Avatar @dvdevil_2

dvdevil_

@dvdevil_2
2 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 6 godzin temu.
{} Napisz wiadomość
2 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 6 godzin temu.

Recenzje książek

19 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję
Książka Gdzie niebo mieni się czerwienią

━ ❝ɴɪᴋᴛ ɴɪᴇ ᴊᴇꜱᴛ ᴡᴏʟɴʏ ᴏᴅ ʟᴇᴋᴜ - ᴘᴏᴡɪᴇᴅᴢɪᴀʟ ᴋɪᴇᴅʏꜱ ɪᴠᴀʀ. - ᴀʟᴇ ʙᴇᴢ ɴɪᴇɢᴏ ɴɪᴇ ᴍᴀ ɴᴀᴅᴢɪᴇɪ.​❞

Lisa Lueddecke

━ ❝ɴɪᴋᴛ ɴɪᴇ ᴊᴇꜱᴛ ᴡᴏʟɴʏ ᴏᴅ ʟᴇᴋᴜ - ᴘᴏᴡɪᴇᴅᴢɪᴀʟ ᴋɪᴇᴅʏꜱ ɪᴠᴀʀ. - ᴀʟᴇ ʙᴇᴢ ɴɪᴇɢᴏ ɴɪᴇ ᴍᴀ ɴᴀᴅᴢɪᴇɪ.​❞

9.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

mróz, śnieg, przesądy i wyspa, którą na przemian targa dobro i zło - ogólnie reasumując ciężki orzech do zgryzienia, a wśród tego wszystkiego lud, który czci boginię. to od niej zależy, czy przeżyją czy nie, a niebo które zaczyna mienić się na czerwono okazuje się być już nie tylko przykrym powrotem do przeszłości, ale też pewnego rodzaju próbą, k... {} Recenzja książki Gdzie niebo mieni się czerwienią

Książka Assassin's Creed

━ ❝ɴɪᴋᴛ ᴋᴛᴏ ᴘᴏᴅᴅᴀ ꜱɪę ᴢʟᴏꜱᴄɪ, ɴɪᴇ ᴡᴀʟᴄᴢʏ ꜱᴋᴜᴛᴇᴄᴢɴɪᴇ.​❞

Oliver Bowden

━ ❝ɴɪᴋᴛ ᴋᴛᴏ ᴘᴏᴅᴅᴀ ꜱɪę ᴢʟᴏꜱᴄɪ, ɴɪᴇ ᴡᴀʟᴄᴢʏ ꜱᴋᴜᴛᴇᴄᴢɴɪᴇ.​❞

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

włochy ciągną do siebie wielu z nas. piękne miasta, urokliwe uliczki, może nawet język - te i wiele innych rzeczy składa się na magnes, który sprawia, że większość ludzi widzi w tym kraju szansę na wypoczynek, nacieszenie oczy wspaniałymi widokami, a nawet chwilowe oderwanie się od rzeczywistości. dla ezia, młodego szlachcica, włochy stały się jed... {} Recenzja książki Assassin's Creed

Książka Slammed

━ ❝ʟᴜᴅᴢɪᴇ ʙᴇᴢ ᴘʀᴢᴇʀᴡʏ ᴘᴏᴅᴇᴊᴍᴜᴊᴀ sᴘᴏɴᴛᴀɴɪᴄᴢɴᴇ ᴅᴇᴄʏᴢᴊᴇ, sʟᴜᴄʜᴀᴊᴀᴄ sᴡᴏᴊᴇɢᴏ sᴇʀᴄᴀ. ᴡ ᴢᴡɪᴀᴢᴋᴀᴄʜ ᴄʜᴏᴅᴢɪ ᴏ ᴅᴜᴢᴏ ᴡɪęᴄᴇᴊ ɴɪᴢ ᴛʏʟᴋᴏ ᴏ ᴍɪʟᴏsᴄ.​❞

Colleen Hoover

━ ❝ʟᴜᴅᴢɪᴇ ʙᴇᴢ ᴘʀᴢᴇʀᴡʏ ᴘᴏᴅᴇᴊᴍᴜᴊᴀ sᴘᴏɴᴛᴀɴɪᴄᴢɴᴇ ᴅᴇᴄʏᴢᴊᴇ, sʟᴜᴄʜᴀᴊᴀᴄ sᴡᴏᴊᴇɢᴏ sᴇʀᴄᴀ. ᴡ ᴢᴡɪᴀᴢᴋᴀᴄʜ ᴄʜᴏᴅᴢɪ ᴏ ᴅᴜᴢᴏ ᴡɪęᴄᴇᴊ ɴɪᴢ ᴛʏʟᴋᴏ ᴏ ᴍɪʟᴏsᴄ.​❞

{} WYBÓR REDAKCJI
9.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

mówi się, że życie pisze różne scenariusze. czasem bardziej kolorowe, a czasem mniej. nikt tak naprawdę nie jest w stanie przewidzieć do końca, co nas spotka następnego dnia, tygodnia, czy nawet roku. layken razem ze swoim bratem nie podejrzewała, że ich życie potoczy się właśnie taką ścieżką. po śmierci ojca zostają zmuszeni do przeprowadzki w zu... {} Recenzja książki Slammed

Książka Szwedzkie kalosze

━ ❝🇸​🇹​🇦​🇷​🇴​🇸​🇨​ 🇳​🇦​🇩​🇨​🇭​🇴​🇩​🇿​🇮​ 🇨​🇮​🇨​🇭​🇴​, 🇯​🇦​🇰​ 🇲​🇬​🇱​🇦​ 🇳​🇦​🇩​🇨​🇮​🇦​🇬​🇦​🇯​🇦​🇨​🇦​ 🇳​🇦​🇩​ 🇲​🇴​🇷​🇿​🇪​.❞

Henning Mankell

━ ❝🇸​🇹​🇦​🇷​🇴​🇸​🇨​ 🇳​🇦​🇩​🇨​🇭​🇴​🇩​🇿​🇮​ 🇨​🇮​🇨​🇭​🇴​, 🇯​🇦​🇰​ 🇲​🇬​🇱​🇦​ 🇳​🇦​🇩​🇨​🇮​🇦​🇬​🇦​🇯​🇦​🇨​🇦​ 🇳​🇦​🇩​ 🇲​🇴​🇷​🇿​🇪​.❞

29.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

tajemnicza postać uchodząca za piromana, nostalgiczne chwile, przepiękna wyspa i kontakt z córką, który wciąż się budują brzmią zachęcająco, prawda? cóż, brzmieć jak najbardziej mogą, ale wierzcie mi, z czymś intrygującym niewiele ta książka ma wspólnego. jeśli mam być tak zupełnie szczera, to muszę przyznać, że traktuję tę książkę jaką najgorszą ... {} Recenzja książki Szwedzkie kalosze

Książka W szponach szaleństwa

━ ❝🇧​🇴​ 🇲​🇮​🇱​🇴​🇸​🇨​, 🇵​🇷​🇦​🇼​🇩​🇿​🇮​🇼​🇦​, 🇹​🇦​🇰​🇦​ 🇿​ 🇬​🇱​🇪​🇧​🇮​ 🇸​🇪​🇷​🇨​🇦​, 🇿​🇩​🇦​🇷​🇿​🇦​ 🇸​🇮​🇪​ 🇹​🇾​🇱​🇰​🇴​ 🇷​🇦​🇿​. 🇳​🇮​🇪​ 🇲​🇦​ 🇵​🇴​🇼​🇮​🇪​🇱​🇦​🇳​🇮​🇦​, 🇳​🇮​🇪​ 🇲​🇦​ 🇰​🇴​🇵​🇮​🇴​🇼​🇦​🇳​🇮​🇦​, 🇳​🇮​🇪​ 🇲​🇦​ 🇵​🇴​🇩​🇷​🇴​🇧​🇰​🇮​. 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇹​🇾​🇱​🇰​🇴​ 🇨​🇿​🇾​🇸​🇹​🇪​, 🇵​🇮​🇪​🇷​🇼​🇸​🇿​🇪​, 🇳​🇮​🇪​🇸​🇰​🇦​🇱​🇦​🇳​🇪​ 🇺​🇨​🇿​🇺​🇨​🇮​🇪​.❞

Agnieszka Lingas-Łoniewska

━ ❝🇧​🇴​ 🇲​🇮​🇱​🇴​🇸​🇨​, 🇵​🇷​🇦​🇼​🇩​🇿​🇮​🇼​🇦​, 🇹​🇦​🇰​🇦​ 🇿​ 🇬​🇱​🇪​🇧​🇮​ 🇸​🇪​🇷​🇨​🇦​, 🇿​🇩​🇦​🇷​🇿​🇦​ 🇸​🇮​🇪​ 🇹​🇾​🇱​🇰​🇴​ 🇷​🇦​🇿​. 🇳​🇮​🇪​ 🇲​🇦​ 🇵​🇴​🇼​🇮​🇪​🇱​🇦​🇳​🇮​🇦​, 🇳​🇮​🇪​ 🇲​🇦​ 🇰​🇴​🇵​🇮​🇴​🇼​🇦​🇳​🇮​🇦​, 🇳​🇮​🇪​ 🇲​🇦​ 🇵​🇴​🇩​🇷​🇴​🇧​🇰​🇮​. 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇹​🇾​🇱​🇰​🇴​ 🇨​🇿​🇾​🇸​🇹​🇪​, 🇵​🇮​🇪​🇷​🇼​🇸​🇿​🇪​, 🇳​🇮​🇪​🇸​🇰​🇦​🇱​🇦​🇳​🇪​ 🇺​🇨​🇿​🇺​🇨​🇮​🇪​.❞

25.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

policjanci każdego dnia spotykają się z różnego rodzaju przestępstwami. ci pracujący w wydziale kryminalnym mają na swojej drodze więcej okrucieństwa niż inny, co niestety bądź stety potrafi zahartować na wszystko inne. nikogo więc nie zdziwił fakt, że ewa barska, komisarz wrocławskiej policji, podeszła do morderstwa młodej kobiety z wyjątkowym pr... {} Recenzja książki W szponach szaleństwa

Książka Ocalałe

━ ❝sᴢᴄᴢᴇɢᴏʟʏ. ᴛᴀᴋ ʟᴀᴛᴡᴏ ᴏ ɴɪᴇ, ᴋɪᴇᴅʏ ᴄɪᴇʙɪᴇ ɴɪᴇ ᴅᴏᴛʏᴄᴢᴀ.❞

"Riley Sager"

━ ❝sᴢᴄᴢᴇɢᴏʟʏ. ᴛᴀᴋ ʟᴀᴛᴡᴏ ᴏ ɴɪᴇ, ᴋɪᴇᴅʏ ᴄɪᴇʙɪᴇ ɴɪᴇ ᴅᴏᴛʏᴄᴢᴀ.❞

15.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

każdy z nas prędzej czy później marzy o spokojnym życiu. zwłaszcza, gdy wcześniej stało się wiele złego i wydarzenia te odcisnęły na nas niezmywalne piętno. quincy jednak nigdy nie pogodziła się z tym, co się stało. w zaakceptowaniu swojej niechcianej sławy pomogły jej tabletki, a także ucieczka od tabloidów, które niczym hieny czekały na jakieś s... {} Recenzja książki Ocalałe

Książka Włoskie buty

━ ❝🇳​🇦​🇯​🇧​🇦​🇷​🇩​🇿​🇮​🇪​🇯​ 🇧​🇴​🇮​🇲​🇾​ 🇸​🇮​🇪​ 🇸​🇮​🇪​🇧​🇮​🇪​ 🇸​🇦​🇲​🇾​🇨​🇭​ 🇴​🇷​🇦​🇿​ 🇳​🇦​🇸​🇿​🇾​🇨​🇭​ 🇨​🇪​🇨​🇭​, 🇰​🇹​🇴​🇷​🇪​ 🇼​🇮​🇩​🇿​🇮​🇲​🇾​ 🇼​ 🇮​🇳​🇳​🇾​🇨​🇭​.❞

Henning Mankell ...

━ ❝🇳​🇦​🇯​🇧​🇦​🇷​🇩​🇿​🇮​🇪​🇯​ 🇧​🇴​🇮​🇲​🇾​ 🇸​🇮​🇪​ 🇸​🇮​🇪​🇧​🇮​🇪​ 🇸​🇦​🇲​🇾​🇨​🇭​ 🇴​🇷​🇦​🇿​ 🇳​🇦​🇸​🇿​🇾​🇨​🇭​ 🇨​🇪​🇨​🇭​, 🇰​🇹​🇴​🇷​🇪​ 🇼​🇮​🇩​🇿​🇮​🇲​🇾​ 🇼​ 🇮​🇳​🇳​🇾​🇨​🇭​.❞

13.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

dwanaście lat. właśnie tyle czasu frederick spędził na swojej wyspie, z daleka od cywilizacji, postępu technicznego i ludzi. jedynym jego towarzyszami były stare kotka oraz psica, które jednak nie potrafiły zastąpić kontaktu z drugim człowiekiem. kontakty międzyludzkie ucieleśniły się jednak w znajomym pracującym w straży przybrzeżnej oraz listono... {} Recenzja książki Włoskie buty

Książka Ekspozycja

━ ❝ɢᴀsɪᴄ ᴏʙᴇᴄɴᴇ ᴘᴏᴢᴀʀʏ, ᴘᴏᴛᴇᴍ ᴘʀᴢᴇᴊᴍᴏᴡᴀᴄ sɪę ᴛʏᴍɪ, ᴋᴛᴏʀᴇ ᴅᴏᴘɪᴇʀᴏ ᴡʏʙᴜᴄʜɴᴀ.​❞

Remigiusz Mróz

━ ❝ɢᴀsɪᴄ ᴏʙᴇᴄɴᴇ ᴘᴏᴢᴀʀʏ, ᴘᴏᴛᴇᴍ ᴘʀᴢᴇᴊᴍᴏᴡᴀᴄ sɪę ᴛʏᴍɪ, ᴋᴛᴏʀᴇ ᴅᴏᴘɪᴇʀᴏ ᴡʏʙᴜᴄʜɴᴀ.​❞

7.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

wielu ludzi uważa i mówi, że góry to osobny żywioł, którego podobnie jak pozostałych nie da się skontrolować. polskie tatry w zimie są szczególnie niebezpieczne i choć tyle mówi się o czasem nawet głupich wypadkach, w których ktoś zginie, to jednak dalej się znajdą tacy, którzy nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji i swojego braku doświadczenia... {} Recenzja książki Ekspozycja

Książka Anioły i demony

━ ❝🇳​🇦​🇺​🇰​🇦​ 🇲​🇴​🇼​🇮​ 🇲​🇮​, 🇿​🇪​ 🇧​🇴​🇬​ 🇲​🇺​🇸​🇮​ 🇮​🇸​🇹​🇳​🇮​🇪​🇨​. 🇲​🇴​🇯​ 🇺​🇲​🇾​🇸​🇱​ 🇹​🇼​🇮​🇪​🇷​🇩​🇿​🇮​, 🇿​🇪​ 🇳​🇮​🇬​🇩​🇾​ 🇬​🇴​ 🇳​🇮​🇪​ 🇿​🇷​🇴​🇿​🇺​🇲​🇮​🇪​🇲​. 🇦​ 🇸​🇪​🇷​🇨​🇪​ 🇵​🇴​🇩​🇵​🇴​🇼​🇮​🇦​🇩​🇦​, 🇿​🇪​ 🇼​🇨​🇦​🇱​🇪​ 🇳​🇮​🇪​ 🇵​🇴​🇼​🇮​🇳​🇳​🇦​🇲​❞

Dan Brown ...

━ ❝🇳​🇦​🇺​🇰​🇦​ 🇲​🇴​🇼​🇮​ 🇲​🇮​, 🇿​🇪​ 🇧​🇴​🇬​ 🇲​🇺​🇸​🇮​ 🇮​🇸​🇹​🇳​🇮​🇪​🇨​. 🇲​🇴​🇯​ 🇺​🇲​🇾​🇸​🇱​ 🇹​🇼​🇮​🇪​🇷​🇩​🇿​🇮​, 🇿​🇪​ 🇳​🇮​🇬​🇩​🇾​ 🇬​🇴​ 🇳​🇮​🇪​ 🇿​🇷​🇴​🇿​🇺​🇲​🇮​🇪​🇲​. 🇦​ 🇸​🇪​🇷​🇨​🇪​ 🇵​🇴​🇩​🇵​🇴​🇼​🇮​🇦​🇩​🇦​, 🇿​🇪​ 🇼​🇨​🇦​🇱​🇪​ 🇳​🇮​🇪​ 🇵​🇴​🇼​🇮​🇳​🇳​🇦​🇲​❞

5.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

nauka i religia od wieków spierają się ze sobą pod wieloma względami. jest to temat, którego lepiej nie poruszać, aby nie zostać uznanym za heretyka, czy kogoś zacofanego. każdy jednak przynajmniej w jakimś tam stopniu jest z pewnością ciekawy jak tak naprawdę powstał świat, skąd się wzięliśmy i dokąd zmierzamy. te pytania oraz cały zestaw innych,... {} Recenzja książki Anioły i demony

Książka 365 dni. Zobaczymy się znów

━ ❝🇹​🇴​ 🇹​🇾​🇱​🇰​🇴​ 🇲​🇮​🇱​🇴​🇸​🇨​. 🇴​🇳​🇦​ 🇵​🇷​🇿​🇾​🇨​🇭​🇴​🇩​🇿​🇮​ 🇼​ 🇳​🇦​🇯​🇲​🇳​🇮​🇪​🇯​ 🇴​🇨​🇿​🇪​🇰​🇮​🇼​🇦​🇳​🇾​🇨​🇭​ 🇲​🇴​🇲​🇪​🇳​🇹​🇦​🇨​🇭​. 🇳​🇮​🇪​ 🇵​🇾​🇹​🇦​ 🇴​ 🇿​🇬​🇴​🇩​🇪​. 🇸​🇿​🇺​🇰​🇦​ 🇸​🇪​🇷​🇨​ 🇮​ 🇯​🇪​ 🇿​🇳​🇦​🇯​🇩​🇺​🇯​🇪​, 🇦​🇱​🇪​ 🇳​🇮​🇪​ 🇨​🇿​🇪​🇰​🇦​ 🇳​🇦​ 🇮​🇨​🇭​ 🇴​🇹​🇼​🇦​🇷​🇨​🇮​🇪​. 🇸​🇦​🇲​🇦​ 🇯​🇪​ 🇴​🇹​🇼​🇮​🇪​🇷​🇦​.❞

Alicja Górska

━ ❝🇹​🇴​ 🇹​🇾​🇱​🇰​🇴​ 🇲​🇮​🇱​🇴​🇸​🇨​. 🇴​🇳​🇦​ 🇵​🇷​🇿​🇾​🇨​🇭​🇴​🇩​🇿​🇮​ 🇼​ 🇳​🇦​🇯​🇲​🇳​🇮​🇪​🇯​ 🇴​🇨​🇿​🇪​🇰​🇮​🇼​🇦​🇳​🇾​🇨​🇭​ 🇲​🇴​🇲​🇪​🇳​🇹​🇦​🇨​🇭​. 🇳​🇮​🇪​ 🇵​🇾​🇹​🇦​ 🇴​ 🇿​🇬​🇴​🇩​🇪​. 🇸​🇿​🇺​🇰​🇦​ 🇸​🇪​🇷​🇨​ 🇮​ 🇯​🇪​ 🇿​🇳​🇦​🇯​🇩​🇺​🇯​🇪​, 🇦​🇱​🇪​ 🇳​🇮​🇪​ 🇨​🇿​🇪​🇰​🇦​ 🇳​🇦​ 🇮​🇨​🇭​ 🇴​🇹​🇼​🇦​🇷​🇨​🇮​🇪​. 🇸​🇦​🇲​🇦​ 🇯​🇪​ 🇴​🇹​🇼​🇮​🇪​🇷​🇦​.❞

3.08.2019

staram się niezbyt często sięgać po romanse, bo to nie jest do końca mój gatunek. nie odbierajcie tego jednak w ten sposób, że jestem jakaś znieczulona, czy coś w tym stylu. nie, ja po prostu nie lubię czytać o miłości. o wiele bardziej odpowiada mi krew, morderstwo i pościg za sprawcą. są jednak takie książki, które w jakiś sposób mnie intrygują,... {} Recenzja książki 365 dni. Zobaczymy się znów

Książka Motylek

━ ❝🇳​🇮​🇪​ 🇿​🇦​🇼​🇸​🇿​🇪​ 🇹​🇷​🇿​🇪​🇧​🇦​ 🇧​🇾​🇨​ 🇪​🇫​🇪​🇰​🇹​🇴​🇼​🇳​🇾​🇲​, 🇦​🇧​🇾​ 🇧​🇾​🇨​ 🇪​🇫​🇪​🇰​🇹​🇾​🇼​🇳​🇾​🇲​❞​

Katarzyna Puzyńska

━ ❝🇳​🇮​🇪​ 🇿​🇦​🇼​🇸​🇿​🇪​ 🇹​🇷​🇿​🇪​🇧​🇦​ 🇧​🇾​🇨​ 🇪​🇫​🇪​🇰​🇹​🇴​🇼​🇳​🇾​🇲​, 🇦​🇧​🇾​ 🇧​🇾​🇨​ 🇪​🇫​🇪​🇰​🇹​🇾​🇼​🇳​🇾​🇲​❞​

2.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

nigdy nie patrzyłam jakoś przychylnie na polską literaturę. nigdy. starałam się trzymać od niej z daleka, a moje spotkania z nią ograniczały się do autorów lektur. dopiero dzięki mojej polonistce stwierdziłam, że może warto poszukać czegoś na polskim rynku, a nie tylko za granicą. do przeczytania dostałam motylka i szczerze mówiąc na początku moje... {} Recenzja książki Motylek

Książka Własna droga / Trudne decyzje

━ ❝🇰​🇴​🇳​ 🇸​🇦​🇲​ 🇼​🇮​🇪​, 🇨​🇴​ 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇩​🇱​🇦​ 🇳​🇮​🇪​🇬​🇴​ 🇳​🇦​🇯​🇱​🇪​🇵​🇸​🇿​🇪​❞

Lauren Brooke

━ ❝🇰​🇴​🇳​ 🇸​🇦​🇲​ 🇼​🇮​🇪​, 🇨​🇴​ 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇩​🇱​🇦​ 🇳​🇮​🇪​🇬​🇴​ 🇳​🇦​🇯​🇱​🇪​🇵​🇸​🇿​🇪​❞

2.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

konie od zawsze były uznawane za zwierzęta pełne wdzięku, gracji i wewnętrznego piękna. zadbana sierść i grzywa, błysk w oku i piękny chód cieszą od wieków wszystkich, nie tylko ich właścicieli czy jeźdźców. jednak nie wszystkie konie mogą cieszyć się dobrymi właścicielami, czy też spokojnym miejscem do życia, bo zajmuje się nimi ktoś, kto nie ma ... {} Recenzja książki Własna droga / Trudne decyzje

Książka Milczące dziecko

━ ❝🇰​🇮​🇪​🇩​🇾​ 🇨​🇿​🇱​🇴​🇼​🇮​🇪​🇰​ 🇴​🇸​🇮​🇦​🇬​🇦​ 🇦​🇧​🇸​🇴​🇱​🇺​🇹​🇳​🇪​ 🇩​🇳​🇴​, 🇨​🇿​🇦​🇸​🇦​🇲​🇮​ 🇴​🇩​🇳​🇦​🇯​🇩​🇺​🇯​🇪​ 🇸​🇮​🇱​🇪​ 🇼​🇪​ 🇼​🇱​🇦​🇸​🇳​🇪​🇯​ 🇸​🇱​🇦​🇧​🇴​🇸​🇨​🇮​​❞

Sarah A. Denzil "Sarah Dalton" ...

━ ❝🇰​🇮​🇪​🇩​🇾​ 🇨​🇿​🇱​🇴​🇼​🇮​🇪​🇰​ 🇴​🇸​🇮​🇦​🇬​🇦​ 🇦​🇧​🇸​🇴​🇱​🇺​🇹​🇳​🇪​ 🇩​🇳​🇴​, 🇨​🇿​🇦​🇸​🇦​🇲​🇮​ 🇴​🇩​🇳​🇦​🇯​🇩​🇺​🇯​🇪​ 🇸​🇮​🇱​🇪​ 🇼​🇪​ 🇼​🇱​🇦​🇸​🇳​🇪​🇯​ 🇸​🇱​🇦​🇧​🇴​🇸​🇨​🇮​​❞

18.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

dzieci od zawsze kojarzą się z odpowiedzialnością, która spoczywa na naszych barkach przez całe późniejsze życie, odkąd tylko taki berbeć się pojawi. nie każdy z nas jest gotowy do takiego poświęcenia i nie każdy wręcz pcha się do tego, aby być ojcem bądź matką. emma, pomimo młodego wieku, postanowiła wychować synka. zaszła z nim w ciąże stosunkow... {} Recenzja książki Milczące dziecko

Książka Kredziarz

━ ❝🇳​🇮​🇰​🇹​ 🇳​🇮​🇬​🇩​🇾​ 🇳​🇮​🇪​ 🇿​🇳​🇦​🇱​🇦​🇿​🇱​ 🇴​🇩​🇵​🇴​🇼​🇮​🇪​🇩​🇿​🇮​ 🇳​🇦​ 🇩​🇳​🇮​🇪​ 🇧​🇺​🇹​🇪​🇱​🇰​🇮​. 🇦​🇱​🇪​ 🇵​🇷​🇿​🇪​🇨​🇮​🇪​🇿​ 🇳​🇮​🇪​ 🇴​ 🇹​🇴​ 🇨​🇭​🇴​🇩​🇿​🇮​. 🇩​🇴​ 🇩​🇳​🇦​ 🇧​🇺​🇹​🇪​🇱​🇰​🇮​ 🇩​🇴​🇨​🇮​🇪​🇷​🇦​ 🇸​🇮​🇪​ 🇵​🇴​ 🇹​🇴​, 🇿​🇪​🇧​🇾​ 🇿​🇦​🇵​🇴​🇲​🇳​🇮​🇪​🇨​ 🇯​🇦​🇰​🇮​🇪​ 🇧​🇾​🇱​🇴​ 🇵​🇾​🇹​🇦​🇳​🇮​🇪​❞

C.J. Tudor

━ ❝🇳​🇮​🇰​🇹​ 🇳​🇮​🇬​🇩​🇾​ 🇳​🇮​🇪​ 🇿​🇳​🇦​🇱​🇦​🇿​🇱​ 🇴​🇩​🇵​🇴​🇼​🇮​🇪​🇩​🇿​🇮​ 🇳​🇦​ 🇩​🇳​🇮​🇪​ 🇧​🇺​🇹​🇪​🇱​🇰​🇮​. 🇦​🇱​🇪​ 🇵​🇷​🇿​🇪​🇨​🇮​🇪​🇿​ 🇳​🇮​🇪​ 🇴​ 🇹​🇴​ 🇨​🇭​🇴​🇩​🇿​🇮​. 🇩​🇴​ 🇩​🇳​🇦​ 🇧​🇺​🇹​🇪​🇱​🇰​🇮​ 🇩​🇴​🇨​🇮​🇪​🇷​🇦​ 🇸​🇮​🇪​ 🇵​🇴​ 🇹​🇴​, 🇿​🇪​🇧​🇾​ 🇿​🇦​🇵​🇴​🇲​🇳​🇮​🇪​🇨​ 🇯​🇦​🇰​🇮​🇪​ 🇧​🇾​🇱​🇴​ 🇵​🇾​🇹​🇦​🇳​🇮​🇪​❞

11.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

ktoś kiedyś powiedział, że przeszłość zawsze do nas wraca. niezależnie od tego w jakim momencie życia się znajdujemy i czy w ogóle tego chcemy. przeszłość jest jak boomerang, znika, ale też pojawia się z powrotem - z reguły w najmniej spodziewanym momencie. eddie, mężczyzna, który jakiś czas temu przekroczył czterdziestkę i który zaczyna coraz bar... {} Recenzja książki Kredziarz

Książka Hopeless

━ ❝🇨​🇿​🇦​🇸​🇪​🇲​ 🇲​🇴​🇿​🇪​🇸​🇿​ 🇼​🇾​🇧​🇮​🇪​🇷​🇦​🇨​ 🇹​🇾​🇱​🇰​🇴​ 🇸​🇵​🇴​🇸​🇷​🇴​🇩​ 🇸​🇦​🇲​🇾​🇨​🇭​ 🇿​🇱​🇾​🇨​🇭​ 🇴​🇵​🇨​🇯​🇮​. 🇲​🇺​🇸​🇮​🇸​🇿​ 🇿​🇩​🇪​🇨​🇾​🇩​🇴​🇼​🇦​🇨​, 🇰​🇹​🇴​🇷​🇦​ 🇿​ 🇳​🇮​🇨​🇭​ 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇳​🇦​🇯​🇲​🇳​🇮​🇪​🇯​ 🇿​🇱​🇦​.❞

Colleen Hoover ...

━ ❝🇨​🇿​🇦​🇸​🇪​🇲​ 🇲​🇴​🇿​🇪​🇸​🇿​ 🇼​🇾​🇧​🇮​🇪​🇷​🇦​🇨​ 🇹​🇾​🇱​🇰​🇴​ 🇸​🇵​🇴​🇸​🇷​🇴​🇩​ 🇸​🇦​🇲​🇾​🇨​🇭​ 🇿​🇱​🇾​🇨​🇭​ 🇴​🇵​🇨​🇯​🇮​. 🇲​🇺​🇸​🇮​🇸​🇿​ 🇿​🇩​🇪​🇨​🇾​🇩​🇴​🇼​🇦​🇨​, 🇰​🇹​🇴​🇷​🇦​ 🇿​ 🇳​🇮​🇨​🇭​ 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇳​🇦​🇯​🇲​🇳​🇮​🇪​🇯​ 🇿​🇱​🇦​.❞

8.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

zawsze się zastanawiałam jak to jest możliwe, że pewne książki są mi bardzo bliskie, choć ich tematyka nie jest tematyką, którą ubóstwiam, czy chociażby po ludzku lubię. do tej pory wszystkie książki collen hoover, które przeczytałam właśnie takie mi bliskie. w prawdzie nie było ich za dużo, bo zaledwie cztery, włączając w to już obecny tytuł (za ... {} Recenzja książki Hopeless

Książka Żona wyklęta

━ ❝🇦​🇱​🇪​ 🇲​🇮​🇱​🇴​🇸​🇨​ 🇳​🇴​🇸​🇮​ 🇷​🇴​🇿​🇳​🇪​ 🇳​🇦​🇿​🇼​🇾​ 🇮​ 🇲​🇦​ 🇷​🇴​🇿​🇳​🇪​ 🇴​🇩​🇨​🇮​🇪​🇳​🇮​🇪​. 🇳​🇮​🇪​ 🇲​🇦​ 🇯​🇪​🇩​🇳​🇪​🇬​🇴​ 🇴​🇧​🇱​🇮​🇨​🇿​🇦​ 🇮​ 🇩​🇱​🇦​🇹​🇪​🇬​🇴​ 🇨​🇿​🇦​🇸​🇪​🇲​ 🇹​🇦​🇰​ 🇹​🇷​🇺​🇩​🇳​🇴​ 🇯​🇦​ 🇿​🇦​🇺​🇼​🇦​🇿​🇾​🇨​ 🇮​ 🇩​🇴​🇨​🇪​🇳​🇮​🇨​.❞

Anna Śnieżko

━ ❝🇦​🇱​🇪​ 🇲​🇮​🇱​🇴​🇸​🇨​ 🇳​🇴​🇸​🇮​ 🇷​🇴​🇿​🇳​🇪​ 🇳​🇦​🇿​🇼​🇾​ 🇮​ 🇲​🇦​ 🇷​🇴​🇿​🇳​🇪​ 🇴​🇩​🇨​🇮​🇪​🇳​🇮​🇪​. 🇳​🇮​🇪​ 🇲​🇦​ 🇯​🇪​🇩​🇳​🇪​🇬​🇴​ 🇴​🇧​🇱​🇮​🇨​🇿​🇦​ 🇮​ 🇩​🇱​🇦​🇹​🇪​🇬​🇴​ 🇨​🇿​🇦​🇸​🇪​🇲​ 🇹​🇦​🇰​ 🇹​🇷​🇺​🇩​🇳​🇴​ 🇯​🇦​ 🇿​🇦​🇺​🇼​🇦​🇿​🇾​🇨​ 🇮​ 🇩​🇴​🇨​🇪​🇳​🇮​🇨​.❞

6.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

ludzie, którzy znają mnie bliżej doskonale wiedzą jak bardzo interesuje się historią drugiej wojny światowej. jest to dla mnie ten etap, którego uczyłam się w szkole z przyjemnością (pomimo niesprzyjających warunków i nauczyciela z tytułem doktora, który uczył raczej polityki, a nie historii). nie zmieniło to jednak mojego zdania i każdą jedną god... {} Recenzja książki Żona wyklęta

Książka Pies Baskervillów

━ ❝🇳​🇦​ 🇸​🇼​🇮​🇪​🇨​🇮​🇪​ 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇩​🇺​🇿​🇴​ 🇷​🇿​🇪​🇨​🇿​🇾​ 🇴​🇨​🇿​🇾​🇼​🇮​🇸​🇹​🇾​🇨​🇭​, 🇳​🇦​ 🇰​🇹​🇴​🇷​🇪​ 🇳​🇮​🇪​ 🇿​🇼​🇷​🇦​🇨​🇦​ 🇸​🇮​🇪​ 🇯​🇪​🇩​🇳​🇦​🇰​ 🇺​🇼​🇦​🇬​🇮​.❞

Arthur Conan Doyle ...

━ ❝🇳​🇦​ 🇸​🇼​🇮​🇪​🇨​🇮​🇪​ 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇩​🇺​🇿​🇴​ 🇷​🇿​🇪​🇨​🇿​🇾​ 🇴​🇨​🇿​🇾​🇼​🇮​🇸​🇹​🇾​🇨​🇭​, 🇳​🇦​ 🇰​🇹​🇴​🇷​🇪​ 🇳​🇮​🇪​ 🇿​🇼​🇷​🇦​🇨​🇦​ 🇸​🇮​🇪​ 🇯​🇪​🇩​🇳​🇦​🇰​ 🇺​🇼​🇦​🇬​🇮​.❞

3.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

duet, który dzisiaj chcę wam przedstawić jest znany większości z nas. jeśli nie wszystkim obecnym. panowie sherlock holmes oraz john watson to tych dwóch, których osobiście uwielbiam całym sercem, a z samą serią miałam do czynienia jeszcze zanim wzięłam się na poważnie za czytanie. poza tym, bądźmy szczerzy, mało jest chyba ludzi, którzy nie ogląd... {} Recenzja książki Pies Baskervillów

Książka Dżentelmen w Moskwie

━ ❝🇯​🇪​🇸​🇱​🇮​ 🇨​🇿​🇱​🇴​🇼​🇮​🇪​🇰​ 🇳​🇮​🇪​ 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇵​🇦​🇳​🇪​🇲​ 🇸​🇼​🇴​🇯​🇪​🇬​🇴​ 🇱​🇴​🇸​🇺​, 🇿​ 🇵​🇪​🇼​🇳​🇴​🇸​🇨​🇮​🇦​ 🇸​🇹​🇦​🇳​🇮​🇪​ 🇸​🇮​🇪​ 🇯​🇪​🇬​🇴​ 🇸​🇱​🇺​🇬​🇦​.❞

Amor Towles

━ ❝🇯​🇪​🇸​🇱​🇮​ 🇨​🇿​🇱​🇴​🇼​🇮​🇪​🇰​ 🇳​🇮​🇪​ 🇯​🇪​🇸​🇹​ 🇵​🇦​🇳​🇪​🇲​ 🇸​🇼​🇴​🇯​🇪​🇬​🇴​ 🇱​🇴​🇸​🇺​, 🇿​ 🇵​🇪​🇼​🇳​🇴​🇸​🇨​🇮​🇦​ 🇸​🇹​🇦​🇳​🇮​🇪​ 🇸​🇮​🇪​ 🇯​🇪​🇬​🇴​ 🇸​🇱​🇺​🇬​🇦​.❞

15.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

jestem zdania, że każdy z nas ma takie miejsce, które w jakiś sposób go do siebie przyciąga i które bardzo chce zobaczyć. dla mnie takim miejscem jest moskwa. bardzo chciałabym zwiedzić to miasto, a wszystko nasiliło się jeszcze bardziej, gdy przeczytałam tytułowego dżentelmena. spotkałam się z tym autorem pierwszy raz, ale muszę przyznać, że nie ... {} Recenzja książki Dżentelmen w Moskwie

Książka Eliza i jej potwory

━ ❝🇱​🇺​🇩​🇿​🇮​🇪​ 🇼​ 🇩​🇪​🇵​🇷​🇪​🇸​🇯​🇮​ 🇳​🇮​🇪​ 🇨​🇭​🇴​🇼​🇦​🇯​🇦​ 🇸​🇮​🇪​ 🇵​🇷​🇿​🇪​🇩​ 🇸​🇼​🇴​🇮​🇲​🇮​ 🇵​🇴​🇹​🇼​🇴​🇷​🇦​🇲​🇮​. 🇱​🇺​🇩​🇿​🇮​🇪​ 🇼​ 🇩​🇪​🇵​🇷​🇪​🇸​🇯​🇮​ 🇩​🇦​🇯​🇦​ 🇮​🇲​ 🇸​🇮​🇪​ 🇵​🇴​🇿​🇷​🇪​🇨​.❞

Francesca Zappia

━ ❝🇱​🇺​🇩​🇿​🇮​🇪​ 🇼​ 🇩​🇪​🇵​🇷​🇪​🇸​🇯​🇮​ 🇳​🇮​🇪​ 🇨​🇭​🇴​🇼​🇦​🇯​🇦​ 🇸​🇮​🇪​ 🇵​🇷​🇿​🇪​🇩​ 🇸​🇼​🇴​🇮​🇲​🇮​ 🇵​🇴​🇹​🇼​🇴​🇷​🇦​🇲​🇮​. 🇱​🇺​🇩​🇿​🇮​🇪​ 🇼​ 🇩​🇪​🇵​🇷​🇪​🇸​🇯​🇮​ 🇩​🇦​🇯​🇦​ 🇮​🇲​ 🇸​🇮​🇪​ 🇵​🇴​🇿​🇷​🇪​🇨​.❞

15.06.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

każdy z nas ma jakieś pasje. jeden śpiewa, drugi tańczy, a my dużo czytamy. eliza natomiast przepięknie rysowała i prowadziła swój własny - znany na cały świat - komiks pod tytułem ❛❛morze potworne❜❜. z twórczością pani zappii spotkałam się po raz pierwszy. i jak na pierwszy raz, było bardzo przyzwoicie. ba, nawet zaryzykuje stwierdzeniem, że było... {} Recenzja książki Eliza i jej potwory

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe