Avatar @feyra.rhys

@feyra.rhys

12 obserwujących. 10 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
{} feyra.rhys
{} Napisz wiadomość
12 obserwujących.
10 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

28 recenzji, w tym 3 recenzje wyróżnione przez redakcję

Zabijaj uważnie

2.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawialiście się kiedyś jak to jest być adwokatem ? Ja tak, wiele razy, bo mam często z nimi do czynienia. Siedząc na sali i słuchając co strony, świadkowie, biegli mają w sprawie do powiedzenia zastanawiam się jak to jest być czyimś pełnomocnikiem. Bo taki pełnomocnik ma pełne ręce roboty - musi udowodnić racje swojego klienta. A klienci bywa... {} Recenzja książki Zabijaj uważnie

Lena, tecza i niezwykła nagroda

7.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Lena, teczka i niezwykła nagroda” to książka z serii Przystanek Szkoła autorstwa Karoliny Kwaśnik. Główna bohaterka Lena, to skryta i spokojna dziewczynka, która ma niezwykły talent rysowania. Jednak nigdy nikomu nie pokazała swoich prac z obawy przed wyśmianiem. Poznajemy Lenę w momencie, gdy jest gotowa złożyć swoją jedną z prac na konkurs pla... {} Recenzja książki Przystanek szkoła. Lena, teczka i niezwykła nagroda

Adela. Jednorożec mimo wszystko

{} WYBÓR REDAKCJI
18.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„To ja, Adela. Koń prawie jak wszystkie inne, z jedną malutką cechą szczególną: mam róg na głowie.” Narratorką całości jest tytułowa bohaterka - Adela. Jest to przebojowa jednorożec, która… uważa się za normalnego konia z rogiem. Mieszka w gospodarstwie, w którym nie brakuje równie niezwykłych postaci – gospodarza Norberta, jego muzykalnej córk... {} Recenzja książki Adela. Jednorożec mimo wszystko

Fałszywy Pieśniarz

13.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Tam gdzie dochodzi do tajemniczych zgonów, nie ma miejsca na zbiegi okoliczności.” „Fałszywy Pieśniarz” to już trzeci tom „Szamanki od umarlaków”, autorstwa Martyny Raduchowskiej. I tym razem, jak poprzednio w drugim tomie, następuje dalszy ciąg przygód Idy Brzezińskiej. Akcja rozpoczyna się w ogrodzie Kusiciela, gdzie Wydział Otępień i Naw... {} Recenzja książki Fałszywy Pieśniarz

Demon luster

9.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ona jest niezniszczalna. Wrzucisz taką do wulkanu, to ci pamiątki przyniesie.” „Demon luster” to kolejna część „Szamanki od umarlaków”, a tym samym dalszy ciąg przygód Idy Brzezińskiej, a może po prostu kontynuacja jej jednej przygody jaką jest odkrywanie jej daru. Poznajemy początki kariery Idy w Wydziale Opętań i Nawiedzeń - Firmie zajmujące... {} Recenzja książki Demon Luster

Szamanka od umarlaków

26.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czy jeszcze do ciebie nie dotarło, że wpadłaś jak śliwka w gnój?” Nie wydaje się Wam, że czasem w czymś macie pecha ? że chodzi za Wami krok w krok i Was prześladuje ? Tak właśnie ma Ida Brzezińska - dziewczyna, która pragnie normalności. Ale czy można być normalnym, gdy się urodziło w rodzinie czarodziei ? Taaa… Chyba jednak nie do końca. Mi... {} Recenzja książki Szamanka od umarlaków

Pocałunek szpiega

24.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Wszystko wydaje się zabawne, kiedy uda ci się oszukać śmierć.” „Pocałunek szpiega” Erin Beaty jest to kontynuacja „Pocałunku zdrajcy”. Historia Sage Fowler i jej narzeczonego kapitana Alexa Quinna podbiła moje czytelnicze serce. W tej części autorka dołożyła wszelkich starań, żeby czytelnik nawet przez chwilę się nie nudził. W tym tomie na... {} Recenzja książki Pocałunek szpiega

Córka Króla Piratów

6.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Dziewczyno, masz twarzyczkę anioła, ale język węża.” Córka króla piratów to historia o siedemnastoletniej dziewczynie - córce króla piratów. Alosa jest nie tylko córką króla piratów, ale także sama jest piratką, a dokładniej kapitanem statku, na którym załoga składa się tylko z kobiet. Alosa dostaje od swojego ojca misję - odnalezienie fr... {} Recenzja książki Córka Króla Piratów

Pocałunek zdrajcy

6.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ojciec powiedział mi kiedyś, że nad niektórymi zwierzętami nie można zapanować- oznajmiła, skubiąc pomalowane paznokcie. -To nie znaczy, że są złe, po prostu są tak dzikie, że nie da się ich oswoić.” „Pocałunek zdrajcy” Erin Beaty” to przepiękna książka o uczuciach, nie tylko tych „miłosnych” i poświęceniu dla ojczyzny. Pokazuje, że kobieta ... {} Recenzja książki Pocałunek zdrajcy

Harry Potter i Przeklęte Dziecko

13.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Na tym właśnie polega przyjaźń, prawda? Nie wiesz, czego potrzebuje twój przyjaciel, wiesz tylko, że potrzebuje." „Harry Potter i Przeklęte Dziecko” nie jest to ósma część przygód Harrego Pottera, a jest to scenariusz sztuki wydanej w formie książki. Trzeba podkreślić, że jest on napisany przez Jacka Thorne’a, który stworzył go w porozumien... {} Recenzja książki Harry Potter i przeklęte dziecko

Troska

9.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Jedyną rzeczą, jakiej nikt nie może zagwarantować jest jutro." "Troska" to książka o historii dwoja młodych ludzi, którzy mają rodzinne problemy. Marty i Daisy - tak wiele ich różni, ale łączy ich troska o bliskich. Po śmierci ojca, Marty mieszka z mamą i jej partnerem. Brakuje mu nie tylko ojca, z którym był bardzo zżyty, ale i mamy, która ... {} Recenzja książki Troska

Inferno

{} WYBÓR REDAKCJI
8.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co byście zrobili gdybyście pewnego dnia obudzili się w nieznanym miejscu ? Do tego nie pamiętając tego co się zdarzyło przez ostatnie 48 godzin ? W takiej sytuacji znajduje się Robert Langdon, historyk, profesor Uniwersytetu Harvarda. Budzi się w szpitalu we Florencji i nie pamięta jak i po co znalazł się we Włoszech. Okazuje się, że cierpi na a... {} Recenzja książki Inferno

Kameleon. Kulisy pracy w CBŚ

{} WYBÓR REDAKCJI
10.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Kameleon. Kulisy pracy CBŚ" jest to idealna książka dla osób, które chcą się dowiedzieć jak wygląda służba agenta CBŚ, czy można tą pracę połączyć z życiem prywatnym i jaka jest cena podwójnego życia. Głównym bohaterem jest Maciej Nowacki - dobry policjant, ale jednocześnie agent, mąż i ojciec dwójki synów. Pewnego dnia zostaje skierowany do roz... {} Recenzja książki Kameleon. Kulisy pracy w CBŚ

Krew na śniegu

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdarzyło Wam się przeczytać książkę, którą wszyscy bardzo polecali i przez to się nakręciliście, kupiliście ją, przeczytaliście…. a potem wystawicie jej ocenę ledwo 2/10? Tak? To w takim razie nie czytaliście jeszcze żadnej książki Jo Nesbo! Jeśli jesteście zakochani w kryminałach koniecznie sięgnijcie po jego książki. Są idealne! Nie za długie... {} Recenzja książki Krew na śniegu

Wybrani

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nie wszystko jest tym, na co wygląda, a ludzie nie zawsze są tymi, za których się podają.” Mieliście kiedyś wrażenie, że świat, który dobrze znacie wali się ? Że już nic nie jest takie jak było ? Że wszyscy dookoła kłamią? Tak właśnie dzieje się w życiu Alle. Od kiedy zgiął jej ukochany brak Christopher jej świat się zawalił… Nie potrafi zr... {} Recenzja książki Wybrani

Tożsamość zbrodni

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jednym z głównych bohaterów jest Michał Majer, który wraca do swojego rodzinnego miasteczka po kilku latach nieobecności. Jest żołnierzem, który odniósł wiele ran i wraca by odpocząć. Jednak najgorsze są blizny, które pozostawiła na jego psychice wojna. – ma zwidy i lęki, które utrudniają mu życie. Postanawia odnowić znajomość z dawnymi przyjaciół... {} Recenzja książki Tożsamość zbrodni

Diabolika

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Obserwowałaś kiedyś tygrysa? Prawdziwe tygrysy to same mięśnie i ścięgna, mają szczęki tak mocne, że mogłyby przegryźć najsilniejszego z ludzi, a jednak gdy widzisz, jak się skradają, jak polują, sama ich siła sprawia, że mają więcej gracji niż najpiękniejsze spośród najdelikatniejszych stworzeń.” To opowieść o Nemezis, która wygląda jak dziew... {} Recenzja książki Diabolika

Caraval. Chłopak, który smakował jak północ

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zanim zatracisz się w magicznym świecie Caravala, zapamiętaj: TO TYLKO GRA!” „Craval” to opowieść o dwóch siostrach Scarlett i Telli, które całe życie spędziły na maleńkiej wyspie z okrutnym ojcem. Scarlett przez lata próbowała spełnić marzenie siostry i pisała listy do Mistrza Caravalu z prośbą o możliwość zobaczenia tajemniczego przedst... {} Recenzja książki Caraval. Chłopak, który smakował jak północ

The kissing booth

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy można zakochać się w kimś z kim ciągle się kłócimy ? A może tak naprawdę to kłócimy się z tą osobą tylko dlatego, że nie potrafimy powiedzieć jej tego co do niej czujemy ? Co zrobić gdy jednak zakochało się w bacie swojego najlepszego przyjaciela ? I czy można pogodzić przyjaźń z miłością ? Na te pytania szuka odpowiedzi Elle główna bohater... {} Recenzja książki The Kissing Booth

Tusz

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Każde zachowanie, każdy uczynek, każda ważna chwila zostawia ślad na Twojej skórze" 🖤 Leora bardzo chce zostać tatuaży... {} Recenzja książki Tusz

It Ends with Us

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Mam wrażenie, że każdy udaje kogoś, kim nie jest, a głęboko w środku wszyscy jesteśmy tsk samo popieprzeni. Po prostu jedni ukrywają to lepiej niż inni." 🌸 ... {} Recenzja książki It Ends with Us

Wojna domowa

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam filmy Marvela, uwielbiam Avengersów więc jak zobaczyłam tę książkę to wiedziałam, że musi być moja! 📚 Jest to historia o konflikcie w Uniwersum Marvela. W wyniku tragedii, wywołanej prz... {} Recenzja książki Wojna domowa

Sekret listu

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść Sekret Listu ukazuje moc listu miłosnego napisanego przed laty. Przypadkowy zbieg okoliczności wyląduje dziennikarkę Joannę Haslam w możliwość odnalezienia listu i pokazanie dawno skrywanej tajemnicy rodziny królewskiej. Rozwikłanie tej zagadki niesie za sobą wiele trudu i poświęceń. Śledztwo dziennikarskie wystawia na próbę jej wieloletni... {} Recenzja książki Sekret listu

Save me

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy mniej więcej po 100 stronach to: "kuźwa, znów historia Kopciuszka...". Ona biedna, z wielkimi marzeniami, do których dąży ciężką pracą. On z bogatego domu, który nie liczy się z nikim i niczym, który ma wszystko czego chce. Dwa różne światy, a jednak między nimi rodzi się miłość - uczucie szczere i czyste. ... {} Recenzja książki Save me

Szóstka wron

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Żadnych żałobników, żadnych pogrzebów." . "Szóstka wron" to jedna z książek, która przy pierwszym podejściu mnie zniechęciła. Wydawała mi się bardzo nudna, jednak teraz stwierdzam, że warto było ją przeczytać. . ✅włamać się do Lodowego Dworu, ✅uwolnić naukowca ✅przeżyć by odebrać nagrodę Trzy proste punkty, które po przyjrzeniu się im bliżej ... {} Recenzja książki Szóstka wron

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe