Avatar @surgeon

Ania

@surgeon
Kanapowicz od ponad 10 lat.
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od ponad 10 lat.

Recenzje książek

20 recenzji

"W pierścieniu ognia"

14.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katniss i Peeta wrócili do domu po traumatycznych zdarzeniach na arenie, jednak nie mogą długo cieszyć się spokojem., muszą wziąć udział w obowiązkowym Tournee Zwycięzców, które wiele zmieni w życiu każdego z dystryktów, a kolejne Igrzyska wprawią w osłupienie i zaprą dech w piersiach (jednak nie w pozytywnym znaczeniu). Pierwszy tom trylogii poko... {} Recenzja książki W pierścieniu ognia

"I wciąż ją kocham"

25.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to pierwsza książka od Nicholasa Sparksa, którą miałam okazję przeczytać i po prostu mnie urzekła. Wstyd się przyznać, ale uwielbiam tego typu historie miłosne. Takie moje małe guilty pleasure. Przechodząc do konkretów, na początku odrobinę się bałam, że książka może być odrobinę nużąca, jednak nic takiego nie miało miejsca, wręcz przeciwnie.... {} Recenzja książki I wciąż ją kocham

"Drżenie"

29.10.2012

Jak "Drżenie" trafiło w moje ręce. Mianowicie książkę poleciła mi przyjaciółka, strasznie jej się spodobała i bardzo ją zachwalała, więc natychmiast po nią sięgnęłam, ponieważ mamy taki sam gust. Jednak zawiodłam się - spodziewałam się czegoś innego. Nie wiem, może chodzi o to, że nie jestem zwolenniczką wilkołaków, lecz wampirów, które zazwyczaj w... {} Recenzja książki Drżenie

"Wschodzący księżyc" Keri Arthur

22.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Właściwie nie wiem dlaczego kupiłam tę książkę, to był spontaniczny impuls, ale od razu uprzedzam, że nic złego na myśli nie mam - po prostu zastanawiam się nad własnym postępowaniem, które nie do końca rozumiem. Najlepiej będzie jak zacznę od początku, bo tak być powinno, prawda? "Wschodzący księżyc" ma ciekawą fabułę, dużo się dzieje i to jest... {} Recenzja książki Wschodzący księżyc

Dolina Szkieletów

10.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak to często w moim przypadku bywa, książka trafiła do mnie przez przypadek. Byłam w bibliotece, aby oddać jakąś lekturę szkolną i moją uwagę przyciągnęła dziwna okładka z podanym adresem internetowym, gdzie można obejrzeć tajemnicze filmiki. Intrygujące. Pomyślałam sobie, czemu nie, przecież nic mnie to nie kosztuje, a książka może okazać się nap... {} Recenzja książki Dolina Szkieletów Dziennik Ryana

Pretty Little Liars. Kłamczuchy

1.09.2012

Na początku książką zainteresowałam się tylko dlatego, ponieważ jestem fanką serialu, który został na jej podstawie zekranizowany i muszę przyznać, że wydawnictwo Otwarte, może nie trafiło w samą dziesiątkę, ale bardzo blisko niej. "Pretty Little Liars. Kłamczuchy" opowiada o czterech dziewczynach, które kiedyś były przyjaciółkami, ale przestały ... {} Recenzja książki Kłamczuchy. Pretty Little Liars

"Zieleń Szmaragdu"

24.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chyba nie muszę nikomu przybliżać sylwetki Kerstin Gier, prawda? W przeciągu ostatniego roku jej książki zapewniły jej niemałą karierę. Trylogia Czasu zrobiła oszałamiającą furorę, nie tylko u nas, ale także za granicą. Doszło do tego, że "Czerwień Rubinu" zostanie zekranizowana, czego nie mogę się doczekać. Nie wiem czy moja cierpliwość wytrzyma d... {} Recenzja książki Zieleń szmaragdu

"Śmierć w pigułce"

19.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kenneth Boegh Andersen to obecnie najbardziej poczytny w Danii pisarz specjalizujący się w literaturze młodzieżowej. Na rodzimym rynku popularność jego serii dorównuje popularności serii o Harrym Potterze. W 2007 roku Andersen całkowicie zrezygnował z kariery nauczyciela, by oddać się pisaniu książek. Zamiana kredy na klawiaturę oka... {} Recenzja książki Śmierć w pigułce

Nie lubicie wampirów? Meena Harper też.

30.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Meggin Patricia Cabot, znana pod pseudonimem Meg Cabot (ur. 1 lutego 1967 r. w Bloomington w USA), pisała również pod pseudonimem Jenny Carroll. Amerykańska pisarka znana z romantycznych komedii dla nastolatków i dorosłych. Napisała i opublikowała niemal 40 książek. Obecnie mieszka w Key West na Florydzie. Przeniosła się tam z Nowego Jorku. Po... {} Recenzja książki Nienasyceni

Mój ulubiony dobry morderca.

20.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dexter... Wspaniały Dexter. Mój ukochany dobry morderca. Warto byłoby choć troszkę wspomnieć o autorze naprawdę niecodziennego, przezabawnego i intrygującego cyklu powieściowego. Jeff Lindsay - tak naprawdę jest to pseudonim literacki amerykańskiego powieściopisarza i dramaturga Jeffreya P. Freundlicha (ur. 14 lipca 1952 r. w Miami).... {} Recenzja książki Delicje z Dextera

Wampiry inne niż Edward, czyli wampir Flood i Księżna oraz służebnica Abby.

12.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę miałam okazję przeczytać w czasie tegorocznych wakacji, a w moich rączkach znalazła się w zasadzie przez przypadek. Bibliotekarka chciała wcisnąć ją starszej pani będącej zwolenniczką stworów nocy, ale napatoczyłam się ja i książeczkę przejęłam. Niestety nie miałam okazji wcześniej zapoznać się z pierwszą częścią ("Krwiopijcy"), a... {} Recenzja książki Ssij mała ssij

"Błękit paryski"

5.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Błękit paryski” jest to pierwsza powieść Beaty Konopki. Wcześniej znana była jako pani informatyk, która jednak jak widać postanowiła zmienić obiekt swoich zainteresowań. Z opisu na okładce można także dowiedzieć się, że urodziny obchodzi pierwszego kwietnia, dzięki czemu ma wyjątkowe poczucie humoru. Może zacznę od okładki, która w moi... {} Recenzja książki Błękit paryski

Nie zawsze ten kto podaje się za naszego przyjaciela nim jest.

20.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katarzyna Berenika Miszczuk nie jest mi obcą pisarką. Przeczytałam wszystkie jej powieści i obecnie czekam na kolejną - "Ja, potępiona". Jak wcześniej pisałam, zadebiutowała będąc uczennicą liceum, obecnie studentka medycyny na Uniwersytecie Warszawskim. "Wilczyca" to kontynuacja "Wilka", opowiada o dalszych losach nastoletniej Margo i j... {} Recenzja książki Wilczyca

Wilki wbrew pozorom to bardzo przyjazne zwierzęta...

12.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść „Wilk” to debiutancka powieść Katarzyny Bereniki Miszczuk, którą napisała w wieku piętnastu lat, co myślę jest niemałym osiągnięciem. Obecnie studentka medycyny na Uniwersytecie Medycznym w Warszawie, czego mogę tylko pozazdrościć. Ach… Ta wspaniała medycyna… Cud, miód i orzeszki. Innymi powieściami tej autorki to „Wilczyca” – kontynuacj... {} Recenzja książki Wilk

"Błękit Szafiru"

9.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie będę owijać w bawełnę. Tak jak przy recenzji pierwszego tomu, tak i teraz nie jestem wstanie być obiektywna. Przepraszam, ale inaczej nie potrafię. Po prostu jest tu wszystko czego oczekuję od książki - jest ciekawa fabuła, wartka akcja, wątek miłosny, świetnie wykreowane postaci i przystojna postać męska (przynajmniej w moich wyobrażeniac... {} Recenzja książki Błękit szafiru

Jak bardzo można nienawidzić własną szefową...

2.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lauren Weisberger w 1999 roku ukończyła Cornell University. Przez blisko rok była asystentką Anny Wintour, szefowej brytyjskiej edycji magazunu modowego Vogue. Diabeł ubiera się u Prady jest jej debiutancką powieścią, która na amerykańskiej liście bestsellerów znajdowała się aż 24 tygodnie. Na jej podstawie został nakęcony film z Meryl Strip ... {} Recenzja książki Diabeł ubiera się u Prady

Coś więcej niż zwykłe wampiry... Czyli "Akademia Wampirów"

27.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znowu tematyka niecodziennych, dziwnych i paranormalnych "ludzi", gdzie głównym wątkiem oczywiście jest miłość. Wprawdzie sam tytuł nie jest zachęcający, bo znowu "wampiry", ale wbrew pozorom jest to dosyć ciekawa pozycja książkowa z pewnością wybijająca się ponad inne, które są dosyć schematyczne i monotonne. Tutaj jeśli chodzi o s... {} Recenzja książki Akademia wampirów

Podróże w czasie, przepiękny Londyn i nieziemsko przystojny Gideon.

24.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na samym wstępie informuję, że nie znajdziecie tutaj obiektywnej oceny, bo po prostu się nie da. Jest to niemożliwe, przynajmniej w moim wypadku. Niezwykła umiejętność opowiadania historii, którą Kerstin Gier pokazała w "Czerwieni Rubinu", całkowicie pochłonęła moje serce, a nawet duszę, zwłaszcza kontynuacja, czyli "Błękit Szafiru", po ... {} Recenzja książki Czerwień rubinu

"Zmierzch"

20.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co mogę powiedzieć o tej książce. Z pewnością jest swego rodzaju objawieniem, przynajmniej dla nastolatek, które pragną zostać ugryzione przez znanego aktora. Dobre jest to, że przynajmniej część dzieci w wieku 12-16/17 lat wzięła coś co ma kartki zapełnione literkami i nie jest to podręcznikiem szkolnym do ręki, a nawet to przeczytała! ... {} Recenzja książki Zmierzch

"Coś Pożyczonego"

18.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Darcy jest rozrywkowa i przebojowa, natomiast jej najlepsza przyjaciółka Rachel jest jej kompletnym przeciwieństwem - spokojna i rozważna, ale UPS... Co może się stać, gdy jednej nocy, po pewnym przyjęciu, Rachel znajdzie się w tym samym łóżku z narzeczonym Darcy i nie jest zadowolona z tego co najwyraźniej się stało? Z pewnością n... {} Recenzja książki Coś pożyczonego

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe