Avatar @wawrzynczykedyta

Edzia

@wawrzynczykedyta
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj około 2 miesiące temu.
nielubienieczytac
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj około 2 miesiące temu.

Recenzje książek

15 recenzji

Epi

5.05.2022

Jestem już jakiś czas po lekturze książki „Epi. Nie pozwól mi upaść” powiem Wam szczerze, nie wiem co o niej napisać. Jest to bowiem pozycja wyjątkowa. Byłam bardzo ciekawa tej książki. Zastanawiałam się bowiem, jak pisarka, która dotychczas pisała książki fantastyczne, poradzi sobie z innym gatunkiem. EPI jest to powieść obyczajowo – romanty... Recenzja książki Epi. Nie pozwól mi upaść

Krew Nowych Bogów

4.05.2022

Nie jest to pierwsza książka tej autorki z jaką miałam styczność. Jakiś czas temu przeczytałam jej debiut, trylogię Falcon. Już tam z każdą książką widać było rozwój pisarki, kolejne tomy były lepsze i przyjemniejsze w odbiorze. Za to KNB jest już naprawdę na bardzo dobrym poziomie. Na początku książki czułam się trochę zagubiona. Zostajemy bowie... Recenzja książki Krew Nowych Bogów

Krew i miód

12.04.2022

Macie tak czasami, że inni narzekają na jakąś książkę, że gorsza od poprzedniego tomu, a Wam się podoba? Ja tak właśnie mam z „Krew i miód”. Wiele osób skarżyło się, że ta część była gorsza od „Gołąb i wąż”,że to już nie tak fajna historia. Mnie natomiast się podobała, nie wiem, czy bardziej niż pierwszy tom, ale na pewno w takim samym stopniu. T... Recenzja książki Krew i miód

Czarownica i łowca

12.04.2022

„Gołąb i Waż” jest to historia młodej czarownicy, która w wyniku niesprzyjającemu jej zbiegowi okoliczności, zostaje żoną łowny wiedźm. Jak można się domyślić, ani jedno z nich nie jest zadowolone z takiego przebiegu wydarzeń. Lou jest silną, samodzielną kobietą. Potrafi sobie radzić w świecie zdominowanym przez mężczyzn. Jest przebojowa, ma cięt... Recenzja książki Gołąb i wąż

Dalamar Mroczny

12.04.2022

Serię Dragonlance darzę dużym sentymentem. Po raz pierwszy przeczytałam książkę z tego świata w liceum. Mój najbliższy przyjaciel namiętnie je kupował, a potem pożyczał mi :) Właściwie dzięki tej serii pokochałam fantastykę. Jasne, że wcześniej czytałam Tolkiena czy Harrego Potera, ale jakoś nie przypisywałam ich do konkretnego gatunku, po prostu ... Recenzja książki Dalamar Mroczny

Magia Cierni

12.04.2022

„Magię Cierni” Margaret Rogerson poleca sporo osób. Postanowiłam to sprawdzić i się nie zawiodłam :) Wyobraźcie sobie świat, w którym książki są żywe, mają swoje humory, potrafią mówić, a niektóre nawet śpiewać. A te zapełnione niebezpiecznymi zaklęciami muszą być zabezpieczone łańcuchami, kratami i znajdować się w niedostępnych kryptach. Na dodat... Recenzja książki Magia Cierni

Trylogia Falcon

28.02.2022

Jestem po lekturze ostatniego tomu trylogii Katarzyny Wycisk „Falcon. Na drodze do prawdy”. W tym tomie dochodzi wreszcie do konfrontacji buntowników z Organizacją. Ta część jest bardzo dynamiczna, ukazuje przygotowania do starcia, jak i samą walkę. Recenzja będzie odnosić się nie tylko do tej części, ale ocenię też serię jako całość. Tak jak już... Recenzja książki Falcon: Na drodze prawdy

Falcon. Na rozstaju dróg

28.02.2022

Akcja tego tomu rozpoczyna się bezpośrednio po nieudanej akcji odbicia Jeden z siedziby Organizacji. Trzy zostaje zamknięty w lochach i torturowany, Jeden wyprano znowu mózg , a Alex ma zostać odesłana do matki. Ona jednak nie chce zostawiać na pastwę losu przyjaciół, zawiera więc układ z Winterem. Zgadza się zostać Opiekunem Jeden i przejść szkol... Recenzja książki Falcon: Na rozstaju dróg

Falcon. Na ścieżce kłamstw

28.02.2022

„Falcon. Na ścieżce kłamstw” to debiut Katarzyny Wycisk, który jest dobry, jednak czuć, że jest to pierwsza książka autorki. Historia opowiada o Alex, której 2 lata wcześniej zamordowano brutalnie rodziców. Od tego czasu zmaga się z traumą, a jakby tego było mało, musiała zrezygnować ze swoich marzeń o studiach i zająć się domem i schorowaną babc... Recenzja książki Falcon: Na Ścieżce Kłamstw

Snując Zmierzch

13.02.2022

„Snując Zmierzch” to całkiem fajna lektura. Taka z gatunku łatwa, miła i przyjemna. W tej części Maia musi zmierzyć się z konsekwencjami decyzji, jakie podjęła w pierwszym tomie. Musi stoczyć dwie bitwy. Pierwszą o ocalenie swojego kraju i bliskich. Drugą o ocalenie siebie, swojego człowieczeństwa. Przez całą książkę jesteśmy świadkami walki Mai z... Recenzja książki Snując zmierzch

Śmiertelni bogowie

13.02.2022

Akcja "Lore" toczy się we współczesnym Nowym Jorku, gdzie odbywa się Agon – polowanie na bogów greckich. Co 7 lat stają się oni na tydzień śmiertelni, a potomkowie starożytnych herosów próbują ich zabić. Człowiek, któremu się to uda, przejmuje moce zamordowanego boga. Jest to kara, jaką zesłał Zeus na niewierne bóstwa za brak posłuszeństwa wobec n... Recenzja książki Lore

Mulan w Project Runway

1.02.2022

Reklamowanie tej pozycji jako połączenia Mulan i Project Runway jakoś do mnie nie przemawiało. Wiecie, niespecjalnie przepadam za tego rodzaju programami, i jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić w realiach zbliżonych do cesarskich Chin. Jednak zostało to tu pokazane całkiem zgrabnie i interesująco Cesarz poszukuje bowiem nowego krawca po śmierci p... Recenzja książki Tkając świt

Dwór srebrnych płomieni

12.01.2022

Już dawno tak ciężko nie oceniało mi się książki. Pomijając całą sytuację, która towarzyszyła wydaniu tej pozycji, która moim zdaniem była dziwna. No nikt nie zaprzeczy, że te okładki są całkiem inne od pozostałych części i nijak do siebie nie pasują. A podział na 2 tomy, jak dla mnie, był niepotrzebny, no ale cóż… decyzja wydawnictwa. Ale wracają... Recenzja książki Dwór Srebrnych Płomieni. Część 2

Dom soli i łez

12.01.2022

„Dom soli i łez” Erin A. Craig to odmienna wersja baśni braci Grimm „Stańcowane pantofelki”. I to jakże odmienna. Jest to historia, w której od pierwszych stron czuć żałobę, poczucie straty i tęsknotę za najbliższymi. Już na samym początku jesteśmy świadkami pogrzebu jednej z dwunastu sióstr. Właściwie jest to kolejny pogrzeb w tej rodzinie, ponie... Recenzja książki Dom soli i łez

Córka Lasu

12.01.2022

"Córka Lasu" to kolejny reteling baśni Braci Grimm, tym razem „O sześciu łabędziach”. Ale co to była za opowieść. Dawno nie czytałam czegoś tak emocjonalnego. Od pierwszych stron książki czujemy ogromną melancholię i tęsknotę za szczęśliwymi latami beztroskiego dzieciństwa. Na dodatek wszystko to przepełnione jest bezgraniczną miłością do rodzeńst... Recenzja książki Córka Lasu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl