Avatar @anatola

@anatola

14 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 10 lat. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
{} molarnia
{} Napisz wiadomość
14 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 10 lat. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

59 recenzji, w tym 4 recenzje wyróżnione przez redakcję

Wielkie rozczarowanie

12.08.2012

Stephen King to król amerykańskiej literatury. Uwielbiany przez rzesze, czytany przez miliony jest niekwestionowanym mistrzem horroru. Każdy z nas zetknął się chyba z którąś z jego książek (co nie jest trudne bo napisał ich naprawdę dużo), lub filmem na ich podstawie. Zielona Mila, Christine, Lśnienie, Misery, Sklepik z marzeniami to obowiązkowa l... {} Recenzja książki Oczy smoka

Ksiażka naszpikowana zagadkami

8.08.2012

Kryminały zdecydowanie należą do moich ulubionych książek. Lubię wraz z główną postacią podążać, za złoczyńcą, rozwiązywać poszczególne zagadki, dowiadywać się nowych rzeczy o pracy policji, rozmyślać nad każdym bohaterem, czy to właśnie „on”. Niektórzy uważają, że tego typu powieści są dla masowego czytelnika, nie wnoszą nic znaczącego do litera... {} Recenzja książki Frost i mordercze zadanie

A miało być tak pięknie...

17.07.2012

Przyznam się szczerze, że dotąd nie miałam do czynienia jakoś szczególnie z literaturą norweską. Znane są mi jedynie skandynawskie kryminały, które uważam za jedne z najlepszych. Myślałam, że ich powieści również trzymają wysoki poziom, dlatego zachęcona opisem tej książki nie myślałam długo nad wypożyczeniem jej do domu. Niestety okazało się, że j... {} Recenzja książki Przeklinam rzekę czasu

Po prostu Koci Świat

20.06.2012

Ponoć większość (o ile nie wszyscy) miłośnicy książek są też kociarzami. Przyznam się szczerze, że akurat ten stereotyp pasuje do mnie w stu procentach. Uwielbiam te zwierzaki, mogłabym na nie patrzeć bez końca. Zawsze podziwiałam ich niezależność i w głębi wiedziałam, że są one bardzo uduchowione. Moje podejrzenia co do tego rozwiała książka pań... {} Recenzja książki Opowieści Druida

Zabójcza rodzinka

19.06.2012

,,Im większy majątek dziedziczy rodzina, tym mniej zostaje wśród nich miłości.” Jakże prorocze były to słowa komisarza Feliksa Frączaka, który prowadził sprawę morderstwa Tomasza Ruperta. Ten miły, starszy pan ginie w dość niezwykłych okolicznościach we własnym domu, dzień po pogrzebie szwagra. Ale po kolei. Tuż po uroczystości na cmentarzu najbli... {} Recenzja książki W ciemności nocy

Zbronia (nie)doskonała.

21.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyznam szczerzę, że historia Rasputina była mi obca. Znałam oczywiście ze słyszenia jego nazwisko, jednak nic ponadto. Kiedy w bibliotece zauważyłam książkę Cook'a, postanowiłam dowiedzieć się czegoś więcej o nim samym jak i okoliczności w jakich stracił życie. Trzeba przyznać, że autor bardzo poważnie zabrał się do swojej pracy, mamy w powieści... {} Recenzja książki Zabić Rasputina. Prawdziwi zabójcy szalonego mnicha

Ile złego może wyrządzić..

16.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Komórka... któż z nas jej nie posiada? Szatańsko przydatna rzecz która umożliwia komunikację niemalże z każdego miejsca na Ziemi czy to nam się podoba czy też nie. Z czasem te dobrodziejstwa zostały wyposażone w aparaty. I tu zaczyna się problem, gdyż coraz więcej (niestety) osób wykorzystuje nowinki techniczne do tego, aby utrwalać swoje głupie, c... {} Recenzja książki Błysk flesza

Duże rozczarowanie.

15.05.2012

Książkę kupiłam zachęcona przepiękną okładką oraz ciekawą notą wydawcy. Jest takie przysłowie "nie oceniaj książki po okładce", które w tym przypadku sprawdza się niestety w 100%. Byłam naprawdę bardzo pozytywnie nastawiona do tej pozycji, dodatkowym atutem wydawały mi się karty które wydawca dołączył do wydania w twardej oprawie. Już sobie wyobraż... {} Recenzja książki Różany labirynt

Ku pokrzepieniu.

14.05.2012

Do opisu tej książki zabieram się już, któryś raz. Na początku chciałam napisać, że książki to nasi przyjaciele a ta należy do tych, którzy pocieszają nas w gorszym okresie naszego życia. Potem o tym jak sama pozycja trafiła w moje ręce. W końcu zaczęłam opisywać poszczególne bohaterki jednak czułam, że wszystko robię źle. Nie mogłam tego zrozumieć... {} Recenzja książki Herbaciarnia Madeline

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe