Avatar @zia.libri

@zia.libri

4 obserwujących.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 29 dni temu.
zia.libri
Napisz wiadomość
Obserwuj
4 obserwujących.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 29 dni temu.

Recenzje książek

95 recenzji

One shot

21.05.2024

“One shot” jest historią, którą miałam przyjemność poznać już na platformie Wattpad. A kiedy zostało ogłoszone jej wydanie, nie mogłam się doczekać, aż ponownie przeczytam ich Historię na kartkach papieru. Przepięknie wydana pozycja skradła moje serce wyglądem oraz zawartością. "Przysięgam, mam ochotę nim potrząsnąć. A potem przytulić i powied... Recenzja książki One shot

Znienawidzony

23.04.2024

“Znienawidzony” jest przepięknie wydaną powieścią spod pióra Cory Brent, która niejednokrotnie zachwyciła mnie losami Gage oraz Dani. Pozycja jest pierwszym tomem serii książek "Odmieńcy z West Emerald" po którą sięgnęłam przez ogromną ciekawość, która powstała przez dobrą promocję nowej serii. “Dziewczyna bez domu spotyka chłopaka bez serca”... Recenzja książki Znienawidzony

Comfortbook

23.04.2024

“Powiedz, żebym został” to wspaniała historia o dwójce ludzi, którzy dla swoich bliskich są w stanie zrobić wszystko. Chloe przez brak zaufania do swojej biologicznej matki podejmuje się opieki na swoją dopiero co narodzoną siostrą. Jednak jej sytuacja finansowa stawia ją w złym świetle. Z pomocą przyszedł jej program opieki społecznej — Razem Raź... Recenzja książki Powiedz, żebym został

Pocałunki w ciemności

3.04.2024

“Pocałunki w ciemności” opowiadają piękną, ale i zarazem bolesną historię o miłości, przyjaźni i walce o szczęśliwe życie. [Współpraca reklamowa @wydawnictwoale ] Ten cudowny debiut skradł moje serce już od pierwszych stron i na pewno zostanie ze mną na długo. Delikatny a zarazem bardzo emocjonalny sposób przedstawienia losów Austina oraz ... Recenzja książki Pocałunki w ciemności

Rewolwer

3.04.2024

“Rewolwer” to historia, w której syn nie godzi się ze śmiercią ojca, tak samo jak i wnuczka, która pragnie poznać prawdę. Jednak co w sytuacji, w której odkryta prawda niekoniecznie pokrywa się z dotychczasowymi faktami? A co jeśli ponowne rozpatrzenie sprawy może nieść ze sobą niebiespieczeństwo? Akcja rozgrywa się w trzech różnych przestrzen... Recenzja książki Rewolwer

Historia, na której płakałam

5.03.2024

Jakbyście zareagowali, gdyby z każdym urodzinowym życzeniem czy zdmuchnięciem świeczki cały świat o was by zapomniał? Kiedy rodzice Tommy’ego Llewellyna budzą się w środku nocy, z ich domu zniknęły wszystkie rzeczy należące do chłopca. Co dziwniejsze nie pamiętali, że roczny chłopiec jest ich synem. Przeznaczenie Tommy’iego sprawia, że nikt ni... Recenzja książki Każdy rok Tommy'ego Llewellyna

Chwytająca za serce historia

22.02.2024

“It’ll always be you” to pierwsza część cyklu Lost Myself. Jest chwytająca za serce historią o pogodzeniu się ze stratą bliskiej osoby, wybaczaniu i odkrywaniu prawdy. Lilianna wraz ze swoim chłopakiem Dylanem uległa wypadkowi samochodowemu. Chłopak został wprowadzony w stan śpiączki farmakologicznej, jednak jego stan był na tyle poważny, że p... Recenzja książki It'll Always Be You

Naila z Latającej Doliny

20.02.2024

Do sięgnięcia po tę książkę zachęcił mnie jej opis oraz w głównej mierze jej wątki. Nie będą ukrywać, że trochę się zawiodłam. W moim odczuciu książka nie była zła, jednak mi nie podpasowała. Mam wrażenie, że wpłynął na to fakt, że kiedy przeczytała, iż w książce będzie wątek smoków, liczyłam na obszerniejsze rozbudowanie go. Naila cierpi z po... Recenzja książki Naila z Latającej Doliny

Scandalized

16.02.2024

Już od bardzo dawna byłam ciekawa “Scandalized” przez ciekawy opis tej historii oraz promocję jednej z patronek (@anboooks). Przez to miałam duże oczekiwania wobec tej historii i z czystym sercem mogę napisać, że je spełniła. Georgia Ross to młoda, świetnie prosperująca dziennikarka, pracująca nad artykułem, od którego zależy jej cała kariera.... Recenzja książki Scandalized

Historia pełna wzlotów i upadków

16.02.2024

Historia pełna wzlotów i upadków. Pokazująca, że status materialny, wiek czy życiowe doświadczenia nie grają głównej roli jeśli pojawi się szczere uczucie. Tylko podczas momentów pełnych wrażeń, nie można zapomnieć o jednym - szczerości. Jedno wyzwanie, jedna przypadkowa rozmowa i jedna wspólna noc zmieniła życie Natalii i Mateusza nieodwracal... Recenzja książki Zanim odejdziesz

Magia świąt

10.02.2024

Mimo że święta już minęły ta pozycja, przenosi w czasie do minionych dni. “Magia świąt” to zbiór sześciu opowiadań, każde z nich przedstawia inną historię jednak wspólny element – tytułowa magia świąt, sprawia, że łączą się w jedną cudowną całość. Do sięgnięcia po nią zachęciła mnie przepiękna okładka oraz motyw świąt. [współpraca reklamowa @w... Recenzja książki Magia świąt

RECENZJA PATRONACKA

3.01.2024

“The First Lie” jest intrygującym debiutem Jessici Foks, który zabierze was w świat pełen zagadek, intryg i mrocznego klimatu, ale i również pierwszym tomem trylogii Liars. “Cierpienie jest nieodłączną częścią życia. Nieważne, czy jest się kimś dobrym, czy złym. Każdy musi go zaznać. Ja też go doświadczyłam i bałam się, że ono właśnie po... Recenzja książki The First Lie

Sztuka kłamania

28.12.2023

Widząc ogromną promocję książki w social mediach, zapoznałam się z jej opisem, przez co moja ciekawość znacznie wzrosła. Nie mogłam się doczekać, aż poznam tę pozycję. Było to moje pierwsze spotkanie z twórczością Julii Kubickiej i na pewno nie ostatnie. Książka była niesamowita. A sposób, w jaki została opisana sprawił, że na długo o niej ni... Recenzja książki Sztuka kłamania

RECENZJA PATRONACKA

25.11.2023

Historie Gabriela Cassie pokochałam już podczas czytania pierwszej części, czyli “Wyceny”. Niesamowicie nie mogłam się doczekać poznania ich dalszych losów, a kiedy to zrobiłam, przepadłam dla nich ponownie. “Gdy ona się mnie boi, ja również boję się sam siebie. Gdy ona mnie pragnie, pragnę jej jeszcze bardziej.” [współpraca reklamowa @wyd... Recenzja książki Zapłata

Zmysłowa historia przepełniona zwrotami akcji i emocjami

19.11.2023

“Walka zmysłów” to historia przepełniona emocjami i zwrotami akcji, które niejednokrotnie wbiły mnie w fotel. Jest to również historia, w której główną rolę odgrywają nielegalne walki. Jest ona również lekturą dla osób, które lubią mocno erotyczne fabuły. Głowni bohaterowie nie szczędzą sobie zbliżeń. Życie Leony wywróciło się po raz kolejny d... Recenzja książki Walka zmysłów

Niespodziewanie skradła moje serce

14.10.2023

“Besties. Na zawsze” jest książką, która niespodziewanie skradła moje serce. Pokochałam tę historię do takiego stopnia, że już po jej zakończeniu planowałam, kiedy ponownie po nią sięgnę. Mam nadzieję, że uda dobrze mi się przekazać moje odczucia odnośnie tej książki i nie będą one za bardzo chaotyczne. Bo myśląc o niej, przychodzi mi tysiąc myśli... Recenzja książki Besties. Na zawsze

RECENZJA PATRONACKA

26.09.2023

[współpraca reklamowa @wydawnictwoale ] Nawet nie wiem, jak mam zacząć tę recenzję, ponieważ już na starcie wiem, że nie będę w stanie przekazać nią, jak bardzo kocham tę historię. Zaczynając pdf’a z propozycją patronacką spodziewałam się zwykłego romansu z motywem sponsoringu. I wow, w jaki ja byłam błędzie. “Miasto grzechu” jest romansem z m... Recenzja książki Miasto grzechu

Drugi tom serii Origin

4.09.2023

“The Burning Shadow. Magiczny pył”, czyli druga części serii Origin zachwyciła mnie jeszcze bardziej niż pierwsza. Kiedy myślałam, że w pierwszej części autorka stworzyła niesamowite zwroty akcji, byłam w błędzie. I to ogromnym. To, co się działo w tej części… WOW. Evelyn i Luca połączyła magiczna więź. Nie dotyczyła ona tylko przeszłości, ale... Recenzja książki The Burning Shadow. Magiczny pył

Zawiodłam się!

4.09.2023

Ojciec Sofii zaaranżował jej małżeństwo z Leonardo, aby połączyć dwie silne organizacje mafijne. Dziewczyna jednak nie chce zostać mężatką mężczyzny, który mógłby być jej ojcem, dlatego postanawia uciec. Jednak zostaje schwytana przez Ricardo, który bardzo dobrze ją zna. Mężczyzna stawia ją przed wyborem - on albo stary Leonardo. Jednak jedyne cze... Recenzja książki Ucieczka od mafii

Devoted

24.08.2023

“Devoted” to nie jest typowa historia o zaaranżowanym małżeństwie. W niej bohaterowie nie zakochują się do szaleństwa w bardzo szybkim czasie. W tej historii relacja bohaterów rozwija się stopniowo. Jednak czy Arabelli i Cameronowi jest pisane szczęśliwe zakończenie przez wychodzące na światło dzienne tajemnice? Arabella od śmierci matki żyje ... Recenzja książki Devoted

Zawiodłam się!

16.08.2023

Opis książki zachęcił mnie do sięgnięcia po tę historię. I nie będę ukrywać, że już na samym początku się mocno zawiodłam. Marlena to kobieta, której dzieciństwo nie było kolorowe. Dorastała na wsi pośród krzyków matki i pijanego ojca. Jako dorosła kobieta poddaje się terapii, aby pokonać dręczące ją lęki. Pewnego dnia dostaje od losu ogromną ... Recenzja książki Dźwięki samotności

Nie wiem, dlaczego wcześniej po nią nie sięgnęłam!

2.08.2023

“Przewodnik lesbijki po katolickiej szkole” czyli książka, o której pewnego czasu było bardzo głośno. Zaintrygowała mnie ona swoją okładką i opisem już w okolicach premiery i szczerze mówiąc nie wiem, dlaczego wcześniej po nią nie sięgnęłam. Yamilet wraz z bratem Cesarem przenosi się do katolickiej szkoły. Są tam jedynymi z nielicznych meksyka... Recenzja książki Przewodnik lesbijki po katolickiej szkole

Zawiodłam się!

26.07.2023

“Dirty Girl” jest pierwszą częścią cyklu Wspólne grzeszki, a zarazem historii Greer i Cavanaugh. Miałam dość duże oczekiwania względem tej pozycji. Bardzo zainteresował mnie wątek romantyczny pomiędzy studentką prawa i najgorętszym aktorem Hollywood połączony z motywem drugiej szansy. Jednak się zawiodłam. Greer Karas zdecydowanie nie jest mił... Recenzja książki Dirty Girl

Felix Ever after

24.07.2023

"Felix Ever After. Na zawsze Felix" jest książką głównie o szukaniu i akceptowaniu siebie. Ale i jednocześnie walce o swoje prawa. Felix Love jest transpłciowym chłopakiem, który wiedzie normalne życie w Nowym Yorku. Uczył się na studia i spędzał czas ze swoim najlepszym przyjacielem. Jednak tylko do pewnego momentu. Pewnego dnia trafia na oso... Recenzja książki Felix Ever After. Na zawsze Felix

RECENZJA PATRONACKA

24.07.2023

Podczas czytania całkowicie odcięło mnie od rzeczywistości. Przez niecałe dwa dni, nie robiłam nic innego, niż czytanie pdf'a. No dobra: prawie nic nie robiłam, ponieważ nawet stojąc w kolejce czy jadąc autobusem, nie potrafiłam oderwać się od książki. I pisząc tę recenzję, boję się, że nie będę w stanie przekazać Wam, jak bardzo pokochałam tę his... Recenzja książki Wycena

© 2007 - 2024 nakanapie.pl