Avatar @posredniczkaa

Pośredniczka książek

@posredniczkaa
2 obserwujących. 2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 5 lat.
{} posredniczka_ksiazek
{} Napisz wiadomość
2 obserwujących.
2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 5 lat.

Recenzje książek

58 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję

Kolejna zaskakująca pozycja

27.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakiś czas temu postanowiłam sobie odpuścić maglowanie książek wciąż tych samych autorek. Powieści K.N. Haner, podobnie jak Augusty Docher, czy Katarzyny Bereniki Miszczuk stanowią znakomitą większość w mojej biblioteczce. Jak postanowiłam, tak też zrobiłam, gdy na rynku pojawił się „Drwal”, a tuż po nim „Rysunkowy chłopak”, twardo trwałam w posta... {} Recenzja książki Złe miejsce

Nieoczywista powieść

20.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po tę książkę sięgnęła z czystej ciekawości. Nigdy nie spotkałam żadnego skinheada, nigdy nie interesowałam się tym w co wierzą, oraz jakimi wartościami się kierują. Jedyne co wiedziałam o tej subkulturze, to że jej członkowie łączą się w grupy, a elementem ich ubioru są glany. Gdy Agnieszka Lingas-Łoniewska zaczęła mnie wprowadzać w ich świat, by... {} Recenzja książki Skazani na ból

Nie jest to książka dla każdego.

16.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię powieści K.N. Haner, jej książki są mocne, bardzo sugestywne i zawsze wywołują lawinę emocji podczas czytania. Zanim postanowiłam przeczytać „Nieczyste więzy”, zapoznałam się z ostrzeżeniem autorki, że jest to książka dla ludzi o mocnych nerwach, jednak nawet to nie przygotowało mnie na taką powieść, jaką zaserwowała mi autorka. ... {} Recenzja książki Nieczyste więzy

Wspaniała kontynuacja

{} WYBÓR REDAKCJI
12.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Oczy wilka” zrobiły na mnie niesamowite wrażenie i wprost nie mogłam się doczekać kontynuacji, która pojawiła się na rynku po 2 latach od premiery pierwszego tomu! Biorąc się za lekturę „W jego oczach” żałowałam, że wcześniej nie odświeżyłam sobie treści tomu pierwszego, ponieważ pamięć lubi płatać figle i nie sposób wszystkiego zapamiętać. Teraz... {} Recenzja książki W jego oczach

plus i minus

3.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po tę powieść sięgnęłam zachęcona bardzo pozytywnymi opiniami osób, które miały okazję czytać tę powieść w oryginale. Bardzo lubię książki, które długo nie dają o sobie zapomnieć, a przy tym wywołują całą burzę emocji, które towarzyszą mi podczas czytania. Jak to często bywa, książka nie pochłonęła mnie tak jak inne czytelniczki, bo co tu dużo mó... {} Recenzja książki Dla Ellison

Przytłaczająca

{} WYBÓR REDAKCJI
29.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W zasadzie bardzo rzadko sięgam po powieści o tematyce wojennej, gdyż temat jest ciężki i trudny, wymaga wiele uwagi podczas czytania. Mija to się nieco z moim pojęciem lektury dla rozrywki, ale nie każda książka dostarczać jej musi. Gdy zabrałam się za lekturę literackiego debiutu Krzysztofa Golucha, nastawiłam się na lekturę wstrząsającą, krwaw... {} Recenzja książki Czerwona zemsta

Coś nowego

19.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobrażacie sobie świat, w którym rodzą się tylko chłopcy? Bohaterowie Powieści Giovanny i Toma Fletcherów żyją właśnie w takim świecie, nieliczne kobiety chronione i żyjące w odosobnieniu są już stare i niezdolne do rodzenia potomstwa. Jest jeszcze Ewa, cudowne dziecko, pierwsza i jedyna dziewczynka urodzona od ponad pięćdziesięciu lat. Dziewczy... {} Recenzja książki Nowa Ewa. Początek

Czarcie sztuczki!

23.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dawno, dawno temu była sobie czwórka przyjaciół, którzy postanowili zawrzeć pakt z diabłem, dla uzyskania pewnych korzyści. Dobili targu, jednak cenę za układ z ciemnymi siłami płacą również przyszłe pokolenia. Zmęczeni klątwom potomkowie w każdym pokoleniu próbują złamać ciążące na ich rodach przekleństwo, jednak nikomu się jeszcze to nie udało. ... {} Recenzja książki Księżyc jest pierwszym umarłym

Bardzo przyjemna jednotomówka

9.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Z głową w gwiazdach” już samym wyglądem nakierowała mnie na to, że głównym wątkiem jest romans. Opis zdradza jeszcze więcej, więc ciężko mówić o tym, że czytelnik nie ma pojęcia, po jakiego rodzaju lekturę sięga. Szukasz lekkiego romansu, który wniesie nieco świeżości do Twojej biblioteczki? Ta książka będzie idealna. Powieść Jenn Bennett na... {} Recenzja książki Z głową w gwiazdach

Bo z debiutami tak już jest...

26.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O tej powieści było głośno na długo przed jej premierą. Zarówno bloggerki, jak i inne autorki, okrzyknęły debiut Meg Adams, książką, która porywa akcją i więzi do przeczytania ostatniej strony. Jako że uwielbiam sięgać po debiuty, a debiuty Polskich autorek są moimi ulubionymi, to z niecierpliwością wyczekiwałam premiery „Architektury uczuć” ... {} Recenzja książki Architektura uczuć

Znakomity debiut!

24.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiele razy już o tym wspominałam, ale powtórzę. Uwielbiam debiuty, a debiut polskiej pisarki, który jest romansem paranormalnym, jest tym, po co sięgać będę zawsze z wielką ciekawością. Przeczytałam wiele książek o podobnej tematyce i niestety trudno mnie tu zaskoczyć, a jeszcze trudniej jest mi nie wyłapywać podobieństw do innych powieści. Jak to... {} Recenzja książki Zemsta pachnie wilkiem

Niesamowita kontynuacja

18.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po lekturze pierwszej części serii o Alyssie wiedziałam już, że nie jest to mój ulubiony gatunek fantastyki, ale z całą pewnością przeczytam kontynuację. Nie było to jakoś bardzo paląca potrzeba, ale autorka skutecznie rozbudziła moją ciekawość i przekonała do swojej twórczości. „Alyssa i obłęd” jest bezpośrednią kontynuacją książki „Alyssa i cza... {} Recenzja książki Alyssa i obłęd

Niesamowita historia

12.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po raz kolejny moje uzależnienie do hipnotyzujących okładek dała o sobie znać. Serię „Alyssa z innej krainy” miałam w planach już od jakiegoś czasu, ale dopiero ostatnio, przy okazji premiery tomu drugiego udało mi się po nią sięgnąć. Lubię czytać książki fantastyczne, ale zawsze starannie je dobieram. Unikam tych powieści, gdzie świat stworzony p... {} Recenzja książki Alyssa i czary. Tom 1

Transformacja głównego bohatera

31.05.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy na rynku pojawiła się kolejna powieść Augusty Docher, która jest kontynuacją książki, którą miałam okazję czytać i bardzo dobrze wspominam, wiedziałam, że warto po nią sięgnąć. Historia Dominiki zrobiła na mnie wielkie wrażenie półtora roku temu i teraz również liczyłam na wiele emocji. Autorka i tym razem mnie nie zawiodła. Jej opowieść okaza... {} Recenzja książki Wiele powodów by wrócić

Żona na zamówienie

23.05.2019

Po przeczytaniu części pierwszej pt. „Mąż na niby” byłam bardzo ciekawa tego, jak potoczą się losy porzuconej przez męża Zosi. Czy Paweł wciąż będzie próbował do niej wrócić i jak ona na to zareaguje? Czy wybaczy mężowi zdradę, gdy zatęskni za wsparciem męża i bliskością drugiego człowieka? A może w odkrytej w sobie niezależności i wolności odn... {} Recenzja książki Żona na zamówienie

Złączeni honorem

14.05.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieści z wątkiem mafijnym są ostatnio bardzo modne i często łączone z romansami erotycznymi. Tuż obok naszych rodzimych autorek jak K.N. Haner (Seria Mafijna), czy Blanki Lipińskiej (365 dni, Ten dzień) i mojej ulubionej Augusty Docher (Kryształowe Serca), spotkać możemy również zagraniczne autorki, które cieszą się ogromną popularnością wśród P... {} Recenzja książki Złączeni honorem

Bardzo niegrzeczny bohater

10.04.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta pozycja jest niezbitym dowodem na to, że nie potrafię oprzeć się ładnym okładkom. Co prawda nie oceniam po nimch samej powieści, ale przy wyborze kolejnej lektury nie mogę się oprzeć właśnie tym książkom, które przyciągają moje spojrzenie. Jeżeli lubicie książki, w których główny bohater jest prawdziwym bad boyem, czyli wrednym, z wybujały... {} Recenzja książki Odcień północy

Dzień, w którym umarłam

2.04.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść autorstwa Belén Martínez Sánchez, według informacji na okładce pokochały miliony nastolatków w USA. Byłam bardzo ciekawa czy i ja po jej lekturze będę miała podobne odczucia, ponieważ powieści fantastyczne z aniołami i demonami w rolach głównych, od zawsze były jednymi z moich ulubionych. Wiele ich już czytałam i raczej trudno mnie w tej d... {} Recenzja książki Dzień, w którym umarłam

Anne Bishop -Pisane szkarłatem

30.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po tę książkę sięgnęłam po przeczytaniu zestawienia „5 bardzo mroźnych romansów” na @Link. Od zawsze uwielbiałam połączenie romansu i odrobiny fantastyki, ale ta powieść okazała się nieco inna niż się tego spodziewałam. Główną bohaterką i kluczową postacią w Pierwszym tomie z serii Inni jest Meg. Dziewczyna uciekła z miejsca, gdzie była przetr... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

Los

24.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Los” jest drugim tomem serii „Namiętność” autorstwa Carlan Audrej. Seria ta jest bezpośrednio związana z cyklem erotycznych thrillerów pt. „Trylogia namiętności”, głównie za sprawą bohaterów, których losy śledzimy w obydwu cyklach. Pierwszym tomem cyklu jest „Życie” Kathleen nie jest już tą samą dziewczyną co kiedyś, na swoich barkach dźwiga cię... {} Recenzja książki Los

Powiedz, że zostaniesz

25.10.2018

Twórczość Corinne Michaels poznałam przy okazji premiery książki „Consolation”, która wzbudziła we mnie tak skrajne emocje, że po prostu musiałam sięgnąć po kolejną książkę autorki. Po "Powiedz, że zostaniesz" spodziewałam się podobnych wrażeń, a może nawet czegoś więcej, bo przecież autor powinien się rozwijać. Autorka mnie nie zawiodła. "Nie są... {} Recenzja książki Powiedz, że zostaniesz

Nie jest zła

30.10.2016

Opinia pochodzi z bloga @Link „Kim jest ta dziewczyna?” jest powieścią poruszającą tak samo modny, jak bulwersujący temat hejtu w internecie. Poznajemy Edie, która przez jeden głupi błąd popełniony na weselu współpracowników, stała się ofiarą tego okropnego zjawiska i zostaje zmuszona do powrotu do małej, znienawidzonej mieściny, w której się wych... {} Recenzja książki Kim jest ta dziewczyna?

Dziewczyna z Dzielnicy Cudów

22.09.2016

Opinia pochodzi z bloga @Link „Dziewczyna z Dzielnicy Cudów” była moim pierwszym spotkaniem z prozą Jadowskiej, oczywiście wiele o niej słyszałam, a konkretnie o jej książkach, ale los bywa nieprzewidywalny, a przeznaczenie chciało, bym zaczęła poznawać jej twórczość od najnowszego dzieła, rozpoczynającego serię „Nikita". Nikita jest twarda nicz... {} Recenzja książki Dziewczyna z Dzielnicy Cudów

świetna

18.08.2016

Opinia pochodzi z bloga @Link Są w życiu takie momenty, kiedy wydaje się nam, że już gorzej być nie może. Zdarza się, że w takich momentach życie pokazuje nam, jak bardzo się myliliśmy. „Hej, serce. Słyszysz mnie? Wypowiadam ci wojnę”. „On, Ridge, gra na gitarze tak, że porusza każdego. Ale jego utworom brakuje jednego: tekstów. Gdy zauważa dzi... {} Recenzja książki Maybe Someday

Erasmus

9.08.2016

Opinia pochodzi z bloga @Link Erasmus to program dla studentów, oferujący im kontynuacje edukacji na zagranicznych uczelniach. Młoda dziewczyna bierze w nim udział ze swoim chłopakiem i wyjeżdżają do Hiszpanii, gdzie nauka schodzi na drugi plan, a główną rolę w jej życiu odgrywają mężczyźni. Muszę przyznać, że od samego początku, główna bohaterka ... {} Recenzja książki Erasmus - Bóg seksu i miłości

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe