Avatar @Anna30

@Anna30

38 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.
{} Napisz wiadomość
38 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.

Recenzje książek

403 recenzje, w tym 16 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Perska niepewność

29.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdecydowałam się na przeczytanie książki nieznanej mi do tej pory twórczości pisarki Pani Laili Shukri pt. '' Perska niepewność''z tego względu, że budziło we mnie zainteresowanie nadanym słowem tajemniczo dla mnie brzmiącym — niepewność. Z początku, gdy czyta, się tę powieść to ona tak nie przykuwa uwagi z powodu, że zaczyna się od opisów relacy... {} Recenzja książki Perska niepewność

Snajper wchodzi pierwszy

27.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Twórczość Pana Michała Wójcika jest mi bardzo dobrze znana. Uważam, że Pan Michał Wójcik jest to nie tylko bardzo sprawdzonym pisarzem w swojej dziedzinie, ale potrafi być perfekcyjnie przygotowanym do każdego wywiadu ze swoim rozmówcą i to daje się łatwo odczuć, kiedy czyta się jego zaadresowane pytania do rozmówcy, z którym to przeprowadza wywi... {} Recenzja książki Snajper wchodzi pierwszy

Prymas Tysiąclecia w komiksie

20.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

RECENZJA PRZEDPREMIEROWA Niezwykłe jest to, że kiedy poznajemy, osoby nam bliskie z życia kościoła to zazwyczaj nic o nich nie wiemy, jak oni żyli, co, myśleli, z kim byli najbardziej związani, co ich bolało, jak znosili porażki, czy spełniali woje marzenia, czy byli pomocni na tyle, że czują się szczęśliwi, że mogli spełnić się w wypełnionej bo... {} Recenzja książki Prymas Tysiąclecia w komiksie

Jazda na rydwanie

19.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie da się tego ukryć, że zastanawiały mnie użyte główne słowa na samym początku w opisie książki zamieszczone na tyle okładki: ''Gdy znajdziesz się na granicy śmierci, już zawsze będziesz kochał życie''. Do przeczytania książki pt. ''Jazda na rydwanie autorstwa Pana Juliana Hardy zdecydowałam się ze względu na to, że losy występujących w niej bo... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

Miłość z widokiem na morze

17.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdecydowałam się na przeczytanie tej oto książki pt. ''Miłość z widokiem na morze'' z gatunku Seria: Wakacyjna Antologia, gdyż uważam, że jest odpowiedni czas spędzić z nimi w sezonie wakacyjnym, a szczególnie z dobrze dopasowanymi różnymi sytuacjami życiowymi, które nas otaczają na co dzień na czele wraz z bohaterami, którzy wystawieni są na prób... {} Recenzja książki Miłość z widokiem na morze

Szczęście spod igły

16.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po upływie kilku lat ponownie sięgnęłam do przeczytania powieści autorstwa Pani Joanny Kruszewskiej pt. ''Szczęście spod igły'', która to przedstawia historię z życia codziennego niezwykłych jak dla mnie trzech występujących w niej trzech bohaterek: Martyna, Iwona, Anita. Dla mnie to spotkanie z nimi było bardzo miłe, gdyż przypomniałam sobie, ja... {} Recenzja książki Szczęście spod igły

Przekonaj mnie

8.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Podejmując się nowego czytelniczego wyzwania przeczytania książki debiutującej autorki Pani M. F. Mosquito pt. ''Przekonaj mnie'' z Cyklu: Oblicza miłości (tom 1) nie sądziłam, że to będzie nieczytany przeze mnie dawno gatunek literatury- erotyka. Abym mogła, nieco lepiej zapoznać się z losami występujących w tej oto książce głównych bohaterów to... {} Recenzja książki Przekonaj mnie

Zaginiona siostra

3.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim rozpoczęłam czytać, powieść autorstwa Pani Tracy Buchanan pt. '' Zaginiona siostra'' zauważyłam, że posiada ona na samym początku okładki zamieszczone słowa znanej mi autorki ze wcześniejszych przeczytanych przeze mnie dwóch powieści Pani Kerry Fisher. Zwróciłam uwagę również na to, że autorka ma właściwe podejście do swojego czytelnika, gd... {} Recenzja książki Zaginiona siostra

Dramat królowej. Powieść o Marii Tudor

2.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia oparta na prawdzie opisywana przez autora, który dodatkowo potrafi ją zrozumieć to nie lada łatwy wyczyn oraz kunszt jego kultywowania. Potrzeba być nie tylko dobrym obserwatorem, aby móc w stanie opisać główny temat, który dotyczył losów z życia królowej Marii Tudor. Z twórczością autorstwa Pana Roberta Hugha Bensona nie miałam okazji d... {} Recenzja książki Dramat królowej. Powieść o Marii Tudor

Co zrobić z idiotami. I samemu nie wyjść na idiotę

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim rozpoczęłam czytać poradnik autorstwa Pana Maxime Rovere pt.'' Co zrobić z idiotami. I samemu nie wyjść na idiotę'' rozważałam, jaki będzie płynął z niej główny przekaz oraz to, że nadany mu tytuł nie spodobał mi się. By móc lepiej pojąć i poszukać linii właściwego rozwiązania z opisywanym głównym tytułem idiotami zapoznałam się ze słowami ... {} Recenzja książki Co zrobić z idiotami. I samemu nie wyjść na idiotę

Do pierwszej krwi

24.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy po raz pierwszy przeczytałam pierwszy rozdział książki autorstwa Pana Grzegorza Gortata pt. '' Do pierwszej krwi'' stwierdziłam, że jest to dobry tekst napisany z myślą o młodzieży. Spodobało mi się samo podejście, z jakim to traktuje swoich bohaterów. Każdego z nich na swój sposób traktuje inaczej. Przeczytana przeze mnie książka jest, z ga... {} Recenzja książki Do pierwszej krwi

K Sztuka miłości

24.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na samym początku należy postawić sobie pytanie, zanim będziemy czytać, powieść autorstwa Pani Hong Ying pt. '' K. Sztuka miłości'': Czy wiemy, co oznacza sztuka miłości? Wiele osób pewnie wie, inni się zastanawiają nad odpowiedzią na to pytanie. Najlepiej jest, odpowiedzieć na to pytanie czytając tę książkę nieznanej mi do tej pory twórczości P... {} Recenzja książki K Sztuka miłości

Niedzielna torebka

23.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od momentu, kiedy to zapoznałam się z twórczością autorską Pani Wandy Siubieli z gatunku fantasy, którą polubiłam, czytać jeszcze bardziej to zechciałam poznać ją bliżej od strony gatunku literackiego powieści, który jest memu sercu drogi, a chwilami określiłabym, jako bardzo osobisty. Tajemniczo jak dla mnie na samym początku został nadany tytuł... {} Recenzja książki Niedzielna torebka

Przepis na życie

22.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z tego, co pamiętam przeczytana przeze mnie powieść autorstwa Pani Agnieszki Pilaszewskiej pt. '' Przepis na życie '' zwróciła właściwie to moją uwagę pod każdym możliwym czytelniczym upodobaniem, jak również tym serialowym. Główna bohaterka Anka nie ma co prawda łatwego życia zawodowego i prywatnego. Może za to liczyć na pomoc ze strony przyjac... {} Recenzja książki Przepis na życie. Powieść

Kłopoty z nieznajomym

20.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czytając książkę autorstwa Pani Maji Kotarskiej pt. '' Kłopoty z nieznajomym'' odnosiłam takie wrażenie, że faktycznie ja sama znalazłam się w tym niezrozumiałym dla mnie świecie pełnym opisanych początkowych dziwacznych sytuacji związanych z obecnością nieznajomego tajemniczego gościa. Główną występującą w tej powieści kryminalnej jest 32- letni... {} Recenzja książki Kłopoty z nieznajomym

GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości

10.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wydana pięknie w twardej oprawie przez Wydawnictwo Znak Koncept książka z gatunku kulinaria autorstwa Pana Jacoba Kenedy pt. '' Gelato. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości'' zechciałam nieco bliżej zapoznać się z zamieszczoną w niej treścią oraz to, że będę, mogła, z niej później korzystać próbując, wykonać wybrany przeze mnie przepis. Mogłam ... {} Recenzja książki GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości

Zwierzak. Spowiedź policyjnego przykrywkowca

9.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jest łatwo żyć w cieniu osoby, za którą należy wykonać tajemniczą zawodową misję i działać tak, aby wykazać się sprawnie nie myśląc o tym, jaka jest osoba, kim jest z uprawianego zawodu, a jedynie sprawa, którą trzeba wykonać pod ukrytą przykrywką udawanego zabójcy powierzonego mu zadania. Wykonywany zawód przez głównego bohatera imieniem Jur... {} Recenzja książki Zwierzak. Spowiedź policyjnego przykrywkowca

Aby przebaczyć

8.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie zawsze tak się zdarza, że książka napisana przez autorkę, która posiada, ścisły umysł potrafi wydobyć łzy z twarzy nie jednego czytelnika. Początkowo moje myśli były zróżnicowane, zanim rozpoczęłam czytać książki z gatunku powieści. Tytuł książki pt. '' Aby przebaczyć'' autorstwa Pani Urszuli Ledzewicz można utożsamić z naszym życiem, poniew... {} Recenzja książki Aby przebaczyć

Nie ma powodu, by płakać

7.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. '' Ne ma powodu, by płakać'' autorstwa nieznanej mi do tej pory twórczości Pani Małgorzaty Wardy jest powieścią, w której to przedstawia losy bohaterów warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych. Główną bohaterką w tej powieści jest Maja. To wrażliwa, zdolna dziewczyna. Tak, jak u każdego z nas zdarzają się momenty zagubienia życiowego. Jej... {} Recenzja książki Nie ma powodu, by płakać

Anomalie

7.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czytając książkę autorstwa nieznanej mi do pory twórczości Pana Grzegorza Krzymianowskiego pt. '' Anomalie'' odnosiłam takie pierwsze wrażenie, że opisuje on w niej relacje występujące we współczesnym świecie, które stanowią w odbiorze ogromną przepaść pomiędzy dialogiem a ludźmi nieumiejącymi się przeprowadzić go właściwie. Autor przedstawia jed... {} Recenzja książki Anomalie

Pachnidło

2.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyznam szczerze, że kiedy rozpoczęłam, czytanie tego rodzaju kryminał pt. ''Pachnidło. Historia pewnego mordercy'' autorstwa Pana Patricka Suskinda to wiało z każdej możliwej strony od niego mocną grozą i niepewnością. Myślałam od samego początku w trakcie czytania czy taki mały karzeł jest, szczęśliwy zabijając, swoje ofiary poznając je jedyni... {} Recenzja książki Pachnidło

Speculo

2.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ucieszyłam się, że mogłam ponownie zapoznać się z twórczością autorstwa Tomasza Sobanii, który zadebiutował w 2015 roku pierwszą napisaną książką pt. '' Speculo'' z gatunku literatury fantasy. Miałam najpierw możliwość przeczytania jego wydanej drugiej książkowej publikacji pt. '' Nowy świt'', a ona na tyle ujęła mnie specyficzną charyzmą, którą ... {} Recenzja książki Speculo

Kres czasów

{} WYBÓR REDAKCJI
26.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niepewność. Marzenia. Miłość. Tajemnica. Czy tym razem losy siedemnastoletniej Karli Linde się zmienią, co ją zmieni, czy będzie umieć wykorzystać swoje umiejętności w wychwyceniu tego, jakie życie dorosłe niesie ze sobą niespodzianki te duże i te małe? Nie ma tak w życiu łatwo, kiedy poznaje się nowe uroki miasta, posiadłości, smaki nowych dań,... {} Recenzja książki Kres czasów

Jestem kobietą

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z twórczością autorstwa Pani Karoliny Szaciłło miałam okazję bliżej się zapoznać we wcześniejszych wydanych książkach we współpracy z jej mężem Maciejem. Przyznam szczerze, że jednak czytane wcześniejsze publikacje książkowe przypadły mi bardziej do gustu lubianej przeze mnie kunsztu gatunkowej literatury. Doceniam to, że autorka w swoich myślow... {} Recenzja książki Jestem kobietą

Splątany nurt rzeki Ister - 3 Tom - Kamień Królestwa Sloget

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim rozpoczęłam czytać trzecią książkę z gatunku fantasy autorstwa Pani Wandy Siubieli, która to przyczyniła się do tego, abym polubiła opisywany przez nią świat małych, dorastających, dorosłych bohaterów-elfów zastanawiałam, się nad tym, czym tym razem zaskoczy nas sympatyczna główna bohaterka ośmioletnia Nastka, jej rodzina, wiernie towarzyszą... {} Recenzja książki Splątany nurt rzeki Ister - 3 Tom - Kamień Królestwa Sloget

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe