Avatar @sija002

Teatr_Książek

@sija002
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 5 dni temu.
{} teatr_ksiazek
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 5 dni temu.

Recenzje książek

33 recenzje, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję

Nevermoor

10.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jejku! Jakie to było dobre! Morrigan jak i reszta dzieci nazywanych „przeklętymi” skazana jest na śmierć. Każde dziecko obciążone w ten sposób przez los wkrótce umiera. Jej rodzina jedynie czeka na ten moment, bohaterka jest bowiem winna każdego nieszczęścia, które rozgrywa się wokół niej, przynosi pecha wszystkim dookoła. W domu rozmawiają właśc... {} Recenzja książki Nevermoor. Przypadki Morrigan Crow

Zew Cthulhu

{} WYBÓR REDAKCJI
10.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jestem ogromną fanką horroru odkąd pamiętam, staram się nadganiać każdą filmową nowość, która wpada do internetu. W czasach gimnazjalnych zaczytywałam się nawet w krótkie „straszne historie”. Teraz przyszedł czas na coś, co dla mnie jest totalnym odkryciem! Nigdy wcześniej nie spotkałam się z książką w takiej formie. Początkowo też nie wiedział... {} Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

Wszystko pochłonie morze

12.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Od wczesnego dzieciństwa jej sny wypełniał bezkres morza. Stała w nich na pokładzie statku, spoglądała w dół z bocianiego gniazda, frunęła nad wodą jako mewa, lekka na skrzydłach wiatru...” Książę zostaje otruty Pocałunkiem Syreny. Niezwykle rzadką i silną trucizną, którą na ziemi zostawiły po sobie syreny, za czasów, kiedy jeszcze żyły między ś... {} Recenzja książki Wszystko pochłonie morze

Zamień mnie w krzyk

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po tragicznych wydarzeniach Gabrysia stara się stopniowo dochodzić do siebie. Jest bardzo pogubiona i sama nie wie, komu ufać. Mężczyźni, którzy byli dla niej wszystkim zawiedli zaufanie dziewczyny. Kobieta ma w głowie wielki chaos i gubi się w uczuciach, jest załamana i traci nadzieję na lepsze. Chciałabym szybko zapomnieć o tej książce. Jak pie... {} Recenzja książki Zamień mnie w krzyk

Kochaj mnie szeptem

9.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gabrysia jest bardzo niepewna siebie i nie wierzy, że kiedykolwiek znajdzie partnera. Ku jej zaskoczeniu niespodziewanie poznaje przystojnego żołnierza, niedługo po tym młoda para zostaje małżeństwem. Młoda kobieta chce wreszcie uwolnić się od despotycznej matki. Dziewczyna wierzy, że to początek idealnego życia o jakim zawsze marzyła. Rzeczywisto... {} Recenzja książki Kochaj mnie szeptem

Sweetfreak

16.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy uda Wam się odkryć kim jest SweetFreak? "Jak daleko się posuniesz, by odkryć prawdę, gdy wszyscy wokół są pewni, że kłamiesz? " Carey i Amelia to najlepsze przyjaciółki od lat. Zawsze trzymają się razem i wspierają w trudnych chwilach. Tym bardziej teraz, kiedy Amelia zaczyna dostawać anonimowe hejty i pogróżki. Policja jak i reszta otoczeni... {} Recenzja książki Sweetfreak

Kobieta w czerni. Rączka

3.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Kobieta w czerni” to historia młodego adwokata, który zostaje wysłany do domu w okolicy trzęsawisk, aby wziąć udział w pogrzebie klientki. Niestety, mężczyźnie nie jest dane spędzić czas w domu martwej kobiety spokojnie. Już od pierwszych dni prześladują go dziwne obrazy, przerażające dźwięki i wydarzenia, których nie da się wytłumaczyć w racjona... {} Recenzja książki Kobieta w czerni. Rączka

Wyborny trup

2.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niebezpieczny wirus atakuje zwierzęta. Wkrótce ludzie zmuszeni są do pozbycia się każdego z nich. Masowo palone i zabijane stworzenia są normalnym widokiem. Posiadanie psa, kota czy innego zwierzaka staje się nielegalne. Za to hodowanie drugiego człowieka? Zjadanie jego mięsa? Trzymanie kobiet jako zamiennik krów mlecznych?- Jak najbardziej. Wyst... {} Recenzja książki Wyborny trup

Lato Pauli

22.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„ Nie ma tego złego, czyli… jak znaleźć wiernego psa i miłość.” Koniec gimnazjum to ciężki okres dla Pauli. W jej życiu prywatnym dużo się dzieje, a tegoroczne wakacje dziewczyna widzi jako te najgorsze, w całości spędzone w domu. To, co przez wiele lat uważała za trwałe, teraz się kruszy, a młoda bohaterka nie bardzo potrafi się z tym pogodzić. ... {} Recenzja książki Lato Pauli

Czas na ciszę

10.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szczerze, zaczynając czytanie nie spodziewałam się, że ta książka przyniesie ze sobą tyle emocji. Oksana ciężko pracuje nie mając chwili odpoczynku. Przez chorobę młodszego brata musi stale twardo stąpać po ziemi, by pomóc najbliższym. Jest wiecznie przemęczona i nie ma chwili dla siebie. Jej jedynym wsparciem są przyjaciele i ojciec. Nagle przed... {} Recenzja książki Czas na ciszę

Błyszczące sześciany

7.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dex Carster- Błyszczące sześciany To co już na samym początku z pewnością muszę przyznać autorowi książki, to mega oryginalny pomysł na fabułę. Przynajmniej dla mnie samej jest to coś, z czym nie spotkałam się nigdy wcześniej podczas czytania. - Wszystkie wydarzenia odgrywają się w przyszłości, nieco odbiegającej wyglądem życia od dzisiejszych nor... {} Recenzja książki Błyszczące sześciany

Strefy

5.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Strefy”- Kinga Chojnacka Muszę przyznać, że przez tę książkę miałam mały zastój czytelniczy, a to dlatego, że opis zaciekawił mnie na tyle, bym przez czas czekania, aż książka do mnie dotrze nie miała ochoty sięgać po nic innego😂 I na szczęście się nie zawiodłam. --- Na świecie panuje wirus, a ludzie zmuszeni są żyć w specjalnych Strefach, często... {} Recenzja książki Strefy

Utracona miłość

3.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Utracona Miłość” Magdalena Krauze Już od jakiegoś czasu łapałam się na tym, że na te jesienne, długie wieczory potrzebuje książek lekkich, przy których nie tylko szybko mija czas, ale i wprowadzają w niesamowity nastrój. I właśnie coś takiego otrzymałam. – Moment w którym Majka i Michał się poznali zrobił na bohaterach duże wrażenie i odmienił ic... {} Recenzja książki Utracona miłość

Ja diablica

5.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ja diablica” Katarzyna Berenika Miszczuk - Jeśli szukacie luźniej i dobrej rozrywki ubarwionej dobrym humorem, to ta książka będzie idealna dla Was. - Wiktoria nie pamięta niczego z ostatnich wydarzeń, w jej głowie przewija się jedynie mgliste wspomnienie imprezy i wbijanego noża, umarła… Dziewczyna trafia do zaświatów, a walkę o jej duszę wygryw... {} Recenzja książki Ja, diablica

Schowani do wora

24.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Schowani do wora – Andrzej Flügel „Gdyby ktoś wcześniej powiedział mi, że dziesięć lat spędzę za kratami jako funkcjonariusz Służby Więziennej, popukałbym się w głowę.” - Ta książka to zbiór wspomnień młodego człowieka, który właściwie przypadkiem trafił do więzienia na stanowisko wychowawcy. Nigdy nie przypuszczał, że kiedykolwiek wyląduje w tak... {} Recenzja książki Schowani do wora. Wspomnienia byłego wychowawcy więziennego

Dom sekretów

15.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Dom Sekretów”-Natalia Bieniek -------------------------- To książka jakiej każdy z nas potrzebuje, by oderwać się od codzienności, pełna sekretów, historii i prawdziwych wartości. -------------------------- Dorota jako młoda i bardzo ambitna dziewczyna postanawia wyrwać się z rodzinnego domu i szczelnych objęć matki, by zacząć swoje samodzielne ... {} Recenzja książki Dom sekretów

Niebezpieczna gra

7.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za książkę bardzo dziękuję @wydawnictwo_novaeres ___________ „Niebezpieczna Gra” Aleksandra Starska Alex i Nathaniel to dwójka młodych osób, którzy zakochują się w sobie bez pamięci, już po kilku dniach znajomości spędzają razem każdą wolną chwilę i pozornie postrzegani są jako para idealna. Jak się później okazuje Alex jest księżniczką obdarzoną ... {} Recenzja książki Niebezpieczna gra

Aru Shah i Drzewo Życzeń

20.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl _______ To, na co muszę zwrócić uwagę już na samym początku to sposób wydawania tych książek. Okładka trzeciego tomu spodobała mi się tak bardzo, że nie mogę się na nią napatrzeć. ________ Aru Shah i Drzewo Życzeń to opowieść o dalszych losach młodej bohaterki i jej przyjaciół. Czternastol... {} Recenzja książki Aru Shah i Drzewo Życzeń

Nie ufam już nikomu

10.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki dziękuję Klubowi Recenzenta serwisu Nakanapie.pl „Nie ufam już nikomu” Klaudii Muniak to jedna z lepszych i ciekawszych pozycji jakie udało mi się przeczytać w przeciągu ostatnich tygodni. Historia napisana tak lekkim i przyjemnym stylem, że z przyjemnością poświęcałam tej książce kolejne godziny... {} Recenzja książki Nie ufam już nikomu

Spadające anioły

28.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki dziękuje Klubowi Recenzenta serwisu nakanapie.pl Mała Vassey w wypadku samochodowym niespodziewanie traci swoich ukochanych rodziców, już jako maleńkie dziecko zostaje skazana na samotność nie mając nikogo bliskiego, kto szczerze by ją kochał. Po jakimś czasie zostaje oddana pod opiekę starszej cio... {} Recenzja książki Spadające anioły. Tom 1

Kryształowe dzieci

21.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki dziękuję Klubowi Recenzenta serwisu nakanapie.pl _______________________________________________ Kryształowe dzieci śmiało mogę uznać za jedną z tych cięższych lektur, nie z powodu języka jakim została napisana, a bardzo trudnego do poznania tematu. W tej historii poznajemy pięcioro bohaterów: Miri... {} Recenzja książki Kryształowe dzieci. Historie uzależnienia od dopalaczy oparte na faktach

Gdy byłem kimś innym

8.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co jeśli historia skrywa więcej tajemnic, niż jesteśmy w stanie sobie wyobrazić? _______________________________________________ Stephane Allix, dziennikarz zmęczony już codziennością i pracą postanawia dać swojemu ciału i duszy odpoczynek. Aby się wyciszyć i zrelaksować odchodząc od monotonii codzienności wyjeżdża do amazońskiej dżungli,by tam w... {} Recenzja książki Gdy byłem kimś innym

Pogubieni. Odnaleźć siebie

14.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki dziękuje Klubowi Recenzenta serwisu nakanapie.pl ----------------------------------------------------------- Mówi się, że prawdziwa miłość przetrwa wszystko. Czy aby na pewno? Maria i Rafał już od paru lat są w udanym związku, planują wspólną przyszłość i czują, że są dla siebie stworzeni. Niest... {} Recenzja książki Pogubieni. Odnaleźć siebie

Jak się nie zabić i nie zwariować

28.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W dniu dzisiejszym kilka słów o "Jak się nie zabić i nie zwariować". Muszę przyznać, że byłam bardzo ciekawa tej książki i pochłonęłam ją w jeden wieczór. _________________________________________ Nie była łatwa dla czytelnika, stale miałam bowiem w głowie świadomość, że nie jest to proste, przypadkowe czytadło mające umilić wolny czas, a prawdzi... {} Recenzja książki Jak się nie zabić i nie zwariować

Ocean na końcu drogi

22.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Neil Gaiman to autor, którego wielkość wyobraźni znalazła stałe miejsce w moim serduchu. Czytałam kilka jego książek (powoli zbiorę na swoim koncie wszystkie) i jeszcze na żadnej z nich się nie zawiodłam. To w jaki sposób tworzy swoje książki aż zachęca do sięgania po następne. "Ocean na końcu drogi" to kolejne według mnie bardzo udane dzieło teg... {} Recenzja książki Ocean na końcu drogi

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe