Recenzje książek, najnowsze opinie o książkach

Znajdź książkę, która Cię interesuje i dowiedz się, co myślą o niej inni. Recenzje książek w serwisie nakanapie.pl to treści pisane przez naszych wielbicieli książek. Recenzje nakanapie to szczere, prawdziwe opinie, którym możesz zaufać.
{} Napisz swoją recenzję

Bogaty ale czy grzeszny?

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nienawidzące się rodziny i zakazana miłość… przypomina historię Romeo i Julii – ale nie końca… Dwie rodziny – Gable i Riscoff – od dawna nie pałają do siebie sympatią. Ich nienawiść staję się wręcz legendą. Lincoln, mający dość bycia chłopem na posyłki, topi smutki w alkoholu w przydrożnym barze. Spotyka tam Whitney Gable, która od razu wpada... {} Recenzja książki Bogaty i grzeszny

Debiut kryminalny na wysokim poziomie

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przychodzę do was z debiutem kryminalnym @lukawski "Odmęt". Życie Damiana Wolczuka wali się. Dziennikarz przegrywa sprawę o zniesławienie i traci pracę. Postanawia wyjechać do Krakowa i tam rozpocząć nowe życie. Jednak na drodze dochodzi do wypadku. Jego auto jest nie sprawne i leży rowie. Sprawca wypadku ucieka ,a Wolczuk jest skazany ,żeby udać ... {} Recenzja książki Odmęt

Niegrzeczny idol

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę tę otrzymałam z klubu recenzenta portalu Nakanapie.pl. Powiem szczerze, że upolowałam ją z czystej ciekawości bo zapowiada ona cykl, który nosi nazwę VIP. Jestem bardzo ciekawa co z tego wyniknie, bo ma to być podobno seria typowo związana z muzyką. I tak już jest w pierwszym tomie, czyli "Niegrzecznym idolu". Historia opowiada o dziewczy... {} Recenzja książki Niegrzeczny Idol

Rdza

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Rdza” Jakub Małecki To książka która poruszyła nie tylko serce, ale także i umysł. Zmusiła do głębokiej refleksji. I sprawiła, że słowo wszystko będzie dobrze nabrało innego znaczenia.Czasem Ono nie wystarczy, potrzeba więcej... Autor operował moimi uczuciami jak wykwalifikowany dyrygent już po pierwszym rozdziale miałam łzy w oczach. Bo... {} Recenzja książki Rdza

Ada

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ada” to przede wszystkim książka o moralności. O tym, co dorosłej mężatce wypada, a co nie. Główna bohaterka Ada to kobieta, która nie stroni od sexu. Mimo tego, że ma poukładane życie osobiste, ma męża Kazika, to jednak dosyć często spotyka się na intymne chwile z innymi mężczyznami. Pracuje w urzędzie razem ze Zbyszkiem i Zuzą. Na co dzień b... {} Recenzja książki Ada

Sentymentalna bzdura

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Veronica od 5 lat mieszka w Londynie, w wieku 18 lat postanawia uciec przed przeszłością, rodziną i Nim Carterem. Przeszłość i to, co ją spotkało, odcisnęło duże ślady w psychice głównej bohaterki. Skrytość i nieufność sprawiła, że była postrzegana jako "królowa śniegu". Niedostępna i zimna... Bieg jej życia zmienia się, gdy pewnego dnia dostaje ... {} Recenzja książki Sentymentalna bzdura

Położna z Auschwitz

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo ciężko mi tak na gorąco pisać o wrażeniach... Wiem jednak, że upłynie bardzo dużo czasu, zanim część emocji po przeczytaniu tej książki osiądzie gdzieś w zakamarkach mojego serca i pozostanie tam już na zawsze. Takie książki zawsze pozostawiają po sobie ślad... Bo nie mogę i nie chce zapomnieć! Jestem matką trójki wspaniałych dzieci ❤️ i w... {} Recenzja książki Położna z Auschwitz

Dwie drogi

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Łucja odnajduje swoje szczęście u boku mężczyzny, dla którego jest całym światem. Miłość, zaufanie, zrozumienie otworzyło przed nią swoje bramy. Czuje się spełniona w każdej dziedzinie życia. Dymitr... Jego życie również zmieniło swój rytm. Wypadek, jakiemu uległ odcisnął swoje piętno na jego życiu. Chociaż nadal trawią go wewnętrzne demony, próbu... {} Recenzja książki Dwie drogi

Przez

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Przez"Zośka Papużanka Na początku muszę powiedzieć, że to pierwsze spotkanie z autorką. Styl, w jakim pisze był mi do tej pory nieznany. Nie znajdziemy w niej dialogów, a potok słów, przemyśleń i emocjonalnej burzy. Proza moim zdaniem w bardzo dobrym wydaniu, która z jednej strony zachwyca, a z drugiej natłokiem myśli tłamsi i odpycha. Autorka w... {} Recenzja książki Przez

Walcząc z przeszłością

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Walcząc z przeszłością" autorstwa Małgorzaty Brodzik. Za egzemplarz dziękuję wydawnictwu WasPos. Zazwyczaj piszę recenzję, zaraz po przeczytaniu książki. Lubię, gdy emocje mną targają, a słowa piszą się same. Lecz w tym przypadku jest inaczej. Ta książka mną wstrząsnęła, potrzebowałam czasu na analizę, odpowiedni dobór słów, refleksje. Poznajemy... {} Recenzja książki Walcząc z przeszłością

W umyśle psychopaty

{} WYBÓR REDAKCJI
2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest tuż obok. Uśmiechnięty, pewni siebie. Wygląda zwyczajnie, jak intelektualista. Chłopak z sąsiedztwa. Nikt by nie pomyślał, że to okrutny psychopata pozbawiony wyrzutów sumienia. Christopher Berry-Dee w „Rozmowach z psychopatami” wędruje w ciemne zakamarki umysłów ludzi, którzy nie mają żadnych skrupułów. Mają za to na swoim koncie liczne, ... {} Recenzja książki Rozmowy z psychopatami. Podróż w głąb umysłów potworów

Siedem minut po pólnocy -Patrick Ness

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zapewne nie przeczytalabym tej książki, gdybym nie dostala jej w prezencie. Bardzo się jednak cieszę, że przyszlo mi się zaglębić w tak piękną historię. Pólnoc, jak wiadomo jest porą mroczną, która potrafi doprowadzić do strachu i niepokoju nie tylko dzieci, ale też doroslych. Jednak dla Conora koszmar rozpoczyna się dopiero siedem minut później.... {} Recenzja książki Siedem minut po północy (okładka filmowa)

Bo zimową śliwę najpiękniej podlewa blady mnich

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sam tytuł pewnie niejednego zmyli – to nie jest książka o herbacie. Jasne, pojawia się jej historia, opisy rytuałów zaparzania i ciągle ciszej lub głośniej przelewa się w tle, ale jest tak naprawdę punktem wyjścia i wejścia dla rozważań estetycznych. Dodajmy, że snoba zwracającego się do innych snobów. Ciekawe koncepcje artystyczno-filozoficzne... {} Recenzja książki Księga herbaty

Zagubieni

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hejka! Znacie twórczość Adriany Rak? Ja uwielbiam pióro autorki i kolejne książki mogę brać w ciemno. Swoją przygodę zaczęłam od "Bezmiar cierpienia", która mnie wzruszyła na sam koniec, a rzadko mi się to zdarza. Dzięki uprzejmości autorki miałam okazję przeczytać "Zagubieni", kolejna piękna historia warta przeczytania. Tamara jest młodą kobiet... {} Recenzja książki Zagubieni

Co się zdarzyło w Bee County

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Minęły dwa lata odkąd Jesse Glick i Leila Lantz wypowiedzieli posłuszeństwo Bogu, wyrzekli się słusznej wiary i tradycji przodków, porzucili dom oraz rodzinę by przyłączyć się do Englischers. Do życia społeczności Amiszów z Bee County powrócił błogosławiony spokój. Spokój, który pęka jak bańka mydlana kiedy Rebeka Lantz znajduje w szkolnej szopie... {} Recenzja książki Syn siodlarza

Sentymentalna podróż do pełni szczęścia ...

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsze spotkanie z Niną Nirali i od razu niezapomniane. Pełne wrażeń i rozterek. Otrzymałam tak wiele, a oczekiwałam zdecydowanie mniej. Zaskoczenie maksymalne, nie do opisania. Co ta autorka ze mną zrobiła, nawet nie jesteście w stanie sobie wyobrazić. Jestem pewna, że każdego, kto sięgnie po tę powieść zabierze w sentymentalną, pełną miłości i... {} Recenzja książki Królowa pszczół

„Pluszowy miś”

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przed dwudziestoma pięcioma laty po raz pierwszy usłyszał o Zabawkarzu. W więzieniu wylądował człowiek, który nie odpowiadał za zabicie tej trójki niewinnych dzieci. Niestety takie były realia, kogoś trzeba było wskazać, żeby statystyki się zgadzały. Prawdziwy zbrodniarz chodził na wolności lecz na szczęście po tych trzech ofiarach zniknął. Wróc... {} Recenzja książki Pluszowy miś

Nudniejsza, ale fajna + cytaty

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię czytać o Flawii de Luce. Lubię klimat książki, humor, opisy w niej. Niestety ta część jest nudniejsza od pozostałych. ( Jakby co nie przeczytałam poprzedniej części (części szóstej) i możliwe, że jej lektura dopowiedziałaby coś ) Flawia wyjeżdża z rodzinnego Buckshaw i trafia do szkoły, w której uczyła się jej matka- Harri... {} Recenzja książki Jak kominiarzy śmierć w proch zmieni

Królowa pszczół

{} WYBÓR REDAKCJI
1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ona, on i krzywy uśmiech losu Skylar, autorka bestsellerowych powieści, opuszcza rodzinną Anglię i przyjeżdża do Indii, by tam napisać najważniejszą w jej życiu książkę. Przypadek sprawia, że poznaje mężczyznę, który od pierwszej chwili robi na niej olbrzymie wrażenie. Ravish, człowiek z bagażem gorzkich doświadczeń, również jest zafascynowany pi... {} Recenzja książki Królowa pszczół

Czerwone Zwoje Magii

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Romantyczne wakacje z nowym chłopakiem w Europie, zaplanowane w praktycznie najdrobniejszym szczególe. Co może pójść nie tak? Wszystko, jeśli ty jesteś dzieckiem księcia piekieł, a twój wybranek łowcą demonów. Na dodatek w najmniej oczekiwanym momencie musi zjawić się twoja stara przyjaciółka, która informuje cię, że masz rozwiązać sprawę kultu de... {} Recenzja książki Czerwone Zwoje Magii

Czy pierwsza zbrodnia usprawiedliwia następne?

{} WYBÓR REDAKCJI
1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czym jest gwałt, który nazwiesz karą? Jest karą. A czym urojenie, które nazwiesz wiarą w zbawienie? Jest wiarą w zbawienie! Człowiek wydaje ci się utworzony z czynów i zamysłów, gdy tymczasem jest także utworzony ze słów.” Same założenia powieści są dość proste i oparte na faktach. W Arras, miasteczku słynącym z wyrabiania kobierców, w 1458 rok... {} Recenzja książki Msza za miasto Arras

Niegrzeczny i grzeszny

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że taka książka to dla mnie nowość. Zwykle czytam kryminały, thrillery psychologiczne, czasem fantasy, a także te oparte na faktach. Romanse, erotyki raczej nigdy mnie nie interesowały. Skusiłam się na "Niegrzecznego Idola" z czystej ciekawości. Zapowiada... {} Recenzja książki Niegrzeczny Idol

Sherlock Holmes i Pies Baskerville'ów

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek Jak wszyscy wiemy, Arthur Conan Doyle miał najbardziej znaczący wkład jeśli chodzi o gatunek jakim jest kryminał - czym Verne i Wells byli dla science fiction, a czym Tolkien i Lewis - fantasy. Podążając za tradycją oryginalnych pisarzy kryminalnych Edgara Allana Poe i Wilkie Collinsa, Doyle zdołał nasycić całą swoją fikcję bogatym f... {} Recenzja książki Pies Baskerville'ów

Gdy budzi się Zło...

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Debiut Jacka Łukawskiego to intrygujące spojrzenie na to, co może dziać się w małym miasteczku, gdy budzi się wyobraźnia i legendy. „Odmęt” to połączenie kryminału z thrillerem psychologicznym, bo nigdy nie wiadomo, co będzie, kiedy zło miesza ludziom w głowach. Łukawski ma niezwykły talent budowania mrocznego klimatu, w którym niczym mgła unosi s... {} Recenzja książki Odmęt

"Red, white & royal blue" Casey McQuiston RECENZJA

1.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Alex - syn prezydentki USA oraz książę Henry od zawsze się nienawidzą. Ale czy na pewno dobrze nazywają uczucie, jakie jest między nimi? Na weselu Filipa - brata Henryka wybucha kłótnia. Książę wraz z Alexem lądują w torcie weselnym. Wywołuje to skandal na skalę światową. Aby załagodzić sytuację postanowiono, że mężczyźni będą udawać przyjaźń. Nie... {} Recenzja książki Red, White & Royal Blue

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}