Recenzje książek

najnowsze opinie o książkach

Znajdź książkę, która Cię interesuje i dowiedz się, co myślą o niej inni. Recenzje książek w serwisie nakanapie.pl to treści pisane przez naszych wielbicieli książek. Recenzje nakanapie to szczere, prawdziwe opinie, którym możesz zaufać.
{} Napisz swoją recenzję

Utopiona powieść

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W przypadku najnowszej książki Ewy Przydrygi, z którą miałam dotychczas krótką zaledwie jednoksiążkową możliwość obcowania, będzie na miejscu powiedzenie: "co za dużo to niezdrowo". Mam wrażenie, że Pani Ewa mocno przekombinowała tę historię za mocno skupiając się na ciągłych zmianach kierunku losu bohaterki, na nieustannych perypetiach, by w efe... {} Recenzja książki Topieliska

Zło, które kroczy za Tobą od lat...

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kańtoch to królowa jeśli chodzi o zagadkowe kryminały w polskiej literaturze. Nikt tak się nie bawi Czytelnikami jak Ona. Choć jest to moje drugie spotkanie z Jej twórczością, to przepadłam w Jej stylu pisania. "Lato utraconych" to moja kolejna nieodkładalna pozycja w tym roku. Takich książek mi właśnie potrzeba. Mamy rok 1999. W leśniczówce Poga... {} Recenzja książki Lato utraconych

Jeżeli będę miał zły dzień, ktoś dziś umrze.

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta książka to najlepszy reportaż medyczny jaki do tej pory przeczytałam, a przeczytałam ich już kila, bo ta tematyka naprawdę bardzo mnie interesuje. Autor książki jest szwedzkim lekarzem, który uczestniczył w misjach "Lekarzy bez granic" w Afryce. W książce opowiada o swojej pracy w jakże ciężkich warunkach, a także o swoich przemyśleniach, odczu... {} Recenzja książki Jeżeli będę miał zły dzień, ktoś dziś umrze

Klątwa pierwszego pocałunku, czyli dziewica pocałunków

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy obawia się swojego pierwszego pocałunku, marzy, aby był idealny. Tytuł tej recenzji mocno mnie rozbawił, a są to słowa klucze z tej książki. Naprawdę oryginalne, prawda? Nasza bohaterka Meg nie miała szczęścia. Podczas próby jej pierwszego pocałunku dochodzi do wypadku, a jej podobizny są publikowane w mediach społecznościowych jako przestro... {} Recenzja książki Wybierz mnie!

@beatazet@beatazet {}× 1

Recenzja

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

🧱🧱🧱Recenzja🧱🧱🧱 "Ściana" - J. Harrow Życie jest trudne. Nawet bardzo. Jest pełne szczęścia ale także cierpienia. Właśnie taka jest ta historia. Cierpienie i ból przeplata się z radością i coraz większym poczuciem chęci życia. Natasza, kobieta która mocno cierpii, zmaga się z depresją. Ma codzienne rytuały, które powodują, że się nie rozpada. Jej... {} Recenzja książki Ściana

Czy rodzimy się z genem psychopaty?

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znacie zimnego chirurga? Tą zbrodnią żyła kiedyś cała Polska. Kto się jej dopuścił? Edmund Kolanowski był zwyczajnym człowiekiem z sąsiedztwa, który miał żonę i dzieci. Wyróżniał się czymś szczególnie? Nie. Poza jednym - INSTYNKTEM BESTII. W tej książce znajdziecie odpowiedź czy Kolanowski był potworem, czy ofiarą własnej przeszłości. Lubicie... {} Recenzja książki Zimny chirurg

Recenzja

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

🔥Recenzja przedpremierowa 🔥 Premiera 16.06.2021 r "Ring" - Anna Wolf Historia o uciekanku, życiu w strachu, ciągłej walce o lepsze dni i o miłości, która pomaga przetrwać ciężkie dni❤ Alice, kobieta żyjącą z pozoru normalnie ale nikt nie wie, że żyje w ciągłym strachu. Boi się, że zło czai się w każdym kącie. Pragnie spokojnego życia ale los b... {} Recenzja książki Ring

Miasto szpiegów

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z piórem Marka Krajewskiego po raz pierwszy zetknęłam się na studiach i choć było to spotkanie nieco wymuszone (lista lektur obowiązkowych) to wspominam je bardzo dobrze. Na tyle dobrze, że gdy mogłam już czytać to, na co miałam ochotę sięgnęłam po jego powieści jeszcze dwukrotnie. To co je charakteryzuje, to dokładnie zarysowane tło historyczne i... {} Recenzja książki Miasto szpiegów

Zanim zrozumiem

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zanim zrozumiem" jest drugim tomem seriiSplątane losy.Książki można czytać osobno, jednak zachęcam Was byście zapoznali się z "Zanim wybaczę", gdyż będziecie mieli szerszy ogląd tego, co wcześniej miało miejsce. Kolejny raz zostałam wciągnięta w wir wydarzeń. Nie tylko tych współczesnych, ale, a może i przede wszystkim tych z domieszką historii,... {} Recenzja książki Zanim zrozumiem. Splątane losy

@iza.81@iza.81 {}

Niestandardowi

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy z nas jest niestandardowy, niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju. Jest w nas piękno i brzydota. Różnimy się wzrostem, wagą, kolorem skóry. Ktoś kto wydaje nam się zwyczajny lub nawet mało atrakcyjny, dla innej osoby jest ósmym cudem świata. "Niestandardowi" to ludzie z ułomnościami, którzy zostali zaproszeni do autorskiego projektu prz... {} Recenzja książki Niestandardowi

Dokąd może zaprowadzić wyścig szczurów w prestiżowej korporacji prawniczej?

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Erica Katz zabiera nas do pełnego zawiści, złych nawyków i brutalnych zachowań świata prawników. Zastanawiające jest to, że ten świat – gdy patrzymy z boku – wydaje się nam bardzo ułożony i na poziomie. Ale prawda jest inna, odmienna od stereotypów i naszych wyobrażeń. Ale przekonajmy się, jak jest naprawdę, może to tylko moje uprzedzenia … Alex ... {} Recenzja książki Klub tylko dla facetów

@malgosialegn@malgosialegn {}× 1

Zemsta i przebaczenie

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zemsta i przebaczenie" Eric-Emmanuel Schmitt Bliźniaczki Barbarin, Lily I Moïsette łączy nierozerwalna ale i toksyczna więź. Jedna budzi radość, druga niepokój. Jedna cieszy się z niepowodzeń drugiej wyolbrzymiając własne powodzenia. Zrobi wszystko by zniszczyć życie tej drugiej. Miłość jaka nie zna granic. Miłość bezwarunkowa. Miłość która nie u... {} Recenzja książki Zemsta i przebaczenie

Słone jabłka

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dagmara lubi jeść jabłka posypane solą. Dla większości osób jest to bardzo dziwne połączenie. Jednak dla niej jest to smak, który kojarzy jej się z dzieciństwem i cudownymi chwilami. Uspokaja ją i przywołuje wspomnienia. Życie Dagmary jest poukładane i przewidywalne. Jednak to się zmienia, gdy pewnego dnia kobieta widzi mężczyznę, który chce o... {} Recenzja książki Słone jabłka

Wianek z lawendy

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książki Pani Agnieszki Olejnik sięgam, bo je tak po ludzku lubię i jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Jak tylko obaczyłam na Legimi, że jest dostępny Wianek z lawendy to odłożyłam czytane książki i zatopiłam się w najnowszym dziecku Pani Agnieszki. A jeszcze spójrzcie na okładkę aż z niej pachnie lawenda i nie sposób jej przeoczyć. W moim ranking... {} Recenzja książki Wianek z lawendy

@rudemysli71@rudemysli71 {}× 1

CZYM SKORUPKA...

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę miałam w planach od dawna, ale czekająca mnie lektura "Zabawmy się u Adamsów" i porównanie jej z "Władcą much" oraz "Dziewczyną z sąsiedztwa" Jacka Ketchuma zmusiła mnie do tego, by nadrobić obie te pozycje nieco wcześniej. Podejrzewam, że większość z Was już tę książkę czytała i doskonale zna fabułę, ale może znajdzie się tu kilka osób t... {} Recenzja książki Władca much

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 2

Na jedną noc

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy dzień i już spóźniona, pomimo że bardzo tego nie lubi. Anna wbiega do sali wykładów, przepraszając za spóźnienie, a po chwili to samo robi Drew – gwiazda futbolu na uczelni. Pierwsze spojrzenia i ten prąd, który między nimi przechodzi, oboje go czują, jednak Anna nie zamierza nic z tym zrobić. Nie zamierza wiązać się z nikim, a co dopiero... {} Recenzja książki Na jedną noc

Dama pracująca

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nadszedł czas, by zamiast na wskroś chałowatych harlequinów serii RH poczytać poważny romans historyczny z uznanego, powszechnie szanowanego wydawnictwa. Wybór padł na kolejną pozycję z cyklu, bo skoro powiedziało się „A” to należy powiedzieć też „B”, a że „Be” jest dużo to i o nim bedzie* najwięcej. Tych, którzy w tym momencie szczają po nogach... {} Recenzja książki Szalone pocałunki

@Jagrys@Jagrys {}× 8

Polak potrafi - wielcy Polacy na przestrzeni lat

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zostawcie to Polakom, dla nich nie ma nic niemożliwego” Napoleon Bonaparte Kosmetyczne imperium Do dnia wczorajszego nie wiedziałam, że jedną z największych firm kosmetycznych na świecie właścicielem i twórcą był Polak , a konkretnie Maksymilian Faktorowicz. Kto nie zna kosmetycznego imperium Max Factor??? Polsko – Żydowsk... {} Recenzja książki Co Polska i Polacy dali światu

Co chciał nam powiedzieć pewien ptak?

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

A wszystko zaczęło się od tego, że pewnego dnia na świecie jeden ptak przestał śpiewać. Przestał i już. Nie wiedzieć dlaczego. W ślad za nim poszły inne ptaki, a następnie kolejne zwierzęta na całym świecie. Ogłoszono strajk wywieszając ogłoszenia we wszystkich językach świata. Życie zwierząt niemal przestało istnieć. Zapanował marazm, który zapoc... {} Recenzja książki Strajk

Przysięga

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magdalena Winnicka Przysięga. Grzechy mafii Wydawnictwo Muza Grzeszne książki Dziękuję za egzemplarz do recenzji @Link @Link Podziękowania ślę również dla autorki @Link Recenzja trzeciej części - szczególnie dedykuję fanom tej pełnej namiętności, pożądania, miłości, nienawiści i zemsty historii. Kontynuacja losów Felicji i Alexandra, których mo... {} Recenzja książki Przysięga

Aristo

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aristo Michał Tyszkowski Novaeres Bardzo cenię sobie współpracę recenzencką z wydawanictwem @Link . Książki, które od nich otrzymuję do przeczytania i zrecenzowania mają w sobie to "coś" - o czym już kiedyś wspominałam. Nie idą na ilość, ale na jakość. Mało popularna fabuła, tematyka poruszająca ważne wydarzenia historyczne, polityczne, psycholog... {} Recenzja książki Aristo

Przyjdę, gdy zaśniesz

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pomimo ogromnego dorobku Agnieszki Lingas-Łoniewskiej „Przyjdę, gdy zaśniesz” jest moim pierwszym spotkaniem z twórczością autorki. Jednak opis książki i gatunek (thriller psychologiczny) na tyle mnie zaintrygował, że postanowiłem spróbować. Powieść przedstawia historię Igi, studentki jednej z wrocławskich uczelni. Pewnego dnia, w miarę poukłada... {} Recenzja książki Przyjdę, gdy zaśniesz

Przekonaj mnie

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka ,,Przekonaj mnie" jest debiutem pisarskim M.F. Mosquito i w moich oczach nie wypadł on tak dobrze jak mógłby. Historia na pierwszy rzut oka wydała mi się banalna, oklepana, a nawet przewidywalna i niestety im bliżej przyglądałam się tej opowieści, tym bardziej utwierdzałam się w tym przekonaniu. Jednym słowem książka niczym mnie nie zaskoc... {} Recenzja książki Przekonaj mnie

Oona kontra życie

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdarzyło wam się kiedyś żałować, że nie można cofnąć czasu? Że gdyby była taka możliwość, to zrobilibyście coś w życiu inaczej? Że spie....cie coś i już nie można tego naprawić? Oona, bohaterka książki "Oona kontra życie" autorstwa Margarity Montimore dostała od losu szansę, żeby wrócić do poprzednich lat swojego życia mądrzejsza o doświadczenia ... {} Recenzja książki Oona kontra życie

Antyutopia w krainie suszy

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pewnego dnia flota z uchodźcami dobija do brzegu stolicy. Niewielu obcym udaje się przeżyć. Ich ciała porozrzucane po nadmorskiej plaży są obrazem nędzy i rozpaczy. Obrazem świata, do którego zmierzali, ale czekała na nich jedynie śmierć. Wśród przybyłych jest jeden z nich, któremu udało się zachować życie. To "nasz bohater" bo tak o nim pisze... {} Recenzja książki 1907

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe