Avatar @luna_luna

Luna

@luna_luna
Kanapowicz od 4 lat. Ostatnio tutaj 8 miesięcy temu.
luna_luna97
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od 4 lat. Ostatnio tutaj 8 miesięcy temu.

Recenzje książek

25 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Nieporadny Miś

4.09.2021

Wszyscy z nas kojarzą Misie z dzieciństwa. Najbardziej znany Miś o małym rozumku, Kubuś Puchatek, starsze osoby pamiętają również Misia Uszatka. A co z Misiem Paddingtonem? Przyznam się szczerze, że nie miałam pojęcia, o istnieniu takiej postaci, a szkoda. Bo mimo upływu lat z miłą chęcią sięgnęłam po tę pozycję. Która zdecydowanie nie rozczaruje ... Recenzja książki Jeszcze o Paddingtonie

Na letnie wieczory

21.07.2021

Jak to powiada stare przysłowie „stara miłość nie rdzewieje” i jak się okazuje w przypadku tej historii, jest w nim sporo prawdy. Troszkę naczytałam się już romansów i trudno mnie już zaskoczyć. Choć historia Denise Grover Swank zawiera w sobie pewne utarte schematy oraz fabuła nie jest zanadto oryginalna, jednak ma w sobie to coś, co przyciąga cz... Recenzja książki Stara miłość nie rdzewieje

Dla nas

5.05.2021

Czy zastanawialiście się, jak to jest żyć spokojnie, bez niepotrzebnych zmartwień? Wiecznie boicie się skutków swoich decyzji, rozmyślacie czy aby na pewno dobrze to zrobiłam/zrobiłem? Zapętlacie się w swoich działaniach, nie czujecie się spełnieni, szczęśliwi? " Sztuka życia według Stoików" to poradnik dla wszystkich z nas. Jeśli nie interesujesz... Recenzja książki Sztuka życia według stoików

Baśniowa kontynuacja

4.04.2021

"Odrobina czarów" to kontynuacja powieści o losach trzech niezwykłych sióstr, które pokochałam z pierwszej części. Trochę się bałam tej książki, ponieważ miałam bardzo dobre wrażenia po przeczytaniu pierwszej części i nie chciałabym, żeby coś popsuło tej historii. Mam tu na myśli, że często kolejne części bywają mocno naciągnięte i poprowadzone po... Recenzja książki Odrobina czarów

Podręcznik dla każdgo

31.03.2021

Najnowsza książka autorki kultowej " Magii sprzątania" koniecznie musicie ją mieć! Czy Wasza praca jest dla Was nużąca i monotonna? Czy nie czerpiecie z niej przyjemności satysfakcji? A może nie możecie się zabrać do pracy, nie macie motywacji, to wszystko Was przytłacza? Gdy już zabierzecie się do pracy, trudno jest się Wam skupić na powierzonym... Recenzja książki Jak czerpać radość z pracy

Czarująca

27.03.2021

Tym razem zacznę swoją recenzję niestandardowo. Od ocenienia okładki, która jest po prostu przepiękna. Jak mówi przysłowie "Nie oceniaj książki po okładce" i w tym wypadku przysłowie nie miało racji. Książka w środku jak i na zewnątrz jest piękna. Utrzymana w klimacie tajemniczości, magii. Trzymając książkę po raz pierwszy w ręku czułam, że może t... Recenzja książki Szczypta magii

Pogromcy mitów

11.03.2021

Czy wiedzieliście, że kiedyś dodawano nawet o 15% glutenu więcej do makaronu i reklamowano go dla osób na diecie. Słyszeliście może o najstarszej osobie chorej na celiakię, podobno odkryto szczątki dziewczyny już z I wieku n.e. Wiedzieliście, że pierwsze marchewki uprawiane w rejonie dzisiejszego Afganistanu były fioletowe? Przyznam się szczerze,... Recenzja książki Przeciw naturze

Cała prawda o kobietach

12.02.2021

Oniemiałam z zachwytu! Oj, jakie to było dobre! Ta książka to majstersztyk. Zabawna, bezpruderyjna, napisana z dystansem. Po prostu rewelacyjna." Dlaczego szczęśliwy człowiek nie żeni się z kobietą" to książka z subiektywnym spojrzeniem autora na zachowanie kobiet oraz na relacje męsko-damskie. Mimo, że jestem, kobietą w żaden sposób, nie czułam s... Recenzja książki Dlaczego szczęśliwy człowiek nie żeni się z kobietą

Szczypta Świąt

11.01.2021

Świąteczne tajemnice” to ogromna antologia w gwiazdkowym klimacie z nutką grozy i tajemnicy. Przyznam się szczerze, że nie jestem fanką opowiadań od dawien dawna miałam problem we "wgryzieniu" się w nową fabułę, a jak to już zrobiłam, to niestety opowiadanie dobiegło końca. Sięgając po tę książkę miałam zamiar przełamać ten problem i przyznam, że ... Recenzja książki Świąteczne tajemnice

Czarująca, poruszająca momentami smutna jak samo życie.

12.11.2020

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Wstyd się przyznać, ale nie często sięgam po poezje, zdecydowałam się na tę pozycję ze względu na autorkę, byłam bardzo ciekawa jej debiutu. Na szczęście się nie zawiodłam się, czarująca, poruszająca, momentami smutna jak samo życie. Książka to tomik poezji poruszający kwestie miłości, na... Recenzja książki Lekcje pływania

Piękna, wzruszająca

7.11.2020

Nigdy nie przepadałam za dziennikami, wydawały mi się nudne, nic nie wnoszące, koncertujące się wyłącznie na osobie, która ją pisze. Dziennik Reni Spiegel odnaleziony po 70 latach w jednej z nowojorskich skrytek bankowych to pierwszy pamiętnik, który mnie tak bardzo poruszył, momentami nawet wzruszył do łez. Jest napisany w niezwykle emocjonalny s... Recenzja książki Dziennik Reni Spiegel. Życie młodej dziewczyny w cieniu Holocaustu

Intrygująca, baśniowa czasami wręcz mistyczna

25.10.2020

Książkę "Tajemnica starego kurhanu" otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Bardzo przyjemna, intrygująca, baśniowa czasami wręcz mistyczna. W sam raz na jesienną porę, dobrze się będzie komponować z kocykiem i kubkiem ciepłej herbaty. Jestem zachwycona tą lekturą, choć przed rozpoczęciem czytania byłam pełna obaw. Nie wiedziałam dokła... Recenzja książki Tajemnica starego kurhanu

Najlepsza polska powieść obyczajowa tej jesieni

5.10.2020

Jedna z najlepszych polskich powieści obyczajowych jakie czytałam. Książkę “Przyjdzie pogoda na miłość” otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl Nie mogłam się od niej oderwać dopóki jej nie skończyłam. Przyznam że początku sceptycznie podchodziłam do tego gatunku, z dużą obawą że znów kolejna książka obyczajowa będzie powtarzała utarte... Recenzja książki Przyjdzie pogoda na miłość

Mieszane uczucia

24.09.2020

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl." Strażnik Tresaonu" Macieja Ruszela opowiada o losach pani kapitan Veany. Wydarzenia pewnej nocy odmienią całe jej życie. Na Atro napadają niezidentyfikowane istoty pod dowództwem okrutnego potwora Razanela który nie cofnie się przed niczym aby zdobyć miasto i przejąć kontrole nad duszam... Recenzja książki Strażnik Tresaonu

Zaskakuje konstrukcją i oczarowuje fabuła

8.09.2020

Jestem bardzo szczęśliwa, że miałam okazję przeczytać tak doskonałą książkę, którą otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Książka została napisana przez Dacre Stokera potomka twórcy "Draculi" oraz J.D Barkera autora " Czwartej Małpy". Autorzy wykazali się ogromnym talentem tworząc zaskakujący horror. Sięgając po tę literaturę miałam t... Recenzja książki Dracul

Kawał dobrej lektury

21.08.2020

"Pan Marcedes "Stephena Kinga to bardzo udana powieść detektywistyczna. Na początku bałam się trochę sięgnąć po tą lekturę, ponieważ czytając inne książki tego autora miałam momentami problemy z przebrnięciem gigantycznych opisów które dla mnie były nie spójne z fabuła i wprowadzały haos. Tą pozycje mogę polecić z czystym sumieniem dla zaczynający... Recenzja książki Pan Mercedes

Wizja przyszłości, w której technologia może zastąpić żywego człowieka

21.08.2020

Zakochana w "Lokatorce" z chęcią sięgnęłam po książkę "Perfekcyjna żona". Nie zawiodłam się, lektura jest niezwykle wciągająca od pierwszych stron. Dynamiczna akcja napisana lekkim przyjemnym językiem. Bardzo dobra historia, nie sądziłam, że może mnie jeszcze coś zaskoczyć, a jednak. Perfekcyjna żona to książka inna niż wszystkie , przerażająca wi... Recenzja książki Perfekcyjna żona

Rozczarowanie

21.08.2020

Rzadko wystawiam tak niską ocenę, ale ledwo przebrnęłam przez tę pozycję. Kupiłam ją ponieważ opis jej mnie zaintrygował. Spodziewałam się dobrej, wciągającej książki, a niestety dostałam słabą lekturę z irytującymi bohaterami. Główną bohaterką jest Rachel Anderson asystentka w adwokackiej kancelarii, wcześniej lekarka niestety musiała porzucić s... Recenzja książki Wszystko oprócz prawdy

Trzymający w napięciu thriller psychologiczny

20.08.2020

Lokatorka J.P Delaney to najlepszy thriller psychologiczny jaki czytałam! Niezwykle oryginalna fabuła! Niesamowicie wciągająca, tajemnicza i nie oczywista, pełna intryg dla mnie książka doskonała. Nie można się od niej oderwać. Napisana lekkim językiem, niezwykle dynamiczna. Książka składa się z dwóch części , relacji Emmy pierwszej lokatorki i Ja... Recenzja książki Lokatorka

Świetny kolejny tom

WYBÓR REDAKCJI
20.08.2020

" Jak wytresować kota? Wiedza tajemna." To trzeci tom dla miłośników swoich puchatych pupili. Świetne uzupełnienie poprzednich dwóch tomów. Rzadko się zdarza aby kontynuacje serii były tak dobre. W każdej część Dawid Ratajczak utrzymuje ten sam wysoki poziom zarówno wartości merytorycznych jak i fantastyczny lekki styl pisana. Napisana w błyskotli... Recenzja książki Jak wytresować kota 3 Wiedza tajemna

Jak wytresować człowieka...

20.08.2020

" Jak wytresować kota? Techniki zaawansowane." to drugi tom dla miłośników swoich zwariowanych pupili. Świetne uzupełnienie pierwszej książki. Mnóstwo śmiechu, dobrej zabawy, ale też prawdy o kotach i ich "właścicielach". Dawid Ratajczak nie rozczarował czytelników kontynuacją książki. Napisana w lekki, zabawny sposób, błyskotliwa, przewrotna! Ksi... Recenzja książki Jak wytresować kota? Techniki zaawansowane. Tom 2

Dla kocich właścicieli

20.08.2020

"Jak wytresować kota " to błyskotliwa, przewrotna, zabawna lektura! Napisana lekkim i przyjemnym językiem. Książka ta potrafi rozbawić do łez. Książka zdecydowanie dla kocich właścicieli lub przyszłych posiadaczy niesfornych czworonogów. Jeśli szukasz poradnika, który pomoże nauczyć Twojego pupila dyscypliny to książka nie jest dla Ciebie. Książka... Recenzja książki Jak wytresować kota?

Intymny portret małżeństwa

18.08.2020

Książka " Ciche dni " należy do gatunku literatury obyczajowej/ romansu. Nie jest schematycznym romansem, opisuje problemy z jakim boryka się małżeństwo Franka i Maggie. Całą historie dwójki ludzi dowiadujemy się ze wspomnień bohaterów. Książka podzielona jest na dwie części : historia oczami żony i męża. Czytelnik wyrusza w podróż aż 40 lat wstec... Recenzja książki Ciche dni

Książka na letnie wieczory

17.08.2020

Przezabawna komedia kryminalna na letnie wieczory. Historie poznajemy oczami kota Lorda, który w zabawny sposób przeprowadza nas przez historie kryminalną. Nie stroni czytelnikowi od przemyśleń oraz zachowań typowo kocich, które każdy może zauważyć u swoich czworonogów. Zakochany w swojej Ali, skromnej artystce, na co dzień ilustrującej książki dl... Recenzja książki Ja Cię kocham, a Ty miau...

Dla Fanów Harrego Pottera

17.08.2020

Mroczniejszy odcień magii to książka dla fanów Harrego Pottera i nie tylko. Jest to pierwsza część trylogii mająca za zadanie wprowadzenie nas do świata magii, którą w błyskotliwy sposób buduje nam Victoria Schwab. Wspaniała literatura fantastyczna dla młodzieży i starszych czytelników. Fabuła książki jest niezwykle wciągająca od pierwszych stron.... Recenzja książki Mroczniejszy odcień magii

© 2007 - 2024 nakanapie.pl