Avatar @m_mikos

@m_mikos

9 obserwujących. 2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 2 dni temu.
{} malgorzata_mikos
{} Napisz wiadomość
9 obserwujących.
2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 2 dni temu.

Recenzje książek

52 recenzje, w tym 7 recenzji wyróżnionych przez redakcję
Książka Schwytać szczęście

Szukając własnego szczęścia

Dorota Milli

Szukając własnego szczęścia

22.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Schwytać szczęście” to cudowna opowieść o życiu, uczuciach, o miłości do miejsca i o tajemnicach, które niejednokrotnie ciążą nam na sercu. Historia o zapomnianej przyjaźni, która jest w stanie dodać skrzydeł i o próbie zawalczenia o własne szczęście. O przeszłości, która znacząco wpływa na człowieka i jego przyszłość. Najnowsza powieść Doroty ... {} Recenzja książki Schwytać szczęście

Książka Milczenie

Tam, gdzie lasy znają najgorsze myśli i sekrety mieszkańców...

Hubert Hender

Tam, gdzie lasy znają najgorsze myśli i sekrety mieszkańców...

1.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mała wieś, do bólu zwyczajne miejsce, na które nikt nie zwraca uwagi. Wieś, która ma swoje uroki i okrucieństwa, skrzętnie skrywane tajemnice. Atmosfera unosząca się na tych terenach jest ciężka i duszna, a niechęć do obcych odczuwalna na każdym kroku. Niechęć między mieszkańcami również unosi się w powietrzu niczym poranna mgła na polach. Wieś -... {} Recenzja książki Milczenie

Książka Sekret wyspy

Nasza wyspa miała swój sekret...

Dorota Milli

Nasza wyspa miała swój sekret...

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niestety, to już ostatnie spotkanie w Dziwnowie, miejscu, które skradło serca nie tylko bohaterów powieści, ale przede wszystkim serca Czytelników. Kto z was nie chciał przenieść się w czasie i przez parę chwil pobyć w świecie znajdującym się na kartach cyklu o Dziwnowie? Napisać o tej części można wiele, ale nie martwcie się, nie odbiorę wam ... {} Recenzja książki Sekret wyspy

Książka Wakacje

Gdy urlop z najpiękniejszego snu przemienia się w najgorszy koszmar..

T.M. Logan

Gdy urlop z najpiękniejszego snu przemienia się w najgorszy koszmar..

29.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wymarzone wakacje we Francji. Grupa przyjaciół, którym do tej pory ufałeś bezgranicznie. I tajemnica, która rzuca cień na przyjaźń, miłość i spokój... Aż pewnego dnia urlop z najpiękniejszego snu przemienia się w najgorszy koszmar... O czym jest książka Pewnego dnia Kate, Jennifer, Rowan i Izzy, które przyjaźnią się od czasów studencki... {} Recenzja książki Wakacje

Książka Dziewczynka z Sobiboru

Pośród zła zawsze można znaleźć płomyk nadziei.

Franco Forte ...

Pośród zła zawsze można znaleźć płomyk nadziei.

15.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka: Hans Heigel to człowiek, którego życie nie odbiega znacząco od codzienności innych. Ma kochającą rodzinę, jego życie jest w miarę normalne i szczęśliwe. Mężczyzna nie rozumie i nie podziela wrogości swojego kraju. Kraju, który zmienił się na przestrzeni lat. Zachowuje jednak pozory, aby nie narazić bliskich na nieprzyjemnoś... {} Recenzja książki Dziewczynka z Sobiboru

Książka Morze atramentu i złota. Tom 2. Mówczyni

Czy jesteś gotów by zmierzyć się z demonami?

Traci Chee

Czy jesteś gotów by zmierzyć się z demonami?

29.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nienawiść przeciw Dobru, Przeszłość przeciwko Przyszłości. Zdrowy rozsądek przeciw Ryzyku, Decyzje przeciwko Zasadom. O czym jest książka Ona powróciła. On powrócił. Magia znów jest pośród nas. Życie pełne jest tajemnic, ciemności i nieznanych mocy. Nie możesz przed tym uciec, nie możesz zapomnieć. Wszystko jest w twojej głowie... Czy ... {} Recenzja książki Morze atramentu i złota. Tom 2. Mówczyni

Książka "Save you"

Stracone szanse, sprzeczne emocje, żal i demony przeszłości

Mona Kasten

Stracone szanse, sprzeczne emocje, żal i demony przeszłości

29.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka Po wydarzeniach z ostatnich tygodni emocje powoli opadają, odsłaniając tym samym zgliszcza tego, co pozostało: stracone szanse, sprzeczne emocje, żal i demony przeszłości. Ruby i James, dwoje na pozór niepasujących do siebie osób, dalej walczą ze światem i własnymi demonami. Robią krok do przodu, by po sekundzie wykonać ... {} Recenzja książki "Save you"

Książka Zaklinacz czasu

Piękne słowa o życiu i uciekającym czasie

Mitch Albom

Piękne słowa o życiu i uciekającym czasie

29.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka: "Zaklinacz czasu" to piękna opowieść o życiu i uciekającym czasie. Powieść pełna magii i wspaniałych fragmentów, które zostają z człowiekiem na dłużej. Dor jest Ojcem Czasu, który tęskni za przyjacielem z dzieciństwa i żoną - Alli. Dor stworzył czas i wkrótce po tym czas odebrał mu życie. Otrzymał szansę na odzyskanie ... {} Recenzja książki Zaklinacz czasu

Książka Wiatraki

A wiatraki spoglądają na świat, w którym dzieją się przerażające rzeczy, i milczą...

Krzysztof A. Zajas

A wiatraki spoglądają na świat, w którym dzieją się przerażające rzeczy, i milczą...

28.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Wiatraki” to pierwszy tom Trylogii pomorskiej, w której powracają dobrze znani z Trylogii grobiańskiej krakowscy policjanci - Andrzej Krzycki i Lucjan Bałyś. Aż chce się wykrzyczeć: duet Bałyś-Krzycki znowu w akcji! Jednego możecie być pewni - to nie jest spokojna opowieść do czytania przed snem... O czym jest książka Lucjan Bałyś udaj... {} Recenzja książki Wiatraki

Książka Prawdziwy lekarz będzie za chwilę. Rok z życia stażysty

Szczera opowieść o marzeniach i mocnym zderzeniu z rzeczywistością i ludzkimi możliwościami.

Matt McCarthy

Szczera opowieść o marzeniach i mocnym zderzeniu z rzeczywistością i ludzkimi możliwościami.

{} WYBÓR REDAKCJI
26.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka "Prawdziwy lekarz będzie za chwilę. Rok z życia stażysty" to szczera opowieść o marzeniach i mocnym zderzeniu z rzeczywistością i ludzkimi możliwościami, których doświadczył Matt McCarthy jako stażysta w jednym ze szpitali. W szkole medycznej Matt McCarthy miał marzenie: być lekarzem innym od innych. Lekarzem wspaniałym ... {} Recenzja książki Prawdziwy lekarz będzie za chwilę. Rok z życia stażysty

Książka Dziewczyna z Kellers Way

Większość morderstw popełniana jest przez osobę znaną ofierze...

Megan Goldin

Większość morderstw popełniana jest przez osobę znaną ofierze...

27.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Większość morderstw popełniana jest przez osobę znaną ofierze... O czym jest książka Julie West jest drugą żoną profesora psychologii Matta Westa. Kobieta jest przykładną żoną i wspaniałą matką dla swojej pasierbicy. Z powodu traumy z przeszłości zmuszona jest zażywać leki, które mają za zadanie pomóc jej w uzyskaniu spokoju i poukładani... {} Recenzja książki Dziewczyna z Kellers Way

Książka Skowyt nocy

Duet Krzycki-Bałyś powraca!

Krzysztof A. Zajas

Duet Krzycki-Bałyś powraca!

17.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka W "Skowycie nocy" ponownie przenosimy się na Pomorze, gdzie w cieniu wiatraków - olbrzymów ze stali, które spoglądają na świat - dzieją się przerażające rzeczy. Korupcja, porwania, morderstwa to tylko wierzchołek przysłowiowej góry. Lucek Bałyś, porwany i przetrzymywany gdzieś na końcu świata przez Kałę jako przynęta, c... {} Recenzja książki Skowyt nocy

Książka Autorka

Zakończenie epickiej historii, które złamie wasze serca...

Traci Chee ...

Zakończenie epickiej historii, które złamie wasze serca...

9.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Autorka" to słodko-gorzkie zakończenie serii opowiadającej o życiu, śmierci i magii, o skrajnych emocjach, poświęceniu, odnajdowaniu władnego przeznaczenia i tworzeniu swojej rzeczywistości na nowo. Zakończenie epickiej historii, które złamie wasze serca... O czym jest książka Sefia i Łucznik powracają, aby stoczyć największą z bitew - bitwę ... {} Recenzja książki Autorka

Książka Wotum

Spisek. Władza. Tajemnica.

Maciej Siembieda

Spisek. Władza. Tajemnica.

22.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Spisek. Władza. Tajemnica. Czy odważysz się zakwestionować to, w co wierzysz? O czym jest książka 9 grudnia 2012 roku. Dzień jak każdy inny mogłoby się zdawać. A jednak tego dnia ma miejsce coś, co wstrząsa opinią publiczną, a na ustach wszystkich zamiera pytanie: dlaczego? 9 grudnia 2012 roku ma miejsce zamach na obraz Matk... {} Recenzja książki Wotum

Książka Auris

Każda historia ma mroczną stronę...

Sebastian Fitzek ...

Każda historia ma mroczną stronę...

19.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każda historia ma mroczną stronę... Czy jesteś gotowy, by stanąć do walki z własnymi demonami? O czym jest książka Jula Ansorge to młoda podcasterka, która po przeżytej traumie znajduje życiowy cel - dochodzenie prawdy. Bada sprawy kryminalne, walcząc o prawdę i dobro niewinnie oskarżonych. Ma poczucie, że walcząc dla innych, walczy ... {} Recenzja książki Auris

Książka Félix i niewidzialne źródło

Opowieść o tym, co skrywa się w umyśle i sercu człowieka.

Éric-Emmanuel Schmitt

Opowieść o tym, co skrywa się w umyśle i sercu człowieka.

11.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niewidzialne źródło jest wszędzie, zawsze, tam gdzie znajdujesz się ty, i możesz je uchwycić. Ten, kto dobrze patrzy, w końcu zobaczy. O czym jest książka "Félix i niewidzialne źródło" to historia o poszukiwaniu własnego miejsca, sensu życia i radości z każdego dnia, z każdej otrzymanej sekundy życia. To niesamowita opowieść o ty... {} Recenzja książki Félix i niewidzialne źródło

Książka Trzy kroki od siebie

Walcząc o każdy oddech...

Rachael Lippincott ...

Walcząc o każdy oddech...

{} WYBÓR REDAKCJI
25.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka "Trzy kroki od siebie" to historia niełatwego życia Stelli, Willa, których każdy dzień jest walką o oddech. Ich życie to pobyty w szpitalu, przyjmowanie leków, poddawanie się określonym zabiegom. I nierówna walka z przebiegłym wrogiem - mukowiscydozą. Stella to siedemnastoletnia dziewczyna, która ma obsesję ... {} Recenzja książki Trzy kroki od siebie

Książka Szukając Alaski

Udaję się na poszukiwanie Wielkiego Być Może.

John Green

Udaję się na poszukiwanie Wielkiego Być Może.

{} WYBÓR REDAKCJI
22.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka Miles Halter to typowy nastolatek, który nie wyróżnia się niczym wyjątkowym na tle innych i nienawidzi rodzinnego miasta i otaczających go ludzi. Pewnego dnia podejmuje ważną decyzję o zmianie szkoły, a jego wybór pada na Culver Creek. Już pierwszego dnia w nowej szkole poznaje grupę przyjaciół - Chip'a, Alaskę, ... {} Recenzja książki Szukając Alaski

Książka Prezent

Mroczne tajemnice z przeszłości

Sebastian Fitzek

Mroczne tajemnice z przeszłości

{} WYBÓR REDAKCJI
16.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że twoje życie nie jest idealne, nie jest nawet przeciętne. Jest pogmatwane do granic możliwości, podobnie jak twoja przeszłość. Ale nie możesz się poddać, musisz żyć w miarę normalnie. Wyobraź sobie, że z niewiadomych ci przyczyn nie umiesz czytać i pisać, ale przez lata nauczyłeś się udawać i oszukiwać. Również samego siebie. ... {} Recenzja książki Prezent

Książka Gra pozorów

Gra rozpoczęta – kto przeżyje?

Joseph Finder

Gra rozpoczęta – kto przeżyje?

{} WYBÓR REDAKCJI
9.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka Jake Landry jest młodym inżynierem w korporacji Hammond Aeroscape. Pewnego dnia otrzymuje zaproszenie na ekskluzywne przyjęcie zamknięte - imprezę integracyjną dla elity pracującej w tej korporacji. Założeniem tego przyjęci są trzy dni dobrej zabawy bez telefonów, laptopów i w miejscu odciętym od świata zewnętrznego... {} Recenzja książki Gra pozorów

Książka Więźniowie Szarości

Witajcie w Czterech Ścieżkach.

Christine Lynn Herman

Witajcie w Czterech Ścieżkach.

{} WYBÓR REDAKCJI
5.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To nie jest zwyczajne miejsce. To miasteczko, które ma swoje uroki i okrucieństwa. Ma skrzętnie skrywane tajemnice i moce. Tu rzeczywistość miesza się z magią, tworząc dwa równoległe światy. A Potomkowie założycieli żyją pośród zwykłych ludzi, chroniąc ich przed potężną bestią - Szarością. Witajcie w Czterech Ścieżkach. O czym jest ksi... {} Recenzja książki Więźniowie Szarości

Książka Zamieć śnieżna i woń migdałów

Morderca jest wśród nas.

Camilla Läckberg

Morderca jest wśród nas.

18.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka "Zamieć śnieżna i woń migdałów" głównym bohaterem tej niedługiej powieści jest Martin Molin. Jest mniej niż tydzień do Bożego Narodzenia. Policjant spędza weekend z rodziną swojej dziewczyny, Lisette, na niewielkiej wyspie Valön. Z powodu ogromnej śnieżycy i braku kontaktu ze światem, zostają uwięzieni i odc... {} Recenzja książki Zamieć śnieżna i woń migdałów

Książka Escape Room

Mroczne tajemnice na niewielkiej przestrzeni.

Megan Goldin

Mroczne tajemnice na niewielkiej przestrzeni.

{} WYBÓR REDAKCJI
17.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka Wyobraź sobie, że zostajesz uwięziony w małym pomieszczeniu, na przykład windzie w opuszczonym budynku, czas ucieka, a ty musisz zrobić wszystko, aby przetrwać. Zwłaszcza, że zostałeś uwięziony z ludźmi, którym nie powinno się ufać. Zdany na siebie, w ciemnościach i bez kontaktu ze światem zewnętrznym, musisz ukryć pr... {} Recenzja książki Escape Room

Książka Miłość i inne nieszczęścia

Miłość i cała reszta

Olivier Bourdeaut

Miłość i cała reszta

3.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka "Miłość i inne nieszczęścia" jest niedługą powieścią o ekscentrycznej parze, która smakuje każdej sekundy ich życia, jakby miała być ich ostatnią. Ich codzienność znacznie odbiega od normalności i nie jest jedynie czarno-biała; jest czymś niesamowitym, zaskakującym, smakującym i mieniącym się w milionach barw. Tańczą d... {} Recenzja książki Miłość i inne nieszczęścia

Książka Szkarłatny portret

Poświęcenie i oddanie

Jody Shields ...

Poświęcenie i oddanie

3.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest książka "Szkarłatny portret" to historia Catherine, młodej wdowy, która postanawia wypełnić wolę zmarłego męża i przeznacza ich wspaniały dom na pomoc pokrzywdzonym podczas I Wojny Światowej, zamieniając go tym samym w szpital. Musi upłynąć trochę czasu, zanim przyzwyczaja się do obcych ludzi przemierzających korytarze jej d... {} Recenzja książki Szkarłatny portret

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe