Avatar @Shadow1

Shadow

@Shadow1
Kanapowicz od 11 miesięcy. Ostatnio tutaj 13 dni temu.
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od 11 miesięcy. Ostatnio tutaj 13 dni temu.

Recenzje książek

12 recenzji

Poradnik dla nieco zagubionych

14.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka została otrzymana przeze mnie z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Ta książka to przede wszystkim cudowna odskocznia od codzienności. Liczne wątki humorystyczne oraz duża liczba świetnych obrazków bardzo poprawiają komfort czytania. Ten tom to nie tylko nudny poradnik, tylko zbiór ciekawych i czasem zadziwiających wskazówek o tym, jak... {} Recenzja książki Jak ogarniać emocje w pracy

Wiek kapitalizmu inwigilacji

27.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Shoshana Zuboff zabiera nas w niezbyt przyjemną dla nas przygodę, by wyjaśnić, jaki jest współczesny świat. Mówi o tym, że powinniśmy uważać jakie dane podajemy do mediów społecznościowych, ale także to, co w nich wyszukujemy. Obecnie nie ma czegoś takiego, co zwykliśmy nazywać prywatnością. Google czy Facebook używają sztucznej inteligencji, by n... {} Recenzja książki Wiek kapitalizmu inwigilacji. Walka o przyszłość ludzkości na nowej granicy władzy

Dwór cierni i róż

13.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tą powieść już od dawna mi polecano. Zawsze jednak wzbierałam się przed jej przeczytaniem. Jej rozmiar trochę trochę mnie przerażał. Ale w końcu odważyłam się sięgnąć w jej głąb. Historia zawarta w ponad pięciuset stronach okazała się niezbyt ciekawa. Jest strasznie rozciągnięta oraz posiada zbyt dużo wątków. Często niepotrzebnych. W tej książce i... {} Recenzja książki Dwór cierni i róż

Mroczny zaułek

13.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta powieść jest bardzo nietypowa. Opowiada historię kobiety - Yvonne, która ma mogłoby wydawać się wszystko - karierę, dom, męża i dwójkę dorosłych dzieci. Dlatego też zdziwił mnie fakt dlaczego pewnego dnia, ta silna i niezależna kobieta oparła się mężczyźnie i zdradziła męża. Co najlepsze - zaczęło jej się to podobać. Od tamtej chwili jej życie ... {} Recenzja książki Mroczny zaułek

Chłopak marzenie

13.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto by pomyślał, że z człowiek może mieć dwa oblicza. Liam, za dnia sportowiec i kobieciarz, w nocy przyjaciel, który sypia w pokoju Amber. Ta książka bardzo mi się podobała. Jest lekka w czytaniu, historia jest nieco zbyt słodka, brakuje mi trochę więcej dramatu, lecz mimo to czyta się bardzo szybko i przyjemnie. W powieści mamy poruszone bardzo ... {} Recenzja książki Chłopak, który zakradał się do mnie przez okno

Zniewoleni

12.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Żyjemy w XXI w. Chcemy być uważani za istoty inteligentne i nieomylne. Jednak wciąż tworzą się nowe sekty, które pochłaniają tysiące ludzi. Co sprawia, że ludzie lgną do takich "stowarzyszeń"? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Być może zbyt wiele bodźców do nas dociera i chcemy po prostu się ich pozbyć. Minnow Bly, główna bohaterka ży... {} Recenzja książki Mroczne kłamstwa Minnow Bly

Przeszłość nie zapomina

12.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Głosy z zaświatów to pierwsza powieść jaką udało mi się wydłuchać jako audiobook, ale także pierwsze zetknięcie się z tomem napisanym przez Remigiusza Mroza. Wcześniej nie czytałam nic jego, co po tej lekturze, myślę że zmienię. Całość słuchało się bardzo dobrze. Akcja bardzo mnie zaciekawiła. Pod koniec miałam ochotę na więcej i więcej. Myślę że... {} Recenzja książki Głosy z zaświatów

Poradnik dla dzieci o tym jak radzić sobie z rodzicami :)

26.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę nabyłam na platformie czytampierwszy.pl. Wybrałam ją ze względu na okładkę, która od pierwszego momentu mnie zaciekawiła. Była niecodzienna, pełna kolorów i w dodatku mentalnie krzyczała do mnie "Przeczytaj mnie" :). Bardzo zaskoczył mnie także pomysł na treść. Poradnik dla nastolatka o życiu z rodzicami oraz o tym jak można radzić sobie z... {} Recenzja książki Dlaczego rodzice tak cię wkurzają i co z tym zrobić

Miłość do wampira

14.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta powieść wpadła w moje ręce niedawno. Myślałam, że będzie to nudna opowieść o wampirach, krwiopijcach rodem z horrorów. Ale po przeczytaniu zakochałam się w historii, która pochłonęła mnie od pierwszego rozdziału. Chciałam poznać ciąg dalszy historii, sięgnęłam po kolejne tomy. I tak zaczęła się moja podróż z bohaterami czytadła Lary Adrian, któ... {} Recenzja książki Pocałunek o północy

Jedno wydarzenie, zmienia cały świat

14.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co byście zrobili, gdybyście w swoje jedenaste urodziny dowiedzieli się, że nie należycie tylko do świata ludzi, tylko również czarodziejów? Bylibyście zaskoczeni, tak jak główny bohater czy raczej szczęśliwi, może smutni? Harry Potter, bo o nim tutaj mowa, dowiaduje się, że tak naprawdę jego życie powinno wyglądać zupełnie inaczej, że wszystko o ... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Prosta sprawa, która się kompikuje

14.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To miała być prosta sprawa. Mężczyzna (nazwijmy sobie go "X", bo do końca nie wiadomo kim był) miał przyjechać do kumpla, by oddać mu pieniądze i odjechać. Jednak przyjaciela nie było w domu. Mieszkanie wyglądało jakby przeszło po nim tornado. "X" spędza w mieszkaniu dziesięć minut, po tym czasie przyjeżdżają nieznani mu ludzie. Gangsterzy, który ... {} Recenzja książki Prosta sprawa

polska nie(sprawiedliwość)

12.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po przeczytaniu reportażu Pawła Kapusty o więziennym życiu z perspektywy strażników, nie mogę znaleźć słów, by opisać wam to, co dowiedziałam się w tej książce. Wiedziałam, że nasz system sądowniczy i więzienny nie jest idealny, ale nie spodziewałam się, że jest aż tak źle z nim. Pracownicy muszą chodzić do psychologa, aby poradzić sobie z traumam... {} Recenzja książki Gad. Spowiedź klawisza

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe