Avatar @laraczyta

@laraczyta

17 obserwujących. 5 obserwowanych.
Kanapowicz od 3 lat. Ostatnio tutaj 4 miesiące temu.
{} laraczyta
{} laraczyta-recenzje.blogspot.com
{} Napisz wiadomość
17 obserwujących.
5 obserwowanych.
Kanapowicz od 3 lat. Ostatnio tutaj 4 miesiące temu.

Recenzje książek

36 recenzji

,,Miłość na wariackich papierach''

18.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Miłość na wariackich papierach'' zaskoczyła mnie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Pierwsza część historii to czas od momentu spotkania przyjaciółek do momentu wyjścia Zofii ze szpitala psychiatrycznego. Jest to w mojej ocenie dobra opowieść, chociaż brakowało mi czegoś na samym początku, żebym powiedziała ,,wow, czytam dalej'', ale z każdą s... {} Recenzja książki Miłość na wariackich papierach

Ostatnia wiedźma

27.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Ostatnia wiedźma" opowiada o Alicji, która będąc mała dziewczynką została sierotą. Jedyną żyjącą krewną, mogącą się nią zająć jest jej ciotka, której dziewczynka nigdy nie widziała. Pewnego dnia kobieta zabiera ją do starego domu, oddalonego o wiele kilometrów od miasta. Za namową mieszkających w nim duchów zostawia dziewczynkę. Od teraz ma mi... {} Recenzja książki Ostatnia wiedźma

Wspaniała

8.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tkwisz w grze, przez cały czas musisz udawać kogoś innego... Co jakiś czas wcielać się w inną postać, kreować ją i nie popełniać żadnego błędu, by nie zostać złapaną. Męczące, prawda? Wyobraźcie sobie, że dla bohaterki tej książki to jest codzienność, codzienność, którą przestaje lubić, która ją męczy, ale... Nie może przestać, tylko... Dlaczego?... {} Recenzja książki Dopóki starczy mi sił

Oryginalna i wspaniała

9.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Jestem w kryształowym bezczasie.’’ Dominika budzi się w nieznanym jej domu, nie pamięta, czy była tam już wcześniej i nie pamięta, jak do niego trafiła. Czuje się zdezorientowana i za wszelką cenę chce dowiedzieć się, co tam robiła, czemu znalazła się w mieszkaniu swojej najlepszej przyjaciółki — Laury, która zniknęła nie wiadomo gdzie i dlac... {} Recenzja książki Kobiety i szatani

Okej

5.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Łucja kończy ostatni rok studiów i wkracza w prawdziwe dorosłe życie. Podczas pobytu u rodziców spotyka Dymitra — szefa chłopaka jej przyjaciółki. Ich pierwsze spotkanie nie należało do udanych, dziewczyna zraziła się do mężczyzny i nie chciała go już nigdy więcej spotkać. Jednak to okazało się niemalże niemożliwe, pojawiał się na każdym kroku i w... {} Recenzja książki Prosty układ

Wspaniała

28.05.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Kiedy cała siła nadzei opada na dno duszy, pozostajw olbrzymia pustka, czarna dziura nicości, w której przecież kiedyś musi pojawić się światełko nadziei.'' Laura to kobieta sukcesu. Swoje życie poświęca karierze, oddaje jej całą siebie, a rezultaty jej pracy są niesamowite. Po kolejnym wspaniałym osiągnięciu zaczyna do niej docierać, że nie je... {} Recenzja książki W poszukiwaniu siebie

Chaotyczna?

12.05.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Podchodziłam do tej książki niesamowicie podekscytowana, od kiedy do mnie przyszła, czekałam, aż wreszcie zacznę ją czytać i poznam tę historię. Po pierwszych kilku stronach mysłałam sobie ,,jak na razie jest okej, ale liczę, że dalej będzie lepiej" no niestety, po pierwszych około trzydziestu stronach na mojej drodze pojawiła się maa angielskich ... {} Recenzja książki Plan Huberta

Poruszająca?

5.05.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pełna recenzja -----> @Link Podeszłam do tej książki z całkowicie czystym umysłem, licząc na ciężką lekturę, otrzymałam ją. W jakiejś części... (...) Dla mnie ta książka powinna być pamiętnikiem, nie piszę, że nie powinna być wydana. Nie, ja po prostu czytałam zbyt wiele książek o takiej tematyce i najzwyczajniej w świecie to, co jest tutaj opisa... {} Recenzja książki W objęciach samotności

Nudna?

2.05.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Romy Hall trafia do więzienia z wyrokiem podwójnego dożywocia za morderstwo Kurta Kennedy’ego, weterana wojennego. Wie, że źle zrobiła, ale nie rozumiała, dlaczego jej wyrok był tak wysoki i dlaczego dołączono do niego dodatkowe kilka lat za ,,zaniedbywanie’’ syna. Była zła na swojego obrońcę, który nie pozwolił jej zeznawać i była zła na sędziego... {} Recenzja książki Mars Room

Niesamowicie poruszająca

12.04.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pełna opinia ---> @Link Niedawno przeczytałam ,,Speak’’, książkę smutną, przepełnioną emocjami, pokazującą nam historię dziewczyny, która wiele przeszła, a na skutek jednego wydarzenia postanowiła zamilknąć. (...) Autorka poruszyła bardzo ważny temat. Temat zawsze aktualny i niosący wiele bólu. Laurie Halse Anderson pokazała, jak nie zachowywać s... {} Recenzja książki Mów

Kryminał, czy książka bez sensu?

28.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Misfit” – miałam nadzieję, że będę się o nim wypowiadać w samych superlatywach, ale tak nie będzie. Szczerze powiedziawszy zawiodłam się i w sumie nie zamierzam tego ukrywać. Historia dwójki przyjaciół trzymających się ze sobą od dawna, miłośników muzyki i skrywających w sobie wiele bólu. Ludzie po przejściach, osoby ufające sobie nawzajem. ... {} Recenzja książki Misfit

,,Lot Ikara" - przedpremierowa recenzja

21.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim przejdę do recenzji, chciałabym was prosić o to byście nie patrzyli na tę książkę przez pryzmat czegoś oklepanego i nie mającego głębszego sensu po tym, jak przeczytacie recenzje zawierającą tylko streszczenie fabuły. Dlaczego o tym wspominam? Spotkałam się z komentarzem, który właśnie to sugerował, nie chciałabym by ,,Lot Ik... {} Recenzja książki Lot Ikara

,,Młody Nikt." - recenzja

18.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ciężko mi jest pozbierać myśli i cokolwiek napisać o tym zbiorze. Dlaczego? Pytanie proste, odpowiedź już niekoniecznie. Podczas czytania miałam wrażenie, że autor jest bardzo doświadczonym przez życie człowiekiem i wyobraźcie sobie moją minę, kiedy przeczytałam, że Dominik Czernic ma 22 lata. Ale nie o tym chcę napisać. Niesamowite jest to jak og... {} Recenzja książki Młody Nikt

,,Na pożółkłym papierze" - recenzja

16.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy dostałam tę książkę sądziłam, że nie może być dobra, ponieważ ma tylko 74 strony. Moje zdanie zmieniło się w momencie, w którym zaczęłam ją czytać. Aleksandra Bartosik pokazała nam wspaniałą i wzruszającą historię w formie 19 listów i wiersza, dużo mówiącego wiersza. Główna bohaterka zostawiła swojego ukochanego, wyjechała i przez wiele tyg... {} Recenzja książki Na pożółkłym papierze

,,Dzieci krwi i kości" - recenzja

13.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moje ostatnie spotkania z fantastyką nie kończyły się zbyt dobrze – książki były schematyczne, przewidywalne nudne, przez co trudno się, a nawet obrzydliwe. ,,Dzieci krwi i kości” bardzo mi się spodobały, dlaczego? Orisza… Kraina o smutnej przeszłości, nie dająca zapomnieć ibawitom tego, co stało się jedenaście lat wcześniej. Tego, co pozba... {} Recenzja książki Dzieci krwi i kości

,,Kruk" - recenzja

5.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Śledczy Piotr kruk i Marcin Kołodziej zostają przydzieleni do kolejnej sprawy, tym razem muszą odnaleźć mordercę młodej, pięknej kobiety znalezionej niedaleko jeziora, nagiej, ze skórzanymi rękawiczkami. Okazuje się, że niedawno urodziła dziecko, czy to znalezione blisko jej ciała jest jej córeczką? Zaczynając czytać niesamowicie się bałam, książ... {} Recenzja książki Kruk

,,Galicja, sterowiec i złoto" - recenzja.

4.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka opowiada o Franciszku, miłośniku techniki, przed laty wspaniałym, cieszącym się życiem oraz rozrywkowym. Jego dawny tryb życia zmieniła śmierć jego ukochanej mamy. Ojciec chłopaka postanowił wysłać go do Krakowa, gdzie miał zacząć studia o kierunku technicznym, jednak czy ich plany dojdą do skutku? Czy zatrzymanie się u przyjaciół taty z... {} Recenzja książki Galicja, sterowiec i złoto

,,Pejzaż nocnych rozmów" - recenzja

24.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Piękna i jedyna w swoim rodzaju, ale czy doskonała? Odpowiedzi na to pytanie mogą być różne, dla mnie była niemal doskonała, poza tym, że zakończenie było nijakie, a w jednym momencie się zagubiłam. Wanda Majer-Pietraszak napisała bardzo wyjątkową książkę, opowiadającą o Dance - kobiecie, która została zdradzona przez swojego męża, osierocona ... {} Recenzja książki Pejzaż nocnych rozmów

,,Korporcyjny As" - recenzja

21.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początku trzeba wyraźnie zaznaczyć, że ta książka to erotyk, romantyk. I na takie książki należy patrzeć inaczej, bo nie jest to literatura wysokich lotów. Zaczynając czytać tę książkę myślałam, że będzie naprawdę słaba, zaczynała się stylem dwunastolatki piszącej na wattpadzie fanfiki, mimo wszystko czytałam dalej i nie ... {} Recenzja książki Korporacyjny as

,,Trzy razy miłość'' - recenzja

19.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia dwójki młodych ludzi, których losy przecięły się na studiach. Oboje szaleni, mili, posiadający wiele marzeń, pragnący miłości. Martyna i Łukasz to para, która ma swoje wzloty i upadki; której związek jest burzliwy. Kochają siebie, ale się ranią, rozstają na skutek ogromnych nieporozumień. ... {} Recenzja książki Trzy razy miłość

,,Trzy razy M" - recenzja

18.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Trzy razy M'' opowiada o 27-letniej Małgosi, która przyjeżdża do Bielska-Białej po rozstaniu ze swoim dotychczasowym partnerem Tonaszem. Załamana dziewczyna zatrzymuje się u siostry i zaczyna szukać pracy. Po kilku tygodniach bezowocnych poszukiwań znajduje ofertę pracy w firmie Korzyński&Brzozowski zajmującej się projektowaniem ogrodów - zostaj... {} Recenzja książki Trzy razy M

,,Strażnicy" - recenzja

15.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Strażnicy" opowiadają o dziewczynie, która straciła pamięć; dziewczynie, która została znaleziona przez byłego żołnierza; dziewczynie, która została nazwana Scarlet. Zdezerterowany (?) żołnierz i kobieta z amnezją wyruszają na wyprawę w celu odzyskania wspomnieć. Po drodze dołącza się do nich kilka osób i razem walczą z przeciwnościami losu, a... {} Recenzja książki Strażnicy

,,Otchłań sumienia" - recenzja

11.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Emilię Klark poznajemy na dworcu kolejowym. Dziewczyna od kilku tygodni ucieka przed szefem gangu zajmującego się handlem bronią; była świadkiem strzelaniny, jako jedyna przeżyła i usłyszała ostatnie słowa Andrzeja Krauze. Można powiedzieć, że dziewczyna cały czas uciekała przed śmiercią. Jej życie nie było łatwe. Będąc małą, siedmioletnią dzie... {} Recenzja książki Otchłań sumienia

,,Metoda krokodyla" - recenzja

6.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wow... - tylko to mogłam wydusić z siebie po zakończeniu czytania. Zanim opowiem Wam o plusach i minusach - których nie ma, więc o nich nie powiemy, tej książki to wypadało by coś o niej wiedzieć. I w tym momencie jestem w stanie powiedzieć, że jeśli ja miałabym opisywać to opisałabym całą książkę, dlatego wstawię opis, któremu nie trzeba nic dod... {} Recenzja książki Metoda Krokodyla

,,Niepokorny mężczyzna" Kristen Ashley

4.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia kobiety i mężczyzny, która rozpoczęła się zwyczajnie. Tess O'Hara ustawiała właśnie świeżo upieczone babeczki na wystawie swojej cukierni, gdy zadźwięczał dzwonek przy drzwiach. Podniosła wzrok i ujrzała mężczyznę swoich marzeń. Nie minęła minuta, a on zaprosił ją na randkę. Zgodziła się bez wahania. Po wspaniałych czterech miesi... {} Recenzja książki Niepokorny mężczyzna

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe