Avatar @Vista

@Vista

2 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj około 16 godzin temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
2 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj około 16 godzin temu.

Recenzje książek

19 recenzji

„Nawet kultowi bohaterowie czasem się mylą”

29.06.2022

„Nawet kultowi bohaterowie czasem się mylą” „Pogięte bajki. Ostatnie zlecenie„ to książka autorstwa Marcina Pełki, która wzbudziła moje zainteresowanie, gdy pojawiła się w Klubie Recenzenta. Osobliwy opis oraz niecodzienna okładka, które przeobrażają nasze widzenie kultowych bohaterów polskiej popkultury oraz postaci uwielbianych przez wielu w dz... Recenzja książki Pogięte bajki. Ostatnie zlecenie

Czas zemsty

30.09.2021

Już 29 września mieliśmy przyjemność być świadkami premiery kolejnej części - już 6 - wciągającej i jakżeż emocjonującej serii Droga Szamana autorstwa Wasilija Machanienko. W związku z tym nie byłabym sobą, gdybym jeden egzemplarz nie zamówiła jeszcze przed premierą. Zakup okazał się jak najbardziej udany i dzieło rosyjskiego pisarza po raz kol... Recenzja książki Nowy Początek

Branding, czyli "krótkie" opowiadanie o marce

3.07.2021

Ostatnio w książkach, które są dostępne w Klubie Recenzenta zauważyłam bardzo ciekawą pozycje, mianowicie jest to krótkie wprowadzenie do tytułowego zagadnienia marketingowego, jakim jest „Branding”. Jako studentka specjalizacji Handel i Marketing nie mogłam się powstrzymać, aby nie zamówić książki Roberta Jones’a, który jako praktykant i konsulta... Recenzja książki Branding

Koniec nadchodzi, lecz co dalej?

18.05.2021

Premiera książki jeszcze nie nadeszła, jednak nie mogłam się powstrzymać, aby etap piąty Drogi Szamana, czyli „Szachy Karmadonta” zamówić jeszcze przed magiczną datą 19.05.2021r. Niemałe było również moje zaskoczenie, kiedy okazało się, że wieczorem przewracam już ostatnie strony tego jakże wciągającego działa Wasilija Machanienko. Machan ponow... Recenzja książki Szachy Karmadonta

Konsekwencje prawdy

6.05.2021

Po wydarzeniach z pierwszej części z chęcią sięgnęłam po drugą książkę Marcusa Sakey’a o nazwie „Lepszy świat”. Nie zawiodłam się. Jeśli ktoś myślał, że po wydarzeniach z utworu „Niebezpieczny dar” nic ciekawego już nas nie spotka, był w grubym błędzie. Przenosimy się do świata, gdzie bezpieczeństwo Amerykanów i wojna domowa wiszą na włosku. Za... Recenzja książki Lepszy świat

W poszukiwaniu świtu

22.04.2021

Po „Świat bez świtu” Radomira Darmiła sięgnęłam od razu po dostarczeniu książki przez listonosza. Zamawiając tę pozycję literacką bardzo intensywnie wpatrywałam się w opis książki. Przyznam, że bardzo mnie zachęcił - sam świat porzucony przez bogów, pełen nędzników, gdzie ludzkość walczy o przetrwanie, jest bardzo ciekawym tłem dla akcji. Nie m... Recenzja książki Świat bez świtu

Co przynosi ci radość?

21.03.2021

„Jak czerpać radość z pracy” autorstwa Marie Kendo oraz Scotta Sonenshein'a to gatunek książki z jakim nigdy wcześniej nie miałam do czynienia, dlatego z ciekawością i chęcią poszerzenia swojej własnej wiedzy na temat organizacji pracy sięgnęłam po tą pozycję literacką. Dopiero zaczynam swoją przygodę w życiu zawodowym, ale cieszę się, że sięgn... Recenzja książki Jak czerpać radość z pracy

Stojąc po "dobrej" stronie

13.03.2021

Po "Niebezpieczny dar" autorstwa Marcusa Sakey'a sięgnęłam z obowiązku, z myślą - dostając ją w prezencie wypada ją przeczytać. Przyznam szczerze, że nigdy wcześniej nie słyszałam o tym tytule, ani nie miałam do czynienia z tym autorem. Z początku miałam wrażenie, że będzie to książka jak ich wiele, w końcu motyw posiadania mocy czy niezwykłych zd... Recenzja książki Niebezpieczny dar

Koniec świata nadchodzi

3.03.2021

Wrogowie nie śpią, zdrowy rozsądek nie wystarczy, czas ucieka i każda godzina może być tą ostatnią... Ten właśnie opis zachęcił mnie do sięgnięcia do książki autorstwa Anny Bartłomiejczyk i Marty Gajewskiej. Z optymizmem podchodziłam do czytania tej pozycji literackiej. Niestety nie mogę jednak powiedzieć, że ten utwór trafi do moich ulubionych. ... Recenzja książki Ostatnia godzina

Miłość aż po grób

21.02.2021

"Romeo i Julia" - znany na całym świecie dramat Williama Szekspira. Zastał on wydany w 1597 roku. Przez tyle lat napisano o tym utworze wiele, opracowano go na wszelkie sposoby. W końcu, kto w dzisiejszym świecie nie zna historii dwojga kochanków i ich nieszczęśliwej miłości? Akcja utworu ma miejsce w malowniczej Weronie. Tam to też zamieszkują d... Recenzja książki Romeo i Julia

Lalka - arcydzieło czy kicz?

21.02.2021

"Lalka" - pozycja literacka przez wielu kochana, przez wielu nienawidzona. Poruszająca tak dużo wątków, że stanowi dla ogromnej liczby osób lekturę obowiązkową, która często pojawia się na maturze oraz którą można powiązać z prawie każdym tematem wypracowań szkolnych. Ale czy tylko, dlatego należy zapoznać się z jej treścią? Czy powodem, aby przec... Recenzja książki Lalka

Grająca legenda footballu

21.02.2021

Książkę musiałam kupić obowiązkowo jako fanka FC Barcelony. Poznać nieznane fakty z życia wielkiej legendy, wspaniałego piłkarza to zaszczyt. także niedługo po premierze postanowiłam zakupić jeden egzemplarz. Andres Iniesta - urodzony 11 maja 1984 roku w małej hiszpańskiej miejscowości Fuentealbilla. Kataloński pomocnik stał się żyjącą legendą kl... Recenzja książki Andrés Iniesta. Artysta futbolu. Gra mojego życia

Poznajmy niezwykłe losy rodzeństwa

20.02.2021

Znajdując ją przez przypadek w ciemnym zakamarku regału mojej lokalnej biblioteki nie spodziewałam się, że trafię na naprawdę interesującą, pełną przygód i tajemnic książkę. Zacznę moją krótką recenzję niestandardowo, gdyż pierwsze co rzuciło mi się w oczy to naprawdę interesująca i "żywa" okładka. Przyciąga ona uwagę czytelnika oraz wygląda zach... Recenzja książki Dom Tajemnic

Odkrywamy nowe tajemnice

20.02.2021

Zachęcona poprzednimi częściami serii "Droga Szamana" Wasilija Machanienko kupiłam tą książkę przedpremierowo. Ponownie się nie zawiodłam. Zastanawiacie się pewnie czy ten etap również obfituje w niesamowite zwroty akcji, czy poruszane są ciekawe wątki, czy książka nie straciła na swojej dynamiczności. Odpowiedź jest jednoznaczna: TAK. Ponownie j... Recenzja książki Tajemnica mrocznego lasu

Kolejna legendarna część serii

19.02.2021

Do czytania tej powieści podeszłam z myślą, że nic nie będzie w stanie przebić pierwszej części. Okazało się, że byłam w wielkim błędzie. Nowa książka rozpoczyna się przejściem głównego bohatera do ogólnego świata gry. Za tym idą również dalsze przygody, tajemnice oraz nowe znajomości. Machan zostaje przeniesiony do zapomnianej i odległej osady, ... Recenzja książki Gambit Kartosa

Początek drogi Szamana

19.02.2021

"Początek". Znamienna nazwa książki. To pierwsza książka tego cyklu i muszę stwierdzić, że sięgnęłam po nią przypadkiem. Jedna w 100% nie żałuję i co więcej mam już za sobą przeczytane cztery książki tej serii. Już sam początek zwiastuje, że ta powieść fantasty to coś nowego, czego jeszcze nie było. Z początku zaglądając do opisu nie byłam pewna ... Recenzja książki Początek

OASIS - miejsce, gdzie zaczyna się prawdziwy wyścig

19.02.2021

Po obejrzeniu filmu z ochotą sięgnęłam po książkę. Nie rozczarowałam się. Ta książka to świetny "zabijacz" czasu, który zabiera czytelnika w fantastyczny, wirtualny świat OASIS. Miejsce to jest dla dużej liczby graczy ucieczką od realnego świata, który wygląda jak świat po globalnej apokalipsie. Jedyną alternatywą staję się zagłębienie w świat wi... Recenzja książki Player One

Zamek Widmo - recenzja

19.02.2021

"Zamek Widmo" to czwarta część serii, a zarazem czwarta część genialnej historii, która zmusza mnie do sięgania po nią tuż po tym jak ma ona swoją premierę w Polsce. Fabuła książek Wasilij'a Machanienko rozgrywa się w wirtualnym świecie zwanym Barliona. Możemy tam spotkać fantastyczne stworzenia, nietuzinkowych bohaterów, być świadkiem walki o wł... Recenzja książki Zamek Widmo

Baśnie osobliwe - recenzja

19.02.2021

Po przeczytaniu 5 książek z cyklu "Osobliwy dom pani Peregrine" zdecydowałam się w końcu na zakup i co za tym idzie na przeczytanie "Baśni osobliwych". Cieszę się, że to nie był błąd. Książkę mogę ocenić jako bardzo dobrą, ciekawą, którą można przeczytać nie zapoznając się wcześniej z twórczością Randsom'a Riggs'a. Książka ta to zbiór ciekawych i... Recenzja książki Baśnie osobliwe

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl