Temat

Zapowiedzi nowości w Klubie

Postów na stronie:
@Siostra_Kopciuszka
@Siostra_Kopciuszka
1029 książek 844 posty
2021-06-05 10:40 #
Z jednym się zgodzę @Chassefierre (wierząc Tobie, bo ja tego nie liczyłam), że
"podkreślam, że zaczęliśmy tę rozmowę tylko z powodu DWÓCH KSIĄŻEK na 322".

Więc nie chce mi się już "rozbierać" definicji słowa "dyskryminacja" na części pierwsze i udowadniać które słowo dla mnie znaczy to czy tamto i co ma miejsce, a co nie ma miejsca. Wiem natomiast, jak się czuję w danej sytuacji i tego nie da się wytłumaczyć "definicją" czegokolwiek. Bez odbioru. Ja, z mojej strony kończę tę dyskusję, gdyż w mojej ocenie, ona i tak niczego nie zmieni.
# 2021-06-05 10:40
× 2
Odpowiedz
@wybrana84
@wybrana84
467 książek 1120 postów
2021-06-05 11:10 #
Aż strach się odzywać, taki dialog rozpoczął się TU, gdzie tylko stawia się "kropeczkę"...
Niestety, takie czasy - coś za coś.

# 2021-06-05 11:10
× 1
Odpowiedz
@rainestrella95
@rainestrella95
179 książek 16 postów
2021-06-05 11:40 #
.
# 2021-06-05 11:40
Odpowiedz
@pleasebetasty
@pleasebetasty
187 książek 34 posty
2021-06-07 11:59 #


# 2021-06-07 11:59
× 4
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-07 15:42 #
Do 16.06 jestem na urlopie. Pilne, nowe sprawy, kierujcie proszę do @kazal_ka.



# 2021-06-07 15:42
× 9
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1070 książek 2437 postów
2021-06-07 15:47 #
Baw się dobrze! :)



# 2021-06-07 15:47
× 2
Odpowiedz
@kat.czyta
@kat.czyta
293 książki 73 posty
2021-06-07 15:48 #
miłego urlopu!
# 2021-06-07 15:48
× 1
Odpowiedz
@kasiarz1983
@kasiarz1983
226 książek 348 postów
2021-06-07 16:06 #
Miłego urlopu i pięknej pogody 🌞😀
# 2021-06-07 16:06
× 1
Odpowiedz
@viki_zm
@viki_zm
455 książek 1197 postów
2021-06-07 17:12 #
Jeszcze raz spokojnego odpoczynku i dużo słońca :D
# 2021-06-07 17:12
× 1
Odpowiedz
@phd.joanna
@phd.joanna
69 książek 55 postów
2021-06-07 21:16 #
Udanego wypoczynku!



# 2021-06-07 21:16
× 1
Odpowiedz
@recenzowelovee
@recenzowelovee
83 książki 34 posty
2021-06-07 22:17 #
Udanego odpoczynku :)
# 2021-06-07 22:17
Odpowiedz
@z_glowawksiazkach
@z_glowawksiazkach
379 książek 31 postów
2021-06-07 15:50 #

Wspaniałego wypoczynku!
# 2021-06-07 15:50
× 1
Odpowiedz
@Siostra_Kopciuszka
@Siostra_Kopciuszka
1029 książek 844 posty
2021-06-07 16:30 #
Ja również przyłączam się do życzeń, udanego urlopu (pod palmami ?😉)


# 2021-06-07 16:30
× 1
Odpowiedz
@gala26
@gala26
453 książki 52 posty
2021-06-07 21:44 #
Miłego urlopu, pełnego resetu i ładowania akumulatorów. Serdecznie pozdrawiam. :)
# 2021-06-07 21:44
× 1
Odpowiedz
@phd.joanna
@phd.joanna
69 książek 55 postów
2021-06-08 12:31 #
Nie umiem w dyplomację, jednak dyskusja, jaką wywołał mój post dotyczący instagrama i portalu książkowego spędza mi sen z powiek. Chcę wszystkich z Państwa przeprosić za to, że w tym miejscu pojawiły się takie emocje. Jest to niezbity dowód na to, że nie jestem mistrzem wyrażania uczuć i obserwacji za pomocą słów. Szczególne słowa przeprosin kieruję do osób współtworzących wizerunek nakanapie.pl Parafrazując ostatni wpis: uwielbiam nakanapie i nie wychodzę z podziwu, że ciężar naszej przyjemności z dobrodziejstw tego miejsca spoczywa na barkach ledwie kilku osób. Z moich obserwacji/odczuć (słusznych lub nie!) wynika, że wydawcy wykazują coraz większe powinowactwo do profili bookstagramowych (chyba z insta na czele) i coraz częściej (w moim odczuciu!) zaznaczają, że będą wdzięczni za umieszczenie recenzji nie tylko tutaj, a także w socialmediach (często to prośba, jak słusznie zauważono w 2 przypadkach kryterium). No i mnie to czasem nieelegancko, po ludzku wkurza. Spytałam co Wy, drodzy Kanapowicze o tym myślicie. Moje zdanie jest takie, że świat recenzencki/wydawniczy/książkoholikowy zmierza ku nowemu- nad czym jako dość toporny tradycyjny umysł skrycie (i w poprzednim poście jawnie) ubolewam. Jeśli w przyszłości takie miejsce jak to straci, by zyskać mógł instagram.. cóż... będzie mi przykro. Dlatego apeluję i proszę o to, byśmy wspólnie dbali o to miejsce. A instagram niech żyje swoim życiem, równoległym, prostopadłym, współdzielonym, nieważne. Obyśmy trwali wiernie tutaj. Z przeprosinami zapewniam także, że nie pozwolę sobie więcej na tego typu uwagi w tym miejscu. Serdecznie pozdrawiam Załogę i Pasażerów kanapy. Do zobaczenia w kolejnych recenzjach!
# 2021-06-08 12:31
× 13
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-08 12:58 #
Każdy ma prawo do swojego zdania. Takie akcje były i będą. Wydawcom na nich zależy, a to dzięki nim możemy działać. Rozumiem, że nie każdemu takie akcje przypadną do gustu, tak samo jak nie każdemu spodobają się wszystkie proponowane książki.
# 2021-06-08 12:58
× 9
Odpowiedz
@LetMeRead
@LetMeRead
398 książek 7387 postów
2021-06-08 13:03 #
Sio na urlop!
# 2021-06-08 13:03
× 6
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
332 książki 2049 postów
2021-06-08 13:16 #
@dominika no właśnie, miał być urlop bez smartfona - odpoczywaj :)
# 2021-06-08 13:16
× 5
Odpowiedz
@canis.luna
@canis.luna
597 książek 34 posty
2021-06-08 12:43 #
Ja sama posiadam zarówno instagram jak i bloga, ale nie zapominam o serwisach książkowych przy okazji umieszczania recenzji. A od jakiegoś czasu recenzuję nie tylko egzemplarze od wydawnictw, ale również wszystkie inne książki, które czytam czy to prywatne czy biblioteczne. Dla mnie jest to trening słowa pisanego oraz wyrażania swoich myśli, a dla takiego serwisu jak Na Kanapie, mam nadzieję, jest to kolejna cegiełka do nabrania pewności, że takie portale wciąż żyją i się rozwijają. Uważam, że dyskusja była jak najbardziej wskazana, ponieważ w moim odczuciu każda dyskusja jest zasadna, nawet najbardziej emocjonująca, byleby była kulturalna. Sama nie zabrałam wtedy głosu z powodu urlopu, ale również zauważyłam, że coraz więcej wydawnictw wymaga instagrama. Ponieważ go mam, nawet nie zastanawiałam się czy to dobrze czy źle, z całą pewnością jest to krok w inną stronę (uproszczoną, bo zamiast czytać długą recenzję, ludzie po prostu spojrzą na zdjęcie). Ale będę musiała przemyśleć temat i wyrobić sobie jakieś zdanie.
Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia :)
# 2021-06-08 12:43
× 5
Odpowiedz
@ilona_m2
@ilona_m2
258 książek 31 postów
2021-06-08 13:33 #
Taka prośba Kochani, a czy można Waszą dyskusję przenieść do innego wątku, ten miał być przeznaczony na nowości w klubie...

# 2021-06-08 13:33
× 5
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-08 15:21 #
# 2021-06-08 15:21
× 2
Odpowiedz
@pleasebetasty
@pleasebetasty
187 książek 34 posty
2021-06-08 15:39 #
Chyba jeszcze nigdy tak szybko nie klikałam rezerwując książkę w klubie 😅
# 2021-06-08 15:39
× 3
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-08 16:07 #
UWAGA!Akcja specjalna z pakietem "Konsorcjum".

Warunki:
1. Zgłoszenie na recenzowanie pierwszego tomu to zgłoszenie na pakiet wszystkich 3 części.
2. Wymagane są DWIE dodatkowe recenzje (po publikacji na kanapie) w dwóch spośród podanych miejsc:
- Instagram z oznaczeniem Taniej Książki i Empiku,
- Empik,
- Tania Książa.
3. Recenzja każdego tomu musi być dodana osobno, do każdego tomu będę prosić o 3 linki (do recenzji na kanapie i dwóch innych ww. w pkt 2).

https://nakanapie.pl/ksiazka/konsorcjum-tom-1

# 2021-06-08 16:07
× 1
Odpowiedz
@Zaczytanablondynka
@Zaczytanablondynka
236 książek 90 postów
2021-06-08 16:33 #
A jak z czasem ? Na wszystkie trzy książki mamy tyle samo czasu czy trzeba się zmieścić w tych 20 dniach ze wszystkimi trzema częściami ? Skusiła bym sie, ale nie wiem czy podołam przeczytać wszystkie części w tak krótkim czasie
# 2021-06-08 16:33
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-08 17:01 #
Czy miesiąc byłby Ok? Możemy się tak umówić ;) Generalnie... dogadamy się ;)
# 2021-06-08 17:01
Odpowiedz
@Zaczytanablondynka
@Zaczytanablondynka
236 książek 90 postów
2021-06-08 20:28 #
Dobra :) biorę :) przyjemności na urlopie :)
# 2021-06-08 20:28
Odpowiedz
@izka91201
@izka91201
258 książek 72 posty
2021-06-16 19:27 #
Akcja specjalna z "Konsorcjum" to tylko dla tych, co nie mają zamówionej książki, czy można jako drugą?

Pytam, bo dziś dostałam swój zamówiony egzemplarz i nie wiem, czy szybko recenzować, by mi ktoś nie zwinął czy poczekać 😉
# 2021-06-16 19:27
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-08 16:09 #
UWAGA! Akcja specjalna z trzecim tomem"Konsorcjum".

Warunki:
1. Zgłoszenie na trzeci tom oznacza zgłoszenie na jedną książkę, czyli ww. trzeci tom.
2. Wymagane są DWIE dodatkowe recenzje (po publikacji na kanapie) w dwóch spośród podanych miejsc:
- Instagramz oznaczeniem Taniej Książki i Empiku,
- Empik,
- Tania Książa.

https://nakanapie.pl/ksiazka/konsorcjum-tom-3
# 2021-06-08 16:09
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-08 17:12 #
# 2021-06-08 17:12
× 5
Odpowiedz
@viki_zm
@viki_zm
455 książek 1197 postów
2021-06-08 17:55 #
"9 godzin do nieba" to książka o której nie słyszałam. Nigdzie nie ma żadnych opinii, ale ryzykuję, rezerwuję i mam nadzieję na dobrą lekturę :)
# 2021-06-08 17:55
× 4
Odpowiedz
@Mirka
@Mirka
599 książek 127 postów
2021-06-26 21:07 #
Opinia jest na moim blogu i na nakanapie :}
# 2021-06-26 21:07
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-09 16:49 #
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-10 11:52 #
I kilka dodatkowych nowości:
https://nakanapie.pl/ksiazka/niebianskie-osiedle
https://nakanapie.pl/ksiazka/florentyna-i-konstanty-1916-1924-zakladnicy-wolnosci (tutaj do recenzji zapraszamy osoby, które dodadzą recenzję w wielu miejscach w Internecie (minimum 4), nie tylko w serwisie, mile widziane również dodanie zdjęcia na Instagram)
# 2021-06-10 11:52
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-10 13:45 #
# 2021-06-10 13:45
× 1
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
348 książek 109 postów
2021-06-10 14:19 #
Hahha, nie na długo 😉 szkoda, że znów sie nie udało upolować.
# 2021-06-10 14:19
× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1070 książek 2437 postów
2021-06-10 14:21 #
Jest jeszcze! Łap koty! :)
# 2021-06-10 14:21
× 1
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
348 książek 109 postów
2021-06-10 14:21 #
A nie, udało sie jednak, była trochę niżej 😆
# 2021-06-10 14:21
× 1
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
348 książek 109 postów
2021-06-10 14:53 #
Miałam czekać na nowości z Zysku, a znów mi sie limit kończy 😐
# 2021-06-10 14:53
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
332 książki 2049 postów
2021-06-10 15:22 #
@LiterAnka A myślisz, że będą nowości z Zysku? masz jakieś info tajne zza kanapy :-)?
# 2021-06-10 15:22
× 1
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
348 książek 109 postów
2021-06-10 15:43 #
Nie mam wieści, tylko nadzieję 😃 bo dawno nic nie było
# 2021-06-10 15:43
× 2
Odpowiedz
@Almaranth
@Almaranth
170 książek 142 posty
2021-06-10 21:33 #
Ja za to liczę na kolejne pozycje z Papierowego Księżyca "Droga do Wyraju" Czy "Gildia" Jakoś za tydzień mają premierę więc bardzo się staram nic nie brać 😁
# 2021-06-10 21:33
× 2
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-11 10:55 #
@Almaranth jest szansa na "Drogę do Wyraju" :)
# 2021-06-11 10:55
× 2
Odpowiedz
@Almaranth
@Almaranth
170 książek 142 posty
2021-06-11 12:34 #
zrobiłaś mi dzień! A zatem zaczynam polowanie :D
# 2021-06-11 12:34
Odpowiedz
@sanaecozy
@sanaecozy
142 książki 57 postów
2021-06-10 20:41 #
.
# 2021-06-10 20:41
× 1
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-11 10:55 #
# 2021-06-11 10:55
× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1070 książek 2437 postów
2021-06-11 10:56 #
Czaaaaad! :D
# 2021-06-11 10:56
× 1
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-11 10:57 #
@Chassefierre, wrzucone :)
# 2021-06-11 10:57
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1070 książek 2437 postów
2021-06-11 11:17 #
Wiem, ale nie mam już miejsca. :')
# 2021-06-11 11:17
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-11 13:40 #
@mewaczyta
@mewaczyta
561 książek 35 postów
2021-06-14 07:05 #
Kropeczka.
# 2021-06-14 07:05
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-14 12:11 #
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-16 12:03 #
# 2021-06-16 12:03
× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1070 książek 2437 postów
2021-06-16 12:22 #
Już nic nie ma, łał... Oo''
# 2021-06-16 12:22
× 2
Odpowiedz
@wybrana84
@wybrana84
467 książek 1120 postów
2021-06-16 12:30 #
Racja, za zerknelam w czasie kiedy były dodawane i już ich nie było 🤔🤔🤔
# 2021-06-16 12:30
Odpowiedz
@wybrana84
@wybrana84
467 książek 1120 postów
2021-06-16 12:34 #
A jednak nie - dopiero wskoczyły 😁
# 2021-06-16 12:34
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 31 książek 897 postów
2021-06-16 12:36 #
Nie zdążyłam wrzucić od razu. Teraz wrzucone.
# 2021-06-16 12:36
× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1070 książek 2437 postów
2021-06-16 12:49 #
A ja już myślałam, że poszły jak ciepłe bułeczki z rana... :P
# 2021-06-16 12:49
Odpowiedz
@AgataGrabowska
@AgataGrabowska
384 książki 21 postów
2021-06-16 14:29 #
.
# 2021-06-16 14:29
Odpowiedz
@Nastka_diy_book
@Nastka_diy_book
347 książek 42 posty
2021-06-17 09:55 #
kropka niezgubka

# 2021-06-17 09:55
Odpowiedz
@canis.luna
@canis.luna
597 książek 34 posty
2021-06-17 09:59 #
Mam pytanko, czy zdarza się, że książki raz umieszczone w Klubie Recenzenta jeszcze do niego wracają? W sensie, czy wydawnictwa decydują się na ponowne wystawienie książki czy raczej jak pojawi się raz to ostatecznie? :D dziękuję za odpowiedź
# 2021-06-17 09:59
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1070 książek 2436 postów
2021-06-17 10:03 #
Właściwy wątek do zadawania pytań dotyczących okolic Klubowych znajduje się TUTAJ. :)

Proszę o przeniesienie pytania. :)
# 2021-06-17 10:03
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-17 14:32 #
# 2021-06-17 14:32
× 2
Odpowiedz
@viki_zm
@viki_zm
455 książek 1197 postów
2021-06-18 15:26 #
Po zarezerwowaniu t.1 "Aż po horyzont" nie można liczyć na pewną dostępność 2?
# 2021-06-18 15:26
Odpowiedz
@dominika.nawidelcu
@dominika.nawidelcu
235 książek 609 postów
2021-06-18 16:17 #
Pewną nie, ale mogę próbować się dopytać. Tylko w tym celu proszę o wiadomość na priv (po zrecenzowaniu tomu 1).
# 2021-06-18 16:17
× 1
Odpowiedz
Postów na stronie:
Odpowiedź
Grupa

Klub Recenzenta

Grupa stworzona wokół tematu Klubu Recenzenta w serwisie nakanapie.pl
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl