Avatar @Bookallia

@Bookallia

28 obserwujących. 48 obserwowanych.
Kanapowicz od 4 lat. Ostatnio tutaj około 2 miesiące temu.
bookallia
Napisz wiadomość
Obserwuj
28 obserwujących.
48 obserwowanych.
Kanapowicz od 4 lat. Ostatnio tutaj około 2 miesiące temu.

Recenzje książek

45 recenzji, w tym 3 recenzje wyróżnione przez redakcję

Niepowtarzalny świat i silna kobieca postać

12.10.2022

Szukacie dobrej powieści na jesień i lubicie fantastykę? Jeżeli tak, to ta książka powinna Was zainteresować. „Raybearer. Władcy Promienia” to fantastyka, która wciąga do swojego niepowtarzalnego świata już od pierwszych stron. Jest to opowieść o Tarisai, która urodziła się po to, aby spełnić życzenie Damy. Dziewczynce, której marzeniem jest mi... Recenzja książki Raybearer. Władcy płomienia

Uniwerek i nowa wersja mnie

19.09.2022

Lubicie czytać książki młodzieżowe? Ja uwielbiam i chciałabym Wam trochę opowiedzieć o jednej z nich. Plan jest prosty. To moja szansa. Wyjeżdżam na studia i całkowicie odmienię swoje życie. Od teraz będę najlepszą wersją siebie. – Pomyślały dwie nieznajome dziewczyny w odległych od siebie miejscach. „Ona i ona” to historia o dwóch dziewczyn... Recenzja książki Ona i ona

Książka, która skrada serce

18.08.2022

„Autoboyography” to książka, która już dawno podbiła serca czytelników. W Polsce miała swoją premierę niedawno, a już znajdzie się wielu fanów tej powieści, co wcale mnie nie dziwi, bo czytając ją, czułam się jakbym była w innej rzeczywistości. Ta książka była moim całym światem. Coś fenomenalnego. O co ten cały szum i podniecenie? Już tłumaczę. ... Recenzja książki Autoboyography

Szaleństwo Rozpruwacza

10.07.2022

Thriller, o którym ostatnio jest dość głośno, zaskoczył i mnie. „Jak podejść Rozpruwacza” to książka o tajemniczym seryjnym mordercy grasującym nocą po ulicach Londynu, który zabija kobiety z zimną krwią i pozostawia ich ciała w uderzająco drastycznym stanie. Główna bohaterka Audrey Rose, młoda kobieta, która chętnie przebywa w laboratorium swojeg... Recenzja książki Jak podejść Rozpruwacza

Izzy O'Neill kontra reszta świata

23.06.2022

Oto kolejna urocza i pełna humoru książka autorstwa Laury Steven. Po przeczytaniu „Zauroczona, zwariowana, zakochana” byłam zafascynowana stylem pisania oraz poczuciem humoru autorki, a teraz jeszcze bardziej upewniłam się w tym, że książki wychodzące spod jej pióra idealnie trafiają w mój gust. „Nic wam nie jestem winna” to opowieść o Izzy, bo... Recenzja książki Nic wam nie jestem winna

Świetna, wstrząsająca i wyrazista

18.05.2022

„Zabierz dzieci, wyjedź z miasta” to powalająca kontynuacja „Piętna Katriny”. O „Piętnie Katriny” pisałam z wielkim zachwytem, bo była to książka przyprawiająca o dreszcze i ciężko było o niej zapomnieć. „Zabierz dzieci, wyjedź z miasta” zawiera dalsze losy Amy. Przeszłość, o której miała nadzieję zapomnieć, powraca, a jej życiu może zagrażać nieb... Recenzja książki Zabierz dzieci, wyjedź z miasta

Zabawna młodzieżówka na lato

3.05.2022

„Na drugim końcu lata” to książka wręcz idealna na wiosnę i lato. Jest to lekka młodzieżówka, którą z przyjemnością zabrałabym na plażę lub w inne wakacyjne miejsce. Po pierwszej książce Emmy Mills – „Niemożliwa para” – byłam urzeczona jej stylem pisania i przygodą, jaką obdarowała mnie i innych czytelników, więc z chęcią sięgnęłam po kolejną ... Recenzja książki Na drugim końcu lata

Emocjonalny rollercoaster

26.04.2022

Spektakularne i chwytające za serce zakończenie trylogii „Gołąb i wąż”. Czarownica, łowca czarownic i wielka miłość, która ich połączyła – pewnie większość czytelników już o tym słyszała. „Gołąb i wąż” to książka, o której swego czasu było głośno. Jednak po premierze finałowej części tej serii zachwyty i wzruszenia tą trylogią nie cichną, a poz... Recenzja książki Bogowie i potwory

Zagadkowa młodzieżówka

16.04.2022

„The Inheritance Games” to książka o bardzo nietypowej fabule. Avery Grambs — nastolatka, która ledwo wiąże koniec z końcem — zostaje poinformowana, że jest spadkobierczynią pewnego miliardera. Jednak aby dostać spadek, musi przez rok mieszkać w Hawthorne House, gdzie nie będzie jej łatwo się zaaklimatyzować, a na każdym kroku będą czekać tajemnic... Recenzja książki The Inheritance Games. Tom 1

Świetny thriller psychologiczny

WYBÓR REDAKCJI
2.04.2022

„Podejrzana” to thriller psychologiczny, w którym nic nie jest oczywiste. Bezduszna nastolatka, której matka zostaje zamordowana oraz socjopatka, która próbuje rozwikłać sprawę morderstwa, sprawiają, że śledztwo nabiera rozpędu, a na światło dzienne zaczynają wychodzić najmroczniejsze fakty. Ten thriller idealnie trafił w mój gust czytelniczy. ... Recenzja książki Podejrzana

Mój kochany mąż

23.03.2022

„Mój kochany mąż” to powieść zawierająca najmroczniejsze wydarzenia z życia rodziny Lasky. Akcja książki to zaledwie kilka przerażających godzin z życia bohaterów. Zamaskowany napastnik bierze za zakładników Jade oraz jej dzieci i stawia warunek, że jeśli Cam nie dowiezie pieniędzy na czas, to nie odzyska rodziny. Pomiędzy rozdziałami znajdziemy r... Recenzja książki Mój kochany mąż

Emocjonujący thriller psychologiczny

9.03.2022

„Taka sama” to tajemniczy, emocjonujący i wciągający thriller psychologiczny. Pierwsze co przyszło mi na myśl po skończeniu tej książki to: wow, co to było, jakie to było dobre. Szczerze to do tej pory ciężko jest mi powiedzieć coś innego na jej temat, bo pomimo tego, że ją skończyłam, to wciąż nią w pewien sposób żyję i przyznam, że jestem bardzo... Recenzja książki Taka sama

Nietypowy poradnik

WYBÓR REDAKCJI
15.02.2022

Nie jest to jeden z wielu poradników, które oparte są na doświadczeniach innych ludzi, zawierających „doskonałe” porady na idealne życie. Wszystkie rady, jakie znajdziemy w tej książce, mają potwierdzenie w nauce i licznych badaniach. Dodatkowo każdy rozdział wzbogacony jest o opowieści związane z życiem autorki, która pokazuje, że żaden człowiek ... Recenzja książki Ta książka naprawi Twoje życie

Błędy przeszłości

6.02.2022

„Dwudziestka” to kontynuacja „Trzydziestki” Tomasza Żaka, która jakiś czas temu bardzo zachwyciła mnie swoimi intrygami, zbrodnią oraz prostym językiem. Akcja tej książki dzieje się pięć lat po makabrycznej zbrodni opisanej w książce „Trzydziestka”, a koszmary i popełnione winy sprzed lat powracają z wielkim hukiem. Do gry wkraczają nowe osoby,... Recenzja książki Dwudziestka

Czy przypadek istnieje?

3.02.2022

Dziś parę słów o książce, która była dla mnie ogromnym zaskoczeniem. „Zderzacz” to thriller naukowy, który od pierwszych stron był dla mnie jedną wielką przygodą. Czytałam już wiele różnych thrillerów, ale pierwszy raz sięgnęłam po thriller naukowy i muszę przyznać, że po przeczytaniu tej książki z pewnością sięgnę jeszcze po ten gatunek, bo id... Recenzja książki Zderzacz

Kolejny genialny thriller

WYBÓR REDAKCJI
16.11.2021

„Okrutna siostra” to oszałamiająco dobry i przerażający thriller, który przypadnie do gustu wielu miłośnikom tego gatunku. Rachel nie pamięta, co zdarzyło się pewnego tragicznego dnia, kiedy jej życie całkowicie się posypało. Próbując odkryć prawdę, stąpa po naprawdę kruchym lodzie i nie wie, że po raz kolejny naraża swoje własne życie. Jak się t... Recenzja książki Okrutna siostra

Krwawe zbrodnie i wielkie sekrety

24.10.2021

„Balwierz” to kolejna część serii z psychologiem śledczym Hubertem Meyerem, który próbuje rozwiązać nową tajemniczą sprawę. Śledztwo dotyczy drastycznych zabójstw. Sześcioletni Tymek oraz miejscowy ksiądz giną tej samej nocy, jednak to nie koniec krwawych zbrodni w tej miejscowości. Jak dojść do prawdy, kiedy wszyscy nabierają wody w usta i nie ch... Recenzja książki Balwierz

Spektakularne zakończenie serii

14.10.2021

Znacie książkę „Osobliwy dom pani Peregrine”? „Plagi na Diabelskim Poletku” to spektakularne zakończenie tej serii o osobliwych dzieciach. Niech Was nie zwiedzie obszerność tej książki, bo pomimo tak wielu stron, czyta się ją bardzo szybko i przyjemnie – jak wszystkie poprzednie części tej serii. Niesamowite zakończenie przygód Jacoba i jego pr... Recenzja książki Plagi na Diabelskim Poletku

Całkiem nowy świat przemyśleń

2.10.2021

„Era Zero. Ergo: Ostatnie Starcie” to książka bardzo nietypowa i zdecydowanie inna niż wszystkie. Co prawda jest to opowieść science fiction i każda pozycja zaliczająca się do tego gatunku ma w sobie coś osobliwego, ale z czymś takim spotkałam się pierwszy raz. Zazwyczaj nie przepadam za takimi książkami, bo nie podoba mi się ich wymyślność i nagi... Recenzja książki Era Zero. Ego: Ostatnie Starcie

Opowieść o zabójstwie, psychologii i manipulacji

23.09.2021

Jesteście fanami thrillerów i szukacie książki z dobrze rozwiniętą i zaskakującą fabułą? Jeżeli tak to mam dla Was dobrą wiadomość. Alex Michaelides, czyli autor bestsellerowej „Pacjentki”, która zachwyciła tak wielu miłośników thrillerów, powraca z nową książką, która swoją premierę w Polsce będzie miała już 29 września. „Boginie” to mistrzows... Recenzja książki Boginie

Przerażające widowisko

9.09.2021

„Krzycz!” to historia dziewczyny o imieniu Rachel, która po traumatycznym wypadku próbuje zacząć życie od początku. Jednak pewnego dnia dowiaduje się o tajemnicach, które nie powinny wyjść na jaw. Rachel przez swoją dociekliwość dostaje się do grupy, w której pewna gra miała być tylko zabawą, a przerodziła się w coś przerażającego i niemającego od... Recenzja książki Krzycz!

Rywalizacja, horror, kill znaczy zabić

28.08.2021

„Kill znaczy zabić” to opowieść o Gretchen, która właśnie zaczyna naukę w nowej szkole i pragnie dostać się do zespołu cheerleaderek. Jednak nie jest to takie proste. Musi rywalizować z Devrą, która staje się jej największym wrogiem. Do czego posuną się obie dziewczyny, chcąc otrzymać miejsce w drużynie? Czy na pewno chodzi tylko o miejsce w skład... Recenzja książki Kill znaczy zabić. Ulice strachu

Idealny poprawiacz humoru

17.08.2021

„Zauroczona, zwariowana, zakochana” to przesłodka i pełna dobrego humoru opowieść o uwielbiającej fizykę i czarne dziury dziewczynie, która zrobi wszystko, aby zwrócić na siebie uwagę pewnego przystojnego i inteligentnego chłopaka. Zapomina jednak, że najważniejsze jest to, aby być sobą, bo udawanie kogoś, kim się nie jest i obsesyjna potrzeba uwa... Recenzja książki Zauroczona, zwariowana, zakochana

Każdy szczegół jest ważny...

8.08.2021

„Klatka dla niewinnych” to opowieść o zabójstwach, które nie są tak oczywiste, jak się wydaje. Hubert Meyer, rozwiązując tę sprawę i dochodząc powoli do prawdy, nabawi się wielu wrogów oraz sam stanie się podejrzanym w prowadzonym śledztwie. Kto tak naprawdę jest winny? Jak mroczne sprawy się z tym wiążą i czy ktoś próbuje manipulować śledztwem? ... Recenzja książki Klatka dla niewinnych

Niesamowita książka na poprawę humoru

1.08.2021

„Niemożliwa para” to wystrzałowa opowieść o życiu Claudii w elitarnej szkole, w której na ostatnim roku zaczyna poznawać nowych przyjaciół i obłędnego chłopaka. Wszystko w jej życiu zaczyna biec w całkiem innym kierunku niż do tej pory, więc Claudia musi pokonać wiele przeciwności losu i podejmować coraz to nowsze decyzje, aby jej życie znowu mogł... Recenzja książki Niemożliwa para

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl