Avatar @adakr

Książkojadka

@adakr
1 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 8 miesięcy. Ostatnio tutaj około 9 godzin temu.
{} Ksiazkojadka
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 8 miesięcy. Ostatnio tutaj około 9 godzin temu.

Recenzje książek

15 recenzji
Książka Napraw mnie

Potrzebuję naprawy po tej książce

Anna Langner

Potrzebuję naprawy po tej książce

10.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy zgłaszałam się do recenzji książki "Napraw mnie" nie miałam przeczytanego pierwszego tomu, czyli "Zniszcz mnie". Gdy się zgłaszałam, od razu zakupiłam pierwszy tom i postanowiłam czytać jeden po drugim. Opinie obydwu książek były bardzo pochlebne, a oceny na przeróżnych portalach całkiem wysokie, dlatego właśnie zdecydowałam się na przeczytani... {} Recenzja książki Napraw mnie

Książka Jesteś ważny, Pinku! Książka o poczuciu własnej wartości dla dzieci i dla rodziców trochę też

Jesteś ważny, Pinku!

Urszula Młodnicka ...

Jesteś ważny, Pinku!

6.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakiś czas temu rozglądałam się na nową pracą - tym razem w zawodzie jako nauczyciel w przedszkolu lub klasach I-III. Gdy zobaczyłam tę książeczkę pomyślałam, że może być fajna do wykorzystania w mojej przyszłej pracy. Książeczka "Jesteś ważny, Pinku!" autorstwa Urszuli Młodnickiej i Agnieszki Waligóry wydana została przez Wydawnictwo Sensus, a ja... {} Recenzja książki Jesteś ważny, Pinku! Książka o poczuciu własnej wartości dla dzieci i dla rodziców trochę też

Książka Pudełko z pamiątkami

Pudełko z pamiątkami

Katarzyna Kowalewska

Pudełko z pamiątkami

21.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na co dzień czytam thrillery lub romanso-erotyki, więc literatura obyczajowa to dla mnie nowość. Jednak ile można czytać o mięśniakach czy stresować się co będzie na kolejnej stronie książki. Zgłaszając się do booktouru z tą książką chciałam sprawdzić, czy obyczajówki to też mój klimat. „Pudełko z pamiątkami” to przyjemna, luźna lektura o zadzi... {} Recenzja książki Pudełko z pamiątkami

Książka Nowa tożsamość

Nowa tożsamość, stare problemy

Ewelina Dobosz

Nowa tożsamość, stare problemy

14.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Igor Nowicki, szanowany krakowski ginekolog, ucieka z Polski po niespodziewanym samobójstwie żony. Od dawna nie byli już ze sobą szczęśliwi, a pewne dosadne wydarzenie sprawiło, że Igor zażądał rozwodu, który nie zdążył dojść do skutku. Chęć rozwodu i zeznania jednego ze świadków sprawiły, iż uznano go za potencjalnego zabójcę własnej żony. Teraz,... {} Recenzja książki Nowa tożsamość

Książka Wrzask

Wrzask

Izabela Janiszewska

Wrzask

14.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Premiera tej książki miała miejsce 15 kwietnia, do mnie dotarła dzień później, jednakże zaczęłam ją czytać dopiero na początku maja. Trochę bałam się po nią sięgnąć – z każdej strony atakowały mnie recenzje wychwalające tę książkę pod niebiosa. Martwiłam się, czy przypadkiem nie są one za bardzo nadmuchane. W końcu autorka jest debiutantką, czy mo... {} Recenzja książki Wrzask

Książka 365 dni

365 dni

Blanka Lipińska

365 dni

13.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tej książki nikomu przedstawiać nie trzeba. Ma ona swoich zagorzałych zwolenników, jak i przeciwników. Ja sama długo się przed nią wzbraniałam, ale jakiś czas temu dostałam od @tmobile kod na jednego darmowego ebooka w aplikacji @czytamzlegimi Z 20 proponowanych książek kojarzyłam tylko tę, dlatego postanowiłam sprawdzić, o co ta cała drama. La... {} Recenzja książki 365 dni

Książka Strasznie głośno, niesamowicie blisko

Strata oczami dziecka

Jonathan Safran Foer

Strata oczami dziecka

12.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. “Strasznie głośno, niesamowicie blisko”, której autorem jest Jonatan Safran-Foer bardzo długo zalegała na regale rodzinnego kredensu, nie mogąc doczekać się swoich pięciu minut. Dostała ją moja siostra, której nie spieszyło się do jej przeczytania, zwłaszcza gdy zapoznała się z pierwszymi stronami, które nie przypadły jej do gustu. Gdy... {} Recenzja książki Strasznie głośno, niesamowicie blisko

Książka Moje śliczne

Moje śliczne

Karin Slaughter

Moje śliczne

12.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zakup książki Karin Slaughter pt. “Moje śliczne” był impulsem, w którego kierunku popchnął mnie intrygujący tytuł, jak i okładka tejże pozycji. Miałam dobre przeczucie, gdyż będąc w trakcie lektury, nie zwątpiłam w słuszność jej posiadania. Ten thiller opowiada o tragicznych perypetiach pewnej rodziny, gdy to jedna z córek – Julia – znika bez ślad... {} Recenzja książki Moje śliczne

Książka Pokaż mi

Pokaż mi

"Marcel Moss"

Pokaż mi

12.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy dostałam od Wydawnictwa Filia propozycję zrecenzowania „Pokaż mi”, nie wahałam się ani chwili. Uwielbiam thrillery i erotyki, więc jak tu nie zgodzić się na takie 2 w 1? Dodatkowo bardzo spodobała mi się tematyka książki, która porusza wątki takie jak seksting, cyberprzemoc czy uzależnienie od Internetu. To trochę mój konik, gdyż studiuję peda... {} Recenzja książki Pokaż mi

Książka Skandal

Skandalicznie dobry erotyk

Katarzyna Nowakowska

Skandalicznie dobry erotyk

11.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julia Widawska - córka warszawskiego biznesmena, mająca wszystko, o czym można tylko zapragnąć - pieniądze, markowe ubrania, piękny dom i wakacje kilka razy w roku. Nie jest to jednak typowa córeczka tatusia z bogatego domu, nie chełpi się, ciężko pracuje w firmie ojca. Niestety jej wysiłek nie jest przez nikogo doceniany... Zwłaszcza przez jej pe... {} Recenzja książki Skandal

Książka Plotka

3/4 nudy i 1/4 świetnego thrillera

Lesley Kara

3/4 nudy i 1/4 świetnego thrillera

11.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Joanna wraz ze swoim synem Alfiem przeprowadza się z Londynu do nadmorskiej miejscowości Flinstead, ponieważ chłopiec był prześladowany w poprzedniej szkole ze względu na swoją ciemną karnację. To miał być dla nich obojga nowy start w cichym miasteczku, w którym wychowywała się Joanna i gdzie wciąż mieszka jej mama. Spokój Joanny zaburza jednak pl... {} Recenzja książki Plotka

Książka Stażystka

Stażystka po przejściach

Alicja Sinicka

Stażystka po przejściach

11.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Klaudia Neter - absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, postanawia podjąć normalną pracę po nieprzyjemnym incydencie ze swoim byłym już sponsorem. Udaje się na rozmowę kwalifikacyjną do firmy Marka Skalskiego, podczas której pytania niekoniecznie dotyczą jej doświadczenia i umiejętności przydatnych w firmie. Są dziwne, ale jednocześni... {} Recenzja książki Stażystka

Książka Pacjentka

Niewypowiedziana historia Alicii Berenson

Alex Michaelides ...

Niewypowiedziana historia Alicii Berenson

10.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Podobno najbardziej wyczekiwany thriller psychologiczny 2019 roku. Akcja powieści toczy się w szpitalu psychiatrycznym, w którym zostaje umieszczona Alicia Berenson. Zabiła swojego męża, a następnie zamilkła. Nie tłumaczy się z zabójstwa, nie wymyśla przebiegu wydarzeń, tylko uparcie milczy. Jaka historia kryje się w niewypowiedzianych przez nią s... {} Recenzja książki Pacjentka

Książka Motylek

Creepy motylek

Katarzyna Puzyńska

Creepy motylek

10.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to pierwszy thiller, jaki wpadł w moje ręce po dość długiej przerwie od książek. Bardzo podoba mi się forma tej właśnie. Każdy rozdział zaczyna się od podanej daty i miejsca akcji, dzięki czemu nic nam się nie miesza. Wątki teraźniejszości i przeszłości przeplatają się, przez co na początku mamy wrażenie, że nie są ze sobą w żaden sposób powi... {} Recenzja książki Motylek

Książka Nie wiesz wszystkiego

Najdojrzalsza książka Mossa

"Marcel Moss"

Najdojrzalsza książka Mossa

10.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Otylia i Alan – dwie sprzeczne osobowości pochodzące z dwóch różnych środowisk. Ona – szkolny wyrzutek z łatką niedoszłej samobójczyni. Dziewczyna niedająca sobie w kaszę dmuchać, potrafiąca się postawić. On – kapitan szkolnej drużyny siatkówki, najpopularniejszy uczeń w szkole, do którego wzdycha większość koleżanek. Okazujący swoją wrażliwą stro... {} Recenzja książki Nie wiesz wszystkiego

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe