Avatar @loho14

Wiktoria

@loho14
4 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.
{} Napisz wiadomość
4 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.

Recenzje książek

57 recenzji

Bez uprzedzeń

12.12.2014

Nie jestem fanką Eltona Johna. Jego piosenki nie trafiają w mój gust muzyczny. Gdy dostałam propozycję zrecenzowania tej książki, na początku nie byłam przekonana, ale to przeczytaniu opisu muzyk zwyczajnie zainteresował mnie jako osoba. Możecie o tym nie wiedzieć, ale jestem jedną z tych osób, które wierzą, że jeszcze istnieją dobrzy, uczciwi i be... {} Recenzja książki Miłość jest lekarstwem. O życiu, pomaganiu i stracie

Ostatnie życzenie

2.05.2014

Każdy szanujący się czytelnik powinien przynajmniej słyszeć o Sapkowskim. Jego saga o Wiedźminie odniosła sukces - moim zdaniem całkowicie sobie na to zasłużył, chociaż zobaczymy, gdy poznam jego twórczość wystarczająco dobrze. Ogólnie po ponad roku niezdecydowania wreszcie sięgnęłam po tego autora.. I jestem zachwycona. Geralt z Rivii, Biały Wilk... {} Recenzja książki Ostatnie życzenie

XIX-wieczna Anglia

30.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Belgia! Nazwa to nieromantyczna, niepoetycka, a jednak za każdym razem, gdy ją słyszę, ozywa się w mym uchu dźwiękiem, w sercu zaś echem niepodobnym do brzmienia zrodzonego z innych sylab, jakkolwiek słodko i klasycznie brzmiących. Belgia! Powtarzam ów wyraz, gdy o północy siedzę w samotności. Porusza on światem przeszłości jak wezwanie do wskrzes... {} Recenzja książki Profesor

Klątwa Tygrysa

25.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magnetyczne o c z y tygrysa... Pradawna k l ą t w a, którą zdjąć może tylko ona... Namiętność silniejsza niż s t r a c h... Wyobraź sobie, że chciałabyś zarobić jakąś sumę pieniędzy. Nieważne czemu - po prostu chcesz. Wychodzi na to, że będziesz pracować w cyrku. To byłoby nic takiego, poza tym, że masz tam karmić i wyprowadzać psy..i opiekować s... {} Recenzja książki Klątwa Tygrysa

Czy osoby homoseksualne mają prawo do dzieci?

8.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że razem ze swoim partnerem pragniecie mieć dziecko. Niestety, macie z tym problem i postanawiacie zwrócić się do kliniki, która się tym zajmuje. To dużo kosztuje, ale czego się nie robi dla spełnienia marzeń? Występują komplikacje. Poroniłaś. Kolejna próba wygląda tak samo. A trzecia? Rodzisz martwe dziecko. Mimo, ze to bardzo nieb... {} Recenzja książki Tam gdzie ty

Złodziej, który potrafi wykraść wszystko?

2.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że potrafisz wykraść wszystko. Jesteś zdolnym złodziejem, który ma pojęcie o swoich umiejętnościach. Gdy ukradłeś coś bardzo ważnego komuś , zrobiłeś ten błąd i poszedłeś się napić do baru, przy tym chwaląc się swoim nowym nabytkiem. Masz długi, niewyparzony język, ale chyba każdy już zdążył się o tym dowiedzieć. Ten błąd sprawił, ... {} Recenzja książki Złodziej

„Odgrzebywanie tego nie zmieni przeszłości. Sprawi tylko, że będziesz musiała przeżyć ją na n...

17.10.2012

Wyobraź sobie, że poznałaś chłopaka. Tajemniczego i przystojnego (marzenie każdej dziewczyny?), który odstaje od reszty z powodu swojego charakteru. Zaczyna między Wami iskrzyć, gdy nagle dowiadujesz się, że nie jest zwykłym człowiekiem. Jest upadłym aniołem... Czy na pewno jesteś przy nim bezpieczna? Pojawia się coraz więcej pytań, na które nie d... {} Recenzja książki Crescendo

Zwiadowcy, Księga III.

12.10.2012

Wyobraź sobie, że razem ze swoją nową przyjaciółką zostałeś porwany przez ludzi, którzy nie wyglądają na dobrych i przyjacielskich... Płyniecie na wyspę, skąd nie będzie szans na ucieczkę.. coraz bardziej oddalacie się od domu. Na wyspie w sumie nie jest tak źle, jesteście służącymi i żeby uniknąć problemów, robicie to, co Wam każą. Wkrótce jedna... {} Recenzja książki Zwiadowcy Księga 3 Ziemia skuta lodem

Esther i Jerry Hicks - Karty: Proś a będzie Ci dane

9.10.2012

Na pewno wiele z nas chciałoby wierzyć w siebie, a nie zawsze to wychodzi - najczęściej wiara zanika jeszcze bardziej. Jest wiele sposobów na poprawienie samopoczucia. Czasem są to jakieś herbaty, które na nas dobrze działają, poradniki, sport.. a gdyby tak tym razem naszą rzeczywistość poprawiły karty, a dokładnie talia 60 kart? To może wydawa... {} Recenzja książki Karty proś a będzie ci dane

Świadomy sen, czyli jak podświadomość kształtuje Twoje życie.

4.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Udowodniono, że przeciętny człowiek (który dożywa 75 lat) w ciągu swojego życia przesypia nieco ponad 24 lata. Po co tracić tyle czasu na koszmary i sny, nad którymi nie mamy kontroli? Czy nie lepiej trochę potrenować i osiągać świadome sny? Wyobraźcie sobie - pozbywacie się koszmarów, i śnicie dosłownie o tym, na co macie ochotę! Budziłeś się ... {} Recenzja książki Świadomy sen, czyli jak podświadomość kształtuje Twoje życie

Pamiętaj, że człowiek się zmienia, jednak jego przeszłość nigdy...

2.10.2012

Wyobraźcie sobie, że siedzicie na znienawidzonej przez prawie wszystkich lekcji biologii. Nauczyciel, który naprawdę potrafi dopiec i tym razem pokazał, na co go stać. Przesadził wszystkich, a Tobie trafił się tajemniczy chłopak, który jest arogancki, niesamowicie przystojny i.. niebezpieczny? Ogółem marzenie (prawie) każdej dziewczyny. To przez n... {} Recenzja książki Szeptem

Żelazny Kodeks #1

22.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że świat strasznie się zmieni. Wśród nas pojawi się nekrowirus, przed którym Nadzorcy próbują nas chronić. Oni widzą każdy Twój i mój ruch, mają nad wszystkim kontrolę. Jeśli wierzysz w magię i takiego typu rzeczy - zostaniesz surowo ukarany. W przyszłe urodziny prawdopodobnie objawi się obłęd. Twoja mama jest zamknięta w zakładzie... {} Recenzja książki Żelazny cierń

Cienie...

8.09.2012

Minął rok, odkąd zaczęła się wojna. Odkąd nieznany kraj zaatakował nasz. Byli brutalni. Mieli tylko jeden cel... Przejąć nasze małe miejsce, które nazywamy domem. Jeśli ktoś ocalał - zabijali lub więzili. Czy są jakieś granice okropieństwa? Na szczęście jeszcze jest Piekło. Ale nie możemy tam wrócić, bo to jest zbyt niebezpieczne. Naszymi "sąsiad... {} Recenzja książki Jutro 6. Cienie

Czy gdyby miłość była chorobą, chciałabyś się wyleczyć?...

1.09.2012

Wyobraź sobie, że w przyszłości w dniu Twoich osiemnastych urodzin będziesz musiała się poddać zabiegowi, który wyleczy Cię z miłości i zapewni b e z p i e c z e ń s t w o. Ale czy na pewno tego chcą ludzie? Ludzkie serca? Świat miałby wyglądać tak - postawią nam mury i wyznaczą granice. Pozbawią m i ł o ś c i. Ci, którzy zostaną przyłapani na bl... {} Recenzja książki Delirium

Zwyczajność [...] to klucz, by stać się niewidzialnym.

28.08.2012

Czarny Piątek to dzień, w którym w centrum handlowych jest największy ruch. Najlepsze przeceny, ostatnie okazje, a w tle świąteczna muzyka. Kto by nie skorzystał? Chyba nikt nie planowałby wybuch w największym centrum w Ameryce, akurat w ten dzień. Raczej są jakieś granice szaleństwa, prawda? A jednak nie. W dniu, w którym jest tyle ludzi, wybie... {} Recenzja książki Czarny piątek

Tajemniczy dziennik.

20.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że w formie listu zamierzasz opowiedzieć historię swojego życia komuś, kto niedawno zrobił to pierwszy i teraz liczy na to samo. Dotyczyć będzie ona tajemniczej damy, która skradła Ci serce... Trzeba nam się cofnąć do jesieni roku 1827. Do Wildfell Hall przybywa tajemnicza kobieta... Podobno nazywa się Helen Graham. Plotki głoszą, ... {} Recenzja książki Lokatorka Wildfell Hall

Zwiadowcy - Księga I.

17.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Prawdopodobnie każdy z nas ma swoje marzenie z dzieciństwa, które bardzo chce spełnić. Nawet sieroty, do których się zaliczasz. Nie znałeś swoich rodziców. Od małego wyobrażałeś sobie, że Twój ojciec był wielkim bohaterem, rycerzem. Z czasem przyzwyczaiłeś się do tego, aż to stało się Twoją prawdą na temat ojca. Chociaż tak naprawdę go nie znałe... {} Recenzja książki Zwiadowcy księga 1. Ruiny Gorlanu

Zając w norce sobie spał. Zając, zając, co Ci jest? Czemu leżysz zamiast biec?...

13.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy byłbyś w stanie uczestniczyć w eksperymencie, który może Cię zmienić w zwierzę? Zabójcę? Fakt - może być przyzwoite wynagrodzenie, ale czy warto zniszczyć sobie psychikę dla pieniędzy? Eksperyment polega na wybraniu przeciętnych mężczyzn, i podzieleniu ich na dwie grupy, więźniów i strażników. Te osoby, które zostają wybrane, będą musiały spęd... {} Recenzja książki Eksperyment Black Box

Jakże wspaniale byłoby móc zostać guwernantką! [...]

11.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że przez sytuację rodzinną chcesz zostać guwernantką - uczyć dzieci w XIX wiecznej Anglii. Na początku Twoi rodzice i siostra się z Ciebie śmieją - uważają, że nie dałabyś sobie radę, ponieważ nawet nie potrafisz dobrze zadbać o siebie. Nie powinni tak o Tobie myśleć. Dlatego trzeba im, jak i sobie, udowodnić, że jeśli czegoś się n... {} Recenzja książki Agnes Grey

Powrót Lustrzanego Smoka. Część pierwsza.

7.08.2012

Czy byłbyś w stanie udawać kogoś, kim nie jesteś tylko dlatego, że będziesz mógł być kandydatem na ucznia lorda, który nauczy Cię opanować moc smoka? Który wprowadzi Cię w zupełnie inne życie? A teraz wyobraź sobie, że kandydujesz na ucznia, i musisz udowodnić swoją wartość walką.. Idzie Ci całkiem nieźle. Przy wyborze, smok do Ciebie podchodzi. ... {} Recenzja książki Eon. Powrót lustrzanego smoka

Gdy już byłam gotowa, by zdjąć bandaż z nosa, toporem odcięto mi głowę.

3.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasem każdy lubi wrócić do tego, co było. Nieważne, czy to były złe chwile, czy dobre. Podczas świątecznych przygotowań wracasz się do roku, który prawdopodobnie był najtrudniejszym okresem w Twoim życiu - kiedy wszystko zaczęło się rozsypywać. Mąż okazał się inną osobą, za jaką go uważałaś, Twoja córka dosyć poważnie zachorowała, i jeszcze dodatk... {} Recenzja książki Obiecaj mi

Od bram Edenu aż po bitwę Armagedon...

2.08.2012

Wierzycie w przeznaczenie? W możliwość, że Biblia mogłaby przepowiedzieć nasze przyszłe życie? Koniec naszych dni? Czy wydaje Wam się realne, że jednego dnia spotykacie się z przyjacielem, a drugiego okazuje się, że dosłownie wyparował podczas śniadania z rodziną? Wyobraźcie sobie, że tak jak Wasz przyjaciel - znikają miliony ludzi. Nikt nie wie... {} Recenzja książki Dokąd zmierza ten świat

Jak bardzo ufasz osobie, której powierzasz swoje życie?

29.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że jakiś czas temu dołączyłeś do Lekarzy Bez Granic, i właśnie jesteś w Kongo, gdy nagle dowiadujesz się, że Twój ojciec - sławny lekarz, został potrącony i jest w śpiączce. Nie masz wyboru, musisz wracać do domu. On nie wygląda za dobrze. Cierpisz na zespół Aspargera, więc jesteś obdarzona niesamowitym okiem do wszystkiego. Wydaje... {} Recenzja książki Druga diagnoza

Ile jest prawdy w plotce?

25.07.2012

Minęło osiemnaście miesięcy, odkąd Kathy prawdopodobnie nie żyje... Jednak ciągle masz nadzieję, że tak nie jest. Może się gdzieś ukrywa... Może te majtki, które znaleźli w koszu na śmieci, poplamione krwią i spermą nic nie znaczą? Prawdopodobnie były jej, ale to niemożliwe, żeby została zabita i zgwałcona! Zawsze była taka miła i porządna... Dowia... {} Recenzja książki Bez skrupułów

Dzyń, dzyń, dzyń - przyjdź i zgiń.

20.07.2012

To moje pierwsze spotkanie z twórczością pani Christie. Zadaję sobie teraz pytanie, czemu nie sięgnęłam po jej książki wcześniej? To ten typ, które uwielbiam, czyli "nie wiem o co chodzi, ale nie mogę się doczekać, aż się dowiem"- i to na super wysokim poziomie. Autorka jest wyjątkowa. Zmusza do myślenia (czasem mój mózg już nie wyrabiał), a gdy ni... {} Recenzja książki Przyjdź i zgiń

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe