Avatar @kika160295

Lost_weasley_girl

@kika160295
3 obserwujących. 8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 8 miesięcy temu.
lost_weasley_girl
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 8 miesięcy temu.

Recenzje książek

19 recenzji

Ophelia mimo wszystko

15.05.2023

| Współpraca reklamowa | @wydawnictwoyoung Po „Ophelia mimo wszystko”spodziewałam się wiele, ale na pewno nie aż tyle! Myślałam, że to młodzieżówka o dorastaniu osadzona w liceum jakich mamy teraz na pęczki, a jednak ta książka zdecydowanie się na ich tle wyróżnia. Naszą główną bohaterką jest Ophelia – nastolatka która kocha swoją rodzinę, róże... Recenzja książki Ophelia mimo wszystko

Darkfever

19.04.2023

Czytaliście książki o fae? Ja nie, więc byłam dość podekscytowana zapowiedzią „Darkfever”! Współpraca @youandyabooks Początek był niezły! MacKayla próbuje dowiedzieć się kto stoi za zabójstwem jej siostry. Dociera do niej, że świat skrywa wiele mrocznych tajemnic, a ona sama ma moc, o której nie miała pojęcia. Pomysł na historię może mało orygina... Recenzja książki Darkfever

Tom Felton, czyli dupek na miotle

6.04.2023

Nie czytam biografii. Zawsze obawiam się, że mimo interesującego życia danej osoby, sama książka będzie tylko zbiorem suchych faktów. Oczywistym jest, że do sięgnięcia po "Po drugiej stronie różdżki" skusiła mnie chęć poznania kulis kręcenia filmów o Harrym Potterze, przyznaję nawet bardziej niż życia samego Toma, bo z całej obsady był mi raczej o... Recenzja książki Autobiografia. Po drugiej stronie różdżki

Syndrom drugiego tomu?

22.03.2023

| Współpraca reklamowa | @youandyabooks Coś nie mam szczęścia w tym miejscu do kontynuacji serii, bo niestety „Bestie zagłady” cierpią wg mnie na syndrom drugiego tomu 🙈 Specjalnie przed lekturą powtórzyłam sobie ostatnie 100 stron „Drapieżnych Bestii”, które skoczyły się naprawdę ekscytująco! Liczyłam więc na sporo akcji, szczególnie że Koffi z... Recenzja książki Bestie zagłady

Kiedy kobiety były smokami

28.02.2023

Kiedy kobiety były smokami” Kelly Barnhill to książka inna od wszystkich z jakimi się do tej pory spotkałam. Jest mieszanką magicznego realizmu, historii alternatywnej i pamiętnika, ze wstawkami z artykułów/książek/przesłuchań. Tytuł jest interesujący i razem z piękną okładką przykuwa uwagę, jednak na ich podstawie nigdy nie zgadłabym, co tak właś... Recenzja książki Kiedy kobiety były smokami

Tajemnica Lost Lake

2.02.2023

|Współpraca reklamowa| @wydawnictwoliterackie Lubicie czytać o relacjach pomiędzy rodzeństwem? Ten wątek zdecydowanie przyciągnął mnie i moją siostrę do sięgnięcia po "Tajemnicę Lost Lake". I oczywiście okładka, bo straszne z nas sroki 😅 Ze względu na treningi sportowe starszej siostry, 11- letnia Fiona zmuszona jest rozstać się z przyjaciółmi i... Recenzja książki Tajemnica Lost Lake

Czujecie czasem presję, gdy książka jest tak popularna i polecana, że musi wam się podobać?

8.10.2022

Czujecie czasem presję, gdy książka jest tak popularna i polecana, że musi wam się podobać? Chyba nie czułam nigdy większej, jak przy serii "To nie jest do diabła love story" Julii Biel. Zanim zaczęłam czytać wiedziałam, że książki mają piękne okładki, mnóstwo polecajek na skrzydełkach i w social mediach, a nawet własne playlisty. Oczywiście, równ... Recenzja książki To nie jest, do diabła, love story

ABSOLUTNIE PRZEPIĘKNA I WZRUSZAJĄCA!

23.08.2022

ABSOLUTNIE PRZEPIĘKNA I WZRUSZAJĄCA! Przygotujcie się na dłuższą recenzję, bo zdecydowanie jest to jeden z moich faworytów! ♥️ Linus Baker jest urzędnikiem Wydziału Nadzoru Nad Magicznymi Nieletnimi. Jego życie jest bardzo spokojne i monotonne, a on sam uważa się za przeciętnego człowieka. Pomimo chęci zobaczenia oceanu, sądzi że marzenia powinny... Recenzja książki Dom nad błękitnym morzem

Na drugim końcu lata

23.05.2022

Już drugi raz miałam przyjemność czytać książkę Emmy Mills. Po arcydziele jakim była dla mnie „Niemożliwa para” nie wahałam się ani chwili sięgnąć po „Na drugim lata” i trzeba przyznać, że te pozycje są do siebie dosyć podobne. W moim odczuciu nie wychodzi to im na korzyść, nawet jeśli kocham rodzaj historii jaki pisze autorka, bo nie sposób ich n... Recenzja książki Na drugim końcu lata

Siedmiu mężów Evelyn Hugo

16.05.2022

"[...] używałam ciała, kiedy było jedynym, co miałam, i używałam go nadal, kiedy miałam możliwość wyboru". Historia Evelyn Hugo to jedna z tych, która pochłania was do reszty pozostawiając na koniec więcej pytań niż odpowiedzi. Samą bohaterkę pokochacie lub znienawidzicie, ta idąca po trupach do celu kobieta zepchnie was ze schodów byleby dostać ... Recenzja książki Siedmiu mężów Evelyn Hugo

Nie taki self-publishing straszny

23.04.2022

Czytacie self-publishingi? Mimo, że nigdy wcześniej nie miałam takiego doświadczenia, to przez uprzedzenia innych sama byłam dosyć ostrożna. Po przeczytaniu "Krwi Nowych Bogów" już wiem, że jeśli autor sam wydaje książkę, to wcale nie świadczy o braku jego talentu i zainteresowania ze strony wydawnictw. Katarzyna Wycisk dała mi wszystko co powinie... Recenzja książki Krew Nowych Bogów

Legenda o popiołach i wrzasku

29.03.2022

Bardzo chciałam żeby "Legenda o popiołach i wrzasku" mi się spodobała. Nie tylko przez wzgląd na sympatię do autorek, ale też czas jaki poświęciły na stworzenie tej historii oraz poziom ekscytacji, który zarówno one jak i fani budowali przez wiele miesięcy. I chyba właśnie to zabiło dla mnie tę powieść - zbyt wysokie oczekiwania. Historia rozgrywa... Recenzja książki Legenda o popiołach i wrzasku

Złodziej czytelniczych dusz!

29.03.2022

O Dorze Wilk wiedziałam tyle co nic - jedynie że jest to jedna z pierwszych historii autorki i podobno jest to odczuwalne. Nie czytałam recenzji żeby mieć czystą głowę i może właśnie dlatego tak bardzo spodobała mi się opowieść o rudowłosej wiedźmie! Od pierwszych stron zostałam wciągnięta w sprawę zabójstwa starszej pani, które Dora próbuje rozwi... Recenzja książki Złodziej dusz

Czy miłość = fajerwerki?

28.03.2022

Karolina niefortunnie rozpoczyna Nowy Rok i wraz ze swoim psem Kąskiem niemal zostają potrąceni przez samochód. Sprawcą "wypadku" jest Daniel, który okazuje się być sąsiadem kobiety. Spodziewacie się miłości od pierwszego wejrzenia? Nie tym razem! Świadomość, że mogła wyjść z tej stłuczki w dużo cięższym stanie niż lekko obita, daje Karolinie wie... Recenzja książki To tylko zimowy blues

Be My Ever....or Never?

4.03.2022

Po rozczarowaniu debiutem Julii Biel "To nie jest do diabła love story" postanowiłam dać autorce drugą szansę i sięgnęłam po jej najnowszy hit "Be My Ever". Niestety ponownie zderzyłam się z faktem, że to co jest hucznie polecane nie koniecznie mi się spodoba i otrzymałam bardzo odgrzewanego i niesmacznego kotleta. Fabuła książki kręci się wokół ... Recenzja książki Be My Ever

Przeurocza! Przezabawna! Przekochana!

28.02.2022

Przeurocza! Przezabawna! Przekochana! Taka właśnie jest "Niemożliwa para" Emmy Mills. Po cukierkowej okładce i wielu pozytywnych opiniach spodziewałam się po prostu słodkiego, licealnego romansu. Nie mogłam się bardziej mylić, ta książka daje o wiele, wiele więcej! "Niemożliwa Para" opowiada o Claudii, która dzięki swojemu ojcu ma możliwość nauki... Recenzja książki Niemożliwa para

Koźlaczki z Zielonego Jaru

23.02.2022

O pani Anecie Jadowskiej słyszałam wiele dobrego i od dawna chciałam sięgnąć, po któreś z jej dzieł. W ramach prezentu urodzinowego trafił do mnie zbiór opowiadań "Cud, Miód, Malina". Fakt, że nie jest to powieść skutecznie zniechęcił mnie do tej książki na cały rok. Okazało się, że całkiem niepotrzebnie, gdyż nie potrafię wskazać ani jednej rzecz... Recenzja książki Cud, miód, Malina. Kronika rodziny Koźlaków

To nie jest do diabła DOBRE love story...

15.02.2022

Czujecie czasem presję, gdy książka jest tak popularna i polecana, że musi wam się podobać? Chyba nie czułam nigdy większej, jak przy serii "To nie jest do diabła love story" Julii Biel. Zanim zaczęłam czytać wiedziałam, że książki mają piękne okładki, mnóstwo polecajek na skrzydełkach i w social mediach, a nawet własne playlisty. Oczywiście, równ... Recenzja książki To nie jest, do diabła, love story II

Epicka historia fantasy w nowoczesnym stylu

6.02.2022

Tak jak byłam zniechęcona grubością tych tomiszczy, tak pochłonęłam je w dwa tygodnie 🙈 początki nie były łatwe ze względu na bardzo obszerny świat, ale to właśnie on jest tym co bez reszty mnie pochłonęło Dworskie intrygi, rozmaitość kultur, wierzeń i legend, które z biegiem historii łączą się w jedną całość. Pokochałam tak wielu bohaterów!❤️ Se... Recenzja książki Zakon drzewa pomarańczy

© 2007 - 2024 nakanapie.pl