Avatar @jelonka11

@jelonka11

6 obserwujących. 10 obserwowanych.
Kanapowicz od 3 miesięcy. Ostatnio tutaj około 13 godzin temu.
{} Napisz wiadomość
6 obserwujących.
10 obserwowanych.
Kanapowicz od 3 miesięcy. Ostatnio tutaj około 13 godzin temu.

Recenzje książek

14 recenzji

jestem rozdarta

12.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Małgosia ma 46 lat, trójkę dzieci i męża ginekologa. Mąż Rafał jest z tych obrażalskich, egoistycznych tyranów emocjonalnych. Ma mało ciepłych uczuć do żony, ale też do dzieci: „Nie interesuje mnie, co mówiłeś mamie. Za dwa dni kolejny sprawdzian, a ty idziesz imprezować? Wynocha do swojego pokoju i do książek! Jeżeli nie dostaniesz się na medy... {} Recenzja książki List

jedna historia, dwa zakończenia- wybierz swoje

8.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marzena uwielbia stawiać tarota i mieszka z mamą. Z dnia na dzień ich życie zmienia się, gdy mama poznaje bardzo bogatego mężczyznę i wychodzi za niego za mąż. Nowa rodzina zmienia miejsce zamieszkania a ojczym nalega, by Marzena poszła w jego ślady zawodowe i została nie wróżką a architektem. „A że Marzena była ambitna, postanowiła sprost... {} Recenzja książki Wszystko nie tak! 2

hmmm .... jak dla mnie mało jednak adrenaliny

5.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Michael spędza miły wieczór z (drugą) żoną Angelą – kolacja, wino, seks w perspektywie, gdy nagle i niecierpliwie ktoś zaczyna dobijać się do drzwi. Na werandzie stoi pierwsza żona- Erica, która informuje Michaela, że 10 lat temu poczęli córkę i ta oto córka została dziś gdzieś uprowadzona. „Zdawał sobie sprawę z sytuacji, wiedział, że ni... {} Recenzja książki Czyjaś córka

jestem zauroczona, polecam bardzo!

4.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marzyłam o tej książce. Była na mojej liście do przeczytania. Coś pięknego :)) nie zawiodła mnie wcale, wręcz zachwyciła. Kim jest tytułowy syn? „Syn pszczelarza. Nazywa się Fineasz King, wołają na niego Fin. Przywiózł do sklepu słoiki z miodem, więc daed poprosił go, żeby został i pomógł przy rozpakowaniu. Nie wyglądał na zachwyconego, al... {} Recenzja książki Syn pszczelarza

polecam każdemu

26.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Byłam prawdziwie zakochana w twórczości pani Nowak. Czytałam wszystko i moim zdaniem są zaledwie trzy realnie dobre książki tej autorki: „Diupa”, „Wszystko, tylko nie mięta” i właśnie „Yellow bahama w prążki”. „Yellow bahama …” czytałam kilkanaście razy ;) podoba mi się każdy bohater – narratorka Hania, jej starsza siostra Zośka, sąsiad... {} Recenzja książki Yellow Bahama w prążki

szkoda czasu

26.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka należy do serii- jest 2 częścią, ale spokojnie można czytać samodzielnie. Bohaterka Magda jest oczywiście piękna, młoda, zgrabna, a jej biust to ach i ech i ogólnie to Barbie by jej mogła buty czyścić ;) . Jej hobby to koty i jednorazowe zaliczanie chłopaków. „Głupia Magda. Oj, głupia. Nie dalej niż wczoraj obiecałam sobie, że w... {} Recenzja książki Pikantnie po włosku

jestem na nie, ale może nie zrozumiałam przekazu

25.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Iza-główna bohaterka jest niespełnioną baletnicą, która obecnie pracuje nocami jako pielęgniarka na oddziale paliatywnym. Ma cudownego męża-lekarza, który za nią szaleje, fajne dzieci, dom, pieniądze a jedyną bolączką Izy jest niedobra teściowa. Podczas rutynowej wizyty u ginekologa okazuje się, że kobieta ma niegroźną zmianę na macicy a mi... {} Recenzja książki Obok ciebie

śmiech przez łzy ;) łzy złości na mężów i ojców

24.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna moja wisienka na torcie!!! Z powodu kraksy autobusu dwie pasażerki (mamy i żony) lądują na kilka tygodni w jednej sali szpitalnej. „Naprawdę trudno wskazać jednoznacznie winnego. Faktem jednak pozostaje, że – wskutek kolejnych zbiegów okoliczności – pod kołami autobusu numer 122 zginął rudy kocur. A więc albo było to jego dziewi... {} Recenzja książki Awaria małżeńska

bardzo polecam

24.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po pierwsze mam dziecko w odpowiednim wieku, żeby czytać tę książkę a po drugie lubię twórczość pani Kosmowskiej i trzymam rękę na pulsie, co nowego napisała :) Eryk ma 8 lat i dwie babcie: „Babcia Malutka jest mamą mamy i Eryk widział ją zaledwie kilka razy. Babcię Dużą, mamę taty, znał lepiej. Kiedy przyjeżdża, trzeba dokładnie wysprząta... {} Recenzja książki Niezłe ziółko

cudo i wariactwo

24.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cudo po prostu cudo :) i wariactwo! książkę przeczytałam zachęcona opisem na okładce, ba! opis był tak dobry, że prawie na krawężniku przy bibliotece czytałam zapomniawszy dziecka odebrać z placówki oświatowej :) ;) Grażyna ma nastoletnie, problematyczne dzieci, męża maminsynka, znienawidzoną teściową (oj w łyżce wody bym utopiła) i pracę w... {} Recenzja książki Plaża w słoiku po kiszonych ogórkach

petarda emocji

23.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przepiękna książka, ale zaopatrzcie się w kartony chusteczek … Napisana przez lekarkę, czasem medycznym slangiem. Przeczytałam KAŻDĄ przetłumaczoną na język polski pozycję tej autorki! Richard jest wybitnym pianistą o światowej sławie, ma córkę i ex żonę, którą notorycznie zdradzał (pojawia się nawet akcent polski-żona pochodzi ze Śląska). ... {} Recenzja książki Życie za wszelką cenę

może tak, może nie

23.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główną bohaterką książki jest Magdalena- korporacyjna tłumaczka, uciekła przed wspomnieniami z wiejskiego domu dziadków do wielkiego miasta. Magda ma męża, ale absolutnie nie chce mieć dzieci, po prostu twierdzi, że nie nadaje się na matkę. Magda ma też tajemnice, o których powie koledze z pracy, ale nie powie własnemu mężowi. Ta tajemnica ... {} Recenzja książki Prawda przychodzi nieproszona

jestem na tak!

23.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moja pierwsza książka tego autora z tego co widzę wchodząca w skład serii o Bernardzie Grossie. Akcja rozgrywa się w ciągu kilku dni. Już na początku książki napięcie sięga zenitu i zostajemy wprowadzeni w meritum: „Kość leżała w wysokiej, pożółkłej trawie, tuż przy pniu sosny. Kilka metrów dalej, pod osłoną cienkich witek rozłożystego krze... {} Recenzja książki Zadra

Komedia

22.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytułowa Zielona 13 to adres przedwojennej kamienicy, w której rozgrywa się akcja naszej książki. To tu mieszka starsza pani, która uwielbia myć klatkę schodową a także robić na drutach kolorowe skarpety i je rozdawać sąsiadom. To tu mieszka kiczowata w wyglądzie, ale bezpruderyjna panna do towarzystwa, która umie robić wymierny pożytek z niedawno... {} Recenzja książki Zielona 13

{}