Avatar @kadynkaczyta

@kadynkaczyta

6 obserwujących. 6 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 3 godziny temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
6 obserwujących.
6 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 3 godziny temu.

Recenzje książek

113 recenzji

OPUSZCZĘ JĄ PO ŚMIERCI

8.04.2024

Rosie prowadzi spokojne życie u boku swojego narzeczonego. James z kolei jest następcą capo we włoskiej mafii, gdzie za niedługo zmieni swojego ojca. Znali się jako nastolatkowie. Byli parą, ale wyjazd Jamesa wszystko zmienił. Po czternastu latach ponownie się spotykają. Stają ze swoimi uczuciami twarzą w twarz. Dopiero teraz zobaczą jak ten czas... Recenzja książki Opuszczę ją po śmierci

RYKOWISKO

9.03.2024

W starym internacie wybucha pożar, a w budynku zostaje odkryte ciało mężczyzny. Okazuje się jednak, że to nie pożar był przyczyną zgonu. Zostaje wszczęte śledztwo mające ustalić kto stoi za podłożeniem ognia. Trop prowadzi do sekty i zaginięć, które miały miejsce kilka lat temu. Jedynymi świadkami są drzewa z Rogatego Lasu, które nie mają jak opow... Recenzja książki Rykowisko

SKRZYDŁOWY

15.12.2023

Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić opinię mojego kolejnego patronatu! Jest to dla mnie jedno z najważniejszych moich książkowych dzieci. „Czasem trzeba spaść ze szczytu na samo dno, by móc wzlecieć jeszcze wyżej niż do tej pory.” Piotrek jest w stanie zrobić dla swojej drużyny dosłownie wszystko. Kiedy Sokołom grozi pozbawienie sponsoringu, mężc... Recenzja książki Skrzydłowy

WYROK

11.12.2023

Justine jest prokuratorką. Gdy zostaje jej przydzielona sprawa morderstwa, na podstawie zebranych dowodów wnosi o wymierzenie kary śmierci. Sąd zatwierdza ten wniosek, a wyrok w końcu zostaje wykonany. Co jednak jeśli kobieta się pomyliła? Gdy pewnego dnia dostaje nieoczekiwaną wiadomość, że znalazły się jakieś dowody ogarnia ją strach. Nad kobiet... Recenzja książki Wyrok

ZA NASZE GRZECHY

29.10.2023

Na leśnej polanie grupa nastolatków odkrywa szczelnie zawinięte zwłoki mężczyzny. Nic nie wskazuje na używanie przemocy wobec zmarłego, a przyczyną zgonu jest odwodnienie. Co najdziwniejsze to to, że w krtani denata zostaje znaleziony kokon poczwarki egzotycznego motyla. Emil Grab wraz z komisarzem Marczewskim i Jakubem Błachem zostają przydzielen... Recenzja książki Za nasze grzechy

Ostatni list

16.10.2023

Witajcie, Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku. Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam książkę, która doprowadziła mnie do łez. Ella samotnie wychowuje bliźniaków i prowadzi domki wypoczynkowe. Samotnia jest dla kobiety wszystkim tam samo jak dzieci, Maise i Colton. Gdy brat prosi ją o pisanie listów do jego kolegi Ella zgadza się od razu. Ni... Recenzja książki Ostatni list

DZIEDZICZKA PECHA

1.10.2023

Dzień dobry! Jak Wam minął tydzień? U mnie dość intensywnie. Zapraszam Was do przeczytania książki, która zauroczyła mnie swoją okładką i wnętrzem. Loreta dowiaduje się, że ma duszę czarnego kota. Od samego początku ma pecha, a ta informacja tylko potwierdziła to co miało być nieuniknione. Wiele osób wolałoby, żeby umarła, a nie szkoliła się na... Recenzja książki Dziedziczka Pecha

Nie wracaj do domu, Michelle

28.09.2023

Strasznie byłam ciekawa tej książki. Niby się nie zawiodłam, ale zdecydowanie zabrakło mi tutaj więcej dialogów. Lucas Forester ma jeden cel w życiu. Zdobyć pieniądze swojej żony. To nie jest tak, że jej nienawidzi. Kobieta jest błyskotliwa i ma wiele do zaoferowania, ale intercyza przekreśla wielkie plany mężczyzny. Musi zabić żonę, choć wprawia... Recenzja książki Nie wracaj do domu, Michelle

ROZGRYWAJACY - ERYK

22.09.2023

Dzień dobry! Jak się macie? Wszystko u Was w porządku? Mam nadzieję, że tak. Pragnę Wam przedstawić mój kolejny już patronat! „Rozgrywający” jest kolejnym Skrzydłowym, ale i nie ostatnim! Tak jak pierwsza część mnie zauroczyła, tak samo stało się i z tym tomem. Eryk Lisowski podczas Mistrzostw Świata w futbolu amerykańskim zostaje poważnie sfau... Recenzja książki Rozgrywający

RABBITS

2.09.2023

Przedstawiam Wam książkę, która zawiodła mnie, ponieważ nie rozumiałam tego co się w niej dzieje. Rabbits to gra. Gra, która rozgrywa się w alternatywnej rzeczywistości. Zwycięscy są nieznani tak samo jak nagrody. Nikt nie wie kim są triumfatorzy dziesięciu edycji. Jeden z wygranych oznajmia K, że z grą dzieje się coś niedobrego i trzeba szybko c... Recenzja książki Rabbits

HAUNTING ADELINE

20.07.2023

Uwaga! Jeśli ktoś chce przeczytać tę książkę niech 10 razy się nad tym zastanowi. Autorka sama zamieściła ostrzeżenie, gdzie wyjaśnia jakie tematy są poruszane w książce. Polecam osobom tylko pełnoletnim! Adeline przeprowadza się do domu swojej babci. Dom Personsów owiany jest mroczną tajemnicą, która fascynuje pisarkę. Gdy kobieta znajduje pam... Recenzja książki Haunting Adeline

PRAWDZIWY CEL

6.05.2023

Autor: P. Siwek Erick kończy akademię wojskową. W jego pamięci wciąż jednak pojawia się wspomnienie zamachu na szkołę, w którym zginęła jego przyjaciółka. Zupełnie przez przypadek, pewnego dnia rozpoznaje jednego z napastników, który brał udział w zamachu terrorystycznym. Jego celem staje się zemsta i dowiedzenie prawdy. Czy uda mu się jednak t... Recenzja książki Prawdziwy cel

BIEGACZ

10.03.2023

Autor: Anne Marie Premiera: 15.03.2023r. „Byłem gotów poświęcić swoje zdrowie, byle tylko dostać się do drużyny narodowej. Nic innego się nie liczyło. Gra stanowiła mój jedyny cel. Nie miałem jakiegokolwiek innego.” Mateusz od narodzin cierpi na nieuleczalną chorobę. Przez wypadek powoli zaczął zapominać słowa. Mężczyzna jest gwiazdą futbolu am... Recenzja książki Biegacz

TAM, GDZIE SŁOŃCE ZŁOCI LIŚCIE

23.02.2023

Autor: Glendy Vanderah Ellis przez przypadek zostawia swoją małą córeczkę na parkingu przy lesie. Odjeżdża i dopiero po chwili jej synowie przypominają jej o dziewczynce. Kobieta zawraca ale jest już za późno i dziecka nie ma. Kobieta popada w alkoholizm i lekomanię. Po jakimś czasie postanawia wyjechać z miasta i zostawić swoich synów jak i resz... Recenzja książki Tam, gdzie słońce złoci liście

KLUB BIAŁYCH ZĘBÓW

8.01.2023

Autor: Kajetan Szokalski Dzisiaj przychodzimy do was z recenzją naszego patronatu! Z tego miejsca chcielibyśmy podziękować autorowi za zaufanie. Chcielibyśmy także pogratulować Kajetanowi napisania książki. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie jest to łatwa sztuka. Dlatego wielkie ukłony w Twoją stronę. Kryminał połączony z piłką nożną… Można by ... Recenzja książki Klub białych zębów

TERAZ ZAŚNIESZ

4.01.2023

Autor: C.L. Taylor „Sen. Pragniemy go, tej błogiej ciemności, która kołysze nas w ramionach i unosi z dala od trosk i zmartwień. Życie to walka, sen zaś jest ucieczką. To łono, do którego wracamy, kiedy nasze ciała robią się ciężkie, a umysły zmęczone. Czasami z nim walczymy. Robimy wszystko, by nie zasnąć. Nasze poczucie winy albo źle ulokowana ... Recenzja książki Teraz zaśniesz

GWIAZDY WYKUTE ZE SREBRA

22.12.2022

Autor: Brigid Kemmerer „Nie przyjmę niczego, czego sam nie chcesz dać.” Callyn prowadzi swoją piekarnię, a Jax kuźnię. Znają magię tylko z plotek i książek. Po pewnym zdarzeniu wiedzą jednak, że nie są to tylko legendy, a prawda, która może być zagrożeniem. Call straciła przez nią rodziców, a Jaxowi żadna magia nie pomogła kiedy ten stracił stop... Recenzja książki Gwiazdy wykute ze srebra

The most

15.12.2022

Tytuł: The most Autor: Julia Rejent „Życie nie było pieprzoną, kolorową bajką, na której końcu pojawił się ten długo oczekiwany happy end oraz tekst „I wszyscy żyli długo i szczęśliwie…” Ana to dziewczyna pochodząca z bogatej rodziny. Jest rozkapryszona i traktuje wszystkich z wyższością. Wychowuje ją opiekunka, ponieważ rodzice nie zwracają na... Recenzja książki The Most

TARAS Z WIDOKIEM NA PRZYSZŁOŚĆ

13.12.2022

Miałam już możliwość przeczytać książkę, gdzie było opowiadanie Darii. Od razu wiedzieliśmy, że jak tylko wyjdą kolejne jej książki to będziemy musieli je przeczytać. Bardzo się cieszyliśmy, gdy dostaliśmy możliwość zrecenzowania „Tarasu z widokiem na przyszłość”. Maria zaczyna pałać nienawiścią do świąt Bożego Narodzenia, gdy w ten dzień traci u... Recenzja książki Taras z widokiem na przyszłość

SEKRETNE ŻYCIE W AUSCHWITZ

29.11.2022

Autor: Steve Matthews „Bóg w swojej nieskończonej mądrości opuścił Żydów w Wiśnicy… Zostawił nas samych w sobie, byśmy umierali z jego imieniem na ustach. Może o nas zapomniał?” Jedenastego listopada tego roku miałam możliwość zwiedzenia obozu koncentracyjnego w Auschwitz. Byliśmy jednak tylko w blokach, do baraków nie udało nam się dotrzeć ze wz... Recenzja książki Sekretny pokój w Auschwitz

NIEDOBRANI

25.11.2022

Autor: Anne Marie Każdy człowiek ma swoją niepowtarzalną, jedyną historię. Każdy z nas jest inny i każdy z nas radzi sobie inaczej z problemami. Ludzie mający przyjaciół nieraz nie dostrzegają jak bardzo ci mogą im pomóc, a to jest błąd. Mówi się, że przyjaciół poznaje się w biedzie, a kto się czubi ten się lubi. Jednak czy faktycznie tak jest?... Recenzja książki Niedobrani

Corrupt

15.11.2022

Po książkę sięgnęłam tylko dlatego, że była wszędzie i to dosłownie. Wchodzę do Instagrama widzę „Corrupt”, wchodzę na facebooka widzę „Corrupt”, wchodzę na Tiktoka widzę fragmenty „Corrupt”. Ta książka zaczęła mnie prześladować, więc w końcu postanowiłam ją przeczytać i to co dostałam kompletnie zryło mi głowę. Erika od najmłodszych lat jest w... Recenzja książki Corrupt

Samotne serca

7.11.2022

Autor: Lisa Gray Po zapoznaniu się z pierwszymi trzema tomami książek autorki ze zniecierpliwieniem czekałam na czwartą część. Opis zaciekawił mnie od razu, okładka zaintrygowała mnie od pierwszego wejrzenia. Oczywiste było to, że muszę przeczytać tę książkę. Detektyw Jessica Shaw przyjmuje zlecenie od niejakiej Christine Ray, która prosi o znal... Recenzja książki Samotne serca

ZWIĄZANI UKŁADEM

31.10.2022

Autor: Joanna Balicka Kilka razy zbierałam się do tego, żeby kupić jakąś książkę tej autorki. Ostatecznie jednak zawsze coś mnie powstrzymywało. Gdy tylko dostałam „Związani układem” do rąk i przeczytałam pierwsze strony zaczęłam żałować, że wcześniej nie odważyłam się sięgnąć po dajmy na to „Korepetytora”. Teraz wiem, że muszę naprawić swój błąd... Recenzja książki Związani układem

Prosty zakład

26.10.2022

Autor: Agata Polte Czy udawanie kogoś kim się nie jest, jest dobre? Gdy kłamstwo wyjdzie na jaw czy potem ktoś uwierzy w prawdę? Czy wejście w zakład gwarantuje nam wygraną? Czy próbując rozkochać w sobie kogoś sami nie wpadniemy we własne sidła? Octavia przez przypadek trafia na imprezę bogatych dzieciaków. Ratując jedną z dziewczyn zwraca na s... Recenzja książki Prosty zakład

© 2007 - 2024 nakanapie.pl