Avatar @bookjedenwie

@bookjedenwie

Kanapowicz od 3 miesięcy. Ostatnio tutaj około 10 godzin temu.
{} bookjedenwie
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od 3 miesięcy. Ostatnio tutaj około 10 godzin temu.

Recenzje książek

33 recenzje, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję
Książka Niedopasowani

Wróciła mi wiara w literaturę kobiecą...

Samantha Young ...

Wróciła mi wiara w literaturę kobiecą...

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Parker Brown nie może uwierzyć, że musi wynająć chłopaka na niby... W zasadzie tyle wystarczyło abym z ciekawością sięgnęła po tę pozycję. Kiedy tylko do mnie przyszła, od razu wzięłam się za czytanie. Opis książki: Kiedy dostała wymarzoną pracę w nowoczesnej firmie, myślała, że trafiła do środowiska promującego myślenie postępowe. Okaz... {} Recenzja książki Niedopasowani

Książka Dziesięć tysięcy drzwi

Przejdź przez drzwi i wkrocz do innego świata...

Alix E. Harrow

Przejdź przez drzwi i wkrocz do innego świata...

{} WYBÓR REDAKCJI
2.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W książce "Dziesięć tysięcy drzwi" poznajemy historię młodziutkiej January, która pewnego dnia trafia na tajemnicze Drzwi. Po przekroczeniu ich progu, na krótką chwilę ląduje ona w całkiem innym świecie. Mijają lata, a dziewczyna nie zapomina o tym niezwykłym zdarzeniu. Nadchodzi informacja, która wywraca jej życie do góry nogami. Wkrótce Janu... {} Recenzja książki Dziesięć tysięcy drzwi

Książka Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Sarah J Maas na jaką czekałam

...

Sarah J Maas na jaką czekałam

1.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Księżycowe miasto" opowiada o losach Bryce, która jest w połowie człowiekiem, a w połowie fae. Wiedzie ona życie imprezowiczki, a w międzyczasie pracuje w galerii antyków u potężnej czarodziejki (a w zasadzie wiedźmy, ale to długa historia). Wszystko jednak lega w gruzach, kiedy po jednym ze zwykłych dni traci wszytko... Ktoś morduje kolejnych mi... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 2

Książka Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 1

Co się dzieje w Lunathionie...

Sarah J. Maas

Co się dzieje w Lunathionie...

16.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Księżycowe miasto" opowiada o losach Bryce, która jest w połowie człowiekiem, a w połowie fae. Wiedzie ona życie imprezowiczki, a w międzyczasie pracuje w galerii antyków u potężnej czarodziejki (a w zasadzie wiedźmy, ale to długa historia). Wszystko jednak lega w gruzach, kiedy po jednym ze zwykłych dni traci wszytko... Ktoś morduje kolejnych mi... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 1

Książka Adeptka

Wow, wow, wow

Rachel E. Carter ...

Wow, wow, wow

7.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ryiah przetrwała próbny rok w Akademii Magii, ale dopiero teraz zaczyna się dla niej prawdziwa nauka. Dziewczyna dostała się do wymarzonej frakcji bojowej, ale musi stawić czoła nauczycielowi, którego nie znosi, i wrogo nastawionej Priscilli. Sytuacji nie ułatwia też relacja z Darrenem, oscylująca między wrogością a sympatią, może nawet fascynac... {} Recenzja książki Adeptka

Książka Instytut

Dobry debiut

K.C. Archer

Dobry debiut

7.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Instytut" opowiada o dziewczynie imieniem Teddy. Swój czas spędza w kasynie grywając w pokera, co wychodzi jej nad wyraz dobrze. Nie wie ona jednak, że w rzeczywistości jest medium. Po wpadce z policją ratuje ją nieznajomy, który proponuje jej naukę w szkole dla jasnowidzów. Kiedy jednak Teddy tam dociera okazuje się, że nie wszystko jest takie, ... {} Recenzja książki Instytut

Książka Pierwszy rok

Czarny Mag. Pierwszy rok

Rachel E. Carter

Czarny Mag. Pierwszy rok

25.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do przeczytania książki "Czarny mag. Pierwszy rok" zostałam zmuszona. Tak, dobrze przeczytaliście. Zmusił mnie Instagram i każde zdjęcie wstawione przez recenzentów, którzy zachwycali się tą serią... Oczywiście przesadzam. Zaintrygował mnie opis i stwierdziłam, że to coś dla mnie, bo moją specjalnością jest fantastyka, ta kierowana do młodzieży ró... {} Recenzja książki Pierwszy rok

Książka Las na granicy światów

Czy dorówna Okrutnemu Księciu?

Holly Black ...

Czy dorówna Okrutnemu Księciu?

20.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Las na granicy światów" to książka jednej z moich ukochanych autorek. Jej poprzednie książki z serii "Okrutny książe" pobiły nie tylko moje serce, ale też wielu osób z bookstagrama. Zabierając się z tę lekturę czułam naprawdę duże podekscytowanie, ale też duże oczekiwania... "Las na granicy światów" opowiada historię Hazel i Bena, rodzeństwa, któ... {} Recenzja książki Las na granicy światów

Książka Coraz większy mrok

VERITY

Colleen Hoover

VERITY

10.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do twórczości Colleen Hoover chciałam się zabrać już od dawna. Tak się złożyło, że w moje ręce wpadła książka "Coraz większy mrok". Na wstępie muszę przyznać, że jestem jedną z tych osób, które narzekają, że wydawnictwo postanowiło spolszczyć tytuł zamieniając "Verity" na "Coraz większy mrok". Nie ma to znaczenia jednak, jeśli chodzi o fabułę. ... {} Recenzja książki Coraz większy mrok

Książka Bracia Slater. Tom 4. Ryder

Ryder

L.A. Casey

Ryder

10.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znacie serię "Braci Slater"? Ja trafiłam na nią przypadkowo jakiś czas temu w bibliotece. Wypożyczyłam pierwszą część (Dominic), spodobała mi się i tak zaczęła się moja przygoda z braćmi. Branna jest załamana tym, że jej związek z ukochanym mężczyzną okazał się pomyłką. Chociaż kocha Rydera ponad życie, to nie może w żaden sposób do niego dotrz... {} Recenzja książki Bracia Slater. Tom 4. Ryder

Książka Naznaczona

Jedna z moich ulubionych serii

Anne Bishop

Jedna z moich ulubionych serii

10.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czwarty tom serii "Inni" już za mną. Jak moje wrażenia? Przez wieki Inni i ludzie żyli obok siebie, ale stosunki między nimi były napięte. Gdy jednak ludzkość przekroczyła pewne granice, Inni muszą zadecydować, ile człowieczeństwa są w stanie tolerować – zarówno w swej społeczności, jak i w sobie samych… Ponieważ Inni zawarli sojusz z cassandr... {} Recenzja książki Naznaczona

Książka Seria królewska. Tom 2. Przeklęty książę

Przeklęty książę

Erin Watt

Przeklęty książę

9.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Przeklęty książę" to drugi tom serii "Królewskiej". Nie będę tu pisać za wiele o samej fabule, bo jeśli ktoś nie czytał pierwszej części, to byłby to gigantyczny spoiler. Przeczytajcie jednak opis, który nie zdradza raczej nic czego czytelnik nie mógł domyślić się po opisie pierwszej części... Reed Royal był niczym książę z bajki – przystojny,... {} Recenzja książki Seria królewska. Tom 2. Przeklęty książę

Książka Pisane szkarłatem

Coś innego

Anne Bishop

Coś innego

9.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Pisane szkarłatem" to książka, którą już kiedyś czytałam. Niestety tylko pierwszą część i do tej pory zdążyłam już większość fabuły zwyczajnie zapomnieć. Z okazji, że niedawno wyszła kolejna część cyklu "Inni" postanowiłam przypomnieć sobie i dokończyć tę serię. Meg Corbyn jest jasnowidzącą szczególnego rodzaju – widzi przyszłość, jeśli rozetn... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

Książka Tippi i ja

Emocjonalna burza

Sarah Crossan

Emocjonalna burza

9.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Tippi i ja" zobaczyłam na stronie wydawnictwa Dwie Siostry i od razu mnie zaintrygowała, a konkretnie jej opis: Tippi to ta z lewej. Siostra, bliźniaczka. Po prawej jest Grace. Mają szesnaście lat. To cud. Cud, że wciąż żyją.Gdziekolwiek się pojawią, ludzie gapią się na nie z rozdziawionymi ustami. „Czułabym się jak w pułapce” – mówią. „Ja... {} Recenzja książki Tippi i ja

Książka Zły król

Wow

Holly Black

Wow

7.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zły król" to druga część książki o losach Jude i Cardana. W "Okrutnym księciu" nie mogłam dojść do tego, czy książka mi się podoba, czy nie. Teraz mam jasno nakreśloną opinię na ten temat. Przez początkowe rozdziały, kiedy akcja dopiero się rozkręcała musiałam trochę zmuszać się do czytania. To jest jednak zrozumiałe, że na początku autor musi "w... {} Recenzja książki Zły król

Książka Cień i kość

Cień i kość || Bardugo, robisz to dobrze...

Leigh Bardugo ...

Cień i kość || Bardugo, robisz to dobrze...

6.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Minęło trochę czasu od mojej lektury książki "Cień i kość" i dalej nie mogę się pozbierać. Fakt, że w internecie krążą opinie, że "Szóstka wron" jest jeszcze lepsza każe mi przewidywać nadchodzącego wielkimi krokami kaca książkowego. Żołnierka. Przywoływaczka. Święta. Osierocona i nikomu niepotrzebna Alina Starkov jest żołnierką, która wie, że... {} Recenzja książki Cień i kość

Książka Mine

Mine || No cóż...

Katy Evans

Mine || No cóż...

6.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Brooke nigdy nie wyobrażała sobie, że skończy u boku mężczyzny, który jest marzeniem wszystkich kobiet. Nie wszystkie marzenia maja jednak szczęśliwe zakończenie. Kiedy Remington potrzebuje jej najbardziej, Brooke dokonuje odkrycia, które zmusza ją do zniknięcia z otoczenia ringu. Teraz, gdy dzieli ich odległość i mrok , jedyną rzeczą ,która jej ... {} Recenzja książki Mine

Książka Niepokorna królowa

Niepokorna Królowa

Meghan March ...

Niepokorna Królowa

6.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie zamierzałam tego robić. Naprawdę. Wiem, że to podchodzi już pod masochizm, ale powiedziało się A, trzeba też powiedzieć B. I tak oto przychodzę do was (a raczej wy do mnie przychodzicie...) z recenzją "Niepokornej Królowej" Meghan March drugiej części trylogii "Mount Trilogy". Zatem wyruszmy razem w podróż po krainie chaosu i bólu... "... {} Recenzja książki Niepokorna królowa

Książka Dwór cierni i róż

Dwór cierni i róż

Sarah J. Maas

Dwór cierni i róż

6.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czuję niejaki sentyment do tej serii. Pierwszą książkę Sarah J. Maas przeczytałam chyba w gimnazjum i było to dla mnie duże zauroczenie światem, jaki autorka potrafiła wykreować. Na tamte czasy "Dwór cierni i róż" był dla mnie książką wybitną. Jak jest teraz? No cóż... Dziewiętnastoletnia Feyre jest łowczynią – musi polować, by wykarmić i utrzy... {} Recenzja książki Dwór cierni i róż

Książka Tyson Fury. Bez maski. Autobiografia

Szokująca...

Tyson Fury ...

Szokująca...

1.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę po raz pierwszy zobaczyłam w księgarni, ale jej okładka od razu mnie zniechęciła. Pomyślałam: "Kolejne nudne jak flaki z olejem przechwałki faceta z testosteronem". Jakie było moje zdziwienie, kiedy niedługo po tym Instagram zalała fala pozytywnych opinii o autobiografii. Zaczęłam wątpić w mój osąd. Postanowiłam przekonać się, czy i mnie p... {} Recenzja książki Tyson Fury. Bez maski. Autobiografia

Książka Bez lęku

Bez schematów

Mia Sheridan ...

Bez schematów

29.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na "Bez lęku" Mii Sheridan trafiłam przypadkiem, a że "Bez winy" tej samej autorki bardzo mi się podobało, postanowiłam zapoznać się i z tą historią. I powiem wam: "Wooow". Miłość odnajdzie cię nawet w najgłębszym mroku. Sport był dla Holdena Scotta całym światem. Odnosił wielkie sukcesy, kibice go podziwiali i nie było kobiety, która by mu si... {} Recenzja książki Bez lęku

Książka Jego babeczka

Lekka i przyjemna

Penelope Bloom

Lekka i przyjemna

29.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy otrzymałam możliwość przeczytania "Jego babeczki" nie spodziewałam się cudów. Oczekiwałam lekkiej i zabawnej historii, trochę romantycznej i dość krótkiej. To miała być po prostu przerwa między czytaniem "cięższych" tytułów. Nie myliłam się. Posiadanie seksownego szefa wcale nie jest szczególnie kłopotliwe. Łatwo powiedzieć! Muszę tylko ... {} Recenzja książki Jego babeczka

Książka Zły król

Totalny rollercoaster

Holly Black

Totalny rollercoaster

29.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zły król" to druga część książki o losach Jude i Cardana. W "Okrutnym księciu" nie mogłam dojść do tego, czy książka mi się podoba, czy nie. Teraz mam jasno nakreśloną opinię na ten temat. Ziemia kryje szczątki tych, którzy musieli odejść, ale to dopiero początek... Najpierw bestialski mord, potem krwawa rzeź królewskiej rodziny i nieoczekiwana... {} Recenzja książki Zły król

Książka Król bez skrupułów

Dość tych bzdur

Meghan March ...

Dość tych bzdur

28.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zobaczyłam "Króla bez skrupółów" na stronie Lubimy Czytać w Top 100. Trochę się zdziwiłam, ale stwierdziłam "A co mi tam" i tak zaczęłam przygodę z tym "dziełem". Jakie są moje wrażenia? Przeczytajcie sami... Keira Kilgore jest rudowłosą pięknością o ognistym temperamencie i niepokornej duszy. Prowadzi destylarnię, która należy do jej rodziny ... {} Recenzja książki Król bez skrupułów

Książka Ogień, który ich spala

Chyba liczyłam na więcej...

Brittainy C. Cherry

Chyba liczyłam na więcej...

28.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pisząc ten wpis jestem jakieś dwie godziny po przeczytaniu książki "Ogień, który ich spala". Jest to pierwszy raz od sześciu miesięcy, kiedy sięgnęłam po książkę, która nie jest lekturą szkolną (dla niewtajemniczonych - powstrzymywała mnie matura). Czytając jednak historię o Loganie i Alyssie muszę przyznać, że trochę się zawiodłam. Przytoczę ... {} Recenzja książki Ogień, który ich spala

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}