Recenzje książek

najnowsze opinie o książkach

Znajdź książkę, która Cię interesuje i dowiedz się, co myślą o niej inni. Recenzje książek w serwisie nakanapie.pl to treści pisane przez naszych wielbicieli książek. Recenzje nakanapie to szczere, prawdziwe opinie, którym możesz zaufać.
Napisz swoją recenzję

Przeorane miedze

1.07.2022

Po raz czwarty odwiedziłam Tynczyn i jego mieszkańców. Czekałam na ten tom z wielką niecierpliwością i nadzieją. Liczyłam na to, że dane mi będzie znów zajrzeć do zagrody Adamczuków czy posłuchać plotek Pomiechowskiej przy wiejskiej studni. Nie zawiodłam się, choć w porównaniu do poprzednich tomów, „Przeorane miedze” ma nieco inną formę. Czas p... Recenzja książki Przeorane miedze

@Morella@Morella × 2

Lato Sabiny

1.07.2022

~Hanna Szamota nazywana przez innych Sabiną, po latach życia w Warszawie, na jakiś czas zostaje zmuszona zmienić swoje miejsce zamieszkania.I tak z dnia na dzień, przeprowadza się do małego miasteczka Borzęcin. Niestety na miejscu okazuje się, że nic nie jest takie jaki kiedyś i kobieta czuje się obco w nowym otoczeniu. Jednak z czasem zaczyna poz... Recenzja książki Lato Sabiny

"Royal"

1.07.2022

„Cieszyła go władza i chociaż sam nie zdawał sobie z tego sprawy, nie potrafił być normalnym człowiekiem.” Vivian jest amerykanką, studiuje ekonomię. Przyjechała do Londynu na roczny staż, w ramach wymiany uczelnianej. Niestety, okazuje się, że pobyt w Londynie przekracza jej możliwości finansowe, dziewczyna musi iść do pracy. Z pomocą przychodzi... Recenzja książki Royal

Blue Period #4 ᘛ

1.07.2022

Blue Period #4 ᘛ Q: Co lubicie rysować? Postury, martwą naturę, a może coś innego? Ja z przyjemnością tworzę wszelkiego rodzaju krajobrazy oraz komiksy. Do pierwszych egzaminów praktycznych pozostał zaledwie tydzień czasu. W szkole przygotowawczej panuje napięta atmosfera. Licealistów powoli zaczyna zjadać stres. Nikt nie jest pewien, czy dosta... Recenzja książki Blue Period tom 4

Recenzja

1.07.2022

❤️‍🩹W tej historii poznacie dziennikarke Kaylee Evans. Na jej drodze staje biznesmen Cole Wayden, ich spotkania to przypadkowe zdarzenia po których Cole w jej oczach bardzo traci i Kayle nie chce mieć z nim nic wspólnego. Jednak on nie odpuszcza, Kayle go zaintrygowała. Ona nie ma zamiaru się z nim spotykać i zbliżać się do jakiegokolwiek mężczyzn... Recenzja książki Kobieta z tajemnicą

WSZYSTKIE LĘKI W JEDNYM MIEJSCU

1.07.2022

Małe miasteczka... Kto ich nie kocha? Nieważne na jakiej długości i szerokości geograficznej leżą, nieważne jakim językiem posługują się ich mieszkańcy - małe miasteczka mają swój urok, a atmosfera niewielkich, zamkniętych społeczności od dekad jest inspiracją dla wielu pisarzy. Tym najbardziej rozpoznawalnym jest oczywiście Stephen King, który na... Recenzja książki Sepia

Pachan

1.07.2022

Czerwiec był dla mnie czytelniczo wyśmienity. Każda książka, z małym wyjątkiem, trafiała w mój gust, a wisienką na torcie okazała się Paulina Jurga. Mam jednak problem z oceną tego tomu. Powód jest prozaiczny - nie umiem czytać uszami. Mam awersję do audiobooków, ale zżerała mnie ciekawość. Nie znalazłam "Pachana" w ebooku więc musiałam się przeła... Recenzja książki Pachan

@Logana@Logana × 16

Speedlove

30.06.2022

Dzisiaj prezentuję Wam książkę idealną na wakacje autorstwa @j.dean.dziekanska pt. Speedlove. Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Szósty zmysł Autorka @j.dean.dziekanska w prologu przedstawia nam życie 17-letniej Aleksandry, która wraz z rodzicami opuszcza miejsce, w którym się wychowała, czyli swoje ukochane Włochy oraz najbliższego przyjaciela ... Recenzja książki Speedlove

Pisarka i fighter to mieszanka wybuchowa

30.06.2022

To moje pierwsze spotkanie z autorką i powiem, że ciałkiem udane. To erotyk i już w mojej głowie układa się fabuła, a dokładniej wokół czego będzie się ona kręcić. No ale troszeczkę się przeliczyłam, bo Paulina Świst oprócz sexu przemyciła też odrobinkę sensacji. A co z tego wyszło? Myślę, że sami musicie się przekonać, a póki co poznajmy naszych ... Recenzja książki Fighter

Autorko, daleko jeszcze?

30.06.2022

Rzeczywistość nastoletniej Dylan to jedna bura bylejakość: bieda, napięte relacje z matką, szkoła pełna dręczycieli, pogoda jak to w Szkocji. Gdy wydaje się, że spotkanie nieznanego ojca będzie wreszcie ekscytującym zwrotem w życiu, wspomniane życie gwałtownie się kończy – Dylan pozostaje przejść tylko na drugą stronę. Z pomocą przystojnego przewo... Recenzja książki Przewoźnik

@KazikLec@KazikLec × 5

Klątwa czy morderstwa?

30.06.2022

Wiele dobrego słyszałam o tej książce. Mówiono, że można przy niej się przestraszyć, ale nie za mocno, czyli tak jak lubię. Sięgnęłam więc po powieść Erin A. Craig by się przestraszyć, ale tylko troszeczkę. Momentami nawet się to udało, ale od początku… Książka opowiada o dwunastu… o ośmiu siostrach Thaumas. Dziewczyny wraz z ojcem i jego żoną... Recenzja książki Dom soli i łez

Orkowie, śmierć, elfy i zabójcy - początek nowej sagi?

30.06.2022

Książka zacna i to pomimo braku wprowadzenia do świata, w którym żyją bohaterzy. Nie wiemy skąd się wzięli orkowie, elfy, oraz ich związki z ludźmi – również te prowadzące do wymieszania się ras. Nie wiemy nic o świecie, w którym przyszło żyć naszym bohaterom, a szkoda, bo powieść jest interesująca, ma ogromny potencjał. W książce s... Recenzja książki Uderz pierwszy. Gorath

" Każdy z nas nosi w sobie jakąś zadrę"

WYBÓR REDAKCJI
30.06.2022

Nie mogłam doczekać się premiery tej książki. Bardzo lubię pióro Jolanty Kosowskiej, a jej bohaterowie zostają ze mną na długo po przeczytaniu ostatniej strony. I tym razem " Niedoskonali" otrzymali ode mnie bardzo wysokie noty. Już od pierwszych stron historia czwórki młodych ludzi zawładnęła mną na 100%. A do tego klimat portugalskiej stolicy - ... Recenzja książki Niedoskonali

@Strusiowata@Strusiowata × 10

WZW istnieje naprawdę i może właśnie nieodwracalnie zmienia życie niejednej osoby wokół nas. ...

30.06.2022

Ilona wiodła względnie poukładane, spokojne i szczęśliwe życie. Bardzo młodo została matką, ale zawsze wiedziała, że sobie poradzi i nastoletnią już teraz Emkę kocha nad życie. Chociaż z ojcem córki od lat nie są już razem, wie, że jest dobrym człowiekiem i że może na niego liczyć. Tak samo jak na ukochane Mamę i Babcię, czy najlepszą przyjaciółkę... Recenzja książki Listy do Emki

@viki_zm@viki_zm × 9

Kultowe wierszyki

30.06.2022

Ja nawet nie potrafiłabym zliczyć ile razy czytałam tę książkę. Wiersze Juliana Tuwima moim zdaniem zawsze będą aktualne, i zawsze będą bawiły nie tylko dzieci. Ja praktycznie znam niemal wszystkie na pamięć, bo nie dość, że mnie czytała je mama, potem już sama czytałam, to następnie czytałam swoim dzieciom a teraz czytam je wnukom. I to niektóre ... Recenzja książki Julian Tuwim dzieciom

@maciejek7@maciejek7 × 13

Recenzja

30.06.2022

„W rękach diabła” to kolejna książka z tajemniczą okładką i z lekką domieszką mafijnego klimatu. Muszę przyznać, że byłam jej strasznie ciekawa, rzekłabym nawet, że wręcz piekielnie. Jak myślicie, okazała się warta poświęconego czasu? Oczywiście, że tak!!! Autorka zabrała nas na spotkanie z piękną Blair Thomas, która mimo dość młodego wieku,... Recenzja książki W rękach diabła

Idealna randka

30.06.2022

"Idealna randka" Sue Watson Wydawnictwo: Filia Gatunek: thriller Ilość stron: 432 Rok wydania: 2021 Fabuła: Hannah zrobiła absolutnie wszystko, żeby czuć się bezpiecznie. Jest zadowolona ze swojego uroczego, małego mieszkania i satysfakcjonującej posady pracownika socjalnego. Prowadzi takie życie, jakiego chciała. Aż do chwili, kiedy, za rad... Recenzja książki Idealna randka

@Marcela@Marcela × 3

Jak pokonać wroga, którego nie znasz?

30.06.2022

"No więc, ludzie od ponad stu lat o nas nie pamiętają. Jednak wolimy nie dopuścić do tego, żeby sobie przypomnieli. To mogłoby być niebezpieczne. W ich naturze leży mordowanie i złość. Oni się wzajemnie nienawidzą." "Ostatnia bitwa" to debiutancka książka Olgierda Adamczaka. Autor jest młodym, bo zaledwie 16-letni fanem fantastyki i ciężkiego b... Recenzja książki Ostatnia bitwa. Tom I

W życiu ważna jest nadzieja i miłość...

30.06.2022

Temat drugiej wojny światowej jest niczym płynąca rzeka, gdy już mamy wrażenie, że poznaliśmy jej bieg, zawsze znajdzie się jakiś nieodkryty jeszcze kawałek. Tak jest w przypadku książki „Gwiazda i koniczynka” Jean Grainger, która jest pierwszym tomem cyklu o tym samym tytule. Wojna to nie tylko walka czy strach, ale też wielka miłość, która po... Recenzja książki Gwiazda i koniczynka

Miś Zbyś i Borsuk Mruk - znowu w akcji!

30.06.2022

Dwaj słynni komiksowi detektywi - Miś Zbyś i Borsuk Mruk, przeżyli w swej zawodowej karierze wiele. Jednakże oto przed nimi pojawia się największa, najważniejsza i najtrudniejsza misja, która zadecyduje o tym, czym w tym roku wszystkie dzieci będą mogły cieszyć się świątecznym szczęściem. A o tym, na czym polega ów zadanie i jakie przybierze ono ... Recenzja książki Detektyw Miś Zbyś na tropie. 20 tysięcy powodów, żeby odnaleźć Mikołaja

Czy nasz mózg jest naprawdę głupi?

30.06.2022

Ludzki organizm to zadziwiający mechanizm. Skomplikowany, działa lepiej niż komputer, a tym wszystkim steruje nasz najważniejszy organ, czyli mózg. Opowiada o nim w niezwykły sposób dr Dean Burnett. Trzeba przyznać, że ma on wyjątkowy talent dydaktyczny. O skomplikowanych rzeczach opowiada w jasny i zrozumiały dla każdego sposób cyt.: "Mózg jest ... Recenzja książki Gupi muzg. W co tak naprawdę pogrywa twoja głowa?

@Vernau@Vernau × 18

Dziewczynka z atramentu i gwiazd

30.06.2022

Macie tak, że jak już poznasz jedną książkę danego autora i spodoba się tobie, to musisz, ale to musisz przeczytać pozostałe?! Ja mam tak bardzo często, i to plus, ponieważ z czasem masz niezły zbiór ulubionych autorów na swojej półce. Tak było z książkami Kiran Millwood Hargrave. W wydawnictwie Literackim wydanie tych książek jest cudowne. Grafik... Recenzja książki Dziewczynka z atramentu i gwiazd

Żal i tęsknota za utraconymi bliskimi

30.06.2022

Książka pt. "Niech to nie będzie sen", której autorem jest Daniel Odija zaskoczyła mnie. Ale nie tym, że była zachwycająca, wciagajaca czy jaka jeszcze wspaniała. Zwykła, lekka, prosta powieść, którą po prostu przyjemnie się czytało. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego i być może właśnie stąd moje rozczarowanie. Za bardzo się nastawiłam na opo... Recenzja książki Niech to nie będzie sen

Nieudany debiut

30.06.2022

Nina rzuca swoje obecne życie i wraca w rodzinne strony, aby zebrać materiały do pracy magisterskiej. To tam spotyka Jaśka - ratownika medycznego TOPR, który całkowicie odmieni jej życie. W jaki sposób połaczą się ich drogi? Jaki los ich czeka? „Szczytowanie” to debiut Katarzyny Paciorek i muszę przyznać, że mam do niego bardzo mieszane uczuci... Recenzja książki Szczytowanie

Uśpiona - recenzja

30.06.2022

Jakbyś się zachował/a gdyby ktoś śledził każdy Twój ruch oraz odwiedzał Cię kiedy śpisz? Straszna wizja, co nie? Zapraszam Was na recenzję książki, która nie raz spowoduje u Was gęsią skórkę. „Każdy sen, ten czarowny i piękny, Zbyt długo śniony zamienia się w koszmar. A z takiego budzimy się z krzykiem.” „Uśpiona” autorstwa Alicji Sinickiej, sta... Recenzja książki Uśpiona

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl