Avatar @syl_wia_88

sylwia_books

@syl_wia_88
7 obserwujących. 8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 5 godzin temu.
sylwia_books
Napisz wiadomość
Obserwuj
7 obserwujących.
8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 5 godzin temu.

Recenzje książek

128 recenzji

Czy w świecie kłamstwa jest miejsce na miłość?

29.05.2022

"Gdy ktoś zadziera z moją rodziną, przestaję mieć jakiekolwiek zasady". "Na krawędzi prawdy" to historia Letti i Matteo. Kobieta jest tajną agentką, która nawiązuje kontakty z podejrzanymi i szuka dowodów na ich przewinienia. Otrzymuje nowe zlecenie, które dotyczy Matteo Cardone, rzekomego przemytnika samochodów. Czy Matteo jest niewinny? A co si... Recenzja książki Na krawędzi prawdy

Co jeśli zasady układu seksualnego ulegną zmianie?

3.05.2022

"Rodzimy się pełni zaufania i wiary w drugiego człowieka. Dopiero każdy rok życia weryfikuje nasze podejście". "Pokochaj mnie" to trzecia część serii "Oblicza miłości " od @m.f.mosquito Tym razem poznajemy historię Artura oraz Magdaleny. Artur nie chce żadnego związku, a Magda po rozwodzie ma swoje potrzeby, których nie zaznała w małżeństwie... ... Recenzja książki Pokochaj mnie

Gorący temat jedynym rozwiązaniem na ocalenie...

1.02.2022

"W moim starciu chodziło jednak o coś więcej niż o kasę i sławę. Chodziło o utrzymanie czegoś, co było kawałkiem mojego serca". Dzięki uprzejmości @nakanapie.pl mogłam przeczytać książkę "Na tropie sensacji". Chiara, główna bohaterka po śmierci ukochanej babci odziedziczyła redakcję, której grozi bankructwo. Co może ocalić ją przed upadkiem? O... Recenzja książki Na tropie sensacji

Uczucie, którego nikt się nie spodziewał

19.08.2021

❗"Każdy z nas ma swoje problemy. Wszyscy jesteśmy poranieni wewnętrznie, popękani. I wszyscy próbujemy radzić sobie najlepiej, jak umiemy." Dzięki uprzejmości @nakanapie.pl @winterrenshaw @editio.red mogłam przeczytać książkę "PS rzucam Ci wyzwanie". Historia Aerin i Caldera. Aerin ma zostać asystentką Caldera, a wszystkiemu winny jest ojciec męż... Recenzja książki PS rzucam ci wyzwanie!

Gdy bycie "Celebrytą" takie piękne nie jest...

14.07.2021

Lubicie czytać debiuty? Ja mam mieszane uczucia do tego typu książek, ale... Tutaj autorka @m.b_morgan. zrobiła świetną robotę i muszę przyznać, że historia Daniela i Marceliny wciągnęła mnie od pierwszej strony. Marcelina jest dziennikarką. Dostaje szansę na świetny wywiad... Wywiad z przystojnym Danielem Milewiczem, synem legendy polskiej telew... Recenzja książki Celebryta

Przekonaj mnie do... Randki ❤️

7.07.2021

Na tę książkę bardzo długo czekałam, ale jak tylko wpadła w moje dłonie, musiałam ją przeczytać. Bardzo dziękuję za egzemplarz @nakanapie.pl @wydawnictwo_amare @m.f.mosquito Zakochałam się w okładce, jest przepiękna ❤️ Aleksandra jest młodą kobietą, która szuka faceta na portalu randkowym. Każde kolejne spotkania okazują się coraz większym rozcza... Recenzja książki Przekonaj mnie

Tajemniczy pacjent, kim jest?

10.06.2021

Dzięki uprzejmości @nakanapie.pl @wydawnictwo_agora mogłam przedpremierowo przeczytać książkę "Pacjent". Uwielbiam klimaty medyczne, a ta książka wciągnęła mnie od pierwszej strony, a zakończenie wbiło w fotel. Książka ma charakter pamiętnika, wpisów, którymi dzieli się psychiatra. Obłęd, tajemniczy i socjopatyczny pacjent, wspomnienia z dzieciń... Recenzja książki Pacjent

Zespół muzyczny, a może jednak coś innego?

29.04.2021

Dzięki uprzejmości @sasha_tirunul_autor @waspos mogłam przeczytać książkę "Tone. Ocalenie". . Od razu Wam napiszę, że książka jest genialna. Czyta się z zapartym tchem i co najważniejsze główny bohater jest cudowny. Tone to gitarzysta zespołu Shadow Warriors. Czytam i tak sobie myślę... Książka będzie o zespole muzycznym, a tu zaskoczenie. Zespół ... Recenzja książki Tone. Ocalenie

Morderstwa, które mogą być dziełem sztuki, ale czy są?

24.04.2021

Dzięki uprzejmości @nakanapie.pl @wydawnictwomuza @maciej_kazmierczak mogłam przeczytać książkę "Martwy ptak". Kryminał z lekką nutą romansu. Czy książka mnie oczarowała? A może mam zupełnie inne zdanie na jej temat, o tym za moment. W Łodzi dochodzi do kilku morderstw. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że morderca zostawia martwe pt... Recenzja książki Martwy Ptak

Igranie z ogniem, miłość i nienawiść, kto stanie się ofiarą tej relacji?

21.03.2021

Dzięki uprzejmości @nakanapie.pl @novaeres @andrzejak_wasilewska mogłam przeczytać "Niebezpieczny trójkąt". Czy książka mi się podobała? Czy będę o niej pamiętać? O tym za moment. Jak wiecie, uwielbiam w książkach trójkąty. Trójkąt emocjonalny. Ona jedna, ich dwoje. W tym przypadku Nikola, Seweryn i Alan. Nikola poznaje w klubie nieznajomego męż... Recenzja książki Niebezpieczny trójkąt

Amerykański sen, który nie trwa wiecznie

15.03.2021

Pora na opinię na temat książki "Suka doskonała". Bardzo dziękuję za możliwość jej przeczytania. . Na początku napiszę, że tytuł jest dość kontrowersyjny. Daje negatywny odbiór tej książki, jednak środek to już inna bajka. Czy mi się podobała? O tym za moment. . Główną bohaterką jest Jed. Dziewczyna nie miała łatwego dzieciństwa. To ją zmieniło, w... Recenzja książki Suka doskonała

Toksyczna przyjaźń i złamane serce

22.02.2021

"Twoja wina" to książka, która porusza temat toksycznej przyjaźni , miłości , śmierci i utraty bliskiej osoby, zemsty oraz nienawiści. . Jane wychowuje się w rodzinach zastępczych. Pewnego dnia poznaje Lornę, Skye i Jamiego,którzy są rodzeństwem. Między Jane i Lorną pojawia się przyjaźń, jednak... Powstają pewne zasady, a jedną z nich jest ❗"Nie w... Recenzja książki Twoja wina

Dwie rodziny, pies i kot ☺️

16.02.2021

Chwila wolnego i książka przeczytana ☺️ bardzo dziękuję za możliwość przeczytania książki przedpremierowo 💞@teresamonikarudzka @waspos 💞 . Od razu powiem, zabawna historia dwóch rodzin, których wiele łączy, ale i dzieli... Mira i jej syn Marlon oraz Fabian i jego córka Justyna... Żeby było mało dochodzi jeszcze kotka Bożenka i pies Lolo. Te dwie r... Recenzja książki Mogło być gorzej

Kot, pech, artystka i ginekolog, czy to się uda?

9.02.2021

Co to była za historia... Dzięki uprzejmości @nakanapie.pl miałam możliwość przeczytania książki "Zamruczę Ci" @agatabienko_autor. Autorce gratuluję świetnej książki, chociaż końcówka złamała mi serce, bo jak można tak kończyć bez wyjaśnienia 😐 moje serce pękło 💔 Komedia romantyczna, której głównymi bohaterami są Paula i Grzegorz. Ona artystka - ... Recenzja książki Zamruczę Ci

Czy wiara w Boga pozwala przetrwać wszystko?

6.01.2021

Mój patronat "Zapomniałem dodać" przeczytany. Zanim Was namówię i skuszę do przeczytania to napiszę Wam kilka słów na temat tej książki. . Czy ludzie potrafią się nawrócić i zmienić swój styl życia? Co dzieje się z człowiekiem, którego życie jest pod znakiem zapytania? Czy miłość jest w stanie przetrwać wszystko? Czy ludzie boją się śmierci? Czy B... Recenzja książki Zapomniałem dodać

"Melody" walka o pamięć i drugą szansę . Czy będzie to wygrana walka?

18.12.2020

Dzięki uprzejmości serwisu @nakanapie.pl miałam możliwość przeczytania książki "Melody". Autorką jest Karolina Milcarz. Od pierwszych stron historia głównej bohaterki mnie wkręciła i nie mogłam odkleić się od książki. Lekki język, wciągająca historia, barwni bohaterowie oraz mnóstwo tajemnic. Główna bohaterka Melody, traci pamięć... Nie wie, k... Recenzja książki Melody

Recenzja książki "Organista z martwej wsi"

12.12.2020

Dzięki uprzejmości serwisu @nakanapie.pl miałam możliwość przeczytania książki "Organista z martwej wsi". Organista i martwa wieś... Główny bohater książki, mężczyzna o imieniu Teodor, pełni funkcję nauczyciela w polskiej szkole, ale i funkcję organisty w miejscowości Dwory. To właśnie książkowe Dwory są tą martwą wsią... Rozwój kopalni, wyburza... Recenzja książki Organista z martwej wsi

Recenzja książki "Nie byłaś grzeczna w tym roku"

29.11.2020

Świąteczna książka za mną. Cóż mogę Wam powiedzieć, podoba mi się styl i lekkość pisania autorki @anna_langner.autorka. Lekkość ta nie męczy czytelnika,płynie się rozdział za rozdziałem. . Święta, miłość, strach, niepewność, ocenianie, tajemnica. ❗"Niektórzy dla pieniędzy są gotowi zrobić wszystko" . Co łączy Dorotę, baristke za dnia i camgirl noc... Recenzja książki Nie byłaś grzeczna w tym roku

Recenzja książki "Nieprzegrany zakład"

25.11.2020

Do porannej kawki, opinia na temat książki "(Nie)przegrany zakład" @kto_czyta_zyje_podwojnie ♥️. . Zakład o co? O kogo? Kto wziął w nim udział? Jaka była stawka? . Książka w temacie zbliżających się świat Bożego Narodzenia, prezentów świątecznych, marzeń, planów, rodziny, samotności, miłości. Bohaterami książki są Natalia, Kuba i Filip. Natalia je... Recenzja książki NIEprzegrany zakład

Recenzja książki "Rozdzieleni"

14.11.2020

Wieczorową porą przychodzę do Was z recenzja książki "Rozdzieleni" @iwonafeldmann ♥️ Książka, która łączy wiek XX z latami współczesnymi. Łączy Polskę z Londynem. O co tak naprawdę chodzi? Kim była Aniela? Kim jest John? Co łączy Jamesa I Annę z tymi osobami? Łączy drzewo genealogiczne, a dzieli prawie 120 lat. . Głównymi bohaterami są Anna i Jame... Recenzja książki Rozdzieleni

Recenzja książki "Paprocany"

12.11.2020

Jak tylko dowiedziałam się, że @paulina_swist wydaje nową książkę, to stwierdziłam, że muszę ją mieć. Dzięki serwisowi @nakanapie.pl miałam możliwość przeczytania książki "Paprocany". Jest to połączenie romansu, kryminału i sensacji. Całość rozgrywa się na Śląsku, dokładnie w Gliwicach i Tychach. Jak łączą się te miejsca? Co mają ze sobą wspólneg... Recenzja książki Paprocany

Recenzja książki "Niegrzeczny manager"

11.11.2020

Upragniony moment, czyli recenzja książki "Niegrzeczny manager". Powiem Wam jedno, ta książka była rewelacyjna. Bohaterowie idealnie do siebie pasowali. Fabuła przemyślana i mogę stwierdzić tylko jedno. Ta część była lepsza od pierwszej. Uprzedzam pytanie, części są ze sobą powiązane, ponieważ pojawiają się Ci sami bohaterowie, ale spokojnie możec... Recenzja książki Niegrzeczny manager

Recenzja książki "Kazik"

2.11.2020

"Kazik" @ewelina_maria_mantycka przeczytany. Dzięki uprzejmości Klubu Recenzenta @nakanapie.pl mogłam poznać losy i historię Estery i Kazika, czyli Krystiana. Na samym początku powiem, że książka nie jest opisem typowych klubów MC, z którymi mogliśmy się spotkać. Tutaj mamy do czynienia z motocrossami, żużlem, wyścigami , nauką dzieciaków jazdy n... Recenzja książki Kazik

Recenzja książki "Po prostu życie"

26.10.2020

Książka przeczytana, pora na recenzje. Dzięki uprzejmości serwisu na @nakanapie.pl miałam możliwość jej przeczytania. Cóż mogę powiedzieć... Książka mi się podobała, z małym zastrzeżeniem, otóż narracja w 3-osobie czego nie lubię, ale dałam radę. Co byś zrobił, gdyby twoja wymarzona, wyśniona miłość się żeniła? Co byś zrobił, gdyby się okazało, ż... Recenzja książki Po prostu życie

Recenzja książki "W deszczu"

28.09.2020

"W deszczu" @autor.annadabrowska za mną... Ciekawi mojej opinii? . Zatem zapraszam Was do mojej recenzji. . ❗Co byś zrobił, gdyby odebrano Ci matkę, która była najważniejszą kobietą w Twoim życiu? ❗Co byś zrobił na miejscu Aleksa, gdybyś musiał przez kilka lat męczyć się z własnym ojcem, który jest alkoholikiem? ❗Co byś zrobił gdyby dziewczyna, kt... Recenzja książki W deszczu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl