Avatar @Klaudia_Smyk

Klaudia Smyk

@Klaudia_Smyk
5 obserwujących. 5 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 26 dni temu.
{} Glowawksiazkach
{} Napisz wiadomość
5 obserwujących.
5 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 26 dni temu.

Recenzje książek

26 recenzji

Moss po raz kolejny zaskakuje.

8.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Mroczne sekrety ,, są już kolejną znakomita książką autora, jakim jest Marcel Moss. Autor po raz kolejny mnie zaskoczył i wbił w fotel, który chłonął mnie z każdą kolejną kartą coraz głębiej i głębiej. Autor przedstawił nam 3 historie, które na pierwszy rzut oka ciężko rozgryźć. W każdej z nich przedstawił bohaterów jakimi są naprawdę, nie ko... {} Recenzja książki Mroczne sekrety

Puzyńska znowu zaskoczyła !!!!!

28.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katarzyna Puzyńska powraca do Lipowa wraz z już trzynastym tomem serii zatytułowanym „Martwiec” i z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić, że jest to kolejny udany powrót. Co stało się z zaginionym autobusem? Kim jest tajemniczy Czysiciel i co oznacza słowo zawarte w tytule? Czy Daniela tym razem ominą kłopoty, a także jakich działań podejmą się sam... {} Recenzja książki Martwiec

Urodziny

17.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Urodziny,, Carol Wyer zaczyna się dość tragicznie podczas przyjęcia urodzinowego w centrum ogrodniczym ginie 5 letnia dziewczynka Ava Sawyer. Dopiero po 2 latach podczas prac budowlanych zostaje odnalezione jej ciało. Sprawę ma prowadzić komisarz Natalia Ward. Kiedy próbuje odnaleźć winnego po latach sprawa zaczyna się komplikować, giną kolejne ... {} Recenzja książki Urodziny

Król wszystkich

6.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to powieść z gatunku fantasy Jest intrygująca, zaskakująca.Niebanalna fabuła, nieszablonowe i bardzo wyraźne postacie. Jest to książka ,która wchłania każdego bez wyjątku .Każdy znajdzie w niej coś dla siebie Wszystko jest tutaj bardzo przemyślane i nic nie dzieje się przypadkiem. Akcja dzieje się tutaj cały czas ,a dialogi sa bardzo dobrze ... {} Recenzja książki Król

Oooo

8.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tą książkę można przeczytać jednym tchnieniem. Przedstawia w prosty sposób pełną Ewangelię popartą Słowem Bożym, a " między wierszami " zawiera objaśnienie wersów z Biblii. które religijni ludzie często opatrznie interpretują. Polecam tą lekturę zarówno osobom odrodzonym z Bożego Ducha jak i tym, którzy szukają Prawdy🙂Kazdy moze odnaleć w niej dro... {} Recenzja książki Potęga nieba w człowieku

Uhh

21.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moim zdaniem książka jest bardzo zła i niezbyt łapie za serduszko, przeładowana wydarzeniami, które w końcu zaczynają się mylić mi jako czytelniczce. Jest ich zdecydowanie za dużo, są również zbyt mało realne, a to przecież kryminał, nie fantasy. Kolejnym minusem są metafory, proste, wzięte z kolokwialnego języka, i pojawiające się średnio w co tr... {} Recenzja książki Kryminał prywatny

Oj oj

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na pierwszy plan zdecydowanie wysuwa się postać Natalii, która pracuje w przedszkolu, a oprócz tego jest również stażystką w redakcji Portalu Druga Strona. Nie jest on jakoś szczególnie popularny, a kiedy już czytelnicy na niego wchodzą to głównie z powodu kontrowersyjnych tematów. Sama Natalia ma problem ze spaniem. Potrzebuje tabletek, by zasnąć... {} Recenzja książki Między pragnieniami

strachy na lachy

12.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główną bohaterką książki jest Emily, która wraca w rodzinne strony po kilku latach spędzonych w rękach człowieka chorego psychicznie.Bohaterka ma małego synka, musi myśleć o jego potrzebach Z początku wydała się silną kobietą, ponieważ udało jej się umknąć przed okrutnym człowiekiem, jednak z czasem okazało się, jak słaba psychicznie jest .Matka ... {} Recenzja książki Zmierzchnica

Jeden taki na swiecie

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rzecz o Błaszczykowskim. Ciekawie się to czytało już po Mundialu. Błaszczykowski budzi zarówno ogromny szacun za swoja działalnosć charytatywną i niesłychaną skromność, jak i lekki niepokój przez wzgląd na opisane w książce historie dotyczące przemocy. No i w końcu zapamiętałam, że numer Kuby w reprezentacji to 16 :) In plus - na pewno poznajemy d... {} Recenzja książki Kuba. Autobiografia

Laleczka z sakiej porcelany

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lektura szkolna warta przeczytania.Jest wielowątkowa, to istnieje większe prawdopodobieństwo, że się będzie podobać. Należy zwrócić uwagę na dużą dbałość o szczegóły miejsc akcji. Wydarzenia rozgrywają się w Warszawie, głównie na Krakowskim Przedmieściu, Starym Mieście, w Łazienkach. Większość opisywanych miejsc zachowała się do teraz. Warto wspo... {} Recenzja książki Lalka

Przed

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niedawno przeczytałam "Przedwiośnie" Stefana Żeromskiego. Jest to cudowna opowieść o młodości, dorastaniu, buncie, miłości, ojczyźnie, rewolucji. Zasadą jej budowy jest kontrast (Polska "szklanych domów" - Polska praw; Nawłoć - Chłodek; Gajowiec - Lulek itd.). Książka podzielona jest na trzy części: I - "Szklane domy" - ma ona charakter powieśc... {} Recenzja książki Przedwiośnie

Ehh i ahh

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Forma jako rodzaj zniewolenia Awangarda. Groteska. Absurd. Pierwsze skojarzenia z Gombrowiczem. Zachwyt. Niechęć. Niezrozumienie. Różne reakcje na Gombrowicza. Ironia. Drwina. Parodia. Krytyka. Satyra. Styl Gombrowicza. (...) "Ferdydurke" to powieść nieprzeciętna, stworzona przez nieprzeciętny umysł. Początkowo miała być rozliczeniem się z wr... {} Recenzja książki Ferdydurke

Piekna ksiazka

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To już trzecia książka, którą czytam w tym roku, bazująca na słowiańskich tradycjach i wierzeniach. Pierwszą była „Krew i stal”, później „Ostatnie życzenie”, a teraz pora na coś z zupełnie innej beczki! Po cyklu o Wiktorii Biankowskiej w postaci diablicy, anielicy i potępionej Miszczuk zabiera nas w świat zupełnie pogański, gdzie zamiast Lucka i G... {} Recenzja książki Szeptucha

Szkola nie tylko dla zon

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Szkoła żon” Magdaleny Witkiewicz. To była moja pierwsza książka tej autorki. Zaskoczyła mnie swoją nieprzewidywalnością, ponieważ spodziewałam się nudnej i przewidywalnej powieści. Czytając pobieżnie tę książkę można pomyśleć, że to taka błahostka dla zabicia czasu, trochę harlekin, trochę naciągane miłostki... Ale jeśli przeczytamy ją i zasta... {} Recenzja książki Szkoła żon

Ouou

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że Max mnie zaskoczył. Od momentu przeczytania jego debiutu czułam, że jego styl będzie ewoluował nie wiedziałam tylko w jakim kierunku. Najszczęśliwsza już od pierwszej strony trzyma czytelnika w napięciu, niepewności i stanie wiecznego zaciekawienia. Tej książki nie da się odłożyć na później, nie da się jej przerwać, bo nawet je... {} Recenzja książki Najszczęśliwsza

Bieg bieg

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiele już o tej książce pisano i wieloma nagrodami nagradzało. Ciężko jest mi więc napisać o niej coś świeżego i odkrywczego, chociaż zachwyciła mnie i niesamowicie pochłonęła zagadkową formą i zupełnie inną odsłoną podróżowania. Tokarczuk mistrzowsko wchodzi do głowy szarego człowieka i pisze o jego pragnieniach i słabościach, a także próbach odk... {} Recenzja książki Bieguni

Anioł

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

#guillaumemusso #telefonodanioła Jest to moje drugie spotkanie z Musso (o pierwszym opowiem innym razem😂). Cóż nie jest to typowy kryminał, ale historia tak niesamowicie wciąga,że wprost nie możesz się doczekać kolejnej strony.. zakończenie dla mnie było zaskoczeniem, bo dość szybko było po wszystkim ❤️ ale pozycja napewno godna polecenia, szczeg... {} Recenzja książki Telefon od anioła

Żmija wygrywa

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do przeczytania “Żmijowiska” zachęcił mnie opis, który dawał nadzieję na świetny thriller oraz autor - Wojciech Chmielarz, którego “Cienie”, w moim odczuciu, były bardzo dobre. Dlatego gdy dostałam od wydawnictwa propozycję napisania o tej powieści - nie zastanawiałam się długo i zgodziłam się. Książka, którą tutaj dostajemy, to napisana naprawdę... {} Recenzja książki Żmijowisko

Joy land

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czas na Króla Grozy! Stephen King „Joyland” #stephenking #proszynskiispolka Boicie się wesołych miasteczek? Ja osobiście nie lubię karuzeli, ale ta książka odmieni Wasze zdanie! Nie jest to typowy King, nie jest to horror lecz kryminał połączony z obyczajem, jest to piękna opowieść o pierwszych miłościach, przyjaźniach z morderstwem w tle 😱. Opowi... {} Recenzja książki Joyland

Inna niz inne

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opis:Mikołaj Popławski budzi się w luksusowej rezydencji nad Bałtykiem. Poza swoim imieniem i nazwiskiem nie pamięta niemal niczego.W piwnicy odnajduje skrępowaną kobietę. Czy to możliwe, że jest porywaczem? Czy odważy się zdjąć knebel z ust dziewczyny, aby usłyszeć o sobie prawdę? Recenzja:Max Czornyj oficjalnie zostaje moim ulubionym autorem! Ża... {} Recenzja książki Inna

Behawiorysta chyba nim zostane 😂

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy usłyszałam o premierze książki „Iluzjonista” (czyli drugiej części „Behawiorysty”) postanowiłam nadrobić zalegającą na mojej półce pierwszą część. Jest to kryminał, jednak trochę inny od takiego typowego przedstawiciela tego gatunku. Nie będę zdradzać zakończenia, jednak muszę przyznać, że zaskoczyło mnie (i to bardzo). Ciekawa fabuła, ... {} Recenzja książki Behawiorysta

Pokrzykowo troche

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To już jedenaste spotkanie z policjantami z Lipowa. Historia oryginalna i przemyślana, dopracowana szczegółowo. Wciągająca od samego początku do samego końca.Świetny, charakterystyczny dla autorki styl i język. To bardzo klimatyczna powieść, która co chwila zaskakuje i powoduje, że chcemy jak najszybciej rozwiązać zagadkę morderstw razem z b... {} Recenzja książki Pokrzyk

Recenzja jak z bajki

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Klimat górskich wypraw i zdobywania nieosiągalnych szczytów oraz kryminalna intryga w którą zostaje wplątana rodzina znanej pani awokat powoduje że kolejna sprawa nie jest tak przewidywalna i prosta na jaką wygląda. Dosknałe rozegranie i uknucie niewyorażalnego scenariusza oraz postawa adwokat ryzykującej własne życie aby uniewinnić swoją klientk... {} Recenzja książki Kontratyp

Recenzja ksiazki Mamba

1.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że pierwszy raz spotkałam się z twórczością autorki i byłam mile zaskoczona tym kryminałem. Czyta się szybko, lekko i co najważniejsze i co kocham w tym gatunku był ten dreszcz ciekawości. Myślisz że coś wiesz, a tak naprawdę nie wiesz .Uwielbiam to w ksiazkach. Niestety nie może być tak słodko bo moim zdaniem autorka wpłata w fabu... {} Recenzja książki Mamba - morderstwo w dobrym towarzystwie

Miasteczko Anterrey:Znamię

1.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miasteczko Anterrey” to książka ,która łączy dwa wątki. W małym miasteczku dochodzi do zaginięć. W tym samym czasie pisarz AnAnthony traci pamięć, próbuje sobie przypomnieć kim jest. Zaczyna być przekonany, że Barbara z którą mieszka jest w rzeczywistości obcą osobą. Gdy w miasteczku ginie kolejna osoba - tym razem kobieta, detektyw i jej sąsiad ... {} Recenzja książki Miasteczko Anterrey. Znamię

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe