Avatar @ksiazkazpazurem

Agnieszka

@ksiazkazpazurem
3 obserwujących. 4 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj około 2 godziny temu.
{} ksiazka.z.pazurem
{} Napisz wiadomość
3 obserwujących.
4 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj około 2 godziny temu.

Recenzje książek

55 recenzji

Kim dla ciebie jestem? - recenzja kwiecień 2021

20.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Słodko-gorzka historia o miłości! Susan ma siedemnaście lat i niespodziewanie zachodzi w ciąże z chłopakiem, który nie chce przyjąć tego do wiadomości. Calvin, ojciec dziecka przy użyciu gróźb zmusza ją do wyjazdu i pozbycia się ciąży. Dziewczyna w Nowym Yorku ma kupić tabletki wczesnoporonne u jednego z alfonsów. Nie wszystko, jednak idzie zgodn... {} Recenzja książki Kim dla ciebie jestem?

Ocalić każdą chwilę - recenzja kwiecień 2021

14.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień dobry, dzisiaj przychodzę do Was z debiutem Justyny Spałek pod tytułem "Ocalić każdą chwilę". Marcelina jest zwykłą nastolatką, która prowadzi poukładane życie. Mieszka wraz z rodzicami oraz młodszym bratem w wieżowcu, chodzi regularnie do szkoły i chętnie spędza czas z trójką przyjaciół Blanką, Dawidem oraz Czarkiem. W otoczeniu dziewczyny... {} Recenzja książki Ocalić każdą chwilę

Gangsterska gra - recenzja kwiecień 2021

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień Dobry to moje pierwsze spotkanie z twórczością Dominki Smoleń i muszę przyznać, że długo będzie przeze mnie wspominane. Nie mam za wiele romansów mafijnych na koncie, a z każdym kolejnym coraz trudniej przekonać mnie do następnych. Nie wiem, jak jest u Was, ale u mnie dość często przewijają się utarte schematy, które nie zachwycają mnie tak... {} Recenzja książki Gangsterska gra

Zamień mnie w krzyk - Kwiecień 2021

1.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień Dobry, pierwszy tom z dylogii Anny Dąbrowskiej pod tytułem "Kochaj mnie szeptem" zostawił mnie w takim momencie, że czym prędzej wzięłam się za czytanie kolejnej części. Tom drugi pod tytułem "Zamień mnie krzyk" to ciąg dalszy losów Gabrieli, którą mieliśmy okazję poznać w pierwszym tomie, jako nieśmiałą i podatną na zdanie innych dziewczyn... {} Recenzja książki Zamień mnie w krzyk

Kochaj mnie szeptem - Marzec 2021

30.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień dobry to moje pierwsze spotkanie z twórczością Anny Dąbrowskiej. Za nim jednak sięgnęłam po pierwszy tom z dylogii pod tytułem "Kochaj mnie szeptem", przeczytałam dostępny w serwisie nakanapie.pl wywiad z autorką na temat cyklu. Okazał się dla mnie bardzo pomocny, ponieważ rzucił mi lepsze światło na nowe dzieło autorki. Gabrysia ma dwadzie... {} Recenzja książki Kochaj mnie szeptem

Dusze z Ciemności i Światła. Tom 1 "Śmierć żyje" - recenzja

23.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anioły, demony, elfy, krasnoludy i wiele innych stworzeń, czy to aby na pewno dobre połączenie ? Tom pierwszy pod tytułem "Śmierć żyje", zapowiada serię "Dusze z ciemności i światła". Minęło sporo czasu, odkąd miałam okazję przeczytać książkę z aniołami i demonami w roli głównej. I to jeszcze urozmaiconą przy okazji, tak niezwykłymi rasami wspomn... {} Recenzja książki Dusze z Ciemności i Światła. Tom 1: Śmierć żyje

Kasta. Granice Pokusy - Ana Rose i Kinga Liktowiec

21.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień dobry, to moje pierwsze spotkanie z twórczością Ana Rose i Kingi Litkowiec. Po odłożeniu książki na półkę przeczuwam, że nie ostatnie. "Kasta" to organizacja składająca się z elity uczniów kampusu, posiadających wpływowych rodziców. Wolno im dużo, ale i tak posiadają pewne granice, których z reguły nie przekraczają. Trzech z nich miałam ... {} Recenzja książki Kasta. Granice pokusy

Jak nie zostałam influencerką -'recenzja styczeń 2021

8.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bridget Jones znowu w akcji! Oczywiście z małą różnicą, ponieważ nasza główna bohaterka jest młoda, mieszka w Polsce i bez dwóch zdań jest przyszpilona finansowo do ściany. Postanawia więc zarobić, ale się nie narobić, oraz zostać popularną influencerką! Czy Majce uda się osiągnąć swój cel bez dodatkowych umiejętności i specjalnego talentu? Bez wi... {} Recenzja książki Jak nie zostałam influencerką

Czarna Godzina - Wojownicy Erin Hunter

6.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatni tom zamykający pierwszą serię "Wojowników" pod tytułem "Czarna Godzina" wzruszył mnie dogłębnie. Końcowe strony książki o mały włos nie doprowadziły mnie do prawdziwego potoku łez. Trzymała jednak fason do samego końca, dlatego opowiem wam nieco więcej o "Wojownikach". Wszystkie sześć tomów pierwszej serii poświęcone jest czterem klanom... {} Recenzja książki Czarna godzina

Weryfikacja - recenzja styczeń 2021

3.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień dobry, to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorów książki pod tytułem "Weryfikacja". Dowiedziałam się wystarczająco dużo o współpracy z przedstawionego przez wydawcę opisu, co niezmiernie ułatwiło mi zrozumienie przetaczających się przez książkę emocji. Książkę otrzymałam dzięki uprzejmości Klubu Recenzenta nakanapie.pl; za co bardz... {} Recenzja książki Weryfikacja

Rosyjska księżniczka, Monika Skabara - recenzja styczeń 2021

25.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lekka, jak piórko to pierwsze, co mi przychodzi do głowy, kiedy myślę o Rosyjskiej księżniczce". Już dawno nie spotkałam się z tak przystępnym jeżykiem w książce. Szczerze wam powiem, że byłam zaskoczona. Zazwyczaj przeczytanie książki zajmuję mi więcej niż dwa dni. A tu proszę, pochłonęłam ją w półtora dnia. "Spojrzałam na niego, nie okazując n... {} Recenzja książki Rosyjska księżniczka

Krwawe Więzy, N. R. Paradise - recenzja styczeń 2021

20.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejny romans mafijny za mną, nie mam ich za wiele na koncie. Muszę jednak przyznać, że autorka tej książki. Pobiła swoją pomysłowości wszystko, co o tej pory związanego z mafią czytałam. Tytuł: Krwawe Więzy Seria: Bracia Trafficante Numer wydania: Tom 1 Autor: N. R. Paradise Wydawnictwo: WasPos Rok wydania: 2020 Liczba stron: 418 Język o... {} Recenzja książki Krwawe więzy

Niegrzeczny Manager, Kristen Callihan - recenzja styczeń 2021

19.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gabriel Scott- managera zespołu rockowego Kill John, którego mieliśmy okazję poznać w tomie pierwszym " Niegrzeczny Idol ". Na pierwszy rzut oka przypomina górę lodową nie do zdobycia. Jednocześnie imponująca człowieka okazałością, jak i odstraszającą drogą na szczyt. Nic dziwnego przy takim połączeniu, że kobiety prawie mdleją na sam jego widok. ... {} Recenzja książki Niegrzeczny manager

Woła mnie ciemność - Agata Suchocka

17.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" Woła mnie ciemność " Agaty Suchockiej to moja pierwsza książka o wampirach. Oglądałam masę filmów i seriali, ale do tej pory nie przełożyło się to na książki. W sumie, jakby nie patrzeć, odkąd zaczęłam na poważnie wypożyczać książki z Biblioteki Publicznej. Miałam już etap fascynacji krwiożerczymi istotami za sobą. Dlatego też korzystając z ... {} Recenzja książki Woła mnie ciemność

Prokurator - Paulina świst

17.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Debiut autorki Pauliny Świst miał miejsce w 2017 roku. Jak sami widzicie, minął już od tego dnia szmat czasu. Na obecną chwilę na topie są " Poprocany" , który jest rozchwytywany przez Bookstagrama. Mam go na liście, ale jak to u mnie bywa. Wszystkie książki przychodzą do mnie w swoim czasie. Dlatego też skupię się w pełni na tym niepozornym debiu... {} Recenzja książki Prokurator

Recenzja zbioru opowiadań " PS I życzę Ci dużo miłości " na długie zimowe wieczory

28.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień Dobry, jak miewacie się po świętach ? Mam nadzieję, że ten świąteczny czas mieliście okazję spędzić w gronie najbliższych. Zbiór opowiadań o miłości pod tytułem " PS Życzę Ci dużo miłości " od wydawnictwa Muza S. A. Postanowiłam sobie zostawić na deser w pierwszy i drugi dzień świąt. Po całym tym bieganiu po domu z mopem oraz ścierakami pr... {} Recenzja książki PS I życzę Ci dużo miłości

Grzeszne Święta, zbiór rozgrzewających opowiadań na zimę - recenzja Grudzień 2020

23.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień Dobry !!! Jak poznać kilku autorów w bardzo krótkim czasie ? To prostsze niż Ci się wydaje, wystarczy tylko zaopatrzyć się w tego podobną książkę 😘. " Grzeszne Święta" to zbiór dziesięciu opowiadań na zimowe wieczory. Ze wszystkich wymienionych autorek, znam od strony książkowej tylko @anndewolf... Dlatego też, cieszyłam się jak dzi... {} Recenzja książki Grzeszne święta

Debiut autorki kryjącej się pod pseudonimem " Pola Roxa " - Recenzja książki " Osaczona "

5.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Torpeda !!! Debiut autorki kryjącej się pod tajemniczym pseudonimem Pola Roxa. Podbił serce nie jednej romantyczki i o dziwo też moje 😍 !!! Szok, co nie ? Jednak nie byłabym chyba sobą, gdybym skończyła tylko na laurach i zaszczytach wobec autorki 😎. Trzydziestoletnia Karolina wiedzie życie, które może być dobrze znane nie jednemu z nas. Kredyt,... {} Recenzja książki Osaczona

Kto stoi za kradzieżami drogocennych kamienni ? - Tajemniczy Złodziej Biżuterii

26.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miłość, skradzione diament i wędrowny cyrk, to niepozorne połączenie sprawiło że przeczytałam tą książkę... w jeden dzień !!! 🙈 Bohaterami książki są cyrkowcy, którzy w swoim fachu są jednymi z najlepszych. Jako akrobaci potrafią zadziwić widzów cyrku, swoimi niebyle jakimi umiejętnościami. Poruszają w towarzystwie trapezu z niezwykłą gracją i w... {} Recenzja książki Ostatni skok

Trzecia z kolejny stażystka ? Co się stało z pozostałymi dwiema ?

25.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To jest już jakby nie patrzeć mój piąty kryminał od czasu założenia i prowadzenia bloga. Jakie są moje odczucia co do niego ? Zaraz z pewnością się dowiecie :* Młoda piękna dziewczyna pilne poszukuje pracy. Staż w firmie Skalskich wydaje jej się wygraną na loterii. Ponad przeciętna wysokość pensji stażystki, kusi nie tylko ją ale też inne atrakc... {} Recenzja książki Stażystka

Jakie to uczucie być dziewczyną rozchwytywanego idola ?

24.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień Dobry !!! Zastanawialiście się może, jakby to było być dziewczyną sławnego muzyka ? Nigdy, tak na dłuższą metę się nad tym nie zastanawiałam, ale teraz miałam okazję. Zagłębić się w ten świat., wraz zakupionym tomem z cyklu " VIP" Książka pod tytułem " Niegrzeczny Idol "okazała się być bardzo delikatną i za jednym zamachem. Niewyobrażaln... {} Recenzja książki Niegrzeczny Idol

Jakie tajemnice kryją się za luksusowymi drzwiami hoteli w Dubaju ?

23.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawialiście się może, jak mogliby wyglądać współcześni dżinnowi ? Ja, nie za bardzo nad tym rozmyślałam. Ale w życiu, wszystko może nas zaskoczyć. I nawet w naszym świecie można spotkać dżinna, podobnego do tego z " Aladyna lub jak kto woli sagi z Wiedźmina. Tylko z tą różnicą, że w ich przypadku nie wystarczy potarcie złotej lampy, zerwanie ... {} Recenzja książki Tajemnice hoteli Dubaju

Co znaczy być żoną terrorysty ? - Laila Shukri

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień Dobry, " Jestem żoną terrorysty " to miała być moja przed ostania pozycja Laili Shukri do przeczytania. Przypuszczałam, że skończę czytać tą serię zaraz po tym, jak kupię " Byłam kochanką arabskich szejków ". Ale w przedsprzedaży, ukazała mi się kolejna książka tej autorki pod tytułem " Uciekłam z arabskiego burdelu " . Którą z pewnością będ... {} Recenzja książki Jestem żoną terrorysty

Jestem nieletnią żoną, czyli piekło zgotowane młodziutkim dziewczynkom...

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na książkę pod tytułem "Jestem nieletnią żoną" natknęłam się przypadkiem, podczas robienia spontanicznych zakupów w kiosku. Nie mogłam się oprzeć zakupowi, ponieważ na moim koncie do przeczytania pozostałe już tylko kilka części książek autorki Laila Shukri. Po przeczytaniu nieletnich żon, zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno była to dobra... {} Recenzja książki Jestem nieletnią żoną

Byłam służącą w arabskich pałacach, Laila Shukri - wstrząsająca młodej hinduski

21.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jestem kobietą, córką oraz matką w jednym, więc opowieść o Bibi Shaik wstrząsnęła mną pod każdym względem. Nie jest to łatwa propozycja do polecenia czytelnikom, ponieważ dziesięcioletnia Bibi przeżywa naprawdę drastyczne sytuację, które w dzieciństwie naszych dzieci, bardzo mało prawdopodobne jest to że mogły by mieć miejsce. My jako obca kultura... {} Recenzja książki Byłam służącą w arabskich pałacach

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl