenzja książki Kto mieszka za ścianą?

Książka Kto porwał Daisy Mason?

Kto porwał Daisy Mason RECENZJA

Cara Hunter

Kto porwał Daisy Mason RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

9,5/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐+ "Kto porwał Daisy Mason" autorstwa Cary Hunter to pierwsza książka tej autorki przetłumaczona na język polski. Nie spodziewałam się po niej wiele. Zachęcił mnie opis i pozytywne recenzje. Czy spełniła moje oczekiwania? 8- letnia Daisy Mason znika z sąsiedzkiej zabawy na przedmieściach Oxfordu. Sprawą zajmuje się inspektor Adam Fa... {} Recenzja książki Kto porwał Daisy Mason?

Książka Dziewczyna w niebieskim płaszczu

Dziewczyna w niebieskim płaszczu RECENZJA

Monica Hesse ...

Dziewczyna w niebieskim płaszczu RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "Dziewczyna w niebieskim płaszczu" to thriller historyczny dla młodzieży, który napisała Monica Hesse. Czy ta powieść jest warta uwagi? Akcja książki dzieje się w 1943 r. w okupowanej Holandii. 19-letnia Hanneke handluje towarami na czarnym rynku. Próbuje poradzić siebie ze śmiercią swojego chłopaka, który zginął walcząc na froncie. ... {} Recenzja książki Dziewczyna w niebieskim płaszczu

Książka Pozwól mi wrócić

Pozwól mi wrócić RECENZJA

B. A. Paris

Pozwól mi wrócić RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "Pozwól mi wrócić" to trzecia książka B.A. Paris. Wydana została w 2019 r. Czy dorównuje poprzednim powieściom tej autorki? Finn i Layla wyjeżdżają na wakacje do Francji. W drodze powrotnej Finn zatrzymuje się na parkingu, żeby iść do toalety. Kiedy wraca, Layla znika. On zgłasza sprawę na policję i składa zeznania. Niektórzy nie wie... {} Recenzja książki Pozwól mi wrócić

Książka Na skraju załamania

Na skraju załamania RECENZJA

B. A. Paris ...

Na skraju załamania RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "Na skraju załamania" to druga książka B.A Paris i kolejna przeczytana przeze mnie pozycja tej autorki. Wydana została w 2018 r. Czy jest tak dobra jak debiut B.A Paris? Cass Anderson jadąc w pewien deszczowy i burzowy dzień zauważa zaparkowany samochód a w nim kobietę. Ma dylemat co zrobić, czy odjechać, czy zadzwonić na policję. Os... {} Recenzja książki Na skraju załamania

Książka Za zamkniętymi drzwiami

Za zamkniętymi drzwiami RECENZJA

B. A. Paris

Za zamkniętymi drzwiami RECENZJA

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

9/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ "Za zamkniętymi drzwiami" to debiut B.A. Paris wydany w 2017 r. To powieść, która w krótkim czasie stała się bestselerem. Jednak czy słusznie? Historia opowiada o pozornie idealnym małżeństwie- Jack'u i Grace. Jack jest świetnym prawnikiem, który broni ofiar przemocy domowej natomiast Grace jest elegancką gospodynią domową. Wydawało... {} Recenzja książki Za zamkniętymi drzwiami

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe