Avatar @Nastka_diy_book

@Nastka_diy_book

10 obserwujących. 16 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.
{} nastka_diy_book
{} Napisz wiadomość
10 obserwujących.
16 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.

Recenzje książek

202 recenzje, w tym 7 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Historia Marcela i Leksi.

13.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szukacie lekkiej i przyjemnej lektury? Jeśli lubicie sięgać po książki, które są pikantnym romansem, to polecam Wam książkę autorstwa M. F. Mosquito. “Przekonaj mnie” to historia dająca nadzieję na miłość, ale przede wszystkim to historia dwójki młodych ludzi, którzy zostali zranieni i poszukują tej odpowiedniej osoby, której będą mogli w końcu za... {} Recenzja książki Przekonaj mnie

Devlin-Diabeł

5.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Devlin” autorstwa Jennifer L. Armentrout to ostatni tom cyklu de Vincent. Najstarszy brat rodu de Vincent jest najbardziej tajemniczy, jego sekrety wydają się tak głęboko zakopane, że nie powinno się mieć nadzei, że kiedykolwiek będą odkopane. Trzeci tom tego cyklu w genialny sposób kończy historię, a mroczna otoczka tej historii powoduje u czyte... {} Recenzja książki Devlin

Obsesja

5.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po skończeniu ostatniego tomu serii Lux czułam lekki niedosyt. Bardzo spodobał mi się świat, który stworzyła Jennifer L. Armentrout, a historia, którą opowiedziała zapadła mi w pamięci. Autorka zadbała o swoich czytelników i dała nam kilka książek z univwersum, w którym była osadzona seria Lux, lecz opowiada o bohaterach, których historie nie zost... {} Recenzja książki Obsesja

Można otrzymać w swoim życiu zbyt wiele zła?

30.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka “Zbyt wiele” to połączenie dwóch tomów “Szukając siebie” i “Zbyt wiele” autorstwa Bartosza Bartoszyńskiego. Oba tomy poruszyły moje serce, nie potrafiłam przestać płakać, dosłownie z każdą przerzuconą stroną ocierałam łzę z oka. O tej książce trzeba mówić, ponieważ powinna być znana każdemu, historia w niej zawarta jest cudowna, bolesna, a... {} Recenzja książki Szukając siebie. Zbyt wiele

Nie Twój Interes, kto czytał ten wie o co chodzi.

26.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Gabriel” Jennifer L. Armentrout to drugi tom z cyklu de Vincent, który okazał się odrobinę lepszy niż poprzedni. Po raz kolejny zagłębiamy się w historię jednego z braci de Vincent, tym razem poznamy Gabriela, środkowego brata Lucyfera, który znalazł swoją miłość w poprzednim tomie. Muszę przyznać się, że nie spodziewałam się po raz kolejny autor... {} Recenzja książki Gabriel

Zielarnia Fleuret-Bourry

26.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Mała zielarnia w Paryżu" autorstwa Donatelli Rizzati to piękna i wartościowa książka obyczajowa z romansem w tle. Przebaczenie, cierpienie i siła przyjaźni to główne aspekty tej książki. Ukazuje nam relacje międzyludzkie, wielowarstwowe i bardzo skomplikowane. Wstawki, które zawiera książka przedstawiają lecznicze właściwości roślin oraz kilka re... {} Recenzja książki Mała zielarnia w Paryżu

Z Konsorcjum się nie odchodzi.

23.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Długo zabierałam się do ostatniego tomu serii Konsorcjum, nie chciałam jeszcze kończyć historii Nadii i Dominica. “Konsorcjum” tom 3 kończy historię tej dwójki oraz zamyka wszystkie wątki. Tom pierwszy zachwycił mnie i zaciekawił na tyle, że sięgnęłam od razu po tom drugi. Kolejny tom był ekscytujący i był idealnym rozpoczęciem bardzo zaskakującej... {} Recenzja książki Konsorcjum. Tom 3

Revenge

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Revenge” Agnieszki Lingas-Łoniewskiej to piąty tom serii Bezlitosna siła, jest to tom niespodzianka, bynajmniej dla mnie. Czytając poprzedni tom “Mars” byłam na 100% pewna, że historia chłopaków z PantaRhei jest zakończona i więcej nie spotkam się z nimi. Po szoku jaki doznałam po odkryciu piątego tomu tej serii, nastała chwila zachwytu nie tylko... {} Recenzja książki Revenge

Przysięga

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kilka dni temu dostałam książkę do recenzji z wydawnictwa Akurat, była to wielka niespodzianka i bardzo się ucieszyłam, gdy znalazłam w przesyłce romans mafijny. Tytuł nic mi nie mówił, autorki nie znałam, więc moja ciekawość rosła z każdą chwilą. Największą przykrą niespodzianką był fakt, że otrzymałam trzeci tom serii Grzech mafii Magdaleny Winn... {} Recenzja książki Przysięga

Pozłacane wilki

10.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę się przyznać, że jestem osobą, która sięga po książki z powodu ich pięknych okładek. Może nie kupuję ich w ciemno, ponieważ ogranicza mnie miejsce na książki, dlatego często sięgam po książki na Legimi i Empik Go, wspomagając się biblioteką. Po ostatnim zamknięciu bibliotek, moja zaopatrzyła się w kilka książek fantastycznych, które rzuciły ... {} Recenzja książki Pozłacane Wilki

Czy iluzja może okazać się prawdziwa?

10.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W poszukiwaniu lekkiej historii, sięgnęłam po dylogię “Miłosna gra” D. B. Foryś. “Miłosny blef” był na tyle przyjemną lekturą, że od razu sięgnęłam po kolejny tom. Historia Heli i Kuby była zabawna, rozczulająca i na swój sposób zaskakująca. Zakończenie pierwszego tomu wprawiło mnie w osłupienie i nie wyobrażałam sobie czekać na kolejny tom. Myśla... {} Recenzja książki Miłosna iluzja

Ile jesteś w stanie poświęcić dla rodziny?

1.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki A.S. Sivar miałam przyjemność czytać już w zeszłym roku, oczarowała mnie dwoma tomami “Konsorcjum”, 2 czerwca będzie miał premierę tom trzeci “Konsorcjum”, po który na pewno sięgnę. Nie jest to jedyna książka autorki, niedawno w moje ręce trafiła antologia gorących opowiadań, jedno z nich zostało napisane właśnie przez A.S. Sivar. Tym ra... {} Recenzja książki Piekielny układ

Plaża, piękna wyspa i nie tak tajna misja do wykonania.

1.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czerwiec to miesiąc, który jest zapowiedzią lata, ciepła związanego z wakacjami i luzu. Dodajmy do tego historię o pierwszym pocałunku, magicznym momencie, o którym każda nastolatka marzy, by był idealny, tak podobny do tych filmowych i oczywiście z tym wybranym i idealnym chłopakiem. “Wybierz mnie” Beth Garrod jest idealną pozycją na lato, letn... {} Recenzja książki Wybierz mnie!

Diabeł czy Żelazny wilk?

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wielokrotnie już wspominałam, że kocham fantastykę, mroczną, pełną krwi i szaleństwa, chyba najbardziej, lecz zdarza mi się sięgnąć po tą młodzieżową, opartą w głównej mierze na poszukiwaniu miłości. “Żelazny wilk” Siri Pettersen należy do tego pierwszego gatunku, autorka wprowadziła nas do świata, w którym rządzi krew, wilcza krew. W większości... {} Recenzja książki Żelazny Wilk

Zbiór bardzo gorących opowiadań

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Rozpalone zmysły” to zbiór siedmiu opowiadań, które rozpalą czytelnika. Siedem autorek, niektóre znane mi bardzo dobrze, z niektórymi spotkałam się pierwszy raz. Upewniłam się, że A. S. Sivar i Agnieszka Lingas-Łoniewska potrafią bardzo dobrze pisać i nadal wiodą prym, wśród autorek, po które lubię sięgać. Karolina Agata Socha, Nina Nirali, Agata... {} Recenzja książki Rozpalone zmysły

Powietrze.

11.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Więzy nieba” A.C. Gaughen to drugi tom cyklu Żywioły. Pierwszy tom porwał mnie całkowicie, lecz również złamał moje serce. Liczyłam, że drugi tom je sklei, bądź zapomnę trochę o tym co działo się w “Berle ziemi”. “Więzy nieba” są oddzielnym tomem, który można czytać bez znajomości poprzedniego, lecz osobiście nie polecam tego robić. Otrzymujemy w... {} Recenzja książki Więzy nieba

After po raz drugi.

3.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mam mały problem z napisaniem recenzji książki “After. Już nie wiem, kim bez ciebie jestem.” autorstwa Anny Todd, wróciłam do tej serii by poszukać fenomenu tej książki, w końcu tyle ludzi ją czytało i tylu ludziom się podobało. Gdy pierwszy raz sięgnęłam po książki Anny Todd, muszę przyznać, że mi się podobały, mimo strasznej fabuły, która mnie w... {} Recenzja książki After. Już nie wiem, kim bez ciebie jestem

Sawyer i Isaac

3.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Feel Again” Mony Kasten to trzecia książka z cyklu Begin Again, jest to książka, na którą czekałam najbardziej. Sawyer to bohaterka, która już od samego początku mnie zaintrygowała, wiedziałam, że mimo jej oschłego obycia potrafi kochać i być dobra. Poprzednie tomy bardzo mi się podobały, tym razem nie zawiodłam się i autorka podtrzymała poprzecz... {} Recenzja książki Feel Again

Enzo

2.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po fenomenalnych książkach autorstwa Bruce W. Cameron skusiłam się na książkę Garth’a Stein’a. “Sztuka ścigania się w deszczu” to wzruszająca książka, w której narratorem jest pies Enzo. Nie potrafiłam się wyzbyć ciągłych porównań tej książki do książek z serii “Był sobie pies”. Z bolącym sercem muszę przyznać, że “Sztuka ścigania się w deszczu” n... {} Recenzja książki Sztuka ścigania się w deszczu

Siostra Gwiazd Vianne

29.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cykl Trzy czarownice autorstwa Marah Woolf rozpoczyna się od tomu “Siostra gwiazd’, jest to książka pełna magii z przepiękną okładką. Dzięki tej pięknej okładce i wielu przychylnym opiniom, nie mogłam przejść obojętnie obok tej książki. Jak zawsze miałam delikatny problem z zaaklimatyzowaniem się w nowym świecie, lecz w końcu historia mnie porwała... {} Recenzja książki Siostra gwiazd

Siła przyjaźni

28.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mogę zliczyć na palcach rąk, ile razy zdarzyło mi się sięgnąć po książkę dzięki jej ekranizacji. Ostatnim razem zrobiłam tak dla książki “Firefly lane” autorstwa Kristin Hannah. Jakiś czas temu dopadło mnie przeziębienie, więc zabunkrowałam się w swoim pokoju, pod kocem i włączyłam serial Firefly lane, mogę powiedzieć, że dosłownie go pochłonęłam ... {} Recenzja książki Firefly Lane

Darek Mars

25.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chłopaków z PantaRhei nie trzeba chyba przedstawiać? “Kastor” zapoznał nas z nimi, “Polluks” pokazał nam, że mimo zła mieszkającego w sercu można kochać i być kochanym, “Saturn” to kolejna historia o miłości i przezwyciężaniu swoich problemów. “Mars” jest czwartym tomem z cyklu Bezlitosna siła Agnieszki Lingas-Łoniewskiej. Wszystkie tomy były ciek... {} Recenzja książki Mars. Bezlitosna siła

Ostatnie pożegnanie świata Namid

25.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Jezioro ciszy” Anne Bishop to dodatkowy tom z serii Inni, można go przeczytać nie znając poprzednich tomów, co jest interesującym zabiegiem autorki. Jak pisałam w recenzji ostatniego tomu serii Inni, brakuje mi jeszcze jednego tomu, by autorka dokończyła kilka wątków, wyjaśniła kilka nieścisłości, dlatego byłam bardzo zdziwiona, gdy sięgnęłam po ... {} Recenzja książki Jezioro Ciszy

Lucyfer

16.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Lucyfer” Jennifer L. Armentrout to pierwszy tom z serii de Vincent. Autorka jest już mi znana dzięki serii Lux, lecz jak wiecie nie lubię czytać opisów czy opinii innych, przed tym aż sama sięgnę po książkę, jedynie co wiedziałam, to to, że ksiażka nie jest już z gatunku fantastyki i jest przeznaczona dla starszych czytelniczek. Ostatnio coraz cz... {} Recenzja książki Lucyfer

Lux-Oblivion

16.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Oblivion” Jennifer L. Armentrout to dodatkowy tom serii Lux, który przedstawia historię Katy i Deamona jego oczami. W serii Lux zakochałam się już od pierwszego tomu, “Obsydian” porwał mnie do świata ukrywających się przed ludźmi Luksjan. Miłość Katy i Deamona przyprawiła mnie o wiele łez wzruszenia a ich przekomarzania doprowadzały mnie często d... {} Recenzja książki Oblivion

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe