Avatar @ksiazka_ukryta_w_puszczy

@ksiazka_ukryta_w_puszczy

5 obserwujących. 5 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 25 dni temu.
ksiazka_ukryta_w_puszczy
Napisz wiadomość
Obserwuj
5 obserwujących.
5 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 25 dni temu.

Recenzje książek

95 recenzji

"Nie wiesz dlaczego"

24.07.2022

Znacie taką szkołę, jakim jest prestiżowe liceum Freuda? Jeśli nie, to zapraszam Was do środka, zapnijcie tylko pasy i trzymajcie się mocno, aby nie wypaść na zakręcie, bo czeka Was jazda bez trzymanki. Zwiedzimy każdą salę, odkryjemy tajemnicze i mroczne sekrety poszczególnych uczni. Wraz z nimi, będziemy towarzyszyć w ich trudnych i życiowych dy... Recenzja książki Nie wiesz dlaczego

"W cieniu góry"

17.07.2022

Lubicie czytać książki, których akcja rozgrywa się w górach? Ja mam wielki sentyment do takich książek, uwielbiam góry i ten mroczny klimat, który oddają w książkach. . Moje pierwsze spotkanie z autorką, wcześniej nie miałam okazji czytać jej powieści, aż do teraz i jestem mile zaskoczona tym kryminałem, bo wciągnął on mnie od pierwszych stron, a ... Recenzja książki W cieniu góry

"Gdy gwiazdy ciemnieją"

17.07.2022

"Marzenia to odwaga - mówię. - Czasami mamy tylko je." Przychodzą takie chwile, czy dni, że masz wszystkiego dosyć, świat Cię przytłacza i chcesz rzucić swoje dotychczasowe życie, na rzecz czegoś nowego, może lepszego niż było dotychczas. Szukasz swojej drogi i wybaczenia, bo nie jesteś w stanie poradzić sobie z problemami, które życie Ci postawił... Recenzja książki Gdy gwiazdy ciemnieją

"Narkonomia"

17.07.2022

Lubicie ekonomię? Pamiętam, jak pierwszy raz na studiach miałam zajęcia z ekonomi, to dla mnie była totalnie czarna magia i do tej pory nie wiem, co na nich było😁 I jeszcze jedno pytanko mam do Was, czy oglądaliście serial "Breaking Bad"? Dlaczego pytam o ten serial, a to dlatego, że ma trochę wspólnego z tą książką😉 . "Narkonomia" to właśnie taka... Recenzja książki Narkonomia. Jak prowadzić kartel narkotykowy

"W otchłani strachu"

17.07.2022

Z czym Wam się kojarzy amerykańska literatura, a szczególnie thrillery? Pierwsze moja myśl to książki legendarnego Stephana Kinga, który akurat pisze powieści grozy, a nie thrillery, ale uwielbiałam go czytać i mam pewien sentyment do jego twórczości. I właśnie teraz miałam okazję czytać książkę jednego z amerykańskich pisarzy. Książka "W otchłan... Recenzja książki W otchłani strachu

"Za murami Broadmoor"

17.07.2022

Nawet nie wiecie, jak się cieszę, że mogłam sięgnąć po tę książkę i poczytać sobie o psychopatach. I od razu zaznaczę, że tak, ze mną jest wszystko w porządku. Chyba🤔 Po prostu moja głowa przy czytaniu książek o takiej tematyce, odpoczywa i jestem nawet w stanie się zrelaksować, czytając o tak trudnych sprawach. Uwielbiam przy takich książkach dos... Recenzja książki Za murami Broadmoor

"Człowiek, który wyszedł z mroku"

17.07.2022

Miałam wrażenie, że moja zła passa, co do słabych książek przeminęła i teraz będzie tylko lepiej, ale jakże się przeliczyłam. Biorąc się za książkę autora słynnej kontynuacji serii Millenium, nastawiłam się na kryminał który, chociaż odrobinę mnie zainteresuje i wciągnie w fabułę, czekałam na coś mega dobrego. Im bardziej zagłębiałem się w histori... Recenzja książki Człowiek, który wyszedł z mroku

"Kontener"

29.05.2022

Ostatnio coś mam pecha do książek, do tego lecą u mnie same słabe oceny. Niestety po ostatniej dobrej lekturze "Ocalić syna", która do tej pory jeszcze wywołuje u mnie ciarki, nie mogę się wciągnąć w inne powieści, a tym bardziej jeśli chodzi o skandynawskie kryminały. Teraz pokusiłem się o kryminał prosto z samej Finlandii. I co z tego wyszło, a ... Recenzja książki Kontener

"Wilcze lato"

29.05.2022

Widzieliście kiedyś na własne oczy wilka? Chociaż mieszkam na terenach zamieszkałych przez co raz to większe ilości wilków, to nie miałam okazji żadnego spotkać. Mój tata pracuje w lesie i już nie raz widział je, kiedy akurat przebiegały nie daleko niego, goniąc sarnę. Problem jest też w tym, że wilki przestały się bać ludzi i podchodzą bliżej dom... Recenzja książki Wilcze lato

"Dziewczyna z głową w chmurach"

29.05.2022

Tym razem autorka przychodzi do nas z trzecią i już ostatnią częścią cyklu "Między stronami życia". Poprzednie części poświęcone były bestselerowej pisarce Justynie i agentce literackiej Marlenie. W tym tomie dowiemy się więcej o życiu i perypetiach Beaty projektantki wnętrz, ostatniej z trzech przyjaciółek. . Chociaż w każdej z części książek los... Recenzja książki Dziewczyna z głową w chmurach

"Ocalić syna"

29.05.2022

To jest jedna z tych książek, które po przeczytaniu myślisz sobie "o ja pier****"🤬 Co to była za historia, jeśli myślicie, że już przeczytaliście wiele dobrych książek, to ja mam dla Was diamencik wśród thrillerów psychologicznych. Do tej pory moim ulubionym był "Odruch", po tej książce spadł o oczko niżej w rankingu i teraz króluje "Ocalić syna".... Recenzja książki Ocalić syna

"Dzika droga. Jak odnalazłam siebie"

3.05.2022

Kto z Was odważy się wyruszyć samotnie w podróż nieznanym szlakiem, tylko z jednym plecakiem? Znajdą się tu jacyś śmiałkowie?☺️ . Dzisiaj mam dla Was wyjątkową książkę, która na pierwszy rzut oka może wyglądać na poradnik, jakich jest wiele na rynku wydawniczym. Nic z tych rzeczy moi drodzy, niech Was nie zmyli ten tytuł. Dla mnie ta książka nic n... Recenzja książki Dzika droga. Jak odnalazłam siebie

"Zgliszcza"

3.05.2022

Nie miałam jeszcze przyjemności czytać poprzednich książek autorki, a wiele dobrego o nich słyszałam. Więc jak tylko zobaczyłam propozycję od wydawnictwa do zrecenzowania najnowszej książki, to nawet się nie zastanawiałam i wzięłam ją w ciemno. Czy było warto?🤔 . Klimat zmienia się z każdym rokiem. Sami widzicie, że pory roku różnią się od tych, k... Recenzja książki Zgliszcza

"Pokaż mi"

3.05.2022

Jak sami widzicie, książka swoją premierę miała w 2020 roku, mi zajęło dwa lata, aby w końcu skusić się i sięgnąć po nią. Dopiero od pewnego czasu poznaje twórczość autora i jak na razie z każdą jego książką, jestem pod wielkim wrażeniem, bo te powieści po prostu pochłaniają do reszty. A dochodząc do zakończenia nie jesteś w stanie ogarnąć tego, c... Recenzja książki Pokaż mi

"Zabawmy się u Adamsów"

3.05.2022

Zdarzyło się Wam przeczytać książkę, która na bookstagramie była wychwalana co niebiosa, zbierała same pozytywne opinie i oceny, a Wam po prostu, ona nie przypadła do gustu? . Ja tak akurat miałam z tą książką, moje oczekiwania co do niej były ogromne. Byłam nastawiona na przerażającą historię, o której nie będę w stanie zapomnieć, która będzie mn... Recenzja książki Zabawmy się u Adamsów

"W zmowie z mordercą"

3.05.2022

Dzisiaj przychodzę do Was z książką, która swoją premierę miała już dawno temu za lasami, za górami i pięknymi krainami. A ja pierdoła, przeczytałam ją dopiero teraz i do tej pory nie mogę sobie darować, dlaczego tyle czasu odwlekałam ją w czasie. Zdjęcie do niej zrobiłam ponad rok temu i musiało nabrać swojej mocy, aż do dzisiaj, aby w końcu wyjś... Recenzja książki W zmowie z mordercą

"Rozmowy z psychopatami. Masowi mordercy i szaleńcy"

22.03.2022

💭 " Najdziksze zwierzę nie jest tak krwiożercze, jak człowiek, kiedy działa pod wpływem niepohamowanych namiętności i rozporządza odpowiednią siłą."💭 Po raz kolejny nie mogłam się oprzeć książce tego autora, kiedy już przy ostatnim poście obiecywałam, że nigdy nie sięgnę po jego kolejne pozycje. Nie wnoszą one nic nowego, a każda kolejna książka ... Recenzja książki Rozmowy z psychopatami. Masowi mordercy i szaleńcy

"Taka sama"

21.03.2022

Pierwszy mój kryminał, który przeczytałam i zaczęłam swoją przygodę z czytelnictwem, był właśnie autorstwa Pani Spindler. Od tamtej pory mam duży sentyment do tej autorki, bo jeszcze na żadnej książce się nie zawiodłam i zawsze były to pewniaki. Czy tak było tym razem z najnowszą powieścią?🤔 🌿 Sienna od najmłodszych lat musi żyć pod naporem zabur... Recenzja książki Taka sama

"Telepata"

21.03.2022

Jaki jest Wasz stosunek do jasnowidzów? Wierzycie im i w ich wizję, czy uważacie za zwykłych szarlatanów? . Chyba wszyscy kojarzą najsłynniejszego polskiego jasnowidza Krzysztofa Jackowskiego. Miałam przyjemność czytać jego książkę "Jasnowidz na policyjnym etacie" i dowiedzieć się o jego pracy, głośnych sprawach, w których brał udział, wizjach ora... Recenzja książki Telepata

"Więcej niż jedno życie"

1.03.2022

Pamiętam jak dziś, a to mija już prawie rok, jak brałam się za czytanie debiutu Pani Ireny "W cieniu Babiej Góry". Kryminał, który zachwycił mnie, jak i prawie cały bookstagram. Z niecierpliwością czekałam na kontynuację i się w końcu doczekałam. Powiem Wam, że było warto czekać cały rok, bo ta książka jest rewelacyjna, jak dla mnie jeszcze lepsz... Recenzja książki Więcej niż jedno życie

"Zabójcza wycieczka"

22.02.2022

Witajcie Misie🙋 Wszyscy są cali po tych wichurach? W pewnym momencie u nas tak mocno zawiało, że aż szklanki zadzwoniły w szafce😬 Tak jak lubię burze, to wiatru się boję i przeraża mnie. . Dzisiaj przychodzę do Was z propozycją kryminału z pewną domieszką komedii i jednocześnie z przewodnikiem po mieście Warszawa. Uważam, że bardziej wczują się w ... Recenzja książki Zabójcza wycieczka

"Rodzina" - nie tego oczekiwałam!

22.02.2022

Lubicie czytać thrillery psychologiczne? Jeśli macie coś dobrego to polecenia coś, co do tej pory wywarło na Was największe wrażenie i utkwiło w pamięci, to podzielcie się ze mną tytułem. Z góry dziękuję🤗 . Thriller psychologiczny to jedna z pozycji, po które sięgnę zawsze i to bez najmniejszego zastanowienia. Do tej pory najlepszą książką okazał ... Recenzja książki Rodzina

"Nie krzycz"

14.02.2022

Jak Wam dzień mija misie kolorowe? Odliczacie już dni do wiosny? Ja czekam z utęsknieniem, bo już mam po dziurki w nosie tego śniegu, zimna, a przede wszystkim chorób🤦 Dzisiaj do Was przychodzę z kolejną książką z mojego #stoshanby, także kończę czytać kolejną, recenzja będzie na dniach. I będę zabierała się za pozycje recenzenckie i co mnie bardz... Recenzja książki Nie krzycz

"Nie patrz"

14.02.2022

Tą oto książką zaczęłam swój stos hańby, który przez kilka miesięcy zamiast zmniejszać się, to on tylko się powiększał. Nie dowiary, jak to się mogło stać🤔😁 A jak wyglądają Wasze stosy zalegających książek? a) miód malina, jestem już na prostej💪 b) a daj spokój, jestem zawalona/y po same uszy książkami🙆 c) raz lepiej, raz gorzej, ale do przodu👍 . ... Recenzja książki Nie patrz

"Wrócę do Ciebie po wojnie"

14.02.2022

Książka opowiadająca o losach człowieka, który walczył i przeżył II wojnę światową. Brzmi znajomo? A i owszem, gdyż takich powieści powstało już wiele, a rynek wydawniczy jest wręcz nimi zasypany. Tutaj trafiłam na kompletnie inną historię, niż dane mi było czytać do tej pory. Szczerze, to nie spodziewałam się po niej tego, co dane będzie mi przec... Recenzja książki Wrócę do ciebie po wojnie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl