Avatar @zpasjidoczytania

Z pasji do czytania

@zpasjidoczytania
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 4 dni temu.
z_pasji_do_czytania
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 4 dni temu.

Recenzje książek

29 recenzji

Hit!

6.06.2024

Uwielbiam takie klimaty w książkach! Liczne tajemnice i niewyjaśnione okoliczności to jest to! Do tego jeszcze przeszłość, która rzuca cień na teraźniejszości i sprawia, że wydarzenia sprzed lat nie dają o sobie zapomnieć bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. W końcu ludzie nie znikają tak po prostu, z dnia na dzień i bez żadnego powodu. Ale czy na... Recenzja książki Widmo przeszłości

10/10! Kolejna rewelacyjna komedia kryminalna!

10.05.2024

„Miłość aż po grób” to kolejna rewelacyjna książka z cyklu o przygodach Róży Krull. To pełna humoru i zaskakujących zwrotów akcji komedia kryminalna. Alek Rogoziński ma bardzo lekki i prosty styl pisania, dzięki temu tę historię czyta się bardzo szybko. Osobiście uwielbiam kryminały, ale to właśnie komedie kryminalne oprócz licznych zagadek ... Recenzja książki Miłość aż po grób

Warto przeczytać!

3.04.2024

"Samotni wśród tłumu" Hanny Necel to krótki thriller, który rozpoczyna się dość niewinnie, prezentując zwyczajne życie kilku koleżanek. Na początku akcja powieści toczy się błyskawicznie. Uważam, że wszystko dzieje się zdecydowanie zbyt szybko, bo zaledwie kilka stron wystarczyło, by autorka opisała tygodniowy wyjazd na wakacje bohaterek. Przez to... Recenzja książki Samotni wśród tłumu

Hit!

2.03.2024

„Nadbżeżnik” Joanny Bagrij to bardzo specyficzna powieść kryminalna ze świetnym, nieco mrocznym klimatem! Historia wciąga już od pierwszych stron i nie pozwala się oderwać. Ogromna ilość wątków, sekretów i przeszłość połączona z teraźniejszością, a do tego stale pojawiające się nowe fakty – to najbardziej mnie przekonało to tej książki! Główną ... Recenzja książki Nadbrzeżnik

Mocne 9/10

5.12.2023

Książka „Za nasze grzechy” Ludwika Lunara to bardzo dobry thriller, który cały czas trzyma czytelnika w napięciu! Już od pierwszych stron zaczyna się coś dziać – nie ma tutaj nudy. Dzięki krótkim, kilkustronicowym rozdziałom tę powieść bardzo sprawnie się czyta, mimo, że jest dość długa. Akcja rozwija się bardzo szybko, „co chwilę” pojawiają się n... Recenzja książki Za nasze grzechy

Nie do końca tego oczekiwałam po tej książce.

23.10.2023

Połączenie pikantnej powieści z licznymi, czasem nudnymi przemyśleniami. Książka ukazująca męskie spojrzenie na fantazje erotyczne. Tak w skrócie można opisać „Skazani na wolność”. Zdecydowanie książka jest przeznaczona dla czytelników w wieku 18+. W tej powieści Iwo Konopek ukazał wielu ciekawych i dobrze wykreowanych bohaterów. Jednak żaden ... Recenzja książki Skazani na wolność

Absolutny hit!

11.09.2023

Wspaniały, zaskakujący i bardzo wciągający debiut Sary Alex. Muszę przyznać, że książka „Za białymi goździkami” mnie pozytywnie zaskoczyła. Jest to naprawdę bardzo dobra powieść! Ciekawi bohaterowie, porywająca, nietuzinkowa fabuła, dreszczyk emocji i nieoczywiste zakończenie – to najbardziej lubię w książkach. Do tego jeszcze można dodać prost... Recenzja książki Za białymi goździkami

Świetna książka!

17.07.2023

Książka „Facet taki jak ja” jest inna niż wszystkie, które miałam okazję czytać. Tutaj wydarzenia przedstawione są z perspektywy młodego mężczyzny, który jest nieśmiałym i skrytym studentem. Pewnego dnia poznaje piękną dziewczynę i ich relacja – ku jego wielkiemu zaskoczeniu – zaczyna się rozwijać. Czy ich przyjaźń przetrwa, a może zamieni się w c... Recenzja książki Facet taki jak ja

Książka bardziej psychologiczna niż podróżnicza.

14.06.2023

Sięgnęłam po tę książkę z kilku względów – opis z tyłu mnie niesamowicie zaintrygował, a do tego sama okładka wygląda bardzo ładnie i zachęcająco. Uwielbiam podróżować, więc książka o rzuceniu wszystkiego i wyjechaniu w podróż autostopem do Lizbony, to jak dla mnie rewelacyjny pomysł na fabułę! Jednak po przeczytaniu tej lektury czuję dość spor... Recenzja książki Autostopowicz

Cudowna i wzruszająca historia!

5.05.2023

„Dziewczyna z wulkanu” to książka, w której przedstawiona jest niezwykle wzruszająca historia Nadiny – mamy dwójki córek, która musi zmierzyć się z licznymi przeciwnościami losu, lękami i fobiami. Całą lawinę negatywnych zdarzeń rozpoczyna niespodziewana zmiana planów męża Nadiny. Po wspólnych wakacjach w Stanach Zjednoczonych mieli razem wrócić d... Recenzja książki Dziewczyna z wulkanu

Zaskakująca historia!

2.04.2023

Na wstępie muszę przyznać, że ta książka bardzo mnie zaskoczyła. Nie spodziewałam się, że ta książka będzie tak „trudna”, a jednocześnie ciekawa (choć z początku nieco się dłużyło jej czytanie). Książka "Sen przychodzi nad ranem" autorstwa Eweliny Miśkiewicz to poruszająca i bardzo zaskakująca opowieść o życiu młodej kobiety. Opisana w książce ... Recenzja książki Sen przychodzi nad ranem

Beznadziejna!

24.02.2023

Szczerze mówiąc, nie wiem co myśleć o tej książce... Dlatego też nie będzie to typowa recenzja całości treści, bo nie dałam rady przeczytać tej książki do końca, co bardzo rzadko się u mnie zdarza. Zawsze staram się znaleźć mocne strony książki i mimo wszystko przeczytać ją do końca, ale tu po prostu nie było sensu, szkoda mi było czasu na tę ksi... Recenzja książki Ślepnąc od świateł

Absolutnie rewelacyjna!

14.02.2023

"Na skraju załamania" to pierwsza książka od B. A. Paris, którą przeczytałam i wiem że na pewno nie ostatnia! Czytałam wiele rewelacyjnych książek, ale ta jest moim absolutnym numerem jeden i ciężko będzie ją przebić! Bardzo przypadł mi do gustu styl pisania autorki oraz jej pomysł na całą fabułę. Już po przeczytaniu kilkunastu pierwszych stron wi... Recenzja książki Na skraju załamania

Najlepsza część ze wszystkich!

11.02.2023

“Ryzykowny wybór” w odróżnieniu od pierwszej i drugiej części serii jest powieścią sensacyjną połączoną z lekkim romansem. W tej książce sporo się dzieje i przeważają liczne strzelaniny, ucieczki i porwania, które nadają dość mocny charakter tej historii. Miejsca i wydarzenia były tutaj tak dobrze opisane, że momentami czułam się tak, jakbym była ... Recenzja książki Ryzykowny wybór

Rewelacyjny thriller psychologiczny!

4.02.2023

Pola jest mamą kilkuletniego chłopca, którego wychowuje razem z mężem - Kubą. Pewnego dnia otrzymuje telefon z przychodni, że jej dziecko nie pojawiło się na umówionej wizycie. Pola próbuje się skontaktować z mężem, jednak bez skutku. Mimo szalejącej za oknem zamieci, postanawia pojechać do przychodni i wyjaśnić zaistniałą sytuację. Po drodze traf... Recenzja książki Topieliska

Świetna komedia kryminalna!

4.02.2023

Róża Krull to znana autorka kryminałów, która jest świadkiem samobójstwa jednego z uczestników konkursu Mistera Polonia. Niedługo po tym wychodzi na jaw, że ten mężczyzna nie miał żadnych powodów, aby zakończyć swoje życie. Róża rozpoczyna więc swoje śledztwo i gdy ginie kolejna osoba, już wie, że za wszelką cenę musi rozwiązać zagadkę i znaleźć m... Recenzja książki Lustereczko, powiedz przecie

Bardzo porywająca historia!

3.02.2023

Książka „Układ idealny” jest drugim tomem serii o Weronice Kardasz, jednak ona, jak i jej partner - Przemysław odgrywają w tej części role drugoplanowe, co - muszę przyznać - bardzo mnie zdziwiło. Sądziłam, że będą brali czynny udział w akcji i to wokół nich wszystko będzie się działo. Jednak w tej książce poznajemy zupełnie nowych bohaterów – Łuk... Recenzja książki Układ idealny

Recenzja

28.01.2023

„Niebezpieczną grę” Emilii Szelest czytało się niezwykle szybko, a sama historia okazała się bardzo wciągająca. Już od pierwszych stron powieści sporo się działo, przez co nie można było ot tak odłożyć książki na bok. Przedstawiona historia jest romansem z nutką kryminału – jest morderstwo, ale przede wszystkim jest romantyczna relacja pomiędzy gł... Recenzja książki Niebezpieczna gra

Polecam!

20.01.2023

"Gangsterzy. Zrodzeni z mroku" to pierwsza książka o tematyce gangsterskiej, którą przeczytałam i co się okazało? To w 100% moje klimaty! Bardzo polubiłam się z tego typu tematyką i na pewno nie raz sięgnę po takie książki. Książka składa się z trzech osobnych historii. W pierwszej części książki poznajemy losy Rity i Czarnego, w drugiej - Zorana... Recenzja książki Gangsterzy zrodzeni z mroku

Uwielbiam tę książkę!

20.01.2023

📕 Krótkie streszczenie: Gosia jest kobietą która, ma poukładane życie, dobrą pracę i dom na przedmieściach. Wszystko się jednak zmienia w momencie, gdy „w prezencie” na swoje 40. urodziny przyłapuje męża na zdradzie. Początkowo Gosia nie umie poradzić sobie z tym, że po wielu latach rozpada się jej małżeństwo, ale na szczęście może ona liczyć na ... Recenzja książki Mała

Fantastyczna historia!

20.01.2023

📕 Krótkie streszczenie: Małżeństwo Iris i Willa wydaje się być idealne i takie jak być powinno. Gdy Will leci w delegację do Orlando, nagle słuch po nim zanika. Dlaczego nie kontaktuje się z żoną i to, co jest najbardziej zastanawiające - dlaczego nie odbiera telefonu skoro zawsze to robił? Dlaczego nie daje znaku życia? Dlaczego to właśnie jego ... Recenzja książki Idealne Małżenstwo

Fantastyczna książka!

20.01.2023

📕 Krótkie streszczenie: Beth Murphy ucieka. Z nowym wyglądem, nazwiskiem i miejscem zamieszkania. Przemyślała swój plan wyjątkowo starannie. Ma świadomość, że wystarczy jedna mała wpadka, by jej skłonny do przemocy mąż trafił na jej ślad. Kilkaset kilometrów dalej, Jeffrey wraca do domu po służbowej podróży i odkrywa, że jego żona, Sabine, znik... Recenzja książki Idealna żona

Bardzo dobra książka

20.01.2023

📕 Krótkie streszczenie: „Pionki” to drugi tom z cyklu Teoria gier. Julianna raz z Jakubem i Majką po dramatycznych wydarzeniach w Katowicach wracają do swojego miasta rodzinnego - Łodzi. Julianna dzięki dawnym znajomościom dostaje pracę w lokalnej gazecie, a Jakub zatrudnia się w łódzkiej komendzie policji. Ich życie spokojnie idzie dalej, aż pew... Recenzja książki Pionki

Obyczajówka z wątkiem kryminalnym

16.01.2023

📕 Krótkie streszczenie: Julianna Różańska boryka się z trudną przeszłością – w młodości była uzależniona od narkotyków. Wtedy też wszyscy, poza bratem bliźniakiem się od niej odwrócili. Dlatego też wspólnie z Jakubem wyjechała z rodzinnej Łodzi do Katowic, aby rozpocząć nowe życie. Julianna podejmuje pracę jako dziennikarka, a Jakub jest policjan... Recenzja książki Układanka

Warto przeczytać, jeśli chce się poczuć świąteczny klimat.

28.10.2022

Co złego może się wydarzyć, kiedy nie uszanuje się tradycji wigilijnych? Do czego zdolni są ludzie pod wpływem różnych, bardzo silnych emocji? Iga od pewnego czasu jest mężatką, a według jej rodziców to małżeństwo jest bardzo udane, a nawet idealne. Jednak prawda jest taka, że mężowi Igi zależy tylko na jej pieniądzach. Iga nie jest więc zdzwio... Recenzja książki Bardzo cicha noc

© 2007 - 2024 nakanapie.pl