Avatar @aleksandraczarnecka1989

2601bookworm1989

@aleksandraczarnecka1989
1 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj około 2 miesiące temu.
{} 2601bookworm1989
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj około 2 miesiące temu.

Recenzje książek

35 recenzji

Most Ikara

14.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

💔TU POWINNA BYĆ RECENZJA 💔 Powinna, ale nie będzie bo nie potrafię ubrać w słowa tego, co czuję i myślę i co mam teraz w głowie. Wiedziałam, że osoby LGTB nie mają delikatnie mówiąc łatwo, że są wytykane palcami, obrażane i piętnowane. Pedał, zboczeniec, ciota - to epitety z jakimi na co dzień muszą się zmierzyć. Rasizm i nienawiść na tle orient... {} Recenzja książki Most Ikara

Przysięga

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magdalena Winnicka Przysięga. Grzechy mafii Wydawnictwo Muza Grzeszne książki Dziękuję za egzemplarz do recenzji @Link @Link Podziękowania ślę również dla autorki @Link Recenzja trzeciej części - szczególnie dedykuję fanom tej pełnej namiętności, pożądania, miłości, nienawiści i zemsty historii. Kontynuacja losów Felicji i Alexandra, których mo... {} Recenzja książki Przysięga

Aristo

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aristo Michał Tyszkowski Novaeres Bardzo cenię sobie współpracę recenzencką z wydawanictwem @Link . Książki, które od nich otrzymuję do przeczytania i zrecenzowania mają w sobie to "coś" - o czym już kiedyś wspominałam. Nie idą na ilość, ale na jakość. Mało popularna fabuła, tematyka poruszająca ważne wydarzenia historyczne, polityczne, psycholog... {} Recenzja książki Aristo

Jak uwolnić się od stresu

27.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Jak uwolnić się od stresu Jennifer Love i Kjell Hovik @wydawnictwomuza Dzisiejsza premiera ! 🔥🎉 Mieliście kiedyś taki etap w życiu, w którym wszystko - nawet pogoda sprzymierzyła się przeciw wam? Totalny spadek formy, dołek i brak chęci na cokolwiek? Byliście kiedyś na rozstaju dróg i nie wiedzieliście w którą stronę iść? Paraliżow... {} Recenzja książki Jak uwolnic się od stresu

Inżynier pojazdu księżycowego.

27.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Mieczysław Bekker. Inżynier pojazdu księżycowego Agnieszka Ludwig-Słomczyńska @wydawnictwoczarnaowca Mieczysław Bekker to inżynier i konstruktor. Twórca pojazdu księżycowego. Łazik, który był jego pomysłem brał udział w misjach Apollo 15,16 i 17. Wspierał i ułatwiał astronautom eksplorację powierzchni Srebrnego Globu. Piękna książe... {} Recenzja książki Mieczysław Bekker. Inżynier pojazdu księżycowego

Srebrzysty blask

27.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Dzisiejsze popołudnie spędziłam z książką pt: "Srebrzysty blask" wydawanictwa @wydawnictwo_novaeres Urszuli Soja. Rzym czasów Oktawiana Augusta. Lucjusz Wibiusz zostaje pomocnikiem Aristodemosa - filozofa i detektywa. Mimo znacznej różnicy wieku świetnie się ze sobą dogadują, lubią swoje towarzystwo, wspólnie rozważają nad życiem, c... {} Recenzja książki Srebrzysty blask

Ostatnie Życie

24.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Ostatnie Życie Peter Mohlin i Peter Nyström @mohlin_nystrom @wydawnictwoczarnaowca Kochani, po kilkudniowym milczeniu spowodowanym pracą i migreną, przychodzę do was z recenzją bardzo dobrego szwedzkiego kryminału, który mocno polecam i oceniam ⭐⭐⭐⭐/5 John pracuje dla FBI. Zostaje objęty programem ochrony świadków, po procesie, w k... {} Recenzja książki Ostatnie życie

Sex, disco i kasety video

24.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Sex, disco i kasety video @wydawnictwomuza Wojciech Przylipiak Sentymentalna podróż w przeszłość, do czasów dzieciństwa, beztroski i wakacji spędzanych u babci. Takie myśli kojarzą mi się z książką, którą dziś dla was recenzuję (dziękuję za egzemplarz do recenzji) Urodziłam się w 1989 w Gdańsku. W latach 90tych byłam więc smarkulą,... {} Recenzja książki Sex, disco i kasety video. Polska lat 90.

Sine Umbra

18.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Pierwszy raz mam przyjemność współpracować z @wydawnictwo_novaeres Serdecznie dziękuję za egzemplarz do recenzji. Co ja wczoraj przeżyłam. Nie da się tego opisać słowami. Jak zaczęłam czytać po obiedzie, to czytałam tak długo, póki nie skończyłam. Nadal mam gęsia skórkę i "ciary" na całym ciele. Nie wiem, jak udało mi się zasnąć... ... {} Recenzja książki Sine umbra

Projekt Hail Mary

16.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Projekt Hail Mary Andy Weir @wydawnictwomuza Wierzycie w to, że gdzieś w odległej galaktyce istnieje nowa, dotąd ludzkości nieznana forma życia? Czy może zagrażać nam koniec świata, biorąc pod uwagę fakt, że ta niezidentyfikowana "istota" potrzebuje do rozmnażania się i egzystencji światła, a pochłanianie go w nadmiernej ilości dopr... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

Ostatni Oddech

16.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Niedzielne przedpołudnie spędziłam z książką @katarzyna.garczyk_autorka wydawanictwa @waspos - dziękuję za egzemplarz recenzji. Upalne lato na Zanzibarze. Wrażliwa, empatyczna i delikatna Kornelia, spędza wakacje ze swoją zwariowaną i gadatliwą przyjaciółką Oliwią. Na miejscu poznaje nieziemsko przystojnego piosenkarza Ksawerego i j... {} Recenzja książki Ostatni oddech

Niewolnica Mafiosa

12.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Jest marionetką. Jest zabawką. Jest nikim. Nie ma nawet imienia. Po nieoczekiwanym uwolnieniu koszmar wcale się nie kończy; Z czarnej studni wspomnień wyłaniają się obrazy i zdarzenia, których wolałaby nie pamiętać. Zrozpaczona, przepełniona lękiem przed światem i ludźmi, szuka pociechy i opieki w ramionach swojego wybawcy. Czy z now... {} Recenzja książki Niewolnica mafiosa

Szkoła dla elity

12.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Znacie serial Szkoła dla elity? Hit Netflixa? Śledziliście jak ja z zapartym tchem zagadkę rozwikłania zabójstwa Mariny? Rodzącego się uczucia między Nadią i Guzmanem? Kłamstw Cayetany? Historii Andera i Omara? Do którego teamu należycie? Ja zdecydowanie #teamguzman Niecierpliwie czekam na czerwiec i kolejny sezon😍 A dziś, do Was fa... {} Recenzja książki Szkoła dla elity. W głębi klasy

Paradoks marionetki.

8.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Dziś przychodzę do Was z recenzją trzeciej i ostatniej książki, jaką w tym miesiącu mogłam przeczytać dzięki uprzejmości @wydawnictwoinanna Książka, która serdecznie Wam polecam jest autorstwa Anny Karnickiej - Paradoks Marionetki, Sprawa Króla Demonów. Recenzję szczególnie kieruję do fanów przygód Martina. Wcześniejsze tomy czytał... {} Recenzja książki Paradoks marionetki: Sprawa Króla Demonów

Gorąca Zagrywka

1.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzięki uprzejmości wydawnictwa @Link miałam przyjemność przeczytać książkę Charlotte Mils pt: "Gorąca Zagrywka", która jest kontynuacją "Gorącej Oferty". "Kochać to za mało, przede wszystkim trzeba zaufać" - taki cytat można znaleźć na okładce tejże książki i tego właśnie zabrakło bohaterom. Gdyby zaufanie istniało u Marcusa i Emily pewnie łatwie... {} Recenzja książki Gorąca zagrywka

Intuicja

1.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzięki uprzejmości wydawnictwa @Link mam przyjemność napisać dla Was recenzję bardzo ciekawej książki Ethana Krossa pt: "Intuicja. Wewnętrzny głos. Dlaczego ma znaczenie i jak go wykorzystywać" Ufacie swojej intuicji? Pozwalacie, by wasz wewnętrzny głos był waszym doradcom? Ufacie sobie i kierujecie się tym, co wy uważacie, czy liczycie się ze zd... {} Recenzja książki Intuicja. Wewnętrzny głos. Dlaczego ma znaczenie i jak go wykorzystać

Śluby milczenia...

1.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Śluby milczenia - nadużywanie władzy za pontyfikatu Jana Pawła II. Reportaż autorstwa Jasona Berry i Geralda Rennera. Kolejny raz dzięki uprzejmości @Link mam przyjemność przeczytać i zrecenzować ciekawą pozycję literacką. Przyznam szczerze, że bardzo męczyłam się przy czytaniu tego reportażu. Mam na myśli zmęczenie emocjonalne, ponieważ tematyka... {} Recenzja książki Śluby milczenia

Bezbożnik

24.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzięki uprzejmości wydawnictwa @Link miałam możliwość przeczytać książkę pt. "Bezbożnik" autorstwa Piotra Szumlewicza. Na wstępie zaznaczę, że ta recenzja to moje przemyślenia odnośnie tejże pozycji, nikogo nie przekonuję do swoich racji. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Przyjmuję krytykę o ile jest konstruktywna, a nie zmierza do obrażania mnie... {} Recenzja książki Bezbożnik. Przeciwko władzy religi

Słowa na pożegnanie

24.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzięki uprzejmości @Link miałam przyjemność przeczytać lekturę "Słowa na pożegnanie", historia Benjamina Ferencza. Benjamin Ferencz jest ostatnim żyjącym prokuratorem procesów wojennych w Norymberdze. Człowiekiem z ponad stuletnim ogromnym bagażem doświadczeń i mądrości życiowych. Empatycznym, wyrozumiałym, otwartym, wykształconym i zabawnym. Hi... {} Recenzja książki Słowa na pożegnanie. Dziewięć lekcji wyjątkowego życia

Gen

16.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Dzięki uprzejmości wydawnictwa @bookedit.pl miałam przyjemność przeczytać książkę Juliusza Adel pt Gen Nie mam w zwyczaju, ale zacznę od okładki - przyciąga uwagę i pewnie będę w księgarni zwróciła bym na nią uwagę. 🔥 Jest dość gruba, liczy ponad 350 stron, a przeczytanie jej zajęło mi jedno popołudnie, z krótką przerwą na spacer z... {} Recenzja książki Gen

Unabomber

14.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Z akt FBI, Unabomber. @akapitpress Bryan Denson Dziś rano kurier dostarczył mi przesyłkę - wygrana w konkursie 📖❤️ Od razu wzięłam się za czytanie i spędziłam miły czas z wciągającą lekturą. Książka, którą czytałam to pierwszy tom z serii akt FBI, a dotyczy poszukiwań Teda Kaczyńskiego - groźnego i przez lata nieuchwytnego terrorys... {} Recenzja książki Unabomber

Wiosenna ofiara

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiosenna Ofiara @Link autor Anders de la Motte Książka zaintrygowała mnie od początku, gdy tylko przeczytałam opis wydawcy, dlatego wybrałam właśnie ją spośród innych, które mogłam otrzymać i to był strzał w 10tkę 🙃 Nocka zarwana 😂 Rok 1986, noc Walpurgi. 16letnia dziewczyna zostaje zamordowana, a jej przyrodni brat skazany na kilka lat więzien... {} Recenzja książki Wiosenna ofiara

Melodia mgieł dziennych

5.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Melodia mgieł dziennych Marty Bijan @wydawnictwomova to książka, z którą spędziłam dzisiejszy poranek. Recenzja będzie krótka. 5/5. Nie potrafię znaleźć słów, by wyrazić podziw nad dziełem autorki. Jestem totalnie "przeorana psychicznie" i emocjonalnie. Nadal mam gęsia skórkę, serce bije mi mocniej, z trudem powstrzymuję łzy. Dzięku... {} Recenzja książki Melodia mgieł dziennych

Asystentka, czyli walka z elektronicznym wrogiem

28.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA📌 Asystentka wydawnictwa Czarna Owca i autorstwa S.K. Tremayne Czytaliście? Jakie wrażenia? Książka dość popularna i na czasie bo kto z nas nie używa nowinek technologicznych? Praktycznie większość z nas ma smartfona, tableta, iPada czy inne urządzenia RTV i AGD, które na bieżąco są wykorzystywane w życiu. Pracujemy zdalnie, tak samo s... {} Recenzja książki Asystentka

Bajkowy Sekret Elizy z Auschwitz

25.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dominik W. Rettinger jest autorem powieści Sekret Elizy, wydanej przez Świat Książki. Zacznę od tego, że mam bardzo mieszane uczucia co do tej książki. W zasadzie sama nie umiem określić czy mi się podobała czy nie. Nie wiem co niej myśleć. Z jeden strony mnie rozczarowała, a z drugiej wzruszyła do łez, ale do rzeczy... Tytułowa Eliza to femme f... {} Recenzja książki Sekret Elizy. Auschwitz. Płatna miłość

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe