Avatar @Iwona_Nocon

Iwona Nocoń

@Iwona_Nocon
20 obserwujących. 22 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 9 godzin temu.
{} poprostuiwona
{} www.po-prostu-zycie.pl
{} Napisz wiadomość
20 obserwujących.
22 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 9 godzin temu.

Recenzje książek

145 recenzji, w tym 4 recenzje wyróżnione przez redakcję

Miłość to nie pluszowy miś

23.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Diabelski układ pierwsza książka P.K. Farion bardzo mi się spodobała. Gangsterski klimat przypadł mi do gustu. Z pewnością była to zasługa postaci. Niestety nie wszystkich. Nie byłabym sobą, gdybym się nie wyłamała. I tak jak wszyscy kibicowali Błażejowi, tak ja byłam przeciwko niemu. Do Diabelnej prawy podeszłam nieco ostrożniej z uwagi na ponown... {} Recenzja książki Diabelna prawda

Recenzja

10.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lato powoli się z nami żegna, a ja rzutem na taśmę rzucam się jeszcze na typowo letnią pozycję. Popełniłam błąd sugerując się jedynie znanymi przeze mnie nazwiskami autorek oraz tytułem. Gdybym zajrzała do opisu mogłabym sobie oszczędzić rozczarowania. Kaję i Liliannę łączy wspólna praca i romans. Ze względu na spory natłok obowiązków wpadają na p... {} Recenzja książki Boski kurort

Recenzja

16.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nadszedł w końcu dzień, w którym bez żadnych sentymentów możecie nazwać mnie hipokrytką. Dlaczego? Wystarczy popatrzeć na okładkę książki. Jak tylko widzę u innych książkę z gołą klatą moja odpowiedź jest jednoznaczna – nie sięgnę po tę pozycję. W sumie dobrze, że stawiam sprawę jasno, do czasu, kiedy tego typu lektura znajduje się u mnie. Nie mam... {} Recenzja książki Tylko nie on

Być mężczyzną

2.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przepustka do męskości to trzeci tom przygód Komisarza Przygodnego autorstwa Pawła Pollaka wydana przez wydawnictwo Oficynka. W jednej z dzielnic Wrocławia dochodzi do morderstwa. Ofiarą stało się starsze małżeństwo. Kobieta zginęła na miejscu, ze względu na dość poważne obrażenia ciała - ktoś strzelał do niej pięć razy. Dzięki pomocy sąsiadki z g... {} Recenzja książki Przepustka do męskości

Kiedy powiem sobie dość

2.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnimi czasy szukałam książki, która emocjonalne mogłaby mnie sponiewierać. Im bardziej szukałam, tym jakoś trudniej było mi uzyskać taki efekt. Kiedy w końcu odpuściłam, trafiłam na pozycje o tytule ,,9 godzin do nieba’’. Już sam tytuł zadziałał na mnie pobudzająco, nie wspominając o opisie, obok którego nie można przejść obojętnie. Bohater... {} Recenzja książki 9 godzin do nieba

Recenzja

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hmm nie wiem jak mam podejść do recenzji tej książki. Dlaczego, dlaczego dlaczego nie pozwoliłam sobie na dopuszczenie tej historii do siebie na tyle, by móc ją przeżyć tak jak na to zasługiwała. Ja już nie wiem czy nie mam serca czy moja wrażliwość wyparowała... 😔. Napiszę co myślę, ale nie sugerujcie się moją opinią 🙏. Mary poznała Jima trzynaśc... {} Recenzja książki Jedno słowo za dużo

Recenzja

22.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie wiesz nic to kontynuacja książki Nie wiesz wszystkiego. Ten drugi przeze mnie wspominany tytuł miałam okazję przeczytać 6 sierpnia 2020 roku. Jak widać autor postanowił dość długo trzymać swoich czytelników w niewiedzy. Ci którzy czytali tę książkę, wiedzą co mam na myśli. W tym przypadku mimo w miarę zamkniętego zakończenia nie byłam do końca... {} Recenzja książki Nie wiesz nic

Recenzja

4.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu @Link Obudź mnie za nim umrę to liczący sobie niewiele ponad 160 stron kryminał, którego autorką jest Aleksandra Jonasz. Ze względu na objętość książki, aby uniknąć spojlerów, spróbuję przytoczyć opis fabuły w taki sposób, aby nikomu nie odebrać radości z czytania. W Chicago dochodzi do serii bestialsk... {} Recenzja książki Obudź mnie zanim umrę

Recenzja

10.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od kilku chwil staram się jakoś rozpocząć tę recenzję, ale chyba nie do końca mi wychodzi tak jak bym chciała. Czuję jakąś wewnętrzną blokadę, której nie potrafię okiełznać. Tworząc zdanie po zdaniu, może uda mi się coś sensownego napisać. Po Spowiedź Goebbelsa sięgnęłam z ciekawości. Nie czuję się mocna w historii, nie był to też mój ulubiony prz... {} Recenzja książki Spowiedź Goebbelsa

Recenzja

10.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na twórczość Musso trafiłam dzięki Sparksowi. List w butelce po który akurat chciałam sięgnąć, leżał tuż obok Wrócę po ciebie. Dzięki temu poznałam dwóch autorów, których powieści kocham po dziś dzień. Wrócę po ciebie przeczytałam już po raz trzeci. Za pierwszym razem trzymałam tę książkę w rękach kiedy byłam zakochana i wydawało mi się, że histor... {} Recenzja książki Wrócę po ciebie

Recenzja

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zakład nie idealny to moje pierwsze spotkanie z twórczością Alicji Wlazło. Sięgnęłam po tę książkę ze względu na ciekawe zestawienie głównych postaci dojrzałej kobiety i młodszego od niej partnera. Marise z zawodu jest seksuologiem. Nie potrafi zaangażować się w miłosną relacje, co skutkuje tym, że zadowala się jednorazowymi przygodami. Zarius to ... {} Recenzja książki Zakład (NIE)idealny

Recenzja

22.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W blasku cieni to książka napisana przez Wiktorię Piotrowską. Decyzję o zrecenzowaniu tej pozycji podjęłam biorą pod uwagę okładkę, opis oraz fakt, że jest to debiut literacki. Jeżeli chodzi o pierwszą kwestię, okładka jest tak ujmująca, że do tej pory trudno mi oderwać od niej wzrok. Czytając opis, zdałam sobie sprawę, że fabuła jest mi bardzo bl... {} Recenzja książki W blasku cieni

Recenzja

4.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę ze zdjęcia miałam przeczytać jeszcze w lutym, podczas organizowanego przez siebie maratonu. Niestety nie wyrobiłam się na tzw. zakręcie i książkę doczytałam już na spokojnie w marcu. Sara to dziewczyna, która wychowała się i dorastała w klasztorze, gdzie została porzucona przez matkę. Adam to członek mafii, który bogaci się na handlu narko... {} Recenzja książki Nawrócony

Recenzja

5.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo długo się zastanawiałam jak podejść do recenzji tej książki. Drugie tomy z serii trudno się recenzuje, bo choćby nie wiadomo jak się człowiek starał, może niechcący coś zaspojlerować. Zwłaszcza kiedy pierwsza część kończy się w dość otwarty sposób. Postarałam jednak zaryzykować i co nieco wam zdradzić. Myślę, że opis fabuły dla kogoś kto ni... {} Recenzja książki Porachunki

Recenzja

28.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyrobiłam się z przeczytaniem książki przed wigilią yeah 😅. Książkę ze zdjęcia miałam w planach już od dawna. Na początku uwiodła mnie okładka, później opis znajdujący się z tyłu. Niestety jakiś czas musiała poczekać na swoją kolej z uwagi na dość dużą kolejkę świątecznych opowieści. Na początku małego rekonesansu w sprawie tej książki natrafiłam... {} Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

Recenzja

7.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu @Link Już od jakiegoś czasu mam może nie alergię, ale denerwują mnie slogany umieszczane na książkach typu: ta historia nie pomoże ci zasnąć, najlepszy kryminał roku, romans który zostanie z tobą na zawsze no i aktualnie najlepszy - ta książka znokautuje cię jak Rocky Marciano. Taa. Czy czuję się znoka... {} Recenzja książki Rocky. Biografia legendarnego boksera

Recenzja

16.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu @Link Pewnego dnia wybierając sobie do recenzji książkę, moją uwagę przykuła pozycja pani Beaty. Okładka, tytuł, krótka notka u dołu sprawiły, że zdecydowałam się na zakup. Kiedy książka do mnie dotarła byłam mocno zdziwiona, bo okazało się, że kryminał ten ma 140 stron. Nigdy nie miałam w rękach tak c... {} Recenzja książki Sprawa mściciela z Konwaliowej Doliny

Recenzja

19.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu @Link Po bardzo dobrze napisanym Kastorze przyszedł czas na Bez reszty. Nie sądziłam, że w tak krótkim czasie sięgnę po dwie książki autora, który dotąd nie był mi znany. Ale kiedy przeczytałam, że jest on współscenarzystą takich seriali jak: Wataha, Prokurator, Znaki, W głębi lasu czy Święty już wiedz... {} Recenzja książki Bez reszty

Recenzja

28.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu @Link Czy drugi tom może sprostać wymaganiom nałożonym po przeczytaniu pierwszej części? Może, dodatkowo je przewyższając. Tak było w przypadku drugiego tomu serii o Oskarze Blajerze. Inspiracja była emocjonalnym rollercoasterem, ale to co działo się w Obsesji. No właśnie Oskar wytłumacz państwu. Opowi... {} Recenzja książki Obsesja

Recenzja

13.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na wstępie zaznaczę tylko, że na co dzień staram się nie używać wulgaryzmów. Jest to o tyle ważne, że w tej chwili po przeczytaniu książki mam ochotę wykrzyczeć co to k**** ja p*****le było. Ja nie wiem czy ja po tej historii kiedykolwiek dojdę do siebie. Żeby było śmieszniej ta pozycja według moich upodobań książkowych miała mi się nie spodobać..... {} Recenzja książki Złe miejsce

Nie wiesz wszystkiego

6.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio mam szczęście do książek Marcela Mossa. Niedawno miałam okazję przedpremierowo przeczytać Pokaż mi, a już kolejna książka autora wpadła w moje ręce. Tytuł najnowszego thrillera nosi tytuł ,,Nie wiesz wszystkiego''. Według okładki jest to lektura dla osób, które miały okazję zaznajomić się z klimatem Belfra bądź Hejtera. Pierwsza z wymieni... {} Recenzja książki Nie wiesz wszystkiego

Recenzja przedpremierowa

25.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pewnie zastanawiacie się co mnie podkusiło do sięgnięcia po tę książkę. Opis na okładce nie kłamie. Mam do czynienia z thrillerem erotycznym, a jak wiecie nie przepadam za erotyką w literaturze. Skusiłam się jednak na jej przeczytanie, ponieważ chciałam doprowadzić do wyrównania spotkań z twórczością autora. Otóż moje pierwsze czytelnicze spotkani... {} Recenzja książki Pokaż mi

Recenzja

19.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za Behawiorystę chciałam się zabrać już dawno. Ale wiadomo jak to jest z Mrozem - ani się człowiek obejrzy nowa Chyłka na horyzoncie. Albo całkiem nowa seria pojawia się na rynku wydawniczym. Jednak w końcu się zmobilizowałam, rzuciłam wszystko i zasiadłam do czytania. Żałuję, że zrobiłam to tak późno... Gerad Edling jest byłym prokuratorem, kt... {} Recenzja książki Behawiorysta

Recenzja

18.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W 2017 roku przeczytałam Lokatorkę, na której strasznie się zawiodłam. Nie wiem dlaczego, ale miałam cały czas w głowie zakodowane, że twórcą tej książki jest kobieta. Dopiero niedawno się do informowałam i postanowiłam wziąć się za inną książkę autora pt. ,, W żywe oczy''. Stwierdziłam, że trzyletnia przerwa to wystarczający czas, by dać nam oboj... {} Recenzja książki W żywe oczy

Recenzja

10.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki Evansa już od dawna dobrze mi się czytało. Jednak dopiero w tym roku dotarł do mnie sens tego, co autor za pośrednictwem historii chce mi przekazać. Mimo, iż stale dotyka wątku samotności ma we mnie wielkiego fana, ponieważ jest to temat bardzo mi blisko. Alex po rozwodzie nie potrafi znaleźć sobie miejsca. By zastąpić pustkę jaką aktual... {} Recenzja książki Tajemnica pod jemiołą

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe