Avatar @nikolajablonska37

pasjonatka_ksiazek1

@nikolajablonska37
5 obserwujących. 6 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
{} pasjonatka_ksiazek1
{} Napisz wiadomość
5 obserwujących.
6 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

296 recenzji

Toksyczny związek

26.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie rudowłosej Małgorzaty w końcu jest poukładane – stała praca, stały związek i coraz bardziej konkretne plany na przyszłość. Odkąd w jej życiu pojawił się Stefan, wszystko kręci się wokół niego. I choć znajomi i przyjaciele są zdania, że ta relacja zmieniła ją z pyskatej, pewnej siebie wojowniczki w potulną kurę domową, Małgorzata uparcie wier... {} Recenzja książki Wybierz mnie

Fantastyka, która wciągnie każdego

17.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W Królestwie Damarii przeznaczeniem Fay jest jedno — zabijanie smoków. Król wychował ją na swoją Bestię, jednak wielu rzeczy o niej nie wie. Łowczyni wie, że inni dowódcy śledzą każdy jej ruch, a potknięcie może kosztować życie. Pewien czerwonooki smok ma plany względem Fay i nie pozwoli, aby dziewczyna wykradła się z jego szponów. Co pocznie Wład... {} Recenzja książki Dziedzictwo Smoków. Łowczyni

Wzruszająca historia o miłości wakacyjnej

26.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każda bolesna chwila daje nam siłę, by zawalczyć o jutro. Czasami nasze wielkie pasje legną w gruzach, zanim mają szansę się rozwinąć… Dziewiętnastoletnia Zuza od najmłodszych lat wiązała swoją przyszłość z malarstwem. Jednak egzamin na wymarzone studia nie poszedł tak, jak się tego spodziewała. Aby oderwać się na chwilę od przygnębiających myśli,... {} Recenzja książki Żyje się tu i teraz

Czy miłość zwycięży z chęcią zemsty?

24.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zemsta jest słodka, lecz czy przyniesie tak długo wyczekiwane ukojenie? Przekona się o tym Sebastian Savage, który musiał diametralnie zmienić całe swoje życie, by dorwać ludzi odpowiedzialnych za śmierć swoich bliskich. Szczególnie jednego. Przeistoczył się więc w nieobliczalnego gangstera i latami przygotowywał do zadania wrogowi ostatecznego ci... {} Recenzja książki Pół gangster, pół serio

Bo miłość rządzi się swoimi prawami

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Andrea – kobieta, która nie chce się podporządkować rodzinnej tradycji aranżowania małżeństw. Pragnie być wolna i układać swoje życie według własnego planu. Ucieka od rodziców, by zamieszkać w domu Babci. Tam też poznaje Doriana – mężczyznę starszego od siebie o kilka lat. Niemalże od razu pomiędzy nimi pojawia się… Wrogość. Mimo tego Andrea po ja... {} Recenzja książki Miłość (Nie)Aranżowana

Kontynuacja trylogii

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Błażej, targany wyrzutami sumienia, wraca do Polski, by odkupić swoje winy. Stawia na prawdę i wierzy, że ta go wyzwoli. Zbiera kawałki swojego serca, które rozrzucone są gdzieś po świecie. Czy uda mu się zdobyć to, co sobie założył? Czy jego miłość wystarczy, by uzyskać wybaczenie kobiety, którą tak bardzo skrzywdził? . Za egzemplarz dziękuję @Li... {} Recenzja książki Diabelna prawda

Przezabawna komedia romantyczna

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeden niefortunny incydent w pracy wywraca życie Joanny Sawickiej do góry nogami. Kiedy młoda kobieta traci stanowisko menedżerki restauracji w renomowanym hotelu, postanawia postawić wszystko na jedną kartę i spróbować życia za granicą, a konkretnie – w Londynie. Jako opiekunka czteroletniej Grace Joanna będzie musiała zmierzyć się z wyzwaniami, ... {} Recenzja książki A niech to szlag!

Antologia wakacyjna

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za egzemplarz dziękuję @Link oraz za możliwość jej przeczytania. Przychodzę do was z recenzją letniej antologii, gdzie jedenaście autorek zaprasza nas na wakacyjne przygody z Facetem na wakacje. Jedenaście gorących opowiadań, które pozwoliły mi zapoznać się z piórem niektórych autorek, z którymi nie miałam do tej pory styczności. Ciężko mi się wyp... {} Recenzja książki Facet na wakacje

Wspaniały debiut

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwudziestosiedmioletnia Elena Sanchez pracuje w agencji nieruchomości i z każdym dniem czuje się coraz bardziej wypalona. Uważa, że jest niedoceniana i to tylko dlatego, że nie nosi spodni. Kiedy okazuje się, że podczas jej urlopu firmę przejął młody miliarder Logan James Grant, sytuacja wydaje się zmieniać ze złej na jeszcze gorszą. Nie wiedząc, ... {} Recenzja książki Gra pozorów

Historia niepowtarzalna, która chwyta za serduszka

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bolesne doświadczenia z dzieciństwa sprawiły, że Amy stara się jak najszybciej usamodzielnić i otoczyć opieką swoją młodszą siostrę, która raz po raz wpada w tarapaty. By zapewnić sobie niezależność finansową, Amy zatrudnia się w ekskluzywnej agencji towarzyskiej, w końcu jednak przychodzi dzień, w którym postanawia wprowadzić w swoim życiu radyka... {} Recenzja książki Miłość na kredyt

Historia do puzzli podobna

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy zależy ci na szczęściu najbliższej osoby, nie cofniesz się przed niczym. 21-letnia Sarah, studentka farmacji, jest w stanie poświęcić wszystko, byle tylko zdobyć pieniądze na opłacenie domu opieki dla schorowanej babci, która wychowywała ją po śmierci rodziców. Dziewczyna jest przekonana, że zatrudniając się w ekskluzywnej agencji towarzyskiej... {} Recenzja książki Miłość na sprzedaż

Wzruszający thriller

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Becky podnosi słuchawkę telefonu i po drugiej stronie słyszy bardzo słaby głos. W jednej sekundzie dociera do niej jednak, z kim rozmawia. To matka, Selma. Nie kontaktowały się ze sobą od lat, a teraz tej kobiecie, która porzuciła ją i jej ojca dla innego mężczyzny, niezależności oraz kariery pisarskiej, pozostało zaledwie kilka dni życia. I coś w... {} Recenzja książki Zaginiona siostra

Miła książka na wieczór

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nieporadna towarzysko Joellen Bixby w każdą sobotę ma randkę z kotem, kubkiem lodów i fantazjami o niesamowicie przystojnym oraz zakazanym szefie Michaelu Maddoxie. Oddałaby wszystko, żeby zwrócił na nią uwagę. Ale jak ma tego dokonać, kiedy jest przekonana, że Michael nigdy nie zawiesi na niej wzroku? Kobieta może otrzymać odpowiedź szybciej, niż... {} Recenzja książki Układ z Cameronem

Silni główni bohaterowie

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Matteo Castelli jest synem, a zarazem następcą bezwzględnego capo Nowego Jorku. Kiedy wpada do domu publicznego prowadzonego przez znajomą burdelmamę, urządza tam piekło na ziemi. Oszczędza tylko jedną osobę – dziewczynę o imieniu Bianca. Mężczyzna zabiera ją do siebie. Wtedy jego ojciec dostrzega, że młoda kobieta jest bardzo podobna do żony Ales... {} Recenzja książki Matteo

Absurdy? Przecież one są spoko. 🤣

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Carter Daring jest zawodowym bokserem. Przygotowuje się do walki, która może okazać się przepustką do pojedynku o tytuł mistrza świata w wadze półciężkiej. Któregoś dnia, wracając z treningu natyka się na przewrócony samochód. Wzywa pogotowie i jedzie do domu, ale widok, który ujrzał na miejscu wypadku, nie daje mu spokoju; zielone oczy i ciemne w... {} Recenzja książki Ring

Mistrzowska historia pełna humoru i zagadek

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Piaszczyste plaże, trawy i trzcinowiska przyciągają ludzi spragnionych wypoczynku. Oraz tych, którzy z dala od wielkomiejskiego gwaru prowadzą tu swoje ciemne interesy. Na przykład takich jak Luca. Inni, tacy jak Marcin i Paulina, woleliby pewnie zjawić się tam z własnej woli i w nieco przyjemniejszych okolicznościach. Chwilowo są jednak za bardzo... {} Recenzja książki Chechło

Bo rodzina zawsze jest na pierwszym miejscu

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Hollywood nauczył mnie wszystkiego, co wiem o związkach, prócz tego, jak w nich trwać. Jako aktor stałem się mistrzem udawania. Udawania, że koszmarne dzieciństwo nie miało na mnie wpływu. Udawania, że wszystko w porządku. Udawania, że wiem, jak ocalić siebie, dziewczynę, cały ten przeklęty świat. Zawsze jednak znałem prawdę – nie jestem niczyim ... {} Recenzja książki Zostań dla mnie

Thriller, o którym nie da się zapomnieć

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„ ZASADA @Link : Ufaj tylko mamie i tacie. ZASADA @Link : Obcy są zagrożeniem. ZASADA @Link : Nigdy nie zdradzaj swojego imienia obcym. ZASADA @Link : Nigdy nie zbliżaj się do obcych i nie pozwalaj, by oni zbliżyli się do ciebie. ZASADA @Link : Jeśli obcy woła cię po imieniu, uciekaj. „ . Hanna Hall w dzieciństwie zamordowała brata. Wyparte ws... {} Recenzja książki Dom głosów

Zabawa w kotka i myszkę

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Brynn na własnej skórze dowie się, co naprawdę znaczy znaleźć się w złym miejscu i złym czasie. Kiedy dociera pod podany przez ojca adres, żeby w jakiś sposób spłacić zaciągnięte przez niego długi, bardzo szybko orientuje się, że ten po raz kolejny zaryzykował jej życiem. Wpadła w pułapkę. Kobieta jednak dostaje szansę na wyjście z opresji. Ma dos... {} Recenzja książki Żelazna zbrodnia

Pokręcony związek

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy znał Dantego Soprano. Miał wszystko: wykształcenie, wygląd, pieniądze i władzę. Mało kto jednak wiedział o jego najmroczniejszych sekretach, które ukrywał, dopóki nie zjawiła się ona. Hayely Olsen mieszkała z matką, która ją okradała i zmieniała jej codzienną egzystencję w piekło. Gdy ich drogi się skrzyżowały, życie kobiety przewróciło się ... {} Recenzja książki Dante Soprano

Finał porywającej trylogii

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Felicja odzyskuje pamięć, a wraz z nią chce odzyskać męża. Okazuje się jednak, że współorganizacja jego ucieczki z więzienia to za mało; Alex jest przekonany, że wolność zawdzięcza Michaelowi. Znika bez śladu, ale Felicja nie daje za wygraną. Wie, że nosi jego dziecko, wie, że pragnie tylko jego, że nie chce spędzić życia z nikim innym. Przez chwi... {} Recenzja książki Przysięga

Walka o przetrwanie

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Misha zawsze był odmieńcem, ale to nie przeszkodziło mu w tym, aby zostać najwierniejszym żołnierzem mafijnej rodziny Santini. Stał się również oddanym przyjacielem i powiernikiem Vincenta. Mężczyźni poznali się, kiedy byli jeszcze dziećmi. Wtedy Misha uratował Vincenta przed porwaniem. Nie ma drugiej osoby, której capo ufałby bardziej niż jemu. W... {} Recenzja książki Żołnierz mafii

Historia, która porusza wiele ważnych aspektów życiowych

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziedzictwo po dziadku to zalążek czystego zła, który na wszystkich odcisnął piętno. Młoda malarka z Polski i właściciel sieci hoteli na Słowacji. Za sprawą jego brata dziewczyna trafia w wir niespodziewanych i przerażających wydarzeń. Czy traumatyczne przeżycia ich zniszczą? Czy będą w stanie znaleźć ten płomyk, który tlił się od początku tej zna... {} Recenzja książki Bojąc się jutra

Kryminał, który wciąga

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziesięć lat wcześniej w szwedzkim mieście Karlstad Heimer Bjurwall poszukuje zaginionej córki Emelie. Dziewczyna jest jedyną dziedziczką imperium modowego AchWe, więc on i jego żona Sissela obawiają się, że została porwana. Kiedy lokalna policja znajduje krew i nasienie na klifie, dochodzi do aresztowania nastoletniego chłopaka z biedniejszej dzi... {} Recenzja książki Ostatnie życie

Przenieście się do krainy, która was wzruszy i popłyną łzy

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lato na Zanzibarze i gorące uczucie, które połączyło muzyka i zwyczajną dziewczynę. Kornelia zamierza spędzić wakacje z przyjaciółką na największej tanzańskiej wyspie. Nie ma pojęcia, że ten wyjazd diametralnie zmieni jej życie. Gorące uczucie, które połączy ją ze znanym muzykiem, nie będzie miało w sobie nic z ognia i namiętności właściwych letni... {} Recenzja książki Ostatni oddech

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe