Avatar @Kobietaczytajaca

@Kobietaczytajaca

15 obserwujących. 15 obserwowanych.
Kanapowicz od 10 miesięcy. Ostatnio tutaj 11 dni temu.
{} Kobietaczytajaca
{} Napisz wiadomość
15 obserwujących.
15 obserwowanych.
Kanapowicz od 10 miesięcy. Ostatnio tutaj 11 dni temu.

Recenzje książek

84 recenzje, w tym 4 recenzje wyróżnione przez redakcję
Książka Rozmowy z seryjnymi mordercami

Mordercy

Christopher Berry-Dee

Mordercy

8.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta książka została napisana przez światowej sławy kryminologa śledczego, osobę, która latami zdobywała zaufanie morderców pochodzących z różnych kontynentów. Autor chce nam pokazać to, co siedzi w ich głowach, dlaczego zdecydowali się mordować, odbierać innym życie. Każda historia zaczyna się od przedstawienia dzieciństwa danego mordercy, autor ta... {} Recenzja książki Rozmowy z seryjnymi mordercami

Książka Psychopata

Thriller medyczny

Klaudia Muniak

Thriller medyczny

5.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta książka należy do gatunku thrillera medycznego i tak jak wskazuje na to nazwa sporo w niej zagadnień medycznych. Główna bohaterka Maja Lipska pracuje w ośrodku naukowo- badawczym BCT, które przeprowadza badania na zwierzętach, aby opracować nową metodę leczenia glejaka mózgu. Dziewczyna jest oddanym pracownikiem, kiedy otrzymuje szansę przedsta... {} Recenzja książki Psychopata

Książka Syn pszczelarza

Obyczajówka

Kelly Irvin ...

Obyczajówka

1.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Debora Lantz wraz ze swoimi siostrami i mamą Abigail po śmierci ojca przeprowadza się do wujka, który mieszka w Teksasie. Z opowieści Stephena, mężczyzny, który chce poślubić matkę dziewczyny wynika, że to kraina mlekiem i miodem płynąca, jednak po przyjeździe okazuje się, że wcale tak nie jest. Debora tęskni za swoim domem i chłopakiem nią zainte... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

Książka Dobry chłopak

Hokeiści

Elle Kennedy ...

Hokeiści

25.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to pierwsza część o hokeistach, przystojnych, dobrze zbudowanych oraz bardzo interesujących facetach, którym jednak w miłości niezbyt dobrze się układa. Ich życie kręci się wokół meczów i treningów, więc dlatego nie mają oni zbyt wiele czasu dla drugiej osoby. Jess jest druhną na ślubie swego brata oraz dostała zadanie, aby zorganizować jego ... {} Recenzja książki Dobry chłopak

Książka Normalni ludzie

Inna niż wszystkie

Sally Rooney ...

Inna niż wszystkie

24.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główni bohaterowie to Connell i Marianne, którzy znają się bardzo dobrze, choć przed swoimi rówieśnikami udają, że jest wręcz przeciwnie. Marianne to dziewczyna pochodząca z bogatego domu, ale uznawana przez innych za dziwaczkę, natomiast Connell to gwiazda szkolna w piłce, jego rodzicielka pracuje sprzątając w domu dziewczyny. Chłopak często przy... {} Recenzja książki Normalni ludzie

Książka Zima czarownicy

Przepiękna baśń

Katherine Arden

Przepiękna baśń

{} WYBÓR REDAKCJI
22.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio pisałam Wam, że przeczytana przeze mnie książka miała być magiczna, a taka nie była i strasznie nad tym ubolewałam. Dziś przychodzę z książką, która w każdym calu spełniła moje oczekiwania, choć sama autorka postawiła sobie naprawdę wysoką poprzeczkę pisząc dwa poprzednie i to bardzo dobre tomy. Jeżeli poszukujecie książki, w której wystę... {} Recenzja książki Zima czarownicy

Książka Totalna Magia

Magia bez magii

Alice Hoffman

Magia bez magii

21.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sally i Gillian to siostry, które po śmierci rodziców trafiają do ciotek pod opiekę. Franny i Jet nie są takimi zwykłymi ciotkami, przez mieszkańców są one uważane za czarownice, wiedźmy. Stało się tak, ponieważ kobiety, których mężczyzna zdradził bądź którego one pożądały przychodziły właśnie do ciotek po mikstury i porady. To wtedy działy się ró... {} Recenzja książki Totalna Magia

Książka Echa niewierności

Bardzo dobra obyczajówka

Edyta Świętek

Bardzo dobra obyczajówka

18.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moi drodzy jest to drugi tom serii Grzechy młodości, tu znów spotkamy się z rodziną Trzeciaków. W tym tomie dzieje się bardzo dużo, gdyż jak wiecie, lub nie wiecie ta rodzina jest naprawdę duża. Tymoteusz po doprowadzeniu swojej żony Elżbiety do drastycznych decyzji, będzie chciał, a raczej musiał odpokutować. Justyna wraz z Eugeniuszem wcale nie ... {} Recenzja książki Echa niewierności

Książka Poryw

Kryminał

Kinga Wójcik

Kryminał

17.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pewnego dnia na komisariat przychodzi starsze małżeństwo, aby zgłosić zaginięcie swego syna. Mężczyzna wcale nie chciał tam iść, gdyż myślał że syn szybko się odnajdzie. Jak później się okazuje mężczyzna został zamordowany, a do jego sprawy przydzielono najlepszą panią komisarz Lenę Rudnicką. Pod lupę niezastąpionej kobiety wchodzą żona, przyjacie... {} Recenzja książki Poryw

Książka Cień

Ciemność

Melanie Raabe

Ciemność

16.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Norah to dziennikarka, która przeprowadza się z Berlina do Wiednia, gdyż zamyka pewien rozdział w swoim życiu i otwiera nowy. Pewnego dnia słyszy od żebraczki na ulicy słowa, że jedenastego lutego zabije mężczyznę, który będzie się nazywał Arthur Grimm, a żeby było jeszcze ciekawiej powiedziała, że to zabójstwo będzie całkowicie dobrowolne. Kobiet... {} Recenzja książki Cień

Książka Nieodpowiednia dziewczyna

Emocjonalna i refleksyjna książka

J. Harrow

Emocjonalna i refleksyjna książka

13.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tak pokrótce o fabule, a więc Eva to młoda tatuażystka stroniąca od mężczyzn i uważająca, że miłość nie istnieje. Niejednokrotnie zostaje oceniona na podstawie swego wyglądu, bo przecież tak jest najłatwiej. Daniel to chłopak pochodzący z dobrego domu posiadający wspaniałych i opiekuńczych rodziców. Poznaje Evę, kiedy wraz ze swoją dziewczyną Alic... {} Recenzja książki Nieodpowiednia dziewczyna

Książka Rzeka kłamstw

Opowieść o zwykłym życiu

Edyta Świętek

Opowieść o zwykłym życiu

11.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to pierwszy tom sagi Grzechy młodości, w których autorka przenosi nas do lat siedemdziesiątych. Miejsce akcji Bydgoszcz właśnie tam mieszka rodzina Trzeciaków, którą będziemy mogli poznać. Elżbieta i Tymoteusz to małżeństwo posiadające czwórkę dzieci. Mąż robi karierę a żona poświęciła wszystko dla rodziny. Ostatnio w ich małżeństwie nie dzie... {} Recenzja książki Rzeka kłamstw

Książka Próba życia

Próba życia

K.A. Figaro

Próba życia

10.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moi drodzy przedstawiam Wam trzeci i moim zdaniem najlepszy tom z tej serii, nie st on ostatnim i to mnie bardzo cieszy. Jest tu wszystko to, co ja bardzo lubię w książkach. Przede wszystkim ogrom przeróżnych emocji, które będą nam towarzyszyć przez całą książkę, ja lubię książki, które poruszają moimi emocjami, gdzie złość miesza się ze szczęście... {} Recenzja książki Próba życia

Książka Prosty układ

Erotyk

K.A. Figaro

Erotyk

10.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to pierwszy tom serii Rozchwiani, w którym znajdziemy historię Łucji i Dymitra. Łucja to skromna, śliczna osóbka, która studiuje, a raczej już kończy studia. Pewnego dnia poznaje przystojnego mężczyznę, takiego bardzo pewnego siebie, jednak posiada on wadę a chodzi tu o brak szacunku do kobiet. Traktuje je bardzo przedmiotowo, nie chce wielki... {} Recenzja książki Prosty układ

Książka Piękne zło

Piękne zło

Annie Ward

Piękne zło

9.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Maddie i Ian to para, która niby posiada szczęśliwe życie, ale czy tak jest? Ian służył w armii brytyjskiej i cierpi na zespół stresu pourazowego, natomiast Maddie po bardzo dziwnym wypadku musi chodzić na terapię do pani Cami J. Ponieważ ujawniły się u niej lęki. Małżeństwo posiada wspaniałego czteroletniego syna, którego rodzice kobiety bardzo k... {} Recenzja książki Piękne zło

Książka Nic o mnie nie wiesz

Czy wiesz wszystko o osobie z którą dzielisz łóżko?

E.G Scott

Czy wiesz wszystko o osobie z którą dzielisz łóżko?

7.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W tej książce spotkamy małżeństwo, które nie do końca wie o sobie wszystko, pomimo tego że znają się bardzo długo. Rebecca i Paul są małżeństwem już od bardzo dawna, nie mają dzieci, ale posiadają cudowny dom i psa. Kiedy Paul traci pracę wdaje się w romans z pewną kobietą, zaczyna małymi krokami odsuwać się od swojej żony. Rebecca jest uzależnio... {} Recenzja książki Nic o mnie nie wiesz

Książka Corrupt

Erotyk

Penelope Douglas

Erotyk

4.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tę książkę przeczytałam tydzień temu, postanowiłam jej recenzję odłożyć, aby przemyśleć i poukładać sobie w głowie to, co Wam chcę o niej napisać. W książce występuje spora ilość bohaterów, każdy z nich jest inny. Mamy postacie dobre i złe. Erika i Michael znają się od maleńkości, dziewczynie od zawsze podobał się chłopak, a i on również zwracał n... {} Recenzja książki Corrupt

Książka Selekcjoner

Selekcjoner

Dorian Zawadzki

Selekcjoner

2.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moi drodzy ta książka przeniesie Was do roku 1985, do Londynu, a miesiącem będzie lipiec. Podczas bardzo dużej awarii prądu na peryferiach miasta młoda, naga kobieta pojawia się, prawie nic o sobie nie wie, aby tyle że ma na imię Faith oraz to, że ma 48 godzin na realizację zabójczego planu. Po kilku godzinach zaczynają ginąć bossowie mafii, a tą ... {} Recenzja książki Selekcjoner

Książka Głos przeszłości

Czas wojny i czas reprywatyzacji

Zbigniew Zborowski

Czas wojny i czas reprywatyzacji

31.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na samym początku przybliżę fabułę książki. W tej opowieści przeszłość przeplata się z teraźniejszością. Mamy Warszawę z lat 1942-43 i tę z 2017 roku. W czasie wojny dochodzi do morderstw kobiet w getcie, niestety nikt tym się zbytnio nie przejmuje. Mordercą jest Golem, którego bardzo chce schwytać Andrzej Bartycki ojciec Cyli- żydówki. Morderca z... {} Recenzja książki Głos przeszłości

Książka Amnezja

Dziury w pamięci

Federico Axat

Dziury w pamięci

30.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główny bohater John Brenner jest alkoholikiem, który od dłuższego czasu stara się trwać w trzeźwości i panować nad swoim uzależnieniem. Ma on czteroletnią córkę o imieniu Jenne, widzi ją bardzo rzadko, gdyż mieszka ona wraz ze swoją matką i nowym partnerem. Pewnego dnia John budzi się we własnym domu, lecz nie w łóżku a na podłodze, obok leży pust... {} Recenzja książki Amnezja

Książka Serce gangstera

Mafia

Anna Wolf

Mafia

27.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moi drodzy tę książka przeczytałam tydzień temu i nadal utrzymuję swoje zdanie, że podobała mi się. Mamy tutaj mężczyznę o imieniu Aleksiej, który posiada kasyno i pożycza swoim graczom bardzo wysokie kwoty, niestety nie każdy ma jak oddać więc mężczyzna przyjmuje zastawy w postaci jakichś rzeczy, aby odzyskać swój dług. Aleksieja wszyscy znają al... {} Recenzja książki Serce gangstera

Książka Ktoś, kogo znamy

Uważaj na sąsiadów

Shari Lapeña

Uważaj na sąsiadów

26.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka została napisana przez autorkę bestsellerów a ich tytuły to „Para zza ściany” i „Niechciany gość". Ja żadnej z tych książek nie przeczytałam jednak kiedy widzę u autora bestsellery to czuję się zachęcona i chcę poznać jego twórczość. Opis tej książki bardzo mnie zachęcił, ale jeszcze bardziej polecajka @czytelniamolaksiążkowego. Na samym p... {} Recenzja książki Ktoś, kogo znamy

Książka Nienasycona

W sidłach nałogu

Katarzyna T. Nowak

W sidłach nałogu

24.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy zobaczyłam tę książkę i zapoznałam się z jej opisem to wiedziałam że muszę ją przeczytać. Bardzo lubię kiedy w książkach porusza się realne problemy. Autorka we wcześniejszej swojej książce opisała dokładnie pobyt w zakładzie odwykowym i tytuł tej książki to „ Rok na odwyku. Kronika powrotu.". W tej książce wraca do przeszłości i opisuje cza... {} Recenzja książki Nienasycona

Książka Nero

Pięknie rozkwitająca miłość

Sarah Brianne

Pięknie rozkwitająca miłość

19.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nero to postrach w szkole, każdy wie, że z nim się nie zadziera. Natomiast Elle to dziewczyna prześladowana przez swoich rówieśników, posiada jedną przyjaciółkę taką prawdziwą, a jest nią Chloe. Obie dziewczyny wolałyby zniknąć nie tylko z przerw, ale i całego pobytu w szkole. Przeważnie obrywa Elle, gdyż to ona swoim ciałem nie jednokrotnie osła... {} Recenzja książki Nero

Książka Aavariis. Strach i samotność

Strach i samotność

Szymon Hintzke

Strach i samotność

17.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na samym początku przybliżę fabułę tej książki, byście mogli zobaczyć, o czym ona jest. Erick Horldston to miejscowy alchemik, który wiedzie spokojne życie wraz ze swoją partnerką Anną, niezwykle piękną kobietą. Są oni w sobie bardzo mocno zakochani, on troszczy się o nią w chorobie, robi wszystko by mogła być szczęśliwa. Mężczyzna większość czasu... {} Recenzja książki Aavariis. Strach i samotność

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}