Avatar @angelika.jasiukajc

Angelika

@angelika.jasiukajc
4 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 6 lat. Ostatnio tutaj 4 miesiące temu.
angelika.jasiukajc.blog
www.angelika-jasiukajc-blog.pl
Napisz wiadomość
Obserwuj
4 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 6 lat. Ostatnio tutaj 4 miesiące temu.

Recenzje książek

23 recenzje, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Świetna!

1.03.2022

"Jutro będziesz mój" to niesamowicie rozbudowana i bogata w emocje historia, która wciąga już od pierwszych stron. Dzieje się tu naprawdę dużo, ponieważ autorka wplotła w nią wątek rodzinny, kryminalny oraz miłosny z nutą erotyzmu. Jednak najlepsze jest to, że nic się ze sobą nie gryzie. Wszystkie tematy podjęte przez autorkę są idealnie dopracowa... Recenzja książki Jutro będziesz mój

Lekka, zabawna!

12.01.2022

Na "Teraz twój ruch" zwróciłam uwagę dzięki portalowi nakanapie.pl . Przeglądałam tytuły, które są do zamówienia w Klubie Recenzenta i przyciągnął mnie Pan widoczny na okładce tej książki, a właściwie jego tors... Przeczytałam opis i stwierdziłam, że to jest idealna lektura dla mnie. :D "Teraz twój ruch" to luźna, bardzo zabawna i totalnie niezob... Recenzja książki Teraz twój ruch

Bardzo przeciętna

12.01.2022

Do sięgnięcia po "Żyje się tu i teraz" zachęciła mnie okładka (a jakżeby inaczej, #okładkowasroka) oraz opis z tyłu książki. Najczęściej to właśnie tak wybieram tytuły dla siebie, czasami zerkam też na średnią ocen danej pozycji, oraz recenzje, jednak to raczej nie jest wyznacznikiem, czy sięgnę po daną książkę, bo często zdarza się, że coś co ma ... Recenzja książki Żyje się tu i teraz

Rozdzieleni

14.04.2021

Książka naprawdę mnie wciągnęła, czytało mi się ją bardzo dobrze. Jak na taką dość grubą cegiełkę, przeczytałam ją stosunkowo szybko. Dzięki niezwykle przyjemnemu stylowi pani Iwony, strony dosłownie przewracały się same. Autorka stworzyła naprawdę niebanalną i ciekawą historię. Duży plus za ukazanie jej z perspektywy kilku różnych bohaterów, nie... Recenzja książki Rozdzieleni

Miałam nadzieję na coś lepszego

5.03.2021

Przyznaję, że sięgając po "Leć, motylku" liczyłam na naprawdę dobrą lekturę, zwłaszcza po przeczytaniu kilku niesamowicie zachęcających fragmentów. I na początku faktycznie książka bardzo mi się podobała. Zaiskrzyło i wciągnęło mnie praktycznie od pierwszych stron, więc myślałam, że zostanie tak już do ostatniej kropki.. Niestety, z przykrością m... Recenzja książki Leć, motylku!

bardzo słaba

5.02.2021

"Nic więcej" to moje drugie spotkanie z twórczością autorki. Okładki i opisy książek pani Karoliny bardzo do siebie przyciągają, dlatego po totalnym rozczarowaniu "Następnym razem", mimo wszystko skusiłam się na drugą wydaną przez nią książkę. Muszę przyznać, że ogromnym zaskoczeniem okazał się dla mnie wiek Igora i nie ukrywam, że na początku mn... Recenzja książki Nic więcej

Jest okej

25.01.2021

Myślę, że to jak odbierzemy tę książkę i jakie wywoła ona w nas emocje jest kwestią bardzo indywidualną. Moim zdaniem "Inward. Podróż w głąb siebie" to pozycja trochę banalna i jak dla mnie zbyt prosta. Jest to dwujęzyczny zbiór poezji, który mówi o odnalezieniu siebie, samoakceptacji, miłości do siebie samego. O tym, że by móc kochać kogoś inneg... Recenzja książki Inward. Podróż w głąb siebie

Someone else- lekka i przyjemna

24.01.2021

Jeśli miałabym porównać "Someone else" z jej poprzedniczką, to niestety muszę stwierdzić, że "Someone new" bije ją na głowę. W "Someone else" zabrakło mi trochę akcji, jakichś ciekawych zwrotów, elementów zaskoczenia, emocji. W tej książce praktycznie nic się nie dzieje. Cała fabuła oparta jest właściwie na relacji Auriego i Cassie, co generaln... Recenzja książki Someone Else

Bardzo słaba

7.01.2021

Muszę przyznać, że mnie z całej tej książki najbardziej podobało się jej wydanie: okładka, grzbiet, detale przy rozpoczęciu każdego rozdziału.. Uważam, że jest piękna! Z tym że na tym jej zalety się kończą. Niestety.. Pierwsze 200 stron straasznie mi się dłużyło, czytałam je nie odczuwając przy tym absolutnie żadnych emocji. Dopiero od 200 strony... Recenzja książki Bad Saint

Kłamstewka

6.01.2021

"Kłamstewka" to kolejna z książek, która zbiera sporo pochlebnych opinii, a mi totalnie się nie podobała. Niestety, z przykrością muszę stwierdzić, że jest to jedna z najnudniejszych książek, jakie ostatnio czytałam. W tej książce teoretycznie dzieje się bardzo dużo, jest akcja za akcją, problem goni problem, ale tak naprawdę to nie dzieje się ... Recenzja książki Kłamstewka

Rewelacyjna!

23.11.2020

Jeśli miałabym określić tę historię kilkoma słowami, były by nimi na pewno: zabawna, wzruszająca, urocza, zaskakująca. Jest to jedna z tych książek od których nie sposób się oderwać, a jak już jesteśmy do tego zmuszeni, to nie sposób o niej nie myśleć. Zdecydowanie "Falling Fast" należy do książek, które zostają z czytelnikiem na długo po jej prz... Recenzja książki Falling fast

Świetna!

15.10.2020

"Utracona miłość" to już czwarta książka autorki i muszę przyznać, że z każdą kolejną, zakochuję się w jej twórczości coraz bardziej. Każda z nich jest wyjątkowa, porusza bardzo ważne tematy, często zmuszające czytelnika do zatrzymania się i refleksji. Po za tym pani Magdalena ma taki przyjemny i łatwy w odbiorze styl, że każdą jej książkę czyta s... Recenzja książki Utracona miłość

Idealna na jeden wieczór

15.09.2020

Muszę przyznać, że całkiem pozytywnie mnie ta książka zaskoczyła. Spodziewałam się kolejnego chamskiego erotyku, jakich teraz pełno, a dostałam całkiem przyjemną i wciągającą historię. Scen seksu jest tu stosunkowo mało, a jeśli już się pojawiają, są naprawdę opisane ze smakiem. Książka podzielona jest na trzy części, z czego każda z nich dzie... Recenzja książki Uwieść ochroniarza

przeciętniak

12.09.2020

Najcenniejszy podarunek Klaudii Bianek nie ukrywam, przyciągnął mnie okładką a potem opisem z tyłu książki, ale już po przeczytaniu pierwszych kilkudziesięciu stron, wiedziałam, że ta książka nie znajdzie się na liście moich ulubionych. Przez pierwsze około 100- 140 stron książka mnie strasznie nudziła, czytałam, bo czytałam, czekając a... Recenzja książki Najcenniejszy podarunek

bardzo słaba

WYBÓR REDAKCJI
12.09.2020

Na wstępie muszę przyznać, że oczekiwałam od tej książki zupełnie czegoś innego. Nie pamiętam kiedy ostatnio aż tak dłużyła mi się jakakolwiek książka. Liczyłam na słodko- pikantny romans oprószony świąteczną magią, a uwierzcie mi, ta książka nie ma nic wspólnego z magią i atmosferą świąt Bożego Narodzenia. Może zacznę od bohaterów. Ewa to ch... Recenzja książki Wszystko, czego pragnę w te święta

super

12.09.2020

Muszę przyznać, że po przeczytaniu pierwszego tomu trylogii <@Link>, nie sądziłam, że Płonąca namiętność aż tak mnie wciągnie. Zastanawiałam się, czy w ogóle kontynuować jej czytanie a tu takie zaskoczenie! Zdecydowanie nie żałuję, że sięgnęłam po tę książkę. Co prawda sceny seksu nadal zostawiają tu wiele do życzenia, są momentami niesmaczne ... Recenzja książki Płonąca namiętność

genialna

12.09.2020

"Wszystkie nasze obietnice" porusza bardzo trudny temat jakim jest bezpłodność i choć książkę czyta się naprawdę szybko, to wcale nie jest to łatwa i przyjemna lektura. Przejmująca, wzruszająca, bardzo emocjonalna- to na pewno. Colleen Hoover, którą znam słynie z tego, że potrafi ubrać w słowa wszelkie emocje, uczucia towarzyszące bohaterom... Recenzja książki Wszystkie nasze obietnice

czekalam na ciebie

12.09.2020

Muszę przyznać, że na początku miałam dość mieszane uczucia co do tej książki. Pierwsze kilkadziesiąt stron strasznie mnie wynudziło. Nie mogłam wczuć się w tę historię. Dopiero później akcja się trochę rozkręciła i zanim się obejrzałam dobrnęłam do ostatniej strony. To co najbardziej podobało mi się w tej książce, to chyba to, że relacja pom... Recenzja książki Czekałam na ciebie

w kajdankach milosci

12.09.2020

Na wstępie chciałabym napisać kilka słów o oprawie graficznej tej książki. Według mnie jest ona dość kiczowata i w ogóle mi się nie podoba. To mieszanie czcionek i napis znajdujący się w nawiasie, informujący o przynależności książki do serii "Życiowi bohaterowie"... Swoją drogą, "Życiowi bohaterowie"? Serio? Nie można było wymyślić czegoś mniej t... Recenzja książki W kajdankach miłości

save me

12.09.2020

W momencie, kiedy dowiedziałam się, ze Mona Kasten wydaje w Polsce kolejną książkę niemalże podskoczyłam z radości. Poprzednie jej powieści z serii "Begin Again" niesamowicie mi się podobały i żałowałam, że autorka nie ma na swoim koncie nic więcej, więc wiadomość o "Save me" naprawdę bardzo mnie ucieszyła. Teraz jestem już po lekturze i muszę Wam... Recenzja książki Save me

wzruszająca

12.09.2020

Niebo jest wszędzie przeczytałam już jakiś czas temu, ale dopiero teraz jestem w stanie napisać coś o tej książce. Jest ona tak skrajnie emocjonalna, że raz lecą Ci łzy wzruszenia, a za chwilę śmiejesz się do rozpuku. Książka porusza bardzo smutny temat - śmierć. W tym przypadku, dla Lennie umiera siostra. Siostra, z którą była bardz... Recenzja książki Niebo jest wszędzie

sprawa niny frank

12.09.2020

Sprawa Niny Frank jest debiutem literackim autorki. Moim zdaniem dosyć dobrym debiutem. Czemu dosyć dobrym, a nie bardzo dobrym? Książkę do pewnego momentu czyta się naprawdę szybko i z ogromnym zaciekawieniem. Szczerze mówiąc, byłam mile zaskoczona, że tak właśnie jest, bo pierwsze moje spotkanie z twórczością pani Katarzyny nie należał... Recenzja książki Sprawa Niny Frank

Sanktuarium, Nora Roberts

6.06.2016

Jo Ellen przez tragedię, która spotkała jej rodzinę, po skończeniu pełnoletności opuszcza rodzinną wyspę. Zostawia demony przeszłości za sobą, Teraz, od tamtego strasznego, pamiętnego dnia minęło 20 lat. Jo jest odnoszącą sukcesy, zadowoloną z siebie, znaną na całym świecie fotografką. Sytuacja zmienia się diametralnie, gdy dostaje pierwsze zdjęcia... Recenzja książki Sanktuarium

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl