Avatar @revencleee

Natalia S

@revencleee
1 obserwujących.
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj około 6 godzin temu.
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj około 6 godzin temu.

Recenzje książek

19 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję
Książka Orzechy i pestki. Przewodnik mistyczno-kulinarny

Orzechy i pestki :)

Lara Gessler

Orzechy i pestki :)

15.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Orzechy i pestki” przewodnik mistyczno-kulinarny autorstwa Lary Gessler, to naprawdę wyjątkowa pozycja dla wszystkich miłośników kuchni. Lara Gessler zabiera nas do świata orzechów i pestek, w którym przedstawia ich pochodzenie, historie oraz wszystkie niezbędne informacje które możemy wykorzystać na co dzień w swoich domach. Dla mnie największą... {} Recenzja książki Orzechy i pestki. Przewodnik mistyczno-kulinarny

Książka Z dziennika Pani Pe

Z pamiętnika...

Lidia Pernak

Z pamiętnika...

26.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zawód: NAUCZYCIEL. Co rusz budzi nowe emocje, nowe opinie. Przez jednych zawód doceniany, z całym szacunkiem respektowany, a przez innych zupełnie nic nie wnoszący, oklepany. Jako, że sama wykonuję ten zawód i należę do grona nauczycieli, z wielką chęcią przeczytałam tą książkę. Bohaterką jest sama Pani Pe - najbardziej przebojowa anglistka, z j... {} Recenzja książki Z dziennika Pani Pe

Książka Jak przyciągać dobre rzeczy

Dobre rzeczy.

Marian Rojas Estapé ...

Dobre rzeczy.

8.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wszystkie osoby, które naprawdę pragną dowiedzieć się jak pozytywne i dobre rzeczy, zjawiska, sytuacje czy emocje mieć przy sobie powinny sięgnąć właśnie po tę pozycję. Jest obszerna, ale naprawdę ciekawa i warta uwagi. Książka "Jak przyciągać dobre rzeczy" w przejrzysty i przystępny sposób przedstawia skomplikowane procesy jakie zachodzą w naszy... {} Recenzja książki Jak przyciągać dobre rzeczy

Książka Kiedyś nadejdzie ten dzień

Kiedyś...

Monika Koszewska

Kiedyś...

{} WYBÓR REDAKCJI
6.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Maria to kobieta przed trzydziestką. Pracuje w dużej firmie kosmetycznej "Eliksir" jako szefowa działu marketingu. O sobie mówi, że jest cholernie ambitną pracoholiczką. Uzależniona od pracy i aktywności fizycznej. Uwielbia grać w tenisa i często chodzi na siłownię. Lubi dbać o swoje ciało. Często ocenia wygląd ludzi. Uważa, że lepiej nie mieć nik... {} Recenzja książki Kiedyś nadejdzie ten dzień

Książka Wojna i miłość

WOJNA I MIŁOŚĆ

Dawid Starman

WOJNA I MIŁOŚĆ

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ciekawa, a przede wszystkim oryginalna powieść. Miłość, wojna i szybka, pełna zwrotów akcji fabuła. Interesujące, zaskakujące postacie bohaterów. Piękne opisy Nowego Jorku, Paryża, Krakowa czy Tel Awiwu. Zdecydowanie jest to pozycja, która wpada w pamięć i jednocześnie daje o myślenia. Połączenie teraźniejszego świata z najnowszymi technologiami ... {} Recenzja książki Wojna i miłość

Książka Gdy byłem kimś innym

Gdy byłem kimś innym - czy to w ogóle możliwe?

Stéphane Allix

Gdy byłem kimś innym - czy to w ogóle możliwe?

2.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Autor książki Stéphane Allix to dziennikarz śledczy, a także reporter wojenny. Wszystkie informacje, zjawiska z którymi przyszło mu się zmierzyć wnikliwie analizuje i dokładnie śledzi. Żaden, nawet najdrobniejszy szczegół nie umknie jego uwadze. Książka opowiada o samym dziennikarzu, który postanawia odpocząć i uporządkować swoje dotychczasowe ... {} Recenzja książki Gdy byłem kimś innym

Książka Turbulencja

Turbulencja

Dariusz Kulik

Turbulencja

14.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy, kto choć trochę jest zainteresowany tematyką szeroko pojętego lotnictwa będzie zachwycony. Szeroko ujęte prawdziwe realia bycia pilotem, specyfikacji samolotu czy chociażby sposobu działania lotnisk. Osoby, które latają, nieistotne czy to lot długi czy krótki mają w głowie potok myśli… Niejednokrotnie przestawiane katastrofy w filmach, w t... {} Recenzja książki Turbulencja

Książka Jutro nie nastąpi

Jutro nie nastąpi...

Vladimir Osipov

Jutro nie nastąpi...

{} WYBÓR REDAKCJI
10.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jutro nie nastąpi” autora Vladimira Osipova to intrygująca powieść o końcu świata. A dokładniej znanej nam bliżej części Europy, która została zniszczona przez wielką falę tsunami. Ale jest to także powieść poruszająca problematykę wnętrza istoty ludzkiej. Przeżyć duchowych poszczególnych jednostek, będących ramię w ramię z pewnymi skrajnymi syt... {} Recenzja książki Jutro nie nastąpi

Książka Testamenty

Testamenty

Margaret Atwood

Testamenty

28.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po przeczytaniu książki „Opowieść Podręcznej”, jak i obejrzeniu jej adaptacji przyszła kolej na sięgnięcie po kolejną lekturę Margaret Antwood „Testamenty”. Nie da się opiniować "Testamentów" unikając porównania do poziomu "Opowieści podręcznej". Można odnieść wrażenie, jakby dwie ideologicznie podobne książki pisały dwie różne osoby. Autorka trz... {} Recenzja książki Testamenty

Książka 365 dni

365 wyjątkowych dni.

Blanka Lipińska

365 wyjątkowych dni.

27.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mimo wielu nieprzychylnych opinii, polecam. Książka przenosi w inny wymiar, pozwala oderwać się od rzeczywistości. Momentami może i wulgarna, ale to tylko dodaje smaczku...;) MASSIOMO TORICCELLI jest młodym, szalenie przystojnym i szalenie niebezpiecznym szefem sycylijskiej mafii. Pięć lat temu podczas walki bossów został postrzelony i w stanie kr... {} Recenzja książki 365 dni

Książka Żmijowisko

Żmijowisko

Wojciech Chmielarz

Żmijowisko

27.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, której finał szokuje, jak mało który... Takiego biegu wydarzeń nie przewidziałabym... Pozycja naprawdę ciekawa, a przy tym zaskakująca. Każde z dzieł Wojciecha Chmielarza - jak dla mnie - WYBITNE. Doskonały thriller psychologiczny. Na mazurskiej wsi, podczas rodzinnych wakacji w gronie znajomych ginie 15-stolatka. To załamuje pozornie szc... {} Recenzja książki Żmijowisko

Książka Arabska żona

Arabska żona, arabski świat

Tanya Valko

Arabska żona, arabski świat

26.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mając styczność pierwszy raz z tą książką, byłam nieco sceptycznie nastawiona... Raczej nie byłam przekonana do zagłębiania się w arabskie tematy, arabskie zwyczaje i arabskie życie. Nie przemawiało to do mnie totalnie. Teraz, po przeczytaniu już całej sagi Tanyi Valko mogę powiedzieć jedno: Ależ ja byłam głupia! Pozycja ta wciągnęła mnie totalnie... {} Recenzja książki Arabska żona

Książka Turbulencja

Turbulencja? Nic strasznego.

Dariusz Kulik

Turbulencja? Nic strasznego.

26.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię latać samolotem, chociaż aspekt techniczny lotu nigdy nie został przeze mnie dokladnie zbadany. Na szczęście idealną, prawie naukową, pozycją do przeczytania okazała się Turbulencja. Kapitan Dariusz Kulik przedstawił pracę pilota w sposób przystępny i ciekawy, a sama książka jest naładowana rysunkami i zdjęciami. Książka wygląda trochę jak p... {} Recenzja książki Turbulencja

Książka Piękni samobójcy

Piękni samobójcy

Toni Hill

Piękni samobójcy

25.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, w której akcja rozwija się spokojnie, bez pośpiechu, sprawiając, że czytelnik snuje w głowie miliony domysłów na temat faktycznych wydarzeń. Dokładnie namalowane sylwetki bohaterów, o których z rozdziału na rozdział wiemy coraz więcej. Do samego końca nie byłam pewna o co tak naprawdę chodzi. I chyba to jest najlepszą częścią czytania kry... {} Recenzja książki Piękni samobójcy

Książka Wigilia Dnia Zmarłych

Wigilia dnia zmarłych...

Filip Zając

Wigilia dnia zmarłych...

25.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Początkowo książka może nie zachwycać. Typowa, powtarzająca się historia miłosna – on rzuca ją, bądź ona rzuca jego. (w tym wypadku ma miejsce opcja numer 2). Główny bohater popada w melancholię, wiedzie nudne życie a przy tym popada w alkohol… Wszystko jednak w pewnym momencie ulega zmianie… Bohater, Oskar poznaje trójkę zupełnie sonie nowych ... {} Recenzja książki Wigilia Dnia Zmarłych

Książka Strefa skażenia

Strefa skażenia - wirusy wciąż na topie...

Richard Preston

Strefa skażenia - wirusy wciąż na topie...

25.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie ma nic bardziej na czasie, niż wirus, zakażenia i strach przed zachorowaniem. Teraźniejszość i wydarzenia, jakie w tej chwili mają miejsce sprawia, że tematyka ta, została przestudiowana przez większość społeczeństwa, nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Każdy z nas teraz doskonale wie z czym wiąże się zachorowanie, jak się przed nim bronić i... {} Recenzja książki Strefa skażenia

Książka Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Tak dziś jemy - lepsze życie

Bee Wilson ...

Tak dziś jemy - lepsze życie

24.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

TAK DZIŚ JEMY - po lekturze oczywiste rzeczy na temat jedzenia, przestają takie być... Fachowa wiedza, mnóstwo przydatnych informacji, dane prosto od ekspertów. Jeżeli chcesz poszerzyć swoje poglądy na temat jedzenia to ta książka jest właśnie dla Ciebie! :) Osoby, które pragną poprawić jakość swojego życia w kwestii żywienia, nie zawiodą się. Sam... {} Recenzja książki Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Książka Dziecko z Auschwitz

Dziecko z Auschwitz

Lily Graham

Dziecko z Auschwitz

24.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia II Wojny Światowej w równym stopniu interesuje, jak również przeraża. Wydarzenia czy sytuacje, które miały miejsce w obozach koncentracyjnych są dla większości z nas czymś niewyobrażalnym. Lęk, strach, brak poczucia bezpieczeństwa, niepewność przeplatają się z odwagą, uporem, wytrwałością czy wielkim poświęceniem. Nic więc dziwnego, że te... {} Recenzja książki Dziecko z Auschwitz

Książka Opowieść podręcznej

Opowieść podręcznej

Margaret Atwood ...

Opowieść podręcznej

24.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy raz do czynienia z „Opowieścią Podręcznej” miałam oglądając znany szerszemu gronu serial telewizyjny. Muszę przyznać, że fabuła już wtedy mocno mnie zaskoczyła. Po jego zakończeniu stwierdziłam, że muszę koniecznie przeczytać książkę. Historia głównej bohaterki – Fredy jest niezwykła. Niektóre z wydarzeń opisywanych w książce wydają się... {} Recenzja książki Opowieść podręcznej

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe